X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ciężko coś poradzić :/ Ja w taką pogodę barykaduję się na kanapie, bo też strasznie boję się jeździć. Może bezpieczniej zostać w domu, chociaż z drugiej strony szkoda zajęć.

U mnie choinka już po trochu sama się rozbiera, bo igły sypie i bombki spadają ;)

Mnie ciągnie jakby od jajników czasami i zastanawiam się czy to jakieś zrosty po zabiegu, bo nieraz to aż zapiszczę. Macie coś podobnego?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino oby się droga poprawiła!

Ilona sama tak wytargałaś choinkę? Wow.

APrzybylska ja ostatnio czuję jajniki, jakby tak lekko okresowo i krzyż. Czyżby to skurcze? Bo trochę czuję i zarsz przechodzi.

Przy zroscie ciagnie a do tego Maluszek jak nóżki wsadzi to pewnie bardziej czuć.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie okresowo już właśnie nie boli, plecy też mam spokój (to na pewno ten jeden raz na basenie zdziałał cuda ;)). Ale właśnie czasem czuję takie ciągnięcie. I jakby mięśnie w okolicy krocza.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino, ponoć od dzisiejszego wieczoru ma być jeszcze gorzej... ja planowałam, że mąż zawiezie mnie dziś wieczorem do rodziców (przynajmniej zmieniłabym łóżko, zawsze jakaś odmiana :p), ale nie wiem, czy nie odpuszczę.

Aniu, mnie właśnie od wczoraj ciągnie w prawym jajniku (chyba w jajniku), delikatnie, ale często. Przez moje ostatnie problemy spanikowałam i pobiegłam dziś do lekarza. Na szczęście wszystko wygląda ok, pobolewanie może być spowodowane uciskiem dziecka. Szyjka taka jak 2 tyg temu (uff), ale leżymy dalej, bo główka niziutko.

Moja choinka też już bardzo cierpi ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzane wino daj sobie spokój z jazda jesli miałabyś jechac sama, Polacy nie potrafią jezdzic w zime zachowują sie jak debile, wiec ja bym sobie odpuściła, biorąc pod uwagę warunki na drodze, glowne sa spoko, ale na bocznych u mnie to sanki i łyżwy :/ zreszta musisz Saną zdecydować czy jest to na tyle ważne dla Ciebie.

Tak sama ja wyniosłam , moja była w doniczce :) jakby była bez to bym ja zarzuciła na ramie i poszła spalić :D

Ja miałam raz takie dziwne ciągniecie w jajnikach , ale przeszło zaraz.

Magda Twoja mała moze leżeć glowkowo , ake bedzie szalała z pupa, rękoma i nogami . Myślałam, ze moja jest w poprzek i to czym mnie dotykała były ręce, a nogami wali po zaladku i bokach .

Bol jrocza miałam podczas okresu , w pierwszych dniach straszne uczucie. Moze tak więzadła Wam dają popalić?

Ja mam codziennie skurcze, ale bez bolu, brzuch twardy jak skala az czasami dziwnie sie z tym czuje.

Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch jak skała u mnie też już codziennie - to prawda, dziwne uczucie, trochę niekomfortowe. Póki nie boli i szybko puszcza jest ok, chyba trzeba się już przyzwyczaić ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie pochwale wózkiem 691e0922b5f63ca6med.jpg

A mama zamówiła mi kosz Shnuggle szary

APrzybylska, Etoilka, ibishka, Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, aga_90, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super kosz pod wózkiem :) Ogólnie cały bardzo fajny :)

Moja mała też kopie po wątrobie i żołądku. Skurcze mam rzadziej odkąd biorę regularnie magnez.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, fajny! Porządne koła, będzie Ci dobrze śmigał :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na usg była głową do góry. I czuję kopanie przy biodrze.

Z resztą Ona układa się czasem jak rogal wokół pępka, bo czuć pod ręką i widać górę. Wstawię fote.

U mnie tylko Góra brzucha jest napięta a dół nie.

Ilona fajny ten koszyk pod gondola. Jak znalazł na zakupy. To masz kobieto siły! Mnie Mąż łóżka nawet nie pozwala otworzyć!

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/9896a6217e8f.jpg.html
    pokażemy sie i my w koncu :D jak wieloryb :D :D

APrzybylska, Etoilka, Tęskniąca, Tusianka, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił i mówi, że drogi już czarne, bo słoneczko jest, tylko musimy wyjechać ze wsi swojej ;) czyli pojedziemy.

Ilona - super bryka :)

a u mnie brzuch ostatnimi dniami też twardy jak skała, mała ułożona główką w górę, nóżkami w dół macicy, bo czuję jak kopie i jak przepływa z lewego boczku na prawy jak się obracam

3i49l6d8vill3k1j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/9896a6217e8f.jpg.html
    pokażemy sie i my w koncu :D jak wieloryb :D :D
    Bardzo kształtny wielorybek z Ciebie :D

Sylwiaa95 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnełam Gemini i faktycznie, póki co w koszyku mam ponad 600 zł.....a dziwiło mnie 450 ;p - ale mam wszystko łącznie z proszkiem do prania i pieluchami

Ilonka - piekny wózek
    Sylwia - kształtny, słodki brzuszek ;)

Sylwiaa95, Ilona92, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy z wózkiem to niw dla mnie haha, bo ja jak jeżdzę na zakupy to taz moze 2 w tyg i wtedy cały wózek by nie wytrzymał :D
    Koła ma pompowane nie piankowe. Ma takie amortyzatory, ze żadna dziura nie bedzie dla Nas przeszkoda .
    Sylwia pokaźny masz juz brzusze:)
    Wasze maluszki maja jeszcze duzo miejsca na kręcenie , moja juz nie koniecznie. Zreszta Belly pokazało mi dzis 8 miesiąc :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 14:19

Magdzia85F, Tęskniąca, Etoilka, APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelp 2,2 kg w Kauflandzie za 24,95.

Sylwia ładny i kształtny brzuszek :-)

Tęskniąca bo się zbiera. U mnie coraz zmieniam. Pampersy dostałam, więc wywaliłam, wkładki laktacyjne też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 14:20

Sylwiaa95, Tęskniąca lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam lovele w tesco za 17zł i pampersy na razie 2opakowania jedynek. Jeszcze dokupie jedne jedynki i dalej dwojki :)
    Zostało nam do kupienia lozeczko z materacem , biustonosze do karmienia, szlafrok, ze dwa pajacyki na 62, body krotki rekaw i jakiś kombinezon dla malego na wyjscie ze szpitala ;)
    a ciuszki wieksze- 68 i wzwyz bede juz kupowala po porodzie ;)

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny takie wieści z domu, że tylko się pochlastać ... :( idę walnąć jakieś ciasteczka czy coś, bo muszę się czymś zająć.

Na stronie Pampers za rejestrację jest jakiś rabat, ale tylko na rozmiary od 3 w górę. Moja siostra już drugi raz z tego skorzystała i jest zadowolona.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Jelp 2,2 kg w Kauflandzie za 24,95.

Sylwia ładny i kształtny brzuszek :-)

Tęskniąca bo się zbiera. U mnie coraz zmieniam. Pampersy dostałam, więc wywaliłam, wkładki laktacyjne też.
    Madzia jak Jelp się sprawdził?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas dziś rozpoczęło się pranie... jedna pralka już się suszy... ubranek zostało na 5 pralek jeszcze... Później już bliżej terminu pranie koszul moich, pościeli, pieluszek, ochraniach z kosza trza wyprać, ręczniki małego, kocyki...

Koniecznie musimy zainwestować w drugą suszarkę :)

Piękny wózek i bardzo ładny kosz :) U nas już zawitała gondola wózka - stelaż i spacerówka po porodzie wjedzie :)

Magdzia85F, Tusianka, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ