Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie płuczę pralki. Tak ubranka, chciałam jeszcze swoje rzeczy do szpitala wyprać, no i chyba wypiorę pościel do łóżka w tym proszku dla dzieci, bo Mała będzie w dostawce. I jakiś tam kontakt na początku będzie mieć z naszym łóżkiem.
Nie wiem czy nie przesadzam -
Ja nie robiłam takiego płukania, bo:
- moja pralka ma dopiero rok i piorę w niej tylko moje rzeczy, takie codzienne,
- wszystko później i tak prasuje mega gorącym żelazkiem,
- tych pralek z dziecięcymi rzeczami były ze 3 i bez sensu płukać pralkę za kazdym razem, jak w międzyczasie prałam też swoje rzeczy.
Ale to w moim przypadku tak było...pewnie jak bym miała zwierze z sierścią (mój pies ma włosy więc nie gubi) albo prałabym takie rzeczy do noszenia " na budowie" czy przy innych "brudnych" pracach to pewnie bym też płukała pralkę.
Madzia tez planuje lozeczko dostawiane, ale posciel prałam normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:51
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Ja nie robiłam takiego płukania, bo:
- moja pralka ma dopiero rok i piorę w niej tylko moje rzeczy, takie codzienne,
- wszystko później i tak prasuje mega gorącym żelazkiem,
- tych pralek z dziecięcymi rzeczami były ze 3 i bez sensu płukać pralkę za kazdym razem, jak w międzyczasie prałam też swoje rzeczy.
Ale to w moim przypadku tak było...pewnie jak bym miała zwierze z sierścią (mój pies ma włosy więc nie gubi) albo prałabym takie rzeczy do noszenia " na budowie" czy przy innych "brudnych" pracach to pewnie bym też płukała pralkę.
Zeby nie bylo, nie chce jej plukac przed kazdym praniemTak sobie pomyslalam ze warto ja by bylo wyczyscic a ze bede prac dziecka rzeczy to przed tym
A jaki to pies, ze nie gubi?Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia moja ma rok i 3 miesiące, do tego prałam już środkami czyszczącymi już 3 razy, bo sama mi "krzyczy " o czyszczeniu.
Położna mówiła, że te pierwsze ciuszki trzeba też wyprasować a potem nie musimy (ale wg mnie jak wyprasuje się to są milsze w kontakcie ze skórą).
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam praktycznie wszystko wyprane i wyprasowane, mała część została do wyprasowania.
Prałam też swoje koszule i szlafrok do szpitala, stanik do karmienia, pieluszki dziecka.
Do tego też poszewka na poduszkę do karmienia, kocyki, ręczniki, śpiworek, wyposażenie kosza mojżesza...
Na koniec wypiorę naszą pościel w loveli.
Staram się wyprać wszystko z czym dziecko będzie miało częsty kontakt
Pewnie świruję, ale wolę nie zastanawiać się w tych pierwszych dniach co mogło zaszkodzić dzieckuMagdzia85F, BP 02, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nikt tu nie świruje
wiadomo, że chcemy jak najlepiej.
Też wyprałam wszystko co ma kontakt z maluchem z wyjątkiem tej pościeliw razie "w" bede kłaśc na pieluszke najwyżej
skoro juz o praniu mowa, to czy pokrowiec na materac do łóżeczka też pierzecie? czy tylko prześcieradełka?
-
nick nieaktualnyJeszcze się nie dobrałam do materaca i muszę kupić prześcieradła do łóżeczka, bo nie mam. Te dedykowane do chicco kosztują ok. 80 zł 2 sztuki.
Emily ja też tak chcę zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:55
Emily89 lubi tę wiadomość
-
Ja tez spiworki i rozek chce jeszcze wyprac, kocyk tez, bo nigdy nie wiadomo kto na nie kaszlal w sklepie
Zamowilam sobie dwa cieniutkie jeszcze z samej flanelki spiworki na upaly, ciekawe jak dlugo beda szly z Chin..
Ze stanikami do karmienia mam problem. EMily- Ty tez z wiekszym biustem- upolowalas cos juz? -
BP - mam jeden usztywniany z Alles Mama, do tego planuję kupić jeszcze jeden co najmniej - oglądałam ostatnio taki usztywniany ale z bardzo miękkimi miseczkami.
W Gdańsku mamy 2 fajne sklepy stacjonarne z dużymi rozmiarami
Do tego w jednym z nich przerabiają normalne modele na modele do karmienia
Co do odejścia wód - my mamy na materacy jeszcze taki "pokrowiec" położony, który ma chronić go przez zalaniem itpale może też podłożyć pod prześcieradło jeden duży podkład z semi (czy tam seni)?
Ja w aucie planuję taki położyć w najbliższym czasieBP 02, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupuję z alles miękki, bo nie mam.
Do tego kupiłam podkłady, więc podłożę pod prześcieradło. Choć mam wrażenie, że wody mi nie odejdą.
BP położna mówiła, że największy biust jest do 5 dni od rozpoczęcia laktacji. Już się boję.
Sylwia o 2 w 1 masz święta.BP 02 lubi tę wiadomość