X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, że konkretnie ma HIV? Ja mam to badanie pominięte :/ Dlaczego? :O

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo może później Ci zrobią?

Ja pamiętam że miałam dwa razy robione i pod koniec ciąży też.

Madzia85F gratuluję:* ja mam pierwsza wizytę jak będzie 6+3 dni czyli jest szansa na serduszko.

Ale chyba przeloze wizytę na tydzień później jak dostanę grafik do pracy na wrzesień.Nie chce usłyszeć że serca jeszcze nie ma.
    Będę chyba spokojniejsza.

Dobrego dnia kobietki:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 08:16

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dziś pierwsza wizyta 5+4, ciekawe czy coś zobaczymy. Ale lekarz tak kazał ze względu na wcześniejsze poronienie. Stracha mam :) jak nie wiem co. Wizyta na 17tą
    trzymajcie kciuki dam znać późno co i jak bo potem jeszcze kolacja z M i odebrać dziecko od babci, więc zejdzie pewnie. Ściskam mocno Was wszystkie.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia466 wrote:
    Witajcie, ja dziś pierwsza wizyta 5+4, ciekawe czy coś zobaczymy. Ale lekarz tak kazał ze względu na wcześniejsze poronienie. Stracha mam :) jak nie wiem co. Wizyta na 17tą
    trzymajcie kciuki dam znać późno co i jak bo potem jeszcze kolacja z M i odebrać dziecko od babci, więc zejdzie pewnie. Ściskam mocno Was wszystkie.
    Bedzie dobrze! Trzymam kciuki :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to odebrałam wyniki badań z krwi. Moje TSH przeskoczyło wszystko co możliwe, mam 7,710, gdzie norma jest duuużo niżej. Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą. Zdążyłam się już naczytać samych złych rzeczy i trochę panikuję, ale z drugiej strony znajomy lekarz powiedział żeby się nie martwić na zapas. Zapewne mój gin w czw da mi skierowanie na poszerzenie badań (ft3 i ft4) oraz skieruje do endo i to można farmakologicznie podobno unormować, ale przeżyłam wczoraj lekki szok i bardzo się boję czy z fasolką wszystko w porządku...

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz poszedł na nieplanowany urlop ... żal i rozpacz, nie zobaczyłam dziś mojej Kluseczki :(

MaGo - tak ja też dostałam skierowanie na badanie pod względem obecności HIV (jestem zdrowa:D)

asia466 - trzymam mocno kciuki i czekam na sprawozdanie ;) wszystko będzie dobrze :)

aga_90 - tylko spokój może Cię uratować ;) nie czytaj negatywnych rzeczy, ja tak robię, trochę się oszukuje, ale czuję się lepiej, bo odganiam złe myśli. Tak, farmakologicznie można kontrolować poziom TSH - moja siostra brała pół ciąży leki, po porodzie wszystko wróciło do normy. Tak to już jest, że w ciąży pojawiają się u nas różne przypadłości. U mnie może będzie cukrzyca :/ wynik w górnej granicy.

aga_90 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Jestem po wizycie. Nasze Szczęście ma 4mm i pulsowało całe, pomalutku na razie:-)

Za dwa tygodnie mam wizytę mam przynieść wyniki badań. No i super:-):-):-)

Też dostałam duphaston.
    Super tak się cieszę:-):-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie:-)
    Ginka mnie zbadała pobrała wymaz na czystość pochwy,pogratulowała ciąży,zleciła badanie krwi i moczu.USG niestety nie miałam:-(.Za dwa tygodnie mam przyjść już z wynikami na kolejną wizytę,wtedy założy mi kartę ciąży i zrobi jeszcze cytologię.
    Ma go tak jak dziewczyny też mam zlecone to badanie

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Rene czemu nie mialas usg?

• Rene Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Oj Rene czemu nie mialas usg?
    bo to była wizyta na NFZ a oni robią tylko trzy badania usg w całej ciąży trochę mało...Pierwsze robią w 11-12 tygodniu drugie w 20 tygodniu a trzecie jakoś w 32 tygodniu.Nie będę czekała do 11-12 tyg.pójdę wcześniej prywatnie:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarujecie się już jakimiś kremami na rozstępy? :) możecie jakis polecić?

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruje sie oliwka dla dzieci Babydream fur Mama

• asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wizyta była godzinkę wcześniej. Na ten etap wszystko ok, pęcherzyk 5,1 z widocznym zoltkowym. Wiek wg USG 5w1d . Lekarz powiedział że bóle jakie mam to od zrostów, zwłaszcza że nospa nie pomaga. Kolejna wizyta 4ego września czekamy na serce, badań na razie żadnych mam nie robić. Dziękuję za trzymanie kciuków. Ściskam mocno....prawie dostałam zawału na tej leżance jestem mega szczęśliwa teraz.

aga_90, Tusianka, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia466 wrote:
    Dziewczyny wizyta była godzinkę wcześniej. Na ten etap wszystko ok, pęcherzyk 5,1 z widocznym zoltkowym. Wiek wg USG 5w1d . Lekarz powiedział że bóle jakie mam to od zrostów, zwłaszcza że nospa nie pomaga. Kolejna wizyta 4ego września czekamy na serce, badań na razie żadnych mam nie robić. Dziękuję za trzymanie kciuków. Ściskam mocno....prawie dostałam zawału na tej leżance jestem mega szczęśliwa teraz.

Super wiadomość! :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia466 wrote:
    o widzę że mamy ten sam termin wizyty:-)
    Cieszę się,że jest ok i masz już przyczynę występowania bóli
    PS.no to czekamy razem na serduszko:-)tylko ja idę na dodatkową wizytę prywatnie bo na tej z funduszu usg mi nie zrobią.Planuję iść albo 29 albo tego 4.09 przed wizytą refundowaną

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Smarujecie się już jakimiś kremami na rozstępy? :) możecie jakis polecić?
    u mnie z tym smarowaniem brzucha to było tak że raz się posmarowałam 5 razy nie hihi
    a używałam kremu z bielendy sexi mama,oliwką też czasem smarowałam....

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry z emocji błąd Gs 1,11 cm

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak ten sexi mama? Widziałam go z Rossmannie za około 20 zł.. jedna Pani z aptece poleciła mi też z Ziaji.. oczywiście pewnie pytanie do osób które mają jedną ciaze za sobą albo ktoś coś słyszał o jakimś dobrym kremie :) moja kolejna wizyta jest 28.08 i jestem dobrej myśli .. serduszko już jest ,obecnie jestem w 7 tyg i 4 dni około :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak chodzicie prywatnie zobaczcie sobie pakiety z Lux medu prywatnego ubezpieczenia .. jest pakiet prowadzenie ciazy za daną kwotę na miesiąc i się opłaca lepiej niż płacić za każdą wizytę :) no i badania są za darmo jak się to Ma :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    I jak ten sexi mama? Widziałam go z Rossmannie za około 20 zł.. jedna Pani z aptece poleciła mi też z Ziaji.. oczywiście pewnie pytanie do osób które mają jedną ciaze za sobą albo ktoś coś słyszał o jakimś dobrym kremie :) moja kolejna wizyta jest 28.08 i jestem dobrej myśli .. serduszko już jest ,obecnie jestem w 7 tyg i 4 dni około :)
    Mi on pasował,cena nie jest jakaś z kosmosu,skóra była po nim ładna,Ale rozstę py i tak mi się pojawiły ale to pewnie nie wina kremu tylko mojej niesystematyczności w używaniu albo po prostu moja skóra była skłonna do rozstępów i nawet krem za 50 czy 100 zł by nie pomógł

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ