Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MaGo może później Ci zrobią?
Ja pamiętam że miałam dwa razy robione i pod koniec ciąży też.
Madzia85F gratuluję:* ja mam pierwsza wizytę jak będzie 6+3 dni czyli jest szansa na serduszko.
Ale chyba przeloze wizytę na tydzień później jak dostanę grafik do pracy na wrzesień.Nie chce usłyszeć że serca jeszcze nie ma.
Będę chyba spokojniejsza.
Dobrego dnia kobietki:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 08:16
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Witajcie, ja dziś pierwsza wizyta 5+4, ciekawe czy coś zobaczymy. Ale lekarz tak kazał ze względu na wcześniejsze poronienie. Stracha mam jak nie wiem co. Wizyta na 17tą
trzymajcie kciuki dam znać późno co i jak bo potem jeszcze kolacja z M i odebrać dziecko od babci, więc zejdzie pewnie. Ściskam mocno Was wszystkie.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
asia466 wrote:Witajcie, ja dziś pierwsza wizyta 5+4, ciekawe czy coś zobaczymy. Ale lekarz tak kazał ze względu na wcześniejsze poronienie. Stracha mam jak nie wiem co. Wizyta na 17tą
trzymajcie kciuki dam znać późno co i jak bo potem jeszcze kolacja z M i odebrać dziecko od babci, więc zejdzie pewnie. Ściskam mocno Was wszystkie. -
ja za to odebrałam wyniki badań z krwi. Moje TSH przeskoczyło wszystko co możliwe, mam 7,710, gdzie norma jest duuużo niżej. Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą. Zdążyłam się już naczytać samych złych rzeczy i trochę panikuję, ale z drugiej strony znajomy lekarz powiedział żeby się nie martwić na zapas. Zapewne mój gin w czw da mi skierowanie na poszerzenie badań (ft3 i ft4) oraz skieruje do endo i to można farmakologicznie podobno unormować, ale przeżyłam wczoraj lekki szok i bardzo się boję czy z fasolką wszystko w porządku...
-
Mój lekarz poszedł na nieplanowany urlop ... żal i rozpacz, nie zobaczyłam dziś mojej Kluseczki
MaGo - tak ja też dostałam skierowanie na badanie pod względem obecności HIV (jestem zdrowa:D)
asia466 - trzymam mocno kciuki i czekam na sprawozdanie wszystko będzie dobrze
aga_90 - tylko spokój może Cię uratować nie czytaj negatywnych rzeczy, ja tak robię, trochę się oszukuje, ale czuję się lepiej, bo odganiam złe myśli. Tak, farmakologicznie można kontrolować poziom TSH - moja siostra brała pół ciąży leki, po porodzie wszystko wróciło do normy. Tak to już jest, że w ciąży pojawiają się u nas różne przypadłości. U mnie może będzie cukrzyca wynik w górnej granicy.aga_90 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Magdzia85F wrote:Jestem po wizycie. Nasze Szczęście ma 4mm i pulsowało całe, pomalutku na razie:-)
Za dwa tygodnie mam wizytę mam przynieść wyniki badań. No i super:-)
Też dostałam duphaston.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Ja też już po wizycie:-)
Ginka mnie zbadała pobrała wymaz na czystość pochwy,pogratulowała ciąży,zleciła badanie krwi i moczu.USG niestety nie miałam:-(.Za dwa tygodnie mam przyjść już z wynikami na kolejną wizytę,wtedy założy mi kartę ciąży i zrobi jeszcze cytologię.
Ma go tak jak dziewczyny też mam zlecone to badanie -
nick nieaktualny
-
casteam wrote:Oj Rene czemu nie mialas usg?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wizyta była godzinkę wcześniej. Na ten etap wszystko ok, pęcherzyk 5,1 z widocznym zoltkowym. Wiek wg USG 5w1d . Lekarz powiedział że bóle jakie mam to od zrostów, zwłaszcza że nospa nie pomaga. Kolejna wizyta 4ego września czekamy na serce, badań na razie żadnych mam nie robić. Dziękuję za trzymanie kciuków. Ściskam mocno....prawie dostałam zawału na tej leżance jestem mega szczęśliwa teraz.
aga_90, Tusianka, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
asia466 wrote:Dziewczyny wizyta była godzinkę wcześniej. Na ten etap wszystko ok, pęcherzyk 5,1 z widocznym zoltkowym. Wiek wg USG 5w1d . Lekarz powiedział że bóle jakie mam to od zrostów, zwłaszcza że nospa nie pomaga. Kolejna wizyta 4ego września czekamy na serce, badań na razie żadnych mam nie robić. Dziękuję za trzymanie kciuków. Ściskam mocno....prawie dostałam zawału na tej leżance jestem mega szczęśliwa teraz.
Super wiadomość!
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
asia466 wrote:Dziewczyny wizyta była godzinkę wcześniej. Na ten etap wszystko ok, pęcherzyk 5,1 z widocznym zoltkowym. Wiek wg USG 5w1d . Lekarz powiedział że bóle jakie mam to od zrostów, zwłaszcza że nospa nie pomaga. Kolejna wizyta 4ego września czekamy na serce, badań na razie żadnych mam nie robić. Dziękuję za trzymanie kciuków. Ściskam mocno....prawie dostałam zawału na tej leżance jestem mega szczęśliwa teraz.
Cieszę się,że jest ok i masz już przyczynę występowania bóli
PS.no to czekamy razem na serduszko:-)tylko ja idę na dodatkową wizytę prywatnie bo na tej z funduszu usg mi nie zrobią.Planuję iść albo 29 albo tego 4.09 przed wizytą refundowaną -
olKaczucha wrote:Smarujecie się już jakimiś kremami na rozstępy? możecie jakis polecić?
a używałam kremu z bielendy sexi mama,oliwką też czasem smarowałam.... -
I jak ten sexi mama? Widziałam go z Rossmannie za około 20 zł.. jedna Pani z aptece poleciła mi też z Ziaji.. oczywiście pewnie pytanie do osób które mają jedną ciaze za sobą albo ktoś coś słyszał o jakimś dobrym kremie moja kolejna wizyta jest 28.08 i jestem dobrej myśli .. serduszko już jest ,obecnie jestem w 7 tyg i 4 dni około
-
olKaczucha wrote:I jak ten sexi mama? Widziałam go z Rossmannie za około 20 zł.. jedna Pani z aptece poleciła mi też z Ziaji.. oczywiście pewnie pytanie do osób które mają jedną ciaze za sobą albo ktoś coś słyszał o jakimś dobrym kremie moja kolejna wizyta jest 28.08 i jestem dobrej myśli .. serduszko już jest ,obecnie jestem w 7 tyg i 4 dni około