Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonnn coś te Kanary to nie za dobre na robienie Maluszków!
My tak naprawdę dopiero wtedy pierwszy raz się zaczęliśmy starać, no i od razu zaszłam. Od pół roku najpierw brałam witaminy, leki na tarczycę, porobiłam USG piersi i tarczycy - bo mogę mieć nawroty guza.
No my planujemy od razu drugie - tzn. po roku zacząć starania (u mnie i tak w grę wchodzi monitoring, bo nie chcę się dołować). Nie bardzo chcemy czekać. Ale zobaczymy, jak to wyjdzie w trakcie. -
Monn a długo sie staraliscie?
My tak jak pisałam dwójkę, i fajnie jakby się udało bez powrotu do pracy bo w mojej miejscowości lipnie z godzinami żłobka i trochę trudno się dostać do niego w sensie żeby przyjeli no i jest w takim miejscu że pasuje tam autem. A mamy jedno, a z kolei godziny w jakich pracujemy są takie że mąż by rano musiał odwozic bo chodzi na 9 a ja z kolei odbierać bo pracuje do 14.35. Fajnie by było chociaż przy pierwszym mieć żłobek z głowy
Ale boję się że z drugim zejdzie znam znowu tyle co z 1:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:15
-
Malta jest cudowna byliśmy tam w podróży poślubnej we wrześniu
Nam się marzy druga ciąża pod koniec macierzyńskiego
Ale wiadomo jak to jest
A plany podróżowe z Maluchem?
Jeżeli wszystko będzie dobrze i urodzę w terminie to planujemy pojechać na wesele (ok. 100 km od Gdańska)
A 31 maja wyjeżdżamy (jak Mały będzie zdrowy oczywiście) do Krakowa na Festiwal Muzyki Filmowej prawdopodobnie wsiądziemy w pendolino Jeszcze chyba sobie nie zdaję sprawy z możliwych trudności ale jestem nastawiona optymistycznie
To nasz ukochany festiwal i ciężko nam jest opuścić go, zwłaszcza, że w tym roku są super koncertyBP 02 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa trzeciego nie planuje hahaha apropo wlasnie zadzwonila do mnie znajoma ta co prowadzi szkole rodzenia i pyta czy chce chodzic bo jak nie to ona by mnie tak na lewo wpisala bo jej ludzi brakuje i ze po za przypomnieniem nie ma nic nowego oprocz zajec z chustowania i na te zajecia chyba pojde a reszte podpusze sie za mnie. W zamian dostane gratisowo gadzety typu butelka aventu i listy ze szkoly rodzenia i dyplom za uczestnictwo
Ogolem w razie jakiejs watpliwosci czy pytania z ciaza czy dzieckiem mam dzwonic do niej i ona mi chetnie we wszystkim pomoze uspokoila mnje ze taka roznica 8dni miedzy terminami to zadna roznica ze na bank zapisza mnie na ciecie, ze dobrze ze chodze do mojego lekarza bo on dobrze prowadzi tylko odnosnie ciecia zebym sie nie dala wpisac w szpital w 36tyg bo mnoe pogoni od razu ze kazdy dzien dla rozwoju dziecka jest wazny i tu sie zgadzam w milionie procentow, nawet nie wiedzialam ze tak wczesnie u nas robia cc. 38/39 tc to dla mnie minimum chyba ze cos bedzie sie dzialo.
A no i nie dopisalam ze sie usmialysmy apropo rodzenstwa bo jak sie olek urodzil to na jej pytanie kiedy sie widzimy najglosniej krzyczalam ze na porodowce to nigdy hyhyhyhyhy i smieje sie ze tak sie zarzekalam ze nigdy w zyciu hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:20
Magdzia85F, Ilona92, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Ale mam lipe. Skonczyl mi sie euthyrox , wizyta dopiero za tydzien w piatek a lekarz rodzinny został teraz od stycznia tylko jeden i przyjmuje tylko 2x w tyg i ludzie juz od 5 rano czekaja by sie dostać... +jutro czwartek jest dzien szczepień to jeszcze mniej ludzi przyjmie..
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Sylwia, masz numer bezpośrednio do gabinetu? Zadzwoń i powiedz, jaka sytuacja, że jesteś w ciąży. Mam nadzieję, że się uda załatwić.
U mnie się chyba za to jutro skończy wizytą u lekarza Już od miesiąca coś mnie jakby brało, ale wczoraj to mnie tak ścięło z nóg, że padłam spać w ciągu dniu. Temperatura niby w normie, ale bolało mnie tylko gardło. A dzisiaj dodatkowo uszy mnie bolą, głowa i 37,3. Miałam mieć jutro dentystę, ale przełożę chyba i pojadę do rodzinnego.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Sylwiaa95 wrote:Ale mam lipe. Skonczyl mi sie euthyrox , wizyta dopiero za tydzien w piatek a lekarz rodzinny został teraz od stycznia tylko jeden i przyjmuje tylko 2x w tyg i ludzie juz od 5 rano czekaja by sie dostać... +jutro czwartek jest dzien szczepień to jeszcze mniej ludzi przyjmie..
Chciałam kliknąć cytuj... zadzwoń do endokrynologa bezpośrednio i poproś b u wypisał Tobie receptę, albo jesli masz zaprzyjaźniona aptekę powinni Tobie dac 1op bez problemu. Każdemu moze sie zdążyć -
Co do drugiego dziecka to chce chwile przerwy tak zeby było ok 3 lat różnicy.
Nasza "poczelismy" w nowym domu, miesiąc po obrazie Matki Boskiej co najlepsze. We wrzesniu mamy wesele, a gdzie wczesniej pojedziemy to nie wiem. Chociaż wybrałabym sie znow do Włoch. Wyjdzie wszystko w praniuMonnn, Etoilka, ibishka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewiec.zero wrote:Ja trzeciego nie planuje hahaha apropo wlasnie zadzwonila do mnie znajoma ta co prowadzi szkole rodzenia i pyta czy chce chodzic bo jak nie to ona by mnie tak na lewo wpisala bo jej ludzi brakuje i ze po za przypomnieniem nie ma nic nowego oprocz zajec z chustowania i na te zajecia chyba pojde a reszte podpusze sie za mnie. W zamian dostane gratisowo gadzety typu butelka aventu i listy ze szkoly rodzenia i dyplom za uczestnictwo
Ogolem w razie jakiejs watpliwosci czy pytania z ciaza czy dzieckiem mam dzwonic do niej i ona mi chetnie we wszystkim pomoze uspokoila mnje ze taka roznica 8dni miedzy terminami to zadna roznica ze na bank zapisza mnie na ciecie, ze dobrze ze chodze do mojego lekarza bo on dobrze prowadzi tylko odnosnie ciecia zebym sie nie dala wpisac w szpital w 36tyg bo mnoe pogoni od razu ze kazdy dzien dla rozwoju dziecka jest wazny i tu sie zgadzam w milionie procentow, nawet nie wiedzialam ze tak wczesnie u nas robia cc. 38/39 tc to dla mnie minimum chyba ze cos bedzie sie dzialo.
A no i nie dopisalam ze sie usmialysmy apropo rodzenstwa bo jak sie olek urodzil to na jej pytanie kiedy sie widzimy najglosniej krzyczalam ze na porodowce to nigdy hyhyhyhyhy i smieje sie ze tak sie zarzekalam ze nigdy w zyciu hahaha
gdzie ta szkola rodzenia? moglabym sie czegos wiecej doweidziec? pooopowiadaj mi, ja bym sie chetnie gdzies zapisałaibishka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny