X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie płuczę pralki. Tak ubranka, chciałam jeszcze swoje rzeczy do szpitala wyprać, no i chyba wypiorę pościel do łóżka w tym proszku dla dzieci, bo Mała będzie w dostawce. I jakiś tam kontakt na początku będzie mieć z naszym łóżkiem.

Nie wiem czy nie przesadzam :P

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam takiego płukania, bo:
    - moja pralka ma dopiero rok i piorę w niej tylko moje rzeczy, takie codzienne,
    - wszystko później i tak prasuje mega gorącym żelazkiem,
    - tych pralek z dziecięcymi rzeczami były ze 3 i bez sensu płukać pralkę za kazdym razem, jak w międzyczasie prałam też swoje rzeczy.

Ale to w moim przypadku tak było...pewnie jak bym miała zwierze z sierścią (mój pies ma włosy więc nie gubi) albo prałabym takie rzeczy do noszenia " na budowie" czy przy innych "brudnych" pracach to pewnie bym też płukała pralkę.

Madzia tez planuje lozeczko dostawiane, ale posciel prałam normalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:51

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadze zebys przesadzala :) Ja swoje rzeczy do szpitala tez chyba w dzieciowym proszku, jak w koncu cos wybiore, wypiore.

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ja nie robiłam takiego płukania, bo:
    - moja pralka ma dopiero rok i piorę w niej tylko moje rzeczy, takie codzienne,
    - wszystko później i tak prasuje mega gorącym żelazkiem,
    - tych pralek z dziecięcymi rzeczami były ze 3 i bez sensu płukać pralkę za kazdym razem, jak w międzyczasie prałam też swoje rzeczy.

Ale to w moim przypadku tak było...pewnie jak bym miała zwierze z sierścią (mój pies ma włosy więc nie gubi) albo prałabym takie rzeczy do noszenia " na budowie" czy przy innych "brudnych" pracach to pewnie bym też płukała pralkę.

Zeby nie bylo, nie chce jej plukac przed kazdym praniem :) Tak sobie pomyslalam ze warto ja by bylo wyczyscic a ze bede prac dziecka rzeczy to przed tym :)

A jaki to pies, ze nie gubi? :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia moja ma rok i 3 miesiące, do tego prałam już środkami czyszczącymi już 3 razy, bo sama mi "krzyczy " o czyszczeniu.

Położna mówiła, że te pierwsze ciuszki trzeba też wyprasować a potem nie musimy (ale wg mnie jak wyprasuje się to są milsze w kontakcie ze skórą).

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra - West Highland White Terrier.
    Madzia - to masz taką "mądrzejszą "pralkę ;)

Magdzia85F, Monnn, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam praktycznie wszystko wyprane i wyprasowane, mała część została do wyprasowania.
    Prałam też swoje koszule i szlafrok do szpitala, stanik do karmienia, pieluszki dziecka.

Do tego też poszewka na poduszkę do karmienia, kocyki, ręczniki, śpiworek, wyposażenie kosza mojżesza...

Na koniec wypiorę naszą pościel w loveli.

Staram się wyprać wszystko z czym dziecko będzie miało częsty kontakt :)

Pewnie świruję, ale wolę nie zastanawiać się w tych pierwszych dniach co mogło zaszkodzić dziecku :)

Magdzia85F, BP 02, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Sandra - West Highland White Terrier.

o, nie wiedzialam ze Westie nie gubi :) fajny stwor :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nikt tu nie świruje ;) wiadomo, że chcemy jak najlepiej.
    Też wyprałam wszystko co ma kontakt z maluchem z wyjątkiem tej pościeli ;) w razie "w" bede kłaśc na pieluszke najwyżej ;)
    skoro juz o praniu mowa, to czy pokrowiec na materac do łóżeczka też pierzecie? czy tylko prześcieradełka?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie dobrałam do materaca i muszę kupić prześcieradła do łóżeczka, bo nie mam. Te dedykowane do chicco kosztują ok. 80 zł 2 sztuki.

Emily ja też tak chcę zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:55

Emily89 lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokrowca na materac nie prałam, bo na niego jeszcze kładę nieprzemakalny ochraniacz a potem prześcieradło.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spiworki i rozek chce jeszcze wyprac, kocyk tez, bo nigdy nie wiadomo kto na nie kaszlal w sklepie ;) Zamowilam sobie dwa cieniutkie jeszcze z samej flanelki spiworki na upaly, ciekawe jak dlugo beda szly z Chin.. :D
    Ze stanikami do karmienia mam problem. EMily- Ty tez z wiekszym biustem- upolowalas cos juz?

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki- zabezpieczacie jakos materac w razie gdyby wody odeszly podczas snu? Ja mam straszna schize na tym punkcie :D:D mysle jak to madrze zrobic :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP - mam jeden usztywniany z Alles Mama, do tego planuję kupić jeszcze jeden co najmniej - oglądałam ostatnio taki usztywniany ale z bardzo miękkimi miseczkami.

W Gdańsku mamy 2 fajne sklepy stacjonarne z dużymi rozmiarami :)
    Do tego w jednym z nich przerabiają normalne modele na modele do karmienia :)

Co do odejścia wód - my mamy na materacy jeszcze taki "pokrowiec" położony, który ma chronić go przez zalaniem itp :) ale może też podłożyć pod prześcieradło jeden duży podkład z semi (czy tam seni)?

Ja w aucie planuję taki położyć w najbliższym czasie :)

BP 02, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzień kobiet już tak blisko :D a ja akurat urodzona tego dnia , podwojne swieto mam haha :D

Tęskniąca, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze w Gdansku jest wybor, ale nie bede do lipca conajmniej u rodzicow :( Wiec chyba internetowo musze ogarnac a zawsze mnie to strasuje :/

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP - ja moje alles zamawiałam z allegro. Zaraz mogę poszukać Ci linki jeśli chcesz :)

BP 02 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajde, dzieki :) Glownie chodzilo mi jakie firmy na duzy biust - no i jaki rozmiar wybrac. Ciekawe czy jeszcze urosnie jak sie zacznie laktacja...

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję z alles miękki, bo nie mam.

Do tego kupiłam podkłady, więc podłożę pod prześcieradło. Choć mam wrażenie, że wody mi nie odejdą.

BP położna mówiła, że największy biust jest do 5 dni od rozpoczęcia laktacji. Już się boję.

Sylwia o 2 w 1 masz święta.

BP 02 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do nawału - kupjąc stanik do karmienia brałam taki żeby w miseczce był lekki zapas.
    Nawał nie musi wcale mocno powiększyć piersi, ale lepiej, żeby nic nie uciskało kanalików :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ