X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne, zeby meić też "zaptaszkowane" wszystkie zgody marketingowe. Ale myślę, że właśnie możesz za dwa dni dostać maila :)

Jak mój młody się obróci pośladkami to taki szlaban dostanie po porodzie, że pożałuje swojego wybryku:P

Magdzia85F, pomarańczka_33, Sylwiaa95, Agiii37, Etoilka, asiq, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia następna wizyta 14.03.chyba że coś by się działo to mam nie czekać tylko albo na izbę albo do niej. Ona i tak sprawdza za każdym razem szyjke. Mam nadzieję że będzie ok. Ale brzuch mam tak obolały że masakra

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny będę teraz czekać na email.

Ibishka to niezła akrobatka z twojej córeczki, dobrze że wszystko jest już dobrze, ja też biorę minimum 4 magnezy dziennie, moja koleżanka brała 12 ale ona miała bliźniaki :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, super, że wszystko w porządku! ale Mała Łobuziara no ;) może jeszcze zechce się obrócić ale bardziej bezboleśnie ;)

Krynica <3 byłam tam raz i obiecałam sobie, że tam wrócę, i jak zaczęliśmy planować wyjazd z M właśnie w te rejony to się okazało, że w ciąży jestem więc wyjazd się nie co obsunie no i już we trójkę tam pojedziemy :)

dzięki Dziewczyny za wsparcie, wiertary pracowały non stop ponad 2 godziny, to cud że moja łepetyna jeszcze jest cała :P mam nadzieję, że jutro nie będzie powtórki :P

imiona Wasze już jako tako ogarnęłam (mam śliczną tabelkę w excelu ;D ) ale miejscowości skąd jesteście to już wyższa szkoła jazdy :P tak czy inaczej jak któraś z Wawy albo okolic to może będzie zainteresowana takim czymś ;) https://www.facebook.com/events/281759449019222/

a i macie, pośmiejcie się i Wy ;)
    chrzestna mi dzisiaj smsa z dowcipem przysłała (jakby wyczuła mój kiepski dzień ;) ):

"gada 2 Aborygenów:
    - kupiłem nowy bumerang i mam kłopot
    - jaki?
    - nie wiem jak wyrzucić ten stary"

;D

Agiii37, Magdzia85F, Etoilka, asiq, ibishka, Tęskniąca lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Madzia następna wizyta 14.03.chyba że coś by się działo to mam nie czekać tylko albo na izbę albo do niej. Ona i tak sprawdza za każdym razem szyjke. Mam nadzieję że będzie ok. Ale brzuch mam tak obolały że masakra

o w moje urodziny :)

to naprawdę Cię skopala. Pewnie sama się tam nieźle zniszczyła.

Dorotko dziękuję za link. Dobrze, że już skończyli.

ibishka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakby któraś mogła napisac co tam sie dzieje ba tym fb byli by fajnie bo wiecie ja nie mam ... :D

Iza to dała czadu Twoja corka ! Mam nadzieje, ze sie przekręci jeszcze do porodu, macie sporo czasu jeszcze. Z tym ochrzanem to skad mogłas wiedziec, ze tak trzeba? Sama nawet nie wiedziałam :O dobrze, ze wszystko juz dobrze. Ja magnez biore 2x plys wit prenatalne.

Dorotko dobrze, ze jyz skończyli :) a kawał dobry

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7db0993da8ada117med.jpg

Jeżeli jesteś z Warszawy i okolic i spodziewasz się dziecka, serdecznie zapraszamy na wyjątkowy wieczór w towarzystwie przyszyłych Mam!

W programie:
    ➡️ nominowany do 6 Oskarów film "Nić widmo", reż. Paul Thomas Anderson. Wybierz się w podróż do Londynu, lat 50-tych, gdzie moda przeplata się z miłością.
    ➡️ spotkanie z Darią Rybicką - dietetyczką, blogerką i autorką "Apetycznej książki"
    ➡️ konkursy z cennymi nagrodami

W programie zapewniamy wspaniałą atmosferę w babskim gronie, inspirujące spotkania z ekspertami, intrygujący film oraz możliwość wygrania wartościowych nagród.

WSTĘP WOLNY❗️
    po rejestracji e-mailowej: [email protected]
    (w tytule wiadomości wpisz: KINO, WARSZAWA)
    Wszystkie szczegóły otrzymasz w e-mailu zwrotnym.
    Liczba miejsc jest ograniczona.

7 marca, godz. 17.00 - 20.30
    rejestracja od godz. 16.30
    KINOTEKA, Pałac Kultury i Nauki, Plac Defilad 1, Warszawa
    Czekamy na Was ❗️

Proszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 17:31

Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona w sumie to ja gadam przez fejsa z siostrą. Dużo.
    Mam jakieś strony w obserwowanych.

Zdjęcia to wrzucalam dawno.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota dobre:-) mi się z kolei rano w radiu spodobało:

Rozmawia 2gosci i jeden pyta drugiego
    -co dzisiaj jest?
    * a masz dziewczynę czy żonę?
    - żonę
    * To środa popielcowa

Magdzia85F, Tęskniąca, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuffff...dobrze że wszystko dobrze, jak taka akrobatka, to może wróci jeszcze na swoje miejsce.

Mi też sie dowcip przypomniał:

"lekarz: wszystko dobrze proszę Pani. Waga dziecka dobra, ustawienie też, nie widzę nic niepokojącego....
    pacjentka: cieszę się, teraz będę spokojniejsza.
    lekarz: a rodzić Pani zamierza z tatusiem dziecka?
    pacjentka: oj nie...oni się bardzo z moim mężem nie lubią ..."

Magdzia85F, grzanewino, Etoilka, ibishka, pomarańczka_33, Sylwiaa95, Agiii37, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie z żartem (;)), ale muszę się pochwalić, płytki krwi wzrosły ze 139 tys do 156 tys - dolna norma (od 150 tys) osiągnięta ;) juhu! Dzięki za kciuki, przydały się :)

ibishka, Tęskniąca, pomarańczka_33, Magdzia85F, Agiii37, Ilona92, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję że się obroci ale coś w to wątpię.
    Wszędzie pisza że dziecko obraca się między 28 a 34 tyg. Ale nigdzie nie ma o tym co w sytuacji jak się dziecko z dobrej pozycji na złą przewrócił i nie pisze o ponownym obrocie. No ale gin kazała się nie martwić i nie myśleć. Więc co mi zostaje :-)

grzanewino, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibisha - my mamy jeszcze czas na obroty ;)

ibishka lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, brawo!! :D moje też by się mogły podnieść łaskawie ;)

Hahaha dobre te dowcipy ;D

Co do fejsa to ja go lubię choć zanim to nastąpiło to musiałam go ostro przefiltrować ;) i tak jak Madzia dzięki messengerowi mam gorącą linię z Mamą i siostrami, mamy rozmowę grupową dzięki temu cały czas jesteśmy na bieżąco co u nas :)

Etoilka, ibishka, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kamila! :)

Iza mana mi to samo dzis przesłała haha

Kot chciał przed chwila mnie masować ba boku, ale dostał takie kopniaki, ze odbijał sie ode mnie i tylko leży grzecznie ;)

Iza miejmy nadzieje, ze sie przekręci , trzymam mocno za to kciuki!

Ja rodzeństwa nie mam, a z mama mam WhatsApp :)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, cały dzień Was podczytywałam, dopiero teraz mam chwilę żeby napisać więcej.

Cieszę się że u Etoilki płytki się podniosły.

Wogole piękne brzuszki ujawniły się. Ilona Twój czubaty wymiata :)

Ja się dzisiaj ogarnęłam ogolilam wszystkie włoski na ciele różnymi sposobami, zrobiłam sobie henne na brwiach, ogólnie humor mi się trochę poprawił.
    Dzisiaj jak leżałam w wannie to widziałam plecki i dupke mojego synka, matko aż mi łzy w oczach stanęły.
    Dzisiaj jak.bylam w kościele to ksiądz mówił że czeka nas 40 dni postu i tak myślę że może już mój synek będzie z nami.

Dzisiaj czytałam dużo o chemi i różnych kosmetykach na takim blogu i powiem Wam że wychodzi ze najlepsze są hipp i te z Rossmanna.
    Blog się nazywa srokao, nie umiem wkleić linka bo pisze z telefonu.

Zmykam leżeć nadal, trochę mnie głowa jakoś rozbolala, mój mały też mi ciśnie tak czasem na szyjke że aż boli, ale wtedy mówię że musi jeszcze trochę poczekać że to jeszcze nie jego czas :)
    Ale brzuch jeszcze wysoko, podobnie jak Wasze też wszystkie wysoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 20:14

Etoilka, pomarańczka_33, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii czytam też tego bloga.a od 20.02 w Rossmann hipp mleczko za ok 14 zł z kartą i chusteczki water wipes.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w szoku jestem że pampers wypada tak kiepsko, czyli kolejny raz sprawdza się że to co dobre wcale nie musi dużo kosztować.

Moja fryzjerka mówi że te płyny i szampony z Rossmanna są tanie ale za to najlepsze w składzie bez dodatków zbędnych, muszę wykońcu jakiś kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to zauważyłam że od kiedy jestem w ciąży to nie rosną mi tak włosy na nogach i mam spokój z wloskami na brodzie i pod nosem, wiem że są tu młode 20 ale niestety w pewnym wieku tak się dzieje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii tylko zwróć uwagę, że Rossmann zmienił opakowania teraz i też skład. No i srokao nie dawała jeszcze analizy nowych. Na fejsbuku ją molestuja już o to.

Mnie wąsik też nie rośnie. Na nogach zawsze mało miałam. Bober mógłby za to sam wylinieć :P

Agiii37, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ