X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie płuczę pralki. Tak ubranka, chciałam jeszcze swoje rzeczy do szpitala wyprać, no i chyba wypiorę pościel do łóżka w tym proszku dla dzieci, bo Mała będzie w dostawce. I jakiś tam kontakt na początku będzie mieć z naszym łóżkiem.

Nie wiem czy nie przesadzam :P

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam takiego płukania, bo:
    - moja pralka ma dopiero rok i piorę w niej tylko moje rzeczy, takie codzienne,
    - wszystko później i tak prasuje mega gorącym żelazkiem,
    - tych pralek z dziecięcymi rzeczami były ze 3 i bez sensu płukać pralkę za kazdym razem, jak w międzyczasie prałam też swoje rzeczy.

Ale to w moim przypadku tak było...pewnie jak bym miała zwierze z sierścią (mój pies ma włosy więc nie gubi) albo prałabym takie rzeczy do noszenia " na budowie" czy przy innych "brudnych" pracach to pewnie bym też płukała pralkę.

Madzia tez planuje lozeczko dostawiane, ale posciel prałam normalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:51

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadze zebys przesadzala :) Ja swoje rzeczy do szpitala tez chyba w dzieciowym proszku, jak w koncu cos wybiore, wypiore.

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ja nie robiłam takiego płukania, bo:
    - moja pralka ma dopiero rok i piorę w niej tylko moje rzeczy, takie codzienne,
    - wszystko później i tak prasuje mega gorącym żelazkiem,
    - tych pralek z dziecięcymi rzeczami były ze 3 i bez sensu płukać pralkę za kazdym razem, jak w międzyczasie prałam też swoje rzeczy.

Ale to w moim przypadku tak było...pewnie jak bym miała zwierze z sierścią (mój pies ma włosy więc nie gubi) albo prałabym takie rzeczy do noszenia " na budowie" czy przy innych "brudnych" pracach to pewnie bym też płukała pralkę.

Zeby nie bylo, nie chce jej plukac przed kazdym praniem :) Tak sobie pomyslalam ze warto ja by bylo wyczyscic a ze bede prac dziecka rzeczy to przed tym :)

A jaki to pies, ze nie gubi? :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia moja ma rok i 3 miesiące, do tego prałam już środkami czyszczącymi już 3 razy, bo sama mi "krzyczy " o czyszczeniu.

Położna mówiła, że te pierwsze ciuszki trzeba też wyprasować a potem nie musimy (ale wg mnie jak wyprasuje się to są milsze w kontakcie ze skórą).

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra - West Highland White Terrier.
    Madzia - to masz taką "mądrzejszą "pralkę ;)

Magdzia85F, Monnn, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam praktycznie wszystko wyprane i wyprasowane, mała część została do wyprasowania.
    Prałam też swoje koszule i szlafrok do szpitala, stanik do karmienia, pieluszki dziecka.

Do tego też poszewka na poduszkę do karmienia, kocyki, ręczniki, śpiworek, wyposażenie kosza mojżesza...

Na koniec wypiorę naszą pościel w loveli.

Staram się wyprać wszystko z czym dziecko będzie miało częsty kontakt :)

Pewnie świruję, ale wolę nie zastanawiać się w tych pierwszych dniach co mogło zaszkodzić dziecku :)

Magdzia85F, BP 02, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Sandra - West Highland White Terrier.

o, nie wiedzialam ze Westie nie gubi :) fajny stwor :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nikt tu nie świruje ;) wiadomo, że chcemy jak najlepiej.
    Też wyprałam wszystko co ma kontakt z maluchem z wyjątkiem tej pościeli ;) w razie "w" bede kłaśc na pieluszke najwyżej ;)
    skoro juz o praniu mowa, to czy pokrowiec na materac do łóżeczka też pierzecie? czy tylko prześcieradełka?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie dobrałam do materaca i muszę kupić prześcieradła do łóżeczka, bo nie mam. Te dedykowane do chicco kosztują ok. 80 zł 2 sztuki.

Emily ja też tak chcę zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:55

Emily89 lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokrowca na materac nie prałam, bo na niego jeszcze kładę nieprzemakalny ochraniacz a potem prześcieradło.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spiworki i rozek chce jeszcze wyprac, kocyk tez, bo nigdy nie wiadomo kto na nie kaszlal w sklepie ;) Zamowilam sobie dwa cieniutkie jeszcze z samej flanelki spiworki na upaly, ciekawe jak dlugo beda szly z Chin.. :D
    Ze stanikami do karmienia mam problem. EMily- Ty tez z wiekszym biustem- upolowalas cos juz?

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki- zabezpieczacie jakos materac w razie gdyby wody odeszly podczas snu? Ja mam straszna schize na tym punkcie :D:D mysle jak to madrze zrobic :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP - mam jeden usztywniany z Alles Mama, do tego planuję kupić jeszcze jeden co najmniej - oglądałam ostatnio taki usztywniany ale z bardzo miękkimi miseczkami.

W Gdańsku mamy 2 fajne sklepy stacjonarne z dużymi rozmiarami :)
    Do tego w jednym z nich przerabiają normalne modele na modele do karmienia :)

Co do odejścia wód - my mamy na materacy jeszcze taki "pokrowiec" położony, który ma chronić go przez zalaniem itp :) ale może też podłożyć pod prześcieradło jeden duży podkład z semi (czy tam seni)?

Ja w aucie planuję taki położyć w najbliższym czasie :)

BP 02, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzień kobiet już tak blisko :D a ja akurat urodzona tego dnia , podwojne swieto mam haha :D

Tęskniąca, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze w Gdansku jest wybor, ale nie bede do lipca conajmniej u rodzicow :( Wiec chyba internetowo musze ogarnac a zawsze mnie to strasuje :/

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP - ja moje alles zamawiałam z allegro. Zaraz mogę poszukać Ci linki jeśli chcesz :)

BP 02 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajde, dzieki :) Glownie chodzilo mi jakie firmy na duzy biust - no i jaki rozmiar wybrac. Ciekawe czy jeszcze urosnie jak sie zacznie laktacja...

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję z alles miękki, bo nie mam.

Do tego kupiłam podkłady, więc podłożę pod prześcieradło. Choć mam wrażenie, że wody mi nie odejdą.

BP położna mówiła, że największy biust jest do 5 dni od rozpoczęcia laktacji. Już się boję.

Sylwia o 2 w 1 masz święta.

BP 02 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do nawału - kupjąc stanik do karmienia brałam taki żeby w miseczce był lekki zapas.
    Nawał nie musi wcale mocno powiększyć piersi, ale lepiej, żeby nic nie uciskało kanalików :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ