Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
key_b wrote:Dziewczyny u nas wcale szyjki nie badają tez nie nacinaja w szpitalu. Mozna rodzic jak sie chce. Ja wybieram porod w wodzie lub coraz bardziej rozwazam poród w domu14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska wrote:A przy porodzie w domu masz obsługę ze szpitala?
Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
U nas też za szpital trzeba zapłacić, ale jak się ma ubezpieczenie szpitalne to nie są to duże kwoty. Chyba w domu bym się bała rodzic. W szpitalu jest lekarz i sprzęt itd.w razie czego dziecko ma lepszą opiekę, no i ja również.
APrzybylska mnie też zatkało, ale tu tak jest, że się szyjki nie sprawdza i pewnie go zaskoczyłam, ale sprawdził i mówi, że ok, uff -
Czesc ponownie. W koncu w domu. Mała rośnie prawidłowo, wszystkie parametry odpowiadają wiekowi ciazy, jedynie ma dłuższa kość ramienna o tydzień z tego co mówiły parametry usg. Stosunki tez ok. Wazy 1529g +-225g. Miałam zrobic przeciwciała zeby sprawdzic co w trawie piszczy. Ułożona jest glowkowo i buźkę miała skierowana do środka, także zdjecia nie mam, ale najważniejsze ze wszystko wyglada dobrze. Płynu jest w odpowiedniej ilosci, łożysko tez ok, zwapnień brak, półkole mózgu symetryczne. Lekar szacuje , ze podczas porodu bedzie ważyć ok 3200-3300w sumie jak na moja posturę ro idealnie.
Waga 59.7 prawie +10od poczatku
Co do szpitala chce rodzic w IMiD i tak misze miec szpital o 3st referencyjności także powinni sie mna dobrze zajac, położnej nie mam i żadnej nie znam, ale wiem ze moj w razów w poustawia tych co trzeba, chociaż oni nie mogą stracić renomy. Co do nacięć krocza, czasem lepiej naciąć niz popekac. Ciocia opowiadała, ze z rodzina dziewczyna masakrycznie popękała. Tak jak było pisane to wszustko od naszego organizmu zalezy.
No i dzis odebrałam karocę.
Wysadziło nam zawór na zewnatrz, wiec od rana ucinanie kranów i zaślepiające. 3 rok z rzędu walczymy z woda, ale w przyszłym roku nie bedzie rego problemu:)
Mała fak siw dziwnie niw dawno ułożyła, ze słyszę wszystkie gazy i bąble w brzuchu, az sie wystraszyłam ... bo leżała taka wypiera na dodatek.
A tak wogole Emily masz przeciwciała, ze chcesz brac immunoglobuline?pomarańczka_33, Etoilka, Tęskniąca, Magdzia85F, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Przeslanki do immunoglobuliny sa w przypadku gdy kobieta jest rh- i nie ma przeciwcial. Chodzi o to, ze jest to wskazane profilaktycznie gdyby doszlo do jakiegos przecieku krwi w brzuchu. Ja wole dmuchac na zimne i jesli jest takie zalecenie to biore je na serio.
-
Dzień dobry, ale się rozpisałyście ja ciągle walczę z wyrzucaniem rzeczy z szaf, bo dzisiaj mają już przyjść zabrać część mebli. I mam nadzieję, że mężowi uda się dzisiaj wrócić.
Mój lekarz na każdej wizycie już chyba od II trymestru sprawdza mi szyjkę, ale to tylko na plus, lepiej wiedzieć więcej
U mnie będzie cesarka, więc nawet nie zagłębiam się w temacie tych masażów krocza. Zresztą jakoś nie wyobrażam sobie mojego, jak mi go wykonuje. Zwłaszcza jak widzę jego minę, jak przychodzi czas aplikacji luteiny
Przy okazji remontowych porządków znalazłam swoją starą książeczkę, z której wynika że miałam ponad 4,3kg jak się urodziłam, mój brat podobnie. Mąż się urodził z wagą 1200g (były problemy i nie dawali mu lekarze w ogóle szans na przeżycie), ale już jego rodzeństwo się rodziło powyżej 4kg. Tak więc Gabrysia ma genetycznie zaprogramowane bycie kluską
Miłego dnia Wam życzę! Mnie dziś czeka dentysta i dalsza część przedremontowej walkiIlona92, BP 02, Magdzia85F lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Hej dziewczyny wczoraj przeczytalam informscje ze synek verbeny zmarł i jakos mnie ro przygnębilo na wieczor... (Na marcowkach jeśli ktoras nie sledzi ur. W 30tc z waga 380g)
-
Zapomniałam wczoraj jeszcze dopisać do Tęskniącej i Etiolki, ze na pewno bedzie wszystko dobrze. Niestety jedna kobieta bedzie tyrać w polu i nic sie nie stanie, a druga pomimo leżenia urodzi przedwcześnie. Takie mamy organizmy kobiety :* juz zostało niewiele czasu, niech Wasze maluszki zdrowo rosną i czekają do terminu narodzin. Tak zdecydują po czesci same kiedy to bedzie.
Tusianka faktycznie moze byc z Gabrysi kawałek kobietki hehe najważniejsze, zeby była zdrowa, no i skoro cesarka to juz wiesz co Ciebie czeka, nawet do jesli chciałabyś sn to powyżej 4 kg kierują juz na cesarkę. Chociaż niedawno dowiedziałam sie, ze moja babcia urodziła syna o wadze 5kg hak bie ponad i od Gierka dostała pieniadze za taki rekord
Juz to sobie wyobrażam haha
Czytałam piąte przez 10 o verbenie, miała problem chyba z przepływami, a dziecko miało hipotrofie. Nagle sepsa i tragedia. Nawet nie wyobrażam sobie tego co czuja, ale zycze Im wytrwałości i powrotu szybkiego do codzienności.Tęskniąca, Tusianka, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Witam w ten ponury, mokry i pluchowaty poranek. Wczoraj pięknie biało, wszystko pod pierzynką, a dziś ble ...
Plan na dziś robienie nic, chociaż ostatnio zawsze gdy tak pomyślę, coś się dzieje. Muszę rozebrać w końcu choinkę
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja też się witam ale u mnie za oknem bajkowo śnieżny, mroźny i słoneczny obraz więc jakoś tak nawet się przyjemnie patrzy
Przez dzień się nic nie ruszam z domu (i tak droga nie odgarnieta to bym nie wyjechała), może poprasuje jedynie bo mi się cała sterta suchego prania zebrała. A za to wieczorem wizyta - 19.40
Mężu jak wróci z pracy to będzie łopatował żebyśmy wieczorem wyjechali autem, a jeśli się nie uda to będzie spacerek w mroźny wieczór
Jestem bardzo ciekawa ile waży już młoda, tylko coś czuję że pewnie będę rozczarowana bo gin jej nie zważy czy coś.
I zauważyłam dziś przed śniadaniem jedna rzecz, że młoda często szaleje jak ja jestem już mega głodna - czyżby się dopominala? Chyba Ilona wspominała też o tym że mała pilnuje jej cukru i daje znać kiedy czas na posiłek
A teraz zjadłam śniadanie i brzuch się uspokoił, a jeszcze chwilę temu podskakiwal jakby młoda polowala w środku na moje wnętrzności żeby zdobyć pożywienieIlona92, aga_90, Magdzia85F, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Moje małe wykazuje podobna aktywność do mojej. W nocy daje spac, wieczorwm po kolacji buszuje tak jakby miała wyjsć przez brzuch. Z rana po 6tez daje o sobie znac, ale rylko delikatnie, pozniej po kawie i śniadaniu, pozniej śpi, obiad buszuje, cisza i na wieczor znow lambada. W ciagu dnia jak mi spada cukier ro tez daje o sobie znac, jak jest wyższy cukier to pewnie ma objawy jak normalny człowiek , senność, apatyczność itp:)
A od wczoraj czuje jakby ni fajerwerki puszczała w brzuchu tak mi dziwnie chlupie jakbym nie wiem co zjadła
Inishka to powodzenia na wizycie , moj gin mierzy ja głównie na tych ważnych usg, tak to podgląda i sprawdza wszystko dookoła i ja oprócz wymiarów. Teraz znow bede miec usg to duze w 36 tyg, to prawie przed samym porodem...az mi ciarki przeszłyMagdzia85F, ibishka, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Hej,
a ja witam z krainy "nieprzyzwoitego lenistwa". Wstałam, zrobiłam śniadanie, zjadłam i położyłam się dalej , tylko w innym łóżku Odleżyn dostanę ;p
Moja też się upomina o jedzonko - też to zauważyłam
Z tego wczorajszego stresu strasznie mi się brzuch napiął w nocy aż się skręcałam i nie mogłam sobie miejsca znaleźć - strasznie wrażliwa i emocjonalna ta moja córeczka...lubi komfort i spokój - inaczej daje popalić Księżniczka mała
No właśnie , choinka....a nie może być całoroczna? Chyba wprawadzę nowy trend ;p bo niby kto ma mi ją rozebrać...jak zlece to jakiemuś facetowi, to obawiam się że strace bombki a choinka gałęzie
U mnie wyszło właśnie piekne słoneczko
Ibishka - kciuki za wizyte.Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Ilona92, Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
Ilona u mnie z Małą podobnie. Choć bardziej w dzień aktywna, a wieczorem tak jak mam iść spać, jakby szła ze mną.
Ale ogólnie jest spokojna. I ciągle w poprzek leży. Bo widać i czuć.
APrzybylska u mnie też nie planuję a w trakcie coś stwierdze, że zrobię.
Ciuchy Ady co dostałam popralam wczoraj.
Ibishka kciuki za wizytę. Ja swojego ostatnio poprosiłam, to zmierzył Małą.
Ja też 36 tc idę na szczegółowe usg. Akurat mam urodziny dzień po:-)
Teskniąca i Etoilka. Zaciskajcie nogi i będzie dobrze!Tusianka, ibishka, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie za to po 18 się rozkręca ADHD i potrafi do 2 szaleć
Się zawsze śmialiśmy z mężem, że kupimy taką gotową choinkę już ubraną i tylko będziemy na nią worek naciągać, jak będzie po świętachMagdzia85F, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
czesc dziewczyny
u mnie dziś Bezpieczny Maluch i mieliśmy jechać, ale jest tak okropnie ślisko, że się boję jak nie wiem co tym bardziej, że mąż rano już siedział w rowie i teraz nie wiem.... jechac czy nie jechać, bo to prawie 50 km w jedną stronę, a powrót koło 21, może być bardzo slisko ehhh no nie wiem sama co zrobić