X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jestem szalona ;p

właśnie zobaczyłam takie cudo....od kwietnia do września byłby akurat ;p, chciałabym samą gondolę, bo spacerówka dziwna jest ;p i tak sobie myślę, że może mogę mieć dwa wózki - jeden u siebie, drugi u rodziców (dwa bloki dalej).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/486b3d70549d.png

sama siebie przekonuje, że jeden jasny drugi ciemny (bo dawno już wybrałam Invictusa) . Jeden taki codzienny a ten jasny na lanserskie spacerki , haha....
    i pewnie się skończy jak zawsze, czyli:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73feae66403a.png

Etoilka, ibishka, Agiii37, grzanewino, aga_90, Ilona92, machirude, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja też piekłam pączki ale nie mam fotki, a wszystkie już zniknęły :P zrobiłam pieczone, z "kwestii smaku", uznałam że może będzie trochę mniej kalorycznie :D

Co do puchnięcia to buty są na mnie dobre, ale jednego dnia pierścionek zaręczynowy i obrączka schodzą z palca normalnie, a drugiego jest gorzej i się odbijają na palcu. Nie wiem czy je już zdjąć, czy jeszcze poczekać. Trochę mi szkoda.

Ja się już mogę pochwalić pokoikiem bo skończyliśmy :) Oczywiście nie ma żadnych zabawek, no ale na nie jeszcze przyjdzie czas ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b714113ba203.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68e549f54666.jpg

Tęskniąca, Etoilka, ibishka, Agiii37, grzanewino, aga_90, Ilona92, machirude, Magdzia85F, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga - cccuuuddoooo !!!!!!!!!! ;)

myszkaka lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

męża biurko jeszcze stoi, ale później pewnie i tak trzeba będzie je zlikwidować. Póki nie ma malucha, to nie chcę go przenosić do salonu ;)

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Hej :)

ja też piekłam pączki ale nie mam fotki, a wszystkie już zniknęły :P zrobiłam pieczone, z "kwestii smaku", uznałam że może będzie trochę mniej kalorycznie :D

Co do puchnięcia to buty są na mnie dobre, ale jednego dnia pierścionek zaręczynowy i obrączka schodzą z palca normalnie, a drugiego jest gorzej i się odbijają na palcu. Nie wiem czy je już zdjąć, czy jeszcze poczekać. Trochę mi szkoda.

Ja się już mogę pochwalić pokoikiem bo skończyliśmy :) Oczywiście nie ma żadnych zabawek, no ale na nie jeszcze przyjdzie czas ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b714113ba203.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68e549f54666.jpg

O jeju, jaki cudowny pokoik!!! :D śliczny!!!
    Co to za kolorek na ścianie?

U mnie z obrączką podobnie, ale w wakacje też tak miałam. Ja już zdjęłam.

Tęskniąca - aaa właśnie moja znajoma napaliła się na Invictusa, masz jakieś opinie o nim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 11:15

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny pokoik! :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    O

Tęskniąca - aaa właśnie moja znajoma napaliła się na Invictusa, masz jakieś opinie o nim?

Wygląda super ( jeśli ktoś nie lubi typu "mydelniczka" ), jest prosty i klasyczny, ma wszystkie bajery i jest lekki, impregnowany i wszyskie elementy mozna prać. Super się prowadzi. Na stelażu typu Carbon waży około 10 kg. Z tego co wyczytałam ma jedną wadę - podobno z czasem coś mu tam skrzypi...ale znalazłam tylko dwie takie opinie.
    Dla mnie jego największą wadą jest brak przekładania rączki przód-tył. Można zapiąć gondole i spacerówke na dwa sposoby, ale raczki przerzucic sie juz nie da. Jak pytalam czemu, to powiedzieli ze ze wzgledu na wage - bez tego mechanizmu jest lzejszy.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka boski pokoik, ja będę miała kącik w sypialni, pokój na górze dopiero gdzieś po roku jak mały podrośnie.

Madzia super rzeczy, ja bym ciągle coś kupowała, nospę biorę, w dzień ok.

Tęskniąca super wózek, ja też miałam propozycje ubranek mówiłam że chętnie odkupię i nic, także teraz nie oglądam się na nikogo i sami sobie radzimy jak zawsze.

Ilona, to kiepsko z tym ogrzewaniem, my też mamy piec na eko groszek i kupujemy na składzie na bieżąco na szczęście przechowują go pod dachem zawsze i jakość super, nie narzekamy. Ogólnie mój maż zrobił takie mocne podłogowe że w domu mam tak gorąco ponad 26 stopni ciągle okna otwieram,mimo że na piecu temperatura 36 stopni.

Matko jak mi się nic nie chce idę sobie poleżeć, jakaś jestem obolała dzisiaj bolą mnie ręce jak podnoszę do góry tak jakby mięśnie nie wiem od czego nic takiego nie robiłam.
    Zmykam na drzemkę

Ilona92, myszkaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca Dziękuję ślicznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 11:48

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata aż mnie ciarki przeszły.. dobrze że nie upadłaś na brzuch, ale ile stresu musiałaś mieć to Twoje.. przeszły już te bóle?

Aniu- 3maj się mocno! nie myśl o niczym złym, może poczytaj jakąś książkę? odciągnij myśli od tego że jesteś w szpitalu i nie myśl o tym, że będziesz tam do porodu! same pozytywne myśli niech się ciebie trzymają :) dużo zdrówka dla Ciebie i Malutkiej :)

u nas na szkole rodzenia był "zakaz" robienia notatek ;d mieliśmy wszyscy słuchać a nie skupiać się na notowaniu, dlatego niektóre rzeczy wysłała nam babeczka potem na maila.. ale i tak najlepsze że już chwilę po wizycie mąż o czymś wspominał co było na zajęciach a ja w szoku bo nie kojarzyłam :P

Agata- dzieciaki mają zabójcze pomysły, zawsze się zastanawiam skąd się im to bierze xD córka znajomej ogoliła sobie 1 brew, a potem płacz bo dziwnie wygląda. "Za moich czasów" w modzie była grzywka, ale ja nie miałam na tyle odwagi żeby sobie sama ciachnąć, zrobiła mi mama i od tamtej pory (a minęło jakieś 15lat) wiem, że grzywka nie jest dla mnie :P

Klaudia- u nas na SR "ciążowe zapalenie mózgu" nazwano "dżumą ciażową", ale zasada działania ta sama :P

podziwiam że Wam się chciało smażyć i piec wczoraj, ja pozostałam na kupnych, ale takich z prawdziwego zdarzenia, nie dyskontowych, zjadłam w sumie 3, na złość lekarzowi! :P

co do 100% gotowości to ja też nadal w lesie.. przyszły mi wczoraj koszule i zamówienie z zefipl, także ja juz do szpitala jestem prawie gotowa :) prać jeszcze nie piorę bo się zastanawiam czy mam wystarczająco ubranek, czy jeszcze dokupować czy zostawić, bo i tak nie wykorzystam wszystkiego.. ja od zawsze miałam awersję do używanych rzeczy, wolę mieć mniej a nowe, "swoje" i tego samego się trzymam a propo syna. Cóż, taki mój urok :P chociaż miałam 2 propozycje paczek ubraniowych + prawie nowe łóżeczko. Odmówiłam, bo chcę mieć wszystko po swojemu :)

Klaudia, a czemu piszesz że dzisiaj zaczynasz 8 miesiąc? Mi belly już od 1,5tyg pokazuje że jestem w 8 ;>

ale mnie zagięłyście tymi butami! rzeczywiście może (choć nie musi) być ciepło w kwietniu.. a ja kupiłam (2rozm. większe) traperki ocieplane na zimę za zawrotne 69zł :D w deichmannie

a kartę z rossmanna założyłam mamie, bo nie lubię wszędzie podawać swoich danych xD
    ale skoro ma być coś 1gr to może i sobie założę :)

Klaudia- kup 2, a co :D skoro możesz sobie na to pozwolić to szalej ;p

Kinga śliczny pokoik, zazdroszczę Wam tyle miejsca w domu na osobny pokój dla Maleństwa, ja współdzielę z sypialnią :)

Ilona92, myszkaka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz piec załącza sue dopiero od45 tzn grzanie . Na dodatek to dopiero pierwszy sezon grzewczy, plus musieliśmy kombinować z piecem przez bubel budowlany , bo ten domek jest przejściowy. Nie jest złe najważniejsze, ze jest ciepło. A podłogowego nie robiliśmy bo kamień namy pod szafkami w kuchnia i mini łazience , reszta to deski drewniane, ake kazdy inaczej obiera system grzewczy. Przez dwa kata mieliśmy tylko kominek :O to była katorga :)

Kinga super pokoik, najbardziej podoba mi sie rakieta na ścianie :) ja moja mała tez bede musla przy sobie tzn kosz ba gorze do spania, reszta ba dole :) doszłam do wniosku, ze chce fajna komodę i taka Wanienko przewijak drewniana, a zamiast dywanu wole skore, teraz to mi sie renifer marzy ha ha

Agi moze za mocno uderzyłas wałkiem, ze ręce bola? Ja musiałam die położyć bo ledwo oddychałam, chyba to przez nacisk na przeponę :(

Tęskniąca ja nam podobny wózek tylko budka brązowa , wszystkie elementy mozna zdejmować i prac. Amortyzacja jest boska i Saną go dola zachowuje sie jak kołyska :)

Wogole zastanawiam sie czy nie rozłożyć kosza zeby sie wietrzył . Niby takie meble powinny sie wietrzyć ok 3 miesięcy przed narodzinami

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Madzia, my malowaliśmy fluggerem i oni tam tylko numery farb podają. To jest mięta + wanilia, ale nie pamiętam tego numeru :/

Agi, ja co prawda planuję małego mieć w kołysce przy naszym łóżku na początku, ale nie mogłam się oprzeć przed zrobieniem pokoiku :D Poza tym mąż uznał, że łatwiej teraz wszystko skręcać, wiercić itp, niż jak dziecko się już urodzi, więc decyzja zapadła ;)

Tęskniąca super te wózki :) przyznam, że invictusa nie widziałam na żywo i w ogóle o nim wcześniej nie słyszałam, a ładny jest, taki delikatny :)

My nadal nie mamy wózka, bo nie weszła jeszcze kolekcja 2018 do sklepów, a podobna nam się tam nowy kolor i nie chcemy zamawiać w ciemno.

Ja ubranek też nie mam od kogo wziąć. Moja siostra ma 4-letnią córeczkę, sporo ubranek oddała wcześniej naszej kuzynce, a część tych najmniejszych musiała wyrzucić bo mówi, że jak je wyjęła po dłuższym czasie to w miejscach gdzie miały styczność z linomagiem to wyszły żółte plamy, mimo że były prane itp. Mam od niej tylko kombinezon na wyjście ze szpitala, bo akurat był kremowy, dwa sweterki i spodenki, ale to dla dziecka tak 9-18 miesięcy. Reszta ciuszków a to ma jakąś falbankę, a to kolor mało chłopięcy, więc ciężko ;)

Kupiłam 7 bodziaków na długi rękaw w rozmiarze 56, 2 grubsze pajace, 4 zwykłe pajace i dwa zestawy półśpiochy + kaftanik.

Mam też 5 zestawów na rozmiar 62 i to wszystko. Ale chyba nie będę więcej kupować.

Zamówiłam trochę ubranek z c&a i jestem zachwycona ich wyglądem, jakością bawełny i ślicznym wyglądem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 12:09

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

My nadal nie mamy wózka, bo nie weszła jeszcze kolekcja 2018 do sklepów, a podobna nam się tam nowy kolor i nie chcemy zamawiać w ciemno.

Ja też jeszcze nie mam, póki co tylko wybrane, nawet nie zamówione jeszcze. A Ty nad jakim się zastanawiasz?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, bardzo ładne ozdoby.
    Też planujemy naklejki na ścianę, tylko jeszcze nie wiem czy kropki, czy gwiazdki i jaki kolor. Macie jakieś sprawdzone miejsce, z którego zamawiacie? Ja oglądałam na Naklejkolandii, tylko zastanawiam się czy to widać na ścianie, że to naklejka? Nie chciałabym, żeby wyglądało jak taka naklejona folia :)

Myszkaka, pokój cudowny! U nas kącik dla Małej będzie w sypialni, a za jakies 1,5 roku pewnie będziemy musieli się eksmitowac z naszą sypialnią na górę.

Tęskniąca, ja mam takie dylematy z zabawkami, kocykami, ubrankami, bo ta grzechotka ma taką rączkę a tamta inną, a ten kocyk jest bambusowy a tamten bawełniany, a ten trzeci to ma bardzo ładny splot...no i to już zupełnie inna rzecz :)

A teraz zachorowalam na tą torbę, z myślą o pakowaniu do szpitala. Mąż mowi: kup :) i tak sobie myślę, że chyba kupię bo pewnie przyda się w ciągu najbliższych kilku lat, więc wydatek się zwróci.
    2m6vb0i.jpg

Tęskniąca, Magdzia85F, Etoilka, myszkaka, aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś zupa ogórkowa, taka mocno kwaśna! takie mam smaki :D

machirude, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude, ja kupowałam na pakamera.pl, nie widać że to naklejka, ładnie wygląda. Na pakamerze jest drogo, ale my koniecznie chcieliśmy kosmos, więc jest kosmos ;) polecam za to yoko design, tam jest o połowę taniej, a naklejki bardzo dobrej jakości i ładne. Wiem, bo jak jeszcze nie znaliśmy płci to miało być drzewo ;) akurat takie kupiła sąsiadka i pomagałam jej przyklejać.

Jakby któraś była zainteresowana to na tesco.pl jest właśnie promocja 32% na pieluchy pampers premium :) 33zł za 88 sztuk jedynek.

machirude lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadrabiania :-)

Ja wczoraj postawiłam na paczki w wersji light i upieklam w piekarniku :-)
    Co do wyprawek po kimś.. Też z początku były takie propozycje, a jak przyszło co do czego to cisza lub teksty że to najwyżej w kwietniu przejrzy rzeczy.. Więc stwierdziłam może trochę chamsko że w kwietniu to mnie może w d... Cmoknac bo nie chce czekać do ostatniego momentu. I tak sami kompletujemy ciuszki. Parę szt mam po siostrze. A jedne śpiochy to są z mojej młodości. Dwie siostry w nich chodziły, ja, ich dzieci a teraz czekają na moje :-) a co najciekawsze? Jakość taka że wyglądaja jak nowe.. Kiedyś jednak były porzadniej rzeczy robione.

Ja dziś zamówiłam wózek i termometr :-)

aga_90, Tęskniąca, machirude, Tusianka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam dzieci w rodzinie, koleżanka ma 2 chłopców, więc nawet nie liczyłam na "spadek".

Natalka - torba świetna, ale po tym, jak trafiłam ze skurczami porodowymi w 25 tyg do szpitala, to po powrocie zaczelam skladac swoje torbe na wszelki "W' i obawiam się, że może byc mała. Po spakowaniu pieluch, podkladów, kosmetykow, koszul itd nie mam juz miejsca na rzeczy dla dzidziusia a torba juz mega wypchana...i trochę wieksza od Twojej.

Zaraz mnie coś trafi, jak dzis zaplanowlam sobie poprawki w pracy, to co 5 s zacina mi sie komp....wwwwwrrrrrr....

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka, dziękuję :) sprawdzę te stronki :)
    Ibishka, ja się właśnie obawiam, że w tym kwietniu lub maju, jak ludzie zaczną nas odwiedzać to właśnie podostajemy rzeczy, które już mamy albo zupełnie niepotrzebne jakieś.
    Tęskniąca, serio? Ja myślałam, że spokojnie się zmieszczę, chociaż jak patrzę ile to miejsca zajmuje aktualnie w szufladzie, a nie mam jeszcze wszystkiego, to właściwie masz rację, że objetosciowo trochę tego jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude my chcemy kupić na allegro http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6271459520

Super ta torba. Ale tak jak Teskniąca pisała chyba trzeba byłoby dwie takie do szpitala dla Ciebie i dla Maluszka.
    Ja jeszcze muszę Męża dopakować, bo na stronie szpitala jest też, że musi tatuś coś wziąć :)

Ibishka pochwal się, co zamówiłaś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 13:30

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ