X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,nie wiem czy mnie pamietacie,wiec przypomne w skrocie.
    Ostatnia miesiaczka-28 czerwca .
    Pierwsza wizyta u ginekologa + usg - 5 sierpnia . Lekarz powiedzial,ze ciaza przestala sie rozwijac,jest za mala na dany tydzien. Mam czekac max 3tygodnie na poronienie,jesli nic sie nie wydarzy to mam sie zglosic znowu i dostane tabletki.
    Bylam wtedy prywatnie w polskiej przychodni.
    Oczywiscie zalamka ,placz itp
    Nie wytrzymalam 3tygodni i zadzwonilam do angielskiego szpitala (15 sierpnia)i opowiedzialam cala historie,kazali mi przyjechac tego samego dnia. Wizyty w polskiej przychodni sa bardzo drogie - 120 f za usg.
    Pojechalam do szpitala z mysla ,ze dostane dzis tabletki na wywolanie. Zrobiono mi usg i ... szok! Doktor powiedzial,ze widzi serduszko i ze wszystko wyglada ok . Bylam i nadal jestem w szoku! Wspaniale uczucie!
    Lekarz powiedzial,ze to 6tydzien ,chociaz z wyliczen powinien byc 8 - to mnie teoche martwi.
    Ogolnie jestem bardzo szczesliwa,ale caly czas mam zle mysli . Teraz kazdy lekki bol plecow,bol brzucha inny niz zawsze budzi lek. Mysle o tym non stop,nie moge odsunac od siebie zlych myslu :( wariuje ... po kazdej wizycie w toalecie sprawdzam dokladnie bielizne czy nie ma sladow krwi . Nie mam mdlosci ,piersi nie bola.
    Nastepnw usg dopiero za miesiac - nawet ponad !
    Ja zwariuje do tego czasu . Czy wy tez tak wariujecie kochane? Tak bardzo bym chciala,zeby sie udalo :(

zi13skjopgsx41pb.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, to wspaniała wiadomość! Mamy bardzo podobna sytuacje, Podobny termin miesiączki i też 5 sierpnia byłam na USG, na którym wyszło, że pecherzyk jest co najmniej o tydzień że mały. Dla odmiany jednak lekarz nie powiedział mi na ten temat nic i sama się tym zmartwiałam. 17.08 zobaczyłam na USG czynność serduszka i trochę odetchnęłam, choć nie do końca, bo dzidziuś nadal jakby o tydzień mniejszy. Dr powiedziała jednak, że tak może być. Dziewczyny na forum też tak pisały i że maluch później nadrobi. Także trzymam za Ciebie kciuki. A wprowadzałas sobie wymiary dziecka do kalkulator BBF, żeby sprawdzić, czy mieści się w tej dolnej granicy?

0d1y90bv78miqftl.png

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprowadzic dane tzn ? Chodzi o podanie terminu ostatniej miesiaczki ? Jesli tak ,to mam to i pokazuje mi ,ze dzisiaj wypada dokladnie 7tydzien + 3 dzien .
    Ja tez przez ten szok wlasciwie o nic nie zapytalam , tylko czy wszystko wyglada normalnie . I mnie rowniez to usg uspokoilo,ale tylko na jeden dzien , potem zaczelam sie znowu martwic o wszystko.
    Najchetniej to bym mogla miec codzienni usg, baaardzo wariuje,ale nie da sie nad tym zapanowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 23:52

zi13skjopgsx41pb.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Tak Was czytam dziewczyny i widzę, że sporu z Was lekarze zapisują luteine czy też duphaston. I mam mętlik w głowie, czy skoro mój nic mi takiego nie przepisał (oprócz witamin) to czy dobrze rokuję. W ogóle to witam się z Wami, termin według USG mam na 11 kwietnia :)
    Mam pco, wiec problemy z owu i progesteronem, lekarz dmucha na zimne, stad branie luteiny. Jedli jestes "normalnie" miesiaczkujaca nue masz powodów do zmartwień. Ciesz sie tym stanem :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Pierwsza wizyta u ginekologa + usg - 5 sierpnia . Lekarz powiedzial,ze ciaza przestala sie rozwijac,jest za mala na dany tydzien. Mam czekac max 3tygodnie na poronienie,jesli nic sie nie wydarzy to mam sie zglosic znowu i dostane tabletki.
    Nie wytrzymalam 3tygodni i zadzwonilam do angielskiego szpitala (15 sierpnia)i opowiedzialam cala historie,kazali mi przyjechac tego samego dnia. Wizyty w polskiej przychodni sa bardzo drogie - 120 f za usg.
    Pojechalam do szpitala z mysla ,ze dostane dzis tabletki na wywolanie. Zrobiono mi usg i ... szok! Doktor powiedzial,ze widzi serduszko i ze wszystko wyglada ok . Bylam i nadal jestem w szoku! Wspaniale uczucie!
    Lekarz powiedzial,ze to 6tydzien ,chociaz z wyliczen powinien byc 8 - to mnie teoche martwi.
    Ogolnie jestem bardzo szczesliwa,ale caly czas mam zle mysli . Teraz kazdy lekki bol plecow,bol brzucha inny niz zawsze budzi lek. Mysle o tym non stop,nie moge odsunac od siebie zlych myslu :( wariuje ... po kazdej wizycie w toalecie sprawdzam dokladnie bielizne czy nie ma sladow krwi . Nie mam mdlosci ,piersi nie bola.
    Ja zwariuje do tego czasu . Czy wy tez tak wariujecie kochane? Tak bardzo bym chciala,zeby sie udalo :(
    Kochana to cudowna wiadomość! Moze miałaś pozna owulacje, stad te różnice w pomiarach. Ja wiem, ze u mnie owu sa od 17-24 dc, także wszystko mozliwe. To usg i tak orientacyjnie działa na bazie wymiarów i u mnie ma sie to nijak to pierwszych pomiarów i tych aktualnych. Jesli wszystko jest na swoim miejscu dbaj o Was i odpoczywaj. Rob to co robilas, nie przemęczaj si i bedzie wszystko dobrze. Wierze w to. Ja tez ciagle patrzę na papier w wc. Udanego i spokojnego oczekiwania! ❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    ;) wierze ze sie uda masz malutki cud

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Mam pco, wiec problemy z owu i progesteronem, lekarz dmucha na zimne, stad branie luteiny. Jedli jestes "normalnie" miesiaczkujaca nue masz powodów do zmartwień. Ciesz sie tym stanem :)

Też mam PCOS, ale lekarka po zobaczeniu wyników (progesteron 27,8 w czwartym tygodniu i estradiol 300) powiedziała, że nie ma potrzeby póki co.
    Tak więc nie każdy ma wskazania, najlepiej wybrać dobrego i zaufanego lekarza i się go słuchać, bo każda ciąża jest indywidualna :)

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:

U mnie progesteron spadł z 27 do 24, przy becie 21000. Do tego coś mam namieszane z antyTG.
    Jutro mam wizytę. Zobaczymy, pewnie da luteinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 14:46

• MaGo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Wprowadzic dane tzn ? Chodzi o podanie terminu ostatniej miesiaczki ? Jesli tak ,to mam to i pokazuje mi ,ze dzisiaj wypada dokladnie 7tydzien + 3 dzien .
    Ja tez przez ten szok wlasciwie o nic nie zapytalam , tylko czy wszystko wyglada normalnie . I mnie rowniez to usg uspokoilo,ale tylko na jeden dzien , potem zaczelam sie znowu martwic o wszystko.
    Najchetniej to bym mogla miec codzienni usg, baaardzo wariuje,ale nie da sie nad tym zapanowac
    Mam to samo :( też już wariuje, nie mam mdłości, nie wymiotuję i już sobie wkręcam "bo inne mają" :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja też nie mam mdłości, w pierwszej ciąży też nie miałam a wszystko było ok.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :D

Ja też czuję się dobrze, czasem mnie zemdli, ale troszeczkę. Jestem zmęczona i bolą mnie piersi.

Mam pytanko: jak wyglądają Wasze brzuszki? Ja przytyłam 2kg, ale we wszystkim mi ciasno ;)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z piersiami? Wcześniej mi bardzo urosły a dzisiaj zauważyłam, że wróciły do swojego pierwotnego rozmiaru - to normalne czy powód do niepokoju?

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    A jak to jest z piersiami? Wcześniej mi bardzo urosły a dzisiaj zauważyłam, że wróciły do swojego pierwotnego rozmiaru - to normalne czy powód do niepokoju?
    Moja siostra mi mówiła, że jej piersi "falowały" ;) raz rosły, raz wracały do poprzedniego stanu.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi nie urosly ,ani nie sa jakos szczegolnie wrazliwe/obolale, juz bardziej sutki,ale to tez minimalnie.
    Aprzybylska - mi tez jest juz ciasno w bardzo waskich jeansach, to pewnie przez zatrzynywanie wody w organizmie

zi13skjopgsx41pb.png

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie o smak w ustach , podobno niektore dziewczyny czuja metalowy posmak. Ja takiego nie czuje,ale za to gorzki owszem - jakby ktos psiknal mi dezodorantem do ust albo polknelabym troche szamponu . Ma ktoras tak?

zi13skjopgsx41pb.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:

Chodziło mi o to, że jak wejdziesz w Moje Belly, to jest tam zakładka "wykresy dziecka". Mi tam pokazuje minimalne i maksymalne wymiary, jakie powinno mieć dziecko, tylko nie wiem, czy te normy nie pokazują się tylko w wersji Premium. Mi to przyniosło ulgę, bo mimo mniejszego dzidziusia, widać, że mieści się jednak w tej dolnej granicy.

Z objawów, to też mi za bardzo nic nie dolega. Trochę bolesne piersi, może zmęczenie, choć sądzę, że to pewnie od tego całego stresu. Doskonale Cię rozumiem, że się denerwujesz, mam to samo.

0d1y90bv78miqftl.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Co do objawów to mi nic nie bylo procz ciagnacego brzucha I jajnikow, no i ogromne zaparcia od dnia spodziewanej @ , ale powoli sie zaczyna rano mi niedobrze, na szczęście nie wymuotuje ale czuję to na granicy...;) wahania nastrojów piersi nie bolało ani nic a już powoli zaczynają, po bokach i na dole i sutki pieką. Na razie mam -4 kg ale spodnie na brzuchu i tak mnie cisna(ale to pewnie od zaparc) no i okropnie chce mi się spać, rano nie wiem jak się nazywam a i popołudniami zdarza mi się przyznać. Od jakiegos tyg. Zapach fajek mi przeszkadza a mąż pali, no i zabiera się do rzucenia ;) a co do sprawdzania papieru czy nie ma krwi mogę tak sto razy dziennie chodzić.. Bo mam tam wiecznie mokro.

Pozdrawiam i fajnie że jesteśmy razem w tym, zawsze raźniej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 06:10

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie to za to bardzo mdli. W weekend leżałam pół dnia. Masakra. Piersi wielkie. Waga się waha. Ogólnie samopoczucie kiepskie.
    Do pracy to się długo zbieram, bo muszę co chwila się położyć.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    A ja mam pytanie o smak w ustach , podobno niektore dziewczyny czuja metalowy posmak. Ja takiego nie czuje,ale za to gorzki owszem - jakby ktos psiknal mi dezodorantem do ust albo polknelabym troche szamponu . Ma ktoras tak?
    Ja tak mam :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, jak dobrze czasem was poczytac :) Ja tez nie mam zbytnio mdlosci (raz mnie opwaznie zemdlilo, ale na chwilke), nie jestem jakos serio zmeczona, ani nic... tylko lekkie bole brzucha i chwilami piersi. i oczywiscie non stop myslenie czy to okay :D

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ