X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily też mam z zapasem. Ale usztywniane.
    Miękkie pewnie jeszcze się poddadzą, bo zapas pewnie mają.

Uważam, obserwując swój biust, że niestety to nie jest wszystko, na co go stać z wielkością.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Emily też mam z zapasem. Ale usztywniane.
    Miękkie pewnie jeszcze się poddadzą, bo zapas pewnie mają.

Uważam, obserwując swój biust, że niestety to nie jest wszystko, na co go stać z wielkością.
    Madzia, ja też usztywniany mam - nie robią na moje cycki miękkich niestety :(
    Albo ja jeszcze się do nich nie dokopałam, choć przeczesałam całe internety :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ostatnio do mnie, że jechał pod Warszawą a tam bilboard z reklamą. I taki przejęty, wiesz że to reklama sklepu ze stanikami! I to do rozmiaru N ! Hehe

Emily Ty masz mały obwód pewnie i też stąd problem. Dziwi mnie tylko to, że jednak nie robią, bo choć kilka firm powinno mieć choćby na zamówienie.

Emily89 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - tak, mam pod biustem 65 zazwyczaj, z Alles zamówiłam 70 i jest ok... ALe przez to, że tak mało pod biustem to miseczka aktualna J, do karmienia 70J... masaaaakraaaaa :)

Ale tak, jest nadzieja, bo robią miseczki do N :P a nawet ostatnio widziałam do O :P

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne przy obwodzie 85 miałabyś z 2-3 rozmiary - literki mniej. Więc pewnie wielkość piersi w ręku mamy podobne. :P

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś kupiłam w Lidlu dwupak 85E ;)

i wiecie co, mój mąż to musi mnie kochać bardzo, chociaż ostatnio jestem strasznie nieznośna, bo wracam dziś z LU (rano pojechałam na badania, a później na szoping), no i wracam, obiad gotowy, szarlotka jeszcze w tym nowym prezentowym piekarniku była (zdążyłam zrobić zdjęcie, bo obiad zjadłam od razu)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a04bbeec801e.jpg

Magdzia85F, Etoilka, Tęskniąca, BP 02, ibishka, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat był teraz w lidlu...nic już nie zostało ;( udało mu się wziąć tylko dwa opakowania tetrówek . Wziął te w dwupaku bo myślał, że będą grubsze niż te w trzypaku ;p bo cena ta sama. Jakież było moje zdziwienie jak je otworzyłam - 118 na 118 ;) będą jako otulacze ;) są olbrzymie...;)

Aga - ale super ;) pewnie jeszcze lepiej smakowała z tego właśnie piekarnika ;)

ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie mam upranego :O chciałam sie teraz tym zajac, bo zanim upiorę, wyprasuje to akurat komoda przyjdzie. Tez piorę wszystko co bedzie miało kontakt z dzieckiem. Pralki raczej nie bede płukać przed bo pralka na pol roku, poza tym czesto piorę w 90 stopniach no i kup tam nie piorę by mogło cos na dziecko przejść, detergenty bede plus dodatkowe płukanie, prasowanie wystarczy. Ja podkładów nie klade na materac tych nieprzemakalnych bo to musiałabym miec mega pecha by Pielucha przeciekła noworodkowi lub ciagle mu sie zsuwala :) ja do Shnuggle mam zwykle bawełniane przescueradla. Nie widze sensu dobierania specjalnie pod markę, wszystkie sa z gumka wiec dobrze sie ulozy:)

Ja mam jeden sklep z biustonoszami do karmienia , jak bede załatwiać sprawy to kupie 1lub 2, nie wiadomo hak z tym pokarmem bedzie, a chciałabym na pewno karmić. Moj obwód sie powiększył o dobre 5cm...wogole jakas szeroka w ramionach sie zrobiłam, ze z s wskoczyłam na m/l.

Noo zobaczymy jak to bedzie 8 marca bo w zeszłym roku ni z gruchy, ni z pietruchy dostałam piękny bukiet kwiatow. Az sie zdziwiłam bo żadnych takich swiat nie obchodzimy.
    Co do ptasiego mleczka to juz nie smakuje jak kiedys:( gorsze jest w smaku, tak hak jajka chłodnicze...

Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino ale szarlotka! Mniam! Super niespodzianka od męża!

Ilona a ja jak byłam mała, to nie znosiłam ptasiego mleczka :P

Ja kupowałam w triumph biustonosze w outlecie. Ten najbliżej mi zamknęli. U mnie też obwód większy aż o 7 cm, ale jak się mierzę to łapię z brzuchem, bo jest tak wysoko. I przy kp jak zacznie spadać, to będzie trzeba kolejny kupować.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybciora: jestem w szpitalu..
    Szczegółami podzielę się po otrzymaniu wyników badań. Proszę o kciuki żebym nie padła psychicznie.

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana co się podziało?! Czekamy na wieści i mocno ściskamy kciuki!!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ale to przez to ciśnienie?
    Trzymaj się !!!!
    Ściskamy, będzie bobrze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 21:07

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trzymaj się!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj to jednak sie wyników nie doczekam..
    Poszlam do swojego lekarza na 16, a u niego ciśnienie 180/100, przestraszył sie, mówi ze musi zbadac tętno dziecka. Na szczęście 144, ale pomierzyl go i wyszlo ze w 2tyg przybrał tylko 200g, wiec jak zmierzyli mi ciśnienie chwile pozniej to juz bylo 190/105, skierowanie na juz do szpitala i jestem. Tu zrobili usg i babka mowi ze waga 1690g wiec troche lepiej. Wszystkie przeplywy dobre. Pobrali krew, mocz i zrobili ktg, ale wyników juz dziś nie poznam. Rano na dyżurze bedzie mij gin to o wszystko wypytam.
    Po chwilowej rozpaczy już sie ogarnęłam, ale ogólnie 3mam sie mocno nadziei że nie zostanę tu do rozwiazania.
    Podali mi jakies 2 tabletki i zastrzyk ze sterydem na płucka. Ciśnienie spadlo i juz po jakimś czasie było 136/100
    Ciężka noc przede mną, bo tu juz wszystkie prawie śpią, a ja spac chodze ok 24-1 ...

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Aga, oby wszystko sie ulozylo!

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trzymam kciuki! Ważne, że jesteś pod opieką i zareagują, gdyby się coś działo!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga oby szybko Was wypisali. Duzo zdrowia dla Was

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po USG. Młody waży 2300 -/+ 300 gram, ułożony pośladkowo. Wody płodowe w dolnej granicy tj 8 cm,łożysko za grube-5,5 cm i stopień dojrzałości II/III :( Kontrola ma być za 2 tygodnie ale już się boję :(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trzymam kciuki, żeby ciśnienie się ustabilizowało i żebyście szybko wrócili do domu!

Judyta, spokojnie, dobrze, że masz kontrolę za 2 tygodnie - w razie czego lekarze będą działać. A może się sytuacja poprawi, głowa do góry!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - zycze duzo zdrowka i zeby Was naprawili i wypisali ♡

Ja w koncu przespalam nocke, poza pobudkami na siku... Katar dalej meczy ale chyba idzie ku dobremu :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ