X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af879d915688.jpg

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam na sobie kosmetyków rossmanowskich i niestety kiepskie są dla mnie, w większości u mnie sprawdzają się te z eveline a do kąpieli tutti frutti :) natomiast dla Małej będę wybierać te z najmniej chemicznym składem - mam nadzieję, że podołam temu zadaniu :)

A coś czuję, że jutro będę miała mega zakwasy po dzisiejszych ćwiczeniach na szkole rodzenia - tak to jest jak się człowiek za bardzo z kanapą zaprzyjaźnia :P

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na tuttifrutti miałam uczulenie.

grzanewino lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio takie zakwasy w nogach jak w pracy się nakucalam, zobaczyłam dzisiaj moje uda o matko mam tyle wody w organizmie że szok nogi to mam balony i cellulit mega, zawsze miałam no ale bez przesady.

Madzia co do bobra to popieram. Mógłby futro na wiosnę zrzucić ;)

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A ja na tuttifrutti miałam uczulenie.
    Ja też

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to kiepsko z tym uczuleniem Dziewczyny, u mnie zero uczulenia a skóra w dotyku super jest (to chyba głównie zasługa peelingu) :) no i mąż uwielbia ten zapach, jak wychodzę z kąpieli to, delikatnie rzecz ujmując, wariuje ;D

Tekst, że bóbr mógłby na wiosnę futro zrzucić, powalił mnie na łopatki ale jest mega i się pod nim podpisuję wszystkimi kończynami ;D

grzanewino, ibishka, Magdzia85F, Agiii37, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    ibisha - my mamy jeszcze czas na obroty ;)
    Agnieszka to co zaczynamy od dziś na czworakach chodzić po domu żeby zachęcić maluchy do obrotu? :-D

Hehe jakkolwiek śmiesznie to brzmi to ja chyba spróbuję :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 07:58

Magdzia85F, BP 02, Tęskniąca, pomarańczka_33, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się już orientowałam w ćwiczeniach, które pomagają się Maleństwu odwrócić w tą prawidłową stronę i zamierzam z nich skorzystać :) im bliżej porodu tym bardziej zależy mi na naturalnym, cesarki się boję

Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9:20 - pierwsza wiertarka się obudziła...
    wyprowadzam się! tylko jeszcze nie wiem dokąd :P

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Co do włosków tez mam juz wąsik, ale to sprawa testosteronu niestwty, ale we wszystkich uciążliwych miejscach wzrost został zachamowaniu, za to włosy na głowie mam duzo lepsze.
    Co do kosmetyków dostępnych w drogerii dla malucha wzięłam hipp, chusteczki nawilżające tez, w gemini jest sporo fajnych kosmetyków naturalnych dla bobasów (oczywiscie składowo).

Ja zaczelam id dawna sprawdzać skład kosmetyków i co i rusz próbuje czegos nowego i "naturalnego"

Na dzien dzisiejszy polecam
    069a9b56b7fb2498med.jpg
    Po odżywce włosy sa chyba 10razy grubsze i bardziej uniesione. Ja mam cienkie włosy, ale jest ich duzo. Jutro mam wizytę u diabetologa i ginekologa.
    DziewcYnt o co warto zapytać na tym etapie ciazy? Bo pisze jakie badania, jak wygada porod, co sprawdzic dziecku po porodzie, kiedy musza mi dac zgodę do podpisania na cokolwiek, nie chce mycia po porodzie, i nie chce szczepić w pierwszej dobie nie ma takiej opcji!

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, a napisz proszę nazwę i firmę tych kosmetyków do włosów bo ja ślepa jestem i nie dowidzę :P a do włosów chętnie bym czegoś spróbowała bo mam cienkie, delikatne i ogólnie do d... :P

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Ilona, a napisz proszę nazwę i firmę tych kosmetyków do włosów bo ja ślepa jestem i nie dowidzę :P a do włosów chętnie bym czegoś spróbowała bo mam cienkie, delikatne i ogólnie do d... :P
    abd57f1d39931118med.jpg Natura Siberica maja tam rożne serie, nawet dla mężczyzn.

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ilona dokładnie napisz.

A w ogóle nie chcesz kąpać w szpitalu? Dlaczego? Pytam, bo jestem ciekawa. I z tym szczepieniem. Wit. K też nie chcesz?

Moje włosy to teraz są średnie. Zniszczone od farbowania.

Dorota Ty mieszkasz w nowym bloku? Że tak tam dłubią?

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ilona! będę szukać :)

Madzia, no niestety tak... my się wprowadziliśmy w maju 17', klucze dostaliśmy w lutym 16' więc i tak największe remonty nas ominęły ale teraz od kilku dni ktoś ewidentnie daje czadu, nie wiem, koncepcja mu się zmieniła czy jak? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to nieźle. My klucze dostaliśmy w czerwcu 2016 a wprowadzenie było koniec października 2016. No i już cisza. Więc jeszcze Was czeka hałasów. Niestety.

Współczuję.

Ilona dzięki. Już sobie dodałam odżywkę i jeszcze szampon. Bo na mój dostałam uczulenie.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dziś w biedronce piłki do joggi :D tak myślę, że mogłaby być dobra to ćwiczeń przed porodem:D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas niestety były problemy z kuchnią - najpierw ją spartaczyli a potem olali reklamację, jak postraszyłam sądem i urzędem ochrony konsumenta to dopiero łaskawie zareagowali, ale zanim zrobili co mieli zrobić to szkoda słów... na szczęście to już za nami bo nerwów było całe mnóstwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka Ja mam męża piłkę do ćwiczeń . W ogóle położna polecała piłkę w 1 fazie porodu. Bo kręcenie biodrami powoduje, że dziecko lepiej wchodzi w kanał rodny.
    Jak dostanę zielone światło od gina to zaczynam w domu.

Dorota ozesz. Masakra. My mieliśmy kilku stolarzy i zebraliśmy oferty. No i z jednym jakimś psycholem dosłownie mieliśmy niefajne przejścia. Wyzwiska. Szok.

W końcu robili nam z Legionowa meble. Do kuchni, łazienki, korytarz cały i sypialnia. I jak było coś nie tak to na tel.i byli. Długo się zeszło bo w sierpniu podpisaliśmy umowę a początek listopada dopiero finał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 10:18

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U mnie się Siberica nie sprawdziła. I zapachy mi nie odpowiadają. Ja jako zapalona frankofilka, pozostaję wierna szamponom z Yves Rocher i żelom Le Petit Marseillais :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Sweetmalenka Ja mam męża piłkę do ćwiczeń . W ogóle położna polecała piłkę w 1 fazie porodu. Bo kręcenie biodrami powoduje, że dziecko lepiej wchodzi w kanał rodny.
    Jak dostanę zielone światło od gina to zaczynam w domu.

Dorota ozesz. Masakra. My mieliśmy kilku stolarzy i zebraliśmy oferty. No i z jednym jakimś psycholem dosłownie mieliśmy niefajne przejścia. Wyzwiska. Szok.

W końcu robili nam z Legionowa meble. Do kuchni, łazienki, korytarz cały i sypialnia. I jak było coś nie tak to na tel.i byli. Długo się zeszło bo w sierpniu podpisaliśmy umowę a początek listopada dopiero finał.
    czytałam też że gdy dziecko ułożone jest miednicowo to może szybciej się przekręcić :D bo mój leniuch narazie nie chce. No kupiłam-zobaczymy ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ