Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny ,nie wiem czy mnie pamietacie,wiec przypomne w skrocie.
Ostatnia miesiaczka-28 czerwca .
Pierwsza wizyta u ginekologa + usg - 5 sierpnia . Lekarz powiedzial,ze ciaza przestala sie rozwijac,jest za mala na dany tydzien. Mam czekac max 3tygodnie na poronienie,jesli nic sie nie wydarzy to mam sie zglosic znowu i dostane tabletki.
Bylam wtedy prywatnie w polskiej przychodni.
Oczywiscie zalamka ,placz itp
Nie wytrzymalam 3tygodni i zadzwonilam do angielskiego szpitala (15 sierpnia)i opowiedzialam cala historie,kazali mi przyjechac tego samego dnia. Wizyty w polskiej przychodni sa bardzo drogie - 120 f za usg.
Pojechalam do szpitala z mysla ,ze dostane dzis tabletki na wywolanie. Zrobiono mi usg i ... szok! Doktor powiedzial,ze widzi serduszko i ze wszystko wyglada ok . Bylam i nadal jestem w szoku! Wspaniale uczucie!
Lekarz powiedzial,ze to 6tydzien ,chociaz z wyliczen powinien byc 8 - to mnie teoche martwi.
Ogolnie jestem bardzo szczesliwa,ale caly czas mam zle mysli . Teraz kazdy lekki bol plecow,bol brzucha inny niz zawsze budzi lek. Mysle o tym non stop,nie moge odsunac od siebie zlych myslu wariuje ... po kazdej wizycie w toalecie sprawdzam dokladnie bielizne czy nie ma sladow krwi . Nie mam mdlosci ,piersi nie bola.
Nastepnw usg dopiero za miesiac - nawet ponad !
Ja zwariuje do tego czasu . Czy wy tez tak wariujecie kochane? Tak bardzo bym chciala,zeby sie udalo
-
Aleksandra, to wspaniała wiadomość! Mamy bardzo podobna sytuacje, Podobny termin miesiączki i też 5 sierpnia byłam na USG, na którym wyszło, że pecherzyk jest co najmniej o tydzień że mały. Dla odmiany jednak lekarz nie powiedział mi na ten temat nic i sama się tym zmartwiałam. 17.08 zobaczyłam na USG czynność serduszka i trochę odetchnęłam, choć nie do końca, bo dzidziuś nadal jakby o tydzień mniejszy. Dr powiedziała jednak, że tak może być. Dziewczyny na forum też tak pisały i że maluch później nadrobi. Także trzymam za Ciebie kciuki. A wprowadzałas sobie wymiary dziecka do kalkulator BBF, żeby sprawdzić, czy mieści się w tej dolnej granicy?
-
Wprowadzic dane tzn ? Chodzi o podanie terminu ostatniej miesiaczki ? Jesli tak ,to mam to i pokazuje mi ,ze dzisiaj wypada dokladnie 7tydzien + 3 dzien .
Ja tez przez ten szok wlasciwie o nic nie zapytalam , tylko czy wszystko wyglada normalnie . I mnie rowniez to usg uspokoilo,ale tylko na jeden dzien , potem zaczelam sie znowu martwic o wszystko.
Najchetniej to bym mogla miec codzienni usg, baaardzo wariuje,ale nie da sie nad tym zapanowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 23:52
-
Tusianka wrote:Tak Was czytam dziewczyny i widzę, że sporu z Was lekarze zapisują luteine czy też duphaston. I mam mętlik w głowie, czy skoro mój nic mi takiego nie przepisał (oprócz witamin) to czy dobrze rokuję. W ogóle to witam się z Wami, termin według USG mam na 11 kwietnia
-
Aleksandra94 wrote:Czesc dziewczyny ,nie wiem czy mnie pamietacie,wiec przypomne w skrocie.
Pierwsza wizyta u ginekologa + usg - 5 sierpnia . Lekarz powiedzial,ze ciaza przestala sie rozwijac,jest za mala na dany tydzien. Mam czekac max 3tygodnie na poronienie,jesli nic sie nie wydarzy to mam sie zglosic znowu i dostane tabletki.
Nie wytrzymalam 3tygodni i zadzwonilam do angielskiego szpitala (15 sierpnia)i opowiedzialam cala historie,kazali mi przyjechac tego samego dnia. Wizyty w polskiej przychodni sa bardzo drogie - 120 f za usg.
Pojechalam do szpitala z mysla ,ze dostane dzis tabletki na wywolanie. Zrobiono mi usg i ... szok! Doktor powiedzial,ze widzi serduszko i ze wszystko wyglada ok . Bylam i nadal jestem w szoku! Wspaniale uczucie!
Lekarz powiedzial,ze to 6tydzien ,chociaz z wyliczen powinien byc 8 - to mnie teoche martwi.
Ogolnie jestem bardzo szczesliwa,ale caly czas mam zle mysli . Teraz kazdy lekki bol plecow,bol brzucha inny niz zawsze budzi lek. Mysle o tym non stop,nie moge odsunac od siebie zlych myslu wariuje ... po kazdej wizycie w toalecie sprawdzam dokladnie bielizne czy nie ma sladow krwi . Nie mam mdlosci ,piersi nie bola.
Ja zwariuje do tego czasu . Czy wy tez tak wariujecie kochane? Tak bardzo bym chciala,zeby sie udalo
-
Aleksandra94 wrote:Czesc dziewczyny ,nie wiem czy mnie pamietacie,wiec przypomne w skrocie.
-
Ilona92 wrote:Mam pco, wiec problemy z owu i progesteronem, lekarz dmucha na zimne, stad branie luteiny. Jedli jestes "normalnie" miesiaczkujaca nue masz powodów do zmartwień. Ciesz sie tym stanem
Też mam PCOS, ale lekarka po zobaczeniu wyników (progesteron 27,8 w czwartym tygodniu i estradiol 300) powiedziała, że nie ma potrzeby póki co.
Tak więc nie każdy ma wskazania, najlepiej wybrać dobrego i zaufanego lekarza i się go słuchać, bo każda ciąża jest indywidualna
Aleksander -
nick nieaktualnyIlona92 wrote:Mam pco, wiec problemy z owu i progesteronem, lekarz dmucha na zimne, stad branie luteiny. Jedli jestes "normalnie" miesiaczkujaca nue masz powodów do zmartwień. Ciesz sie tym stanem
U mnie progesteron spadł z 27 do 24, przy becie 21000. Do tego coś mam namieszane z antyTG.
Jutro mam wizytę. Zobaczymy, pewnie da luteinę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 14:46
-
Aleksandra94 wrote:Wprowadzic dane tzn ? Chodzi o podanie terminu ostatniej miesiaczki ? Jesli tak ,to mam to i pokazuje mi ,ze dzisiaj wypada dokladnie 7tydzien + 3 dzien .
Ja tez przez ten szok wlasciwie o nic nie zapytalam , tylko czy wszystko wyglada normalnie . I mnie rowniez to usg uspokoilo,ale tylko na jeden dzien , potem zaczelam sie znowu martwic o wszystko.
Najchetniej to bym mogla miec codzienni usg, baaardzo wariuje,ale nie da sie nad tym zapanowacMarcel ❤
-
Hej Dziewczyny
Ja też czuję się dobrze, czasem mnie zemdli, ale troszeczkę. Jestem zmęczona i bolą mnie piersi.
Mam pytanko: jak wyglądają Wasze brzuszki? Ja przytyłam 2kg, ale we wszystkim mi ciasno14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Tusianka wrote:A jak to jest z piersiami? Wcześniej mi bardzo urosły a dzisiaj zauważyłam, że wróciły do swojego pierwotnego rozmiaru - to normalne czy powód do niepokoju?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Aleksandra94 wrote:Wprowadzic dane tzn ? Chodzi o podanie terminu ostatniej miesiaczki ? Jesli tak ,to mam to i pokazuje mi ,ze dzisiaj wypada dokladnie 7tydzien + 3 dzien .
Najchetniej to bym mogla miec codzienni usg, baaardzo wariuje,ale nie da sie nad tym zapanowac
Chodziło mi o to, że jak wejdziesz w Moje Belly, to jest tam zakładka "wykresy dziecka". Mi tam pokazuje minimalne i maksymalne wymiary, jakie powinno mieć dziecko, tylko nie wiem, czy te normy nie pokazują się tylko w wersji Premium. Mi to przyniosło ulgę, bo mimo mniejszego dzidziusia, widać, że mieści się jednak w tej dolnej granicy.
Z objawów, to też mi za bardzo nic nie dolega. Trochę bolesne piersi, może zmęczenie, choć sądzę, że to pewnie od tego całego stresu. Doskonale Cię rozumiem, że się denerwujesz, mam to samo.
-
Hej dziewczyny. Co do objawów to mi nic nie bylo procz ciagnacego brzucha I jajnikow, no i ogromne zaparcia od dnia spodziewanej @ , ale powoli sie zaczyna rano mi niedobrze, na szczęście nie wymuotuje ale czuję to na granicy... wahania nastrojów piersi nie bolało ani nic a już powoli zaczynają, po bokach i na dole i sutki pieką. Na razie mam -4 kg ale spodnie na brzuchu i tak mnie cisna(ale to pewnie od zaparc) no i okropnie chce mi się spać, rano nie wiem jak się nazywam a i popołudniami zdarza mi się przyznać. Od jakiegos tyg. Zapach fajek mi przeszkadza a mąż pali, no i zabiera się do rzucenia a co do sprawdzania papieru czy nie ma krwi mogę tak sto razy dziennie chodzić.. Bo mam tam wiecznie mokro.
Pozdrawiam i fajnie że jesteśmy razem w tym, zawsze raźniej:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 06:10
-
nick nieaktualny
-
Aleksandra94 wrote:A ja mam pytanie o smak w ustach , podobno niektore dziewczyny czuja metalowy posmak. Ja takiego nie czuje,ale za to gorzki owszem - jakby ktos psiknal mi dezodorantem do ust albo polknelabym troche szamponu . Ma ktoras tak?