X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Agata, cieszę się, że już wszystko ok! I piękne faworki :)

Aniu, Twoje "pączusie" też niczego sobie :D Dasz radę, do porodu szybko zleci - a może się jednak uda wyjść na trochę do domu, trzymam kciuki!

Ja jednak pączków nie robię. Dwie kuzynki się zapowiedziały w odwiedziny i przyniosą. Także czekam :)

Ilona92, Magdzia85F, Agiii37, pomarańczka_33, asiq lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, fajne gadżety! :) tylko ten róż! :P ale my już poprosiliśmy ciocię na chrzestną i się zgodziła :) chrzestnego nie będzie, nikt się nie nadaje :P

Marysia, Ty farciaro ;D

a ja? lepiej nie mówić :P zacznę od tego, że butów nie kupiłam, bo te które mi się podobały nie miały już dobrego rozmiaru, jedne były spoko ale 38 wydawały się tak na maxa na styk, więc stwierdziłam, że będą mi nogi potem marznąć bo za mało tam luzu miały a z kolei rozmiar 39 latał mi na nodze i był zdecydowanie za duży, brakowało mi 38,5 ale tam pół rozmiarówek nie mają :( tak więc resztę zimy jestem zmuszona przechodzić w adidasach :P
    kupiłam małe żelazko, więc od przyszłego tygodnia zacznę prasować ciuszki Maleńkiej i kupiłam też dwa staniki do karmienia z h&m.
    no i co odwaliłam to brak słów! miałam wysiąść dwa przystanki wcześniej żeby zahaczyć cukiernię i kupić pączki i co?? i zapomniałam!!! a na domiar złego kupiłam gazetę "będę mamą" a domu co się okazało?? że ten numer już wcześniej kupiłam! nie mam już słów na swoją pierdołowatość :P

machirude, ibishka, Tęskniąca, asiq, aga_90, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza :)
    Ja zrobiłam wczoraj jagodzianki, zjadłam 2 na drugie śniadanie i padłam spać na 2h... Musze zaczac sie ogarniac...
    Aga Twoje chrusciki/faworki piekne, jak mojej mamy :) mam nadzieję, że nic Ci nie jest po tym upadku, bo zabrzmiało to strasznie.
    Ania, trzymaj się, mam nadzieję że jednak wypuszcza Cię ze szpitala.
    Jakiś taki niepokój czuje, że czas ucieka a ja jeszcze nie jestem przygotowana. Z wyprawką jestem wstrzymana, bo pustki na koncie. Jutro mam nadzieję przyjdzie wypłata i pokupuje to czego mi brakuje, dużo już tego nie ma, ale póki nie widzę zapakowanej torby i popranych ubranek, to tak jakoś czuje, że nic jeszcze nie jest gotowe :/

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude - mam tak samo... niby sporo już ammy zrobione, ale mam wrażenie, że wszystko jest rozpoczęte a nic nie skończone (poza fotelikiem - to mamy na 100 %:P)...

Ubranka przygotowane, ale nie poukłądane, rzeczy do torby kupione, ale nie ogarnięte i nie spakowane (bo jeszcze nie mam torby :P)...

Wszystko jest porozrzucane w różnych miejscach... a ja mam jakąś blokadę, żeby to jakoś ogarnąć ... masakra :(

machirude lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to mi chodzi Emily :)

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam przejść z lekarzami. Teraz powinni tym bardziej o nas dbać, to już przecież końcówka. I zgadzam się z Pomarańczka niektórych lekarzy warto sprowadzić trochę do parteru. W większości płacimy nie małe pieniądze za wizyty, zresztą i bez placenia  należy nam się rzetelna diagnoza i wyjaśnienie wszystkiego dokładnie.

Agiii na pewno wszystko jest w porządku,  a brzuch boli z nerwów ale jak nie przejdzie to jedz moze lepiej do szpitala to skontrolować.

Tęskniąca na tym etapie szyjka ma prawo się już skracać, ale odpoczywaj ile się da. Teraz każdy dzień się liczy, ale na szczęście jest to już w miarę bezpieczny czas. Myślę też,  że gdyby lekarz miał jakieś wątpliwości to skierował by cię do szpitala. Koleżanka miała identyczna sytuacje i przenosiła ciąże :) także głową do gory:)

Ania trzymaj się w tym szpitalu! Już nie zostało dużo czasu. Ważne, że z dzieckiem jest wszystko w porządku.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiq wrote:
    Tęskniąca na tym etapie szyjka ma prawo się już skracać, ale odpoczywaj ile się da. Teraz każdy dzień się liczy, ale na szczęście jest to już w miarę bezpieczny czas. Myślę też,  że gdyby lekarz miał jakieś wątpliwości to skierował by cię do szpitala. Koleżanka miała identyczna sytuacje i przenosiła ciąże :) także głową do gory:).
    Dzięki za wsparcie, już odpuściłam zamartwianie się, dużo leżakuje ale już bez spiny ;) Tym bardziej, że fakty z blogu "mama ginekolog":
    – Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
    – Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
    – Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
    – Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%.

mnie przekonały. Ja juz jestem za połową ciąży i w progu 4%, wiec luzik ;)
    W przyszły weekend jadę zamówić wózek i mebelki - już nie mogę się doczekać ;) i liczę na to, że się pochwalicie "kącikiem" lub "pokoikiem" Waszych maluchów jak juz będą zapięte na ostatni guzik ;)

Aaaaa...jutro zaczynam 8 miesiąc ...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:50

ibishka, Etoilka, asiq lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super podejście :)

Moje mebelki juz zamówione, ale do odbioru dopiero pod koniec lutego, jeszcze trochę musze poczekac.

Belly mówi, że zostało mi juz tylko 51 dni

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobranoc, przy Tłustym czwartku:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be12245f782a.jpg

Spokojnej nocy ;)

Etoilka, Tusianka, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, to coś o nas, bo zamiast tłustego czwartku zrobiliśmy sobie tłustego mcdolanda :D

Byliśmy wczoraj u koleżanki po ubranka. Ileśmy tego nawieźli :D Ale na początek mamy już rzeczy, niektóre nawet na 74. Trochę wzięłam też letnich, ciepły śpiwór do wózka i grube pajace na wyjście. Obejrzeliśmy też wózek, mają Adamex Pajero a fotelik Maxi Cosi (nie wiem jaki, widziałam tylko napis :D) ze wszystkimi bajerami i dodatkami, więc w marcu będziemy od nich brać jak nam się skończy ta remontowa masakra.
    Dodatkowo zamówiłam pozostałe rzeczy wyprawkowe i dla siebie wszystkie wkładki itp.
    Za koszulami i stanikami pojadę do miasta w przyszłym tygodniu popatrzeć, bo podobno jakiś sklep z rzeczami ciążowymi otworzyli.
    Generalnie dzień zaliczam do udanych

Ilona92, ibishka, Tęskniąca, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka super że dostaliście tyle rzeczy, kurcze ja jakoś nie mam takich znajomych.

Ja nawet dzisiaj pospałam, chociaż w nocy już drugą z koli łapie mnie stawianie macicy,boli to trochę, już się zaczyna , na szczęście w dzień jest ok.

Dzisiaj leniwy dzień, przywożą mi płytki więc muszę być w domu.

Ja też muszę jeszcze kupić koszule, ale pójdę na targ jak będę u lekarza w czwartek to wtedy to ogarnę.

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!

O ludu, jak mnie ostatnio nogi bolą i krocze - jakbym okrakiem ciągle była:/
    Wczoraj Mężowi zachciało się do Ikei jechać - wow :D no i te 1,5h chodzenia (bo jeszcze dywan Mąż ciągną popatrzeć:P ) to dało mi nieźle w kość. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo wieczorem to jestem obolała, jakbym miała grypę. :/

Agiii jak przeczytałam o tym Twoim wywróceniu to aż się sama zestresowałam. :( Ale dobrze, że nie na brzusio a wiadomo waga robi swoje to i pociągnęło do przodu brzuszkiem.
    A masz może no spę na te stawianie macicy?

Tusianka - fajnie, że masz takich znajomych i możesz wziąć sporo rzeczy od nich.

Dorotko - wiesz tak pomyślałam, ze to dobry pomysł z tym ccc - ja kupilam sobie buty za 50 zł na zimę ;P o rozmiar większy - podroby emu - i wygodnie mi je zakładać :) Ale tak myślę, w jakich ja butach wyjdę ze szpitala po porodzie - bo będzie cieplej. A nie wiem jak z innymi butami, czy dobre mam. Ale jakieś wsuwane by się przydały.

ibishka niezła historia!!! To musiała dziewczyna przeżyć szok :)

Tęskniąca - do końca lutego już blisko, bo i miesiąc krótszy i już prawie połowa. :) Będzie dobrze!!!

Co do pączków zjadłam 2,5 :P

a to zakupy z Ikei:
    (to różowe to śpiworek dla Małej)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20b0f9ca5a56.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 09:27

Tusianka, grzanewino, Etoilka, ibishka, machirude lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwała się do mnie koleżanka koleżanki, czy nie jestem zainteresowana rzeczami po jej córce. Ale nie ma nic za darmo, chociaż nie ukrywam, że zapłaciliśmy grosze za te ubranka. Niby kuzynka męża się oferowała, że nam odda po jego chrześnicy. Ale na propozycji się skończyło.

Co do butów, to musiałam z nich wyjąć wkładkę ocieplającą, bo były już strasznie ciasne. A po porodzie to się może okazać, że wrócimy w balerinach jak w nic innego nóg nie wsadzimy :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja od rana na nogach. W nocy zgasł piec wiec trzeba byli rozpalić. Dobrze, ze w drugim pomieszczeniu id rana oaluli sue w "kozie" wiec wystarczyło przenieść żar . Nie zdążyliśmy kupic suchego ekogroszku wiec jest coraz bardziej mokry hak sie kupuje go teraz :/ zbierają sie skropliny i chyba przez za mała ilosc wody w grzejnikach piec traci ba ciśnieniu:/.
    Powiem Wam, ze ruchy mojej Nakej sa tak intensywne jakby sue tam rzucała :O czasem mam wrażenie, ze w brzuchu eksploduje mi bomba !

Ibishka ale historia. Pare razy czytałam o takich cudach!
    Tusianka fajnie, ze macie spadek ubraniowy dla dziecka. Przy domu zawsze sie przyda:)
    Koszule mam juz 2, jedna tańsza (25zl) i druga chyba za 60, brakuje mi szlafroka, bo jeden mam za gruby i troche dziurawy, a drugi to satynowe kimono, wiec odpada :)

Wczoraj nie zjadłam, ani nic nie zrobiłam na tłusty czwartek. Za to dzis wyjęłam jaja na faworki :) zreszta po tych kupnych paczkach mam delikatna zgagę :(
    Ostatnio mam straszna ochote na kwaśne, hak szalona bym żarła cytrynę i przegrywała czerwona porzeczka.

Magda te chmurki da cudowne, sama rok czy dwa temu takie kupowałam i sa super miękkie i wygodne :)
    Co do butów na wyjście mam jedne wiązane lub na suwak, ale musze je zanieść do szewca bo w jednym odpadł obcas(klejony z drewno-wiór), a w drugim odkleił sie obcas. Taka ta nasza Polska produkcj, ale jedne mam juz chyba z 4 sezon i sa mega wygodne

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka - :) ważne, że za grosze. No ja to słyszałam, że czasem opuchlina po porodzie jest większa niż przed. I stopy mogą spuchnąć o kilka rozmiarów (najwyżej wyjadę w Męża kapciach :P )

Ilona - o nie wiedziałam, że z tym ekogroszkiem takie akcje. A zimy i grzania jeszcze sporo zostało.

Powiem Ci, że ja swoją Aduśkę, to też teraz tak czuję, tak mnie potrafi łomotać, wiercić się, Mąż tylko się cieszy i ciągle dotyka, bo już jest taka namacalna. Szczególnie jak stopkami jeździ - na lewym boku jak leżę to na prawym było widać :D czkawkę też teraz czuję coraz częściej :)

Ale chyba podusi to nie prać? Czy też? Bo póki co ona jako ozdoba będzie.

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem zapomniałam, że ostatnio od położnej u tego nieszczesnego lekarza dostałam niebieskie pudełko

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/830e4e7f4db3.jpg

Magdzia - fajne te chmurki, też tą lampke kupiliśmy, a ściane tez pomalowaliscie w chmurki? Bo z tego co kojarzę to chyba Ty miałaś taką koncepcję

A ja jakoś nie puchnę (może jeszcze nie puchnę) i buty luzik, obrączka tez luzik, tylko w cyckach ciągle puchnę :D

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino - tak chcemy naklejki chmurki na ściany :) ściany na niebiesko a chmurki różowe, takie delikatne :) a że w Ikei rożowych chmurek nie było (a Mąż do różowego ma awersję :P ), to wzięłam niebieską (z resztą u mnie w mieszkaniu wszędzie poduszki, bo tak lubię :P)

A ja się zarejestrowałam do tego niebieskiego pudła i co? Nawet nic nie dostałam - emaila zwrotnego, chamówa :/

U mnie zawsze puchłam od gorąca, nawet jak w ciązy nie byłam (nie wiem, czy to nie przez tarczycę). Teraz jest całkiem nieźle, rzadko sie zdarza (nawet moja Mam mówi, ze dziwne :P)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam kiedys na fb, ze oni wlasnie olewają
    i że na plakatach duzo wiecej zawartosci ma to pudełko, bo tu to całe nic :D

a w lecie przy upałach tez puchnę okropnie, i to boleśnie aż

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dzisiaj maila z Rossmanna, że mogę odebrać paczkę Pampersów za 1gr. Zdziwiłam się, że tak wcześnie, ale faktycznie wg terminu z USG zaczęłam właśnie 34. tydzień. Ale to leci!

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ja muszę Mężowi założyć kartę, bo ja miałam przy pierwszej ciąży założoną i nie dało się zmienić już daty urodzin :( no i paczka mi śmignęła przed nosem, bo byłam wtedy na początku ciąży.

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ