X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn coś te Kanary to nie za dobre na robienie Maluszków!

My tak naprawdę dopiero wtedy pierwszy raz się zaczęliśmy starać, no i od razu zaszłam. Od pół roku najpierw brałam witaminy, leki na tarczycę, porobiłam USG piersi i tarczycy - bo mogę mieć nawroty guza.

No my planujemy od razu drugie - tzn. po roku zacząć starania (u mnie i tak w grę wchodzi monitoring, bo nie chcę się dołować). Nie bardzo chcemy czekać. Ale zobaczymy, jak to wyjdzie w trakcie.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn a długo sie staraliscie?:)

My tak jak pisałam dwójkę, i fajnie jakby się udało bez powrotu do pracy bo w mojej miejscowości lipnie z godzinami żłobka i trochę trudno się dostać do niego w sensie żeby przyjeli no i jest w takim miejscu że pasuje tam autem. A mamy jedno, a z kolei godziny w jakich pracujemy są takie że mąż by rano musiał odwozic bo chodzi na 9 a ja z kolei odbierać bo pracuje do 14.35. Fajnie by było chociaż przy pierwszym mieć żłobek z głowy :)
    Ale boję się że z drugim zejdzie znam znowu tyle co z 1:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:15

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malta jest cudowna <3 byliśmy tam w podróży poślubnej we wrześniu :)

Nam się marzy druga ciąża pod koniec macierzyńskiego :)
    Ale wiadomo jak to jest :)

A plany podróżowe z Maluchem?
    Jeżeli wszystko będzie dobrze i urodzę w terminie to planujemy pojechać na wesele (ok. 100 km od Gdańska) :)

A 31 maja wyjeżdżamy (jak Mały będzie zdrowy oczywiście) do Krakowa na Festiwal Muzyki Filmowej :) prawdopodobnie wsiądziemy w pendolino :) Jeszcze chyba sobie nie zdaję sprawy z możliwych trudności ale jestem nastawiona optymistycznie :)
    To nasz ukochany festiwal i ciężko nam jest opuścić go, zwłaszcza, że w tym roku są super koncerty :)

BP 02 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzeciego nie planuje hahaha ;D apropo wlasnie zadzwonila do mnie znajoma ta co prowadzi szkole rodzenia i pyta czy chce chodzic bo jak nie to ona by mnie tak na lewo wpisala bo jej ludzi brakuje ;) i ze po za przypomnieniem nie ma nic nowego oprocz zajec z chustowania ;) i na te zajecia chyba pojde a reszte podpusze sie za mnie. W zamian dostane gratisowo gadzety typu butelka aventu i listy ze szkoly rodzenia i dyplom za uczestnictwo :D
    Ogolem w razie jakiejs watpliwosci czy pytania z ciaza czy dzieckiem mam dzwonic do niej i ona mi chetnie we wszystkim pomoze :) uspokoila mnje ze taka roznica 8dni miedzy terminami to zadna roznica ze na bank zapisza mnie na ciecie, ze dobrze ze chodze do mojego lekarza bo on dobrze prowadzi tylko odnosnie ciecia zebym sie nie dala wpisac w szpital w 36tyg bo mnoe pogoni od razu ;) ze kazdy dzien dla rozwoju dziecka jest wazny i tu sie zgadzam w milionie procentow, nawet nie wiedzialam ze tak wczesnie u nas robia cc. 38/39 tc to dla mnie minimum chyba ze cos bedzie sie dzialo.

A no i nie dopisalam ze sie usmialysmy apropo rodzenstwa bo jak sie olek urodzil to na jej pytanie kiedy sie widzimy najglosniej krzyczalam ze na porodowce to nigdy hyhyhyhyhy :D :D i smieje sie ze tak sie zarzekalam ze nigdy w zyciu hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:20

Magdzia85F, Ilona92, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka dla mnie wieki- 8 miesięcy.
    Madzia dokładnie!!!

drugie dziecko chcielibyśmy tez dość szybko :) No chyba, że właśnie po porodzie mi się zmieni hahhaah.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 12:01

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam lipe. Skonczyl mi sie euthyrox , wizyta dopiero za tydzien w piatek a lekarz rodzinny został teraz od stycznia tylko jeden i przyjmuje tylko 2x w tyg i ludzie juz od 5 rano czekaja by sie dostać... +jutro czwartek jest dzien szczepień to jeszcze mniej ludzi przyjmie..

Ilona92 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, masz numer bezpośrednio do gabinetu? Zadzwoń i powiedz, jaka sytuacja, że jesteś w ciąży. Mam nadzieję, że się uda załatwić.

U mnie się chyba za to jutro skończy wizytą u lekarza :/ Już od miesiąca coś mnie jakby brało, ale wczoraj to mnie tak ścięło z nóg, że padłam spać w ciągu dniu. Temperatura niby w normie, ale bolało mnie tylko gardło. A dzisiaj dodatkowo uszy mnie bolą, głowa i 37,3. Miałam mieć jutro dentystę, ale przełożę chyba i pojadę do rodzinnego.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ale mam lipe. Skonczyl mi sie euthyrox , wizyta dopiero za tydzien w piatek a lekarz rodzinny został teraz od stycznia tylko jeden i przyjmuje tylko 2x w tyg i ludzie juz od 5 rano czekaja by sie dostać... +jutro czwartek jest dzien szczepień to jeszcze mniej ludzi przyjmie..

Chciałam kliknąć cytuj... zadzwoń do endokrynologa bezpośrednio i poproś b u wypisał Tobie receptę, albo jesli masz zaprzyjaźniona aptekę powinni Tobie dac 1op bez problemu. Każdemu moze sie zdążyć:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do drugiego dziecka to chce chwile przerwy :) tak zeby było ok 3 lat różnicy.

Nasza "poczelismy" w nowym domu, miesiąc po obrazie Matki Boskiej co najlepsze. We wrzesniu mamy wesele, a gdzie wczesniej pojedziemy to nie wiem. Chociaż wybrałabym sie znow do Włoch. Wyjdzie wszystko w praniu

Monnn, Etoilka, ibishka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zv7o03.jpg

Zaczynamy 29. tydzień! :)

Monnn, Magdzia85F, Tusianka, machirude, APrzybylska, ibishka, dziewiec.zero, aga_90, pomarańczka_33, Tęskniąca lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do drugiego dzieciątka, zawsze chciałam mieć dwójkę przed trzydziestką. Także 2-3 lata różnica byłoby idealnie :)

Monnn, dziewiec.zero, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę i oczom nie wierze...... Etoilka jak można tak wyglądać w ciąży?????
    Marzenie :)

Etoilka lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Patrzę i oczom nie wierze...... Etoilka jak można tak wyglądać w ciąży?????
    Marzenie :)

Też to samo pomyślałam.

Monnn jesteśmy po 30, więc Nam już wolno wyglądać - trochę gorzej ;)

Monnn, machirude, Etoilka lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahh Magda właśnie to teraz mi przez myśl przeszło Hahahha
    Zwalamy to na karb wieku :D my mamy prawo hhahahah

Magdzia85F, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Hahahh Magda właśnie to teraz mi przez myśl przeszło Hahahha
    Zwalamy to na karb wieku :D my mamy prawo hhahahah

Dokładnie :D hehehe

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka ty sobie chyba jaja z tym tygodniem ciazy robisz :o

Cudownie wyglądasz ♡♡♡

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka ile Ty masz teraz cm w brzuszku? i ile wzrostu???

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Ja trzeciego nie planuje hahaha ;D apropo wlasnie zadzwonila do mnie znajoma ta co prowadzi szkole rodzenia i pyta czy chce chodzic bo jak nie to ona by mnie tak na lewo wpisala bo jej ludzi brakuje ;) i ze po za przypomnieniem nie ma nic nowego oprocz zajec z chustowania ;) i na te zajecia chyba pojde a reszte podpusze sie za mnie. W zamian dostane gratisowo gadzety typu butelka aventu i listy ze szkoly rodzenia i dyplom za uczestnictwo :D
    Ogolem w razie jakiejs watpliwosci czy pytania z ciaza czy dzieckiem mam dzwonic do niej i ona mi chetnie we wszystkim pomoze :) uspokoila mnje ze taka roznica 8dni miedzy terminami to zadna roznica ze na bank zapisza mnie na ciecie, ze dobrze ze chodze do mojego lekarza bo on dobrze prowadzi tylko odnosnie ciecia zebym sie nie dala wpisac w szpital w 36tyg bo mnoe pogoni od razu ;) ze kazdy dzien dla rozwoju dziecka jest wazny i tu sie zgadzam w milionie procentow, nawet nie wiedzialam ze tak wczesnie u nas robia cc. 38/39 tc to dla mnie minimum chyba ze cos bedzie sie dzialo.

A no i nie dopisalam ze sie usmialysmy apropo rodzenstwa bo jak sie olek urodzil to na jej pytanie kiedy sie widzimy najglosniej krzyczalam ze na porodowce to nigdy hyhyhyhyhy :D :D i smieje sie ze tak sie zarzekalam ze nigdy w zyciu hahaha

gdzie ta szkola rodzenia? moglabym sie czegos wiecej doweidziec? pooopowiadaj mi, ja bym sie chetnie gdzies zapisała

ibishka lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wyglądasz bosko! Jaka Ty szczuplutka!

Haha dziewczyny wy mówicie że wam wolno! Ja już wytłumaczenia nie mam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 13:05

Magdzia85F, Monnn, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Etiolka wyglądasz bosko! Jaka Ty szczuplutka!

Haha dziewczyny wy mówicie że wam wolno! Ja już wytłumaczenia nie mam :-D

Ibishka Ty też chudzinka. :)

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ