Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy lepszy to nie wiem.... ale poród z lekarzem kosztuje u nich 9600 Profamillie polecała mi moja gon a ona właśnie z Łodzi jest.
Ja do Łodzi mam jakieś 80km ale na szczęście jest autostrada.
Najlepsze jest to, że jeszcze nie poinformowałam męża o moim super pomyśle z opcją Łódź
Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Teraz wygooglowalam, ze Medicover to o Warszawe chodzi, tak? No to dla mnie za daleko jednak, łódź o polowe blizej Ale o tym warszawskim Medicoverze to super opinie słyszalam
Dokładnie Warszawa- mam bliżej ale fundusze nie te :p
Kurde jak już zaczęłam się oswajać z porodem SN- że muszę, że jakoś to zniosę... to teraz mam inne obawy tj. Czy zdążę
To ile km masz do Łodzi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 22:39
-
Monnn wrote:Dokładnie Warszawa- mam bliżej ale fundusze nie te :p
Kurde jak już zaczęłam się oswajać z porodem SN- że muszę, że jakoś to zniosę... to teraz mam inne obawy tj. Czy zdążę
To ile km masz do Łodzi?
127 km, poki co plan mam taki: jak zacznie sie od skurczy to zdaze na bank....napatrzylam sie w szpitalu ostatnio - to trwa godzinami, wiec luzik ;p. A jak odejda wody pierwsze , to niestety nie mam wyjscia i jade do najblizszego...Monnn lubi tę wiadomość
-
Oooooo to powiem Ci odważnie....
Ja czytam "styczniowki" i faktycznie tylko jednej (jak dobrze policzyłam) zeszło bardzo szybko bo 2h:) (chyba zacznę im liczyć czas Hahahha). Tak sobie teraz pomyślałam, że u mnie moje plany może trafić szlag.... jak się zacznie to spanikuje, będę się darła do męża, a on zawiezie mnie do naszego szpitala- 2km
-
U mnie żelazo się jakoś trzyma. Hematokryt mam poniżej normy, a hemoglobina teraz mi wyszła 12,0, więc tragedii jakiejś nie ma. Ginekolog mi powiedział, że jak na kolejnej wizycie mała też będzie tak z wagą stała, to mnie skieruje do szpitala 60km ode mnie, bo jego kolega jest tam ordynatorem. Mąż jak to usłyszał, to się przeraził, że gdyby coś się działo to mu zapaskudze nowe auto
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Dzien dobry dziewczyny my dzis zaczynamy 3 trymestr.... juz zaczynam sie stresowac jak to będzie...
Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, ibishka, pomarańczka_33, Tęskniąca, Monnn, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! U Nas zima na całego , śnieg, wiatr, mróz i to na Mazowszu!
Pomaranczka damy rade:) lubie eksperymentować , gotowac nowe potrawy , także damy rade, w najgorszym wypadku bede Xowbie karmiła jak gąskę do foie gras
10patykow za porod ? nie no ja wszystko rozumiem. Chociaż jak słyszę co siw dzieje w szpitalach i jak ktos ma opcje prywatnego porodu to sie nie dziwie.
Zreszta chyba tezeba mam fart, szczęście i inne boskie przesłanki zeby nie było komplikacji.
Co do zabrudzeń auta podliczone ręczniki w ostatnich tygodniach bo ponoc smród wód płodowych jest straszny
Sweetmalenka tez mam dzien, ze czuje sie jak wieloryb bo brzuch jest tak duzy, ze zaczelam chodzić w koszulach mojego ... a niw chce wydawać niepotrzebnie pieniedzy na garderobę bo łudzę sie z nadzieja, ze z rozmiaru gory tylko piersi mi zostaną
Jesli jestes juz po 1 porodzie to wiesz jak wyglada ciąża. Ja myślałam, ze tez bedzie troche lepiej, a ru i cukier i wszystko inne zaczyna mnie denerwować. Jesli chodzi o diabetologa to polecam IMiD w Warszawie dr jeznach lub Witek)ale ta jest na macierzyńskim) . Od poczatku choroby jeżdzę 120km do diabetologa...bo w moim mieście to strach sie bać , teraz mam tyle wiedzy i doswiadczenia, E prosto z mostu im mowie co i jak:) juz niedługo bedziemy rodzic i samopoczucie zacznie sie poprawiać po pewnym czasie.
Ja dowiem sie w marcu jak to bedzie z porodem. Jesli trzeba bedzie koczować niedaleko szpitala bo u siebie rodzic nie bede ! Chociaż by mieli mi zapłacic! Moja ciocie 15 lat temu trzymali ponad do w bo pierworódka i ma rodzic naturalnie, a tam rozwarcie 3... przez cała akcje...w koncu skończyło sie cesarka, także niech Wasi partnerzy maja na uwadze rożne scenariusze i niech straszą lekarzy bo to Wasze zycie i dziecka! Nie dajcie sobie pomiatać , to nie lata 20gdIe uczono sie robic cesarki i większość kobiet i dzieci umierała . Dobra jakos strasznie sie zrobiło
Trzymajcie dzis za mnie kciuki. A i dzis odbieram karocę dla Naszej JadźkiMagdzia85F, pomarańczka_33, Monnn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Och pieknie na zewnątrz!
Monnn a na Żelaznej też prywatnie chcesz?
Ja jak zobaczyłam koszta, to idę do szpitala publicznego. Tym bardziej że w Warszawie jest w czym wybierać.
Właśnie na tvp2 jest temat o wózkach.
U mnie zawsze krew była ok, teraz trochę gorzej, ale wiadomo, że mam mieszkańcapomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Hej!
U nas też piękna zima się zrobiła
Ja kolejny dzień walczę z bólem mięśni ramienia... Najprawdopodobniej to bóle reumatyczne bo na pewno nie od mechanicznego uszkodzenia. A w ciąży oczywiście nic nie można stosować więc tak sobie czekam aż mi przejdzie...Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
Hej
U mnie też zima!!!
Madzia, jeśli zdecyduje się na żelazna, to skorzystam z opcji z położna- moja siostra miała wykupiony poród z wybrana położna i była zadowolona.I ten ginekolog do którego jeżdżę na prenatalne tam pracuje, mówi ze to spoko opcja, dodatkowo daje pewność, że mnie na 100% przyjmą.
Miłego dnia dziewczyny:) Ilona udanej wizyty:)Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Hej,
wróciłam właśnie z przychodni. Serio współczuję pracownikom NFZ... Bo góra NFZ wydaje sobie rozporządzenia, a to dół ma się martwić tym jak to zrealizować... No i dopiero prośba o pisemną odmowę umówienia wizyty w ciągu 7 dni coś popchnęła temat i udało się umówić wizytę na piątek. Ale to nie koniec walki xD
Bo jeszcze muszą mi podać ten zastrzyk, a to będzie kolejna batalia.
Poród prywatny może być lepszy, minus, że bardzo często w prywatnych szpitalach nie ma oddziału neonatologicznego... A nie da się przewidzieć, czy dziecko będzie potrzebowało pomocy czy nie... I wtedy przewożą dziecko do szpitala państwowego i Matka nie ma zapewnionego tam miejsca. A rodząc w szpitalu 3 st referencyjności Matka ma prawo pozostać z dzieckiem
Idę robić inhalację bo coś mnie rozkłada
-
No to jednak Amol też nie wskazany:
“Ciąża i karmienie piersią
Jeśli pacjentka jest w ciąży lub karmi piersią, przypuszcza że może być w ciąży lub gdy planuje mieć dziecko, powinna poradzić się lekarza lub farmaceuty przed zastosowaniem tego leku.
Brak danych klinicznych dotyczących stosowania leku w okresie ciąży i karmienia piersią.
Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa nie zaleca się stosowania leku Amol w
okresie ciąży i karmienia piersią.”
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
pomarańczka_33 wrote:Hej!
U nas też piękna zima się zrobiła
Ja kolejny dzień walczę z bólem mięśni ramienia... Najprawdopodobniej to bóle reumatyczne bo na pewno nie od mechanicznego uszkodzenia. A w ciąży oczywiście nic nie można stosować więc tak sobie czekam aż mi przejdzie...
Pomarańczka - ja stosuję Dicloziaję i Maść rozgrzewającą na takie bóle mięśniowo-rwowe.pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypomarańczka_33 wrote:No to jednak Amol też nie wskazany:
“Ciąża i karmienie piersią
Jeśli pacjentka jest w ciąży lub karmi piersią, przypuszcza że może być w ciąży lub gdy planuje mieć dziecko, powinna poradzić się lekarza lub farmaceuty przed zastosowaniem tego leku.
Brak danych klinicznych dotyczących stosowania leku w okresie ciąży i karmienia piersią.
Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa nie zaleca się stosowania leku Amol w
okresie ciąży i karmienia piersią.”
Mnie gin pozwolił i stosuję. Jak byłam w pierwszej ciąży to ciągnęły mnie bardzo plecy, leżeć nie mogłam ani nic (no i już wiadomo dlaczego tak było). Wtedy pozwolił stosować. Oczywiście sama bym nie ruszyła. Ja stosuję na ból zatok i głowy, jak kręcą mnie nogi.
Monnn a na Żelazną nie trzeba się umawiać jakoś wcześniej, bo podobno odsyłają stamtąd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 09:56
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily to zdrówka!
A z tym NFZ i tą cała bandą oszustów, to po prostu szlag by to trafił!!! wolałabym już płacić sama a nie, żeby mi zabierali z pensji. Ile by mniej kasy szło na nich, to by się tak nie czuli świetnie!!!Ilona92 lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny na razie zostanę przy masażach M przy Diclac Lipogel napisali że w III trymestrze nie można stosować, a skład tych wszystkich maści jest mocno zbliżony, wizytę mam 02.02. to się wtedy zapytam mojej pani doktor co ona mi radzi
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka