Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu, trzymajcie się z Zuzią dzielnie! Już bliżej niż dalej i najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy.
Co do palenia w ciąży nie mam słów... Mąż ma aktualnie w pracy dziewczynę, 37 lat i jest w ciąży. Oczywiście, nie rzuci palenia bo dziecku bardziej zaszkodzi odstawienie niż codzienna dawka nikotyny
Ja już świra powoli dostaję od tego ciągłego leżenia. Przez weekend będziemy prać, co tylko się da, bo coś mi się wydaje że nie ma zbytniej poprawy.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Aniu- dasz rade! Juz bardzo blisko, trzymam kciuki zeby watroba jeszcze wytrzymala chwile a Zuzia rosla szybciutko!
Marysia- ja bede miala wlasna polozna, ale glownie dlatego zeby miec pewnoac ze jezykowo sie dogadam... niestety tutejszy jezyk jest dla mnie mocno powyzej mozliwosci, zwlaszca jak bede w stresie/ z bolem. Przypuszczam ze gdyby nie to bym nie rozwazala tej opcji. Ja wychodze z zalozenia ze jak Ty jestes mila dla nich one tez beda, choc moze to naiwneu mnie sie zawsze sprawdza
Etoilka, machirude lubią tę wiadomość
-
Marysia- decyzja ostateczna oczywiście nalezy do Ciebie i jeśli bedziesz sie czuć pewniejsza i spokojniejsza to czemu nie skorzystać. Wiadomo ze te 1500zl można wykorzystać inaczej ale każdy dysponuje swoimi środkami sam
Dla przykładu tylko Wam powiem, że jeszcze pare dni temu szalałam na myśl o nacięciu krocza, myślałam nad zakupem balonika, masazami itp. A w ciągu tak krótkiego czasu myslenie zmieniło mi sie o 180 stopni i juz mi wszystko jedno gdzie i jak mnie natną, byle synek był zdrowy i donoszony.. chociaż dali mi diete bezsolną o chyba zwariuje przez tyle czasu..
Ps. Dziekuje za Wasze wsparcie!pomarańczka_33, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Etoilka- powiem Ci ze mam na usg w zaleceniu kontrolę aczkolwiek boje się ze jak pokaże to mojej prowadzącej to będzie to miała gdzies(wczoraj bylam na uag prywatnie). Jeśli nawet mnie skieruje na uag za 2 tyg to na nfz obawiam się że to uag będzie do dupy. Miałam juz w tej przychodni 2 usg na nfz i nigdy nie sprawdzał przeplywow tylko wpisywal ze jest ok. A tu przepływy teraz sa najważniejsze. Wiec pewnie czeka mnie znowu wizyta prywatnie-a to kolejne pieniądze.
Kurde- cale życie płacimy składki a potem mamy co mamy...
Pomijając fakt że uag na nfz trwa góra 7 min a wczoraj prywatnie leżałam ponad 1,5 h bo wszystko badał...
Co fo położnej to zalezy od człowieka . Jedna nieopłacona pomoże , druga nie... musisz podpytac jak to działa w szpitalu. U mnie w miejscowości słyszałam, ze jest duza roznica jesli ma sie swoją położnaja nie biore bo i tak nie wiem gdzie trafie
Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki i zycze maksymalnie duzo zdrowia i cierpliwości !
Aniu taki masz organizm . Jeden bedzie współpracował, drugi nie. Jak sie czujesz? -
Emily89 wrote:Ania! Pisz co u Ciebie, dawaj nam znac :* trzymamy mocno kciuki za Was :* i to normalne, ze nie masz teraz glowy do nadrabiania postow :****
http://allegro.pl/cara-mia-65l-alles-mama-biustonosz-do-karmienia-cz-i6725996104.htmlsweetmalenka, Emily89, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Witam was po super turbo długiej nieobecności.. chodzi oczywiscie tylko o udzielanie sie bo czytam namietnie:) ..
Mam pytanie.. jaka wagę maja juz wasze dzidziunie?ja zaczynam dzis 35 tydzień i mała waży 2450g.. a dokładniej wazyla tyle w poniedziałek..
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
U nas na 30 tyg 5 dni bylo okolo 1650 wg jednego usg a 1500 wedlug drugiego
Z ciekawostek dzis mi lekarka kazala isc na dieteprzytylam co orawda 9 kilo poki co ale mam spore ryzyko zatrucia ciazowego wedlug badania jakiegos co mi robili w pazdzierniku, wiec nie wolno mi przytyc juz wiecej niz poltora kg. Zegnajcie paczki
Na szczescie dieta ma byc po prostu zdrowa- niski indeks glikemiczny, duzo warzyw... jeszcze pare tygodni, przezyje chyba -
Dziewczyny, suplementujecie witaminę D3? Ja mam ją tylko w femibionie, ale tylko 400 I.U, lekarz mi w ogóle nic nie mówił o braniu jej, a czytam że w ciąży ta moja dawka to za mało, bo powinno się 1500-2000j. Tyle ja brałam przed ciążą, a później on mi nie kazał
Ubranka uprałam i uprasowałam w tym tygodniu. Muszę jeszcze zrobić drugą turę na moje koszule, rożek, kocyk itp. Przyszło mi dziś zamówienie z gemini, więc mogę już powoli pakować torbę.
Ja położną wykupuję, mam z nią kontakt od dawna, jak mam jakieś wątpliwości albo pytania to dzwonię albo piszę i mi pomaga. Dwa tygodnie temu się pierwszy raz widziałyśmy, pokazała mi oddział, salę porodową, długo rozmawiałyśmy. Wolę mieć komfort psychiczny, że ktoś tam będzie ze mną cały czas, a wcześniej powie kiedy jechać do szpitala żeby nie było za wcześnie, bo jednak w stresie czlowiek panikuje. Finansowo nas to jakoś nie obciąży więc łatwiej podjąć decyzję.
Też muszę kupić staniki do karmienia ale nie wiem jak dobrać rozmiar. Przed ciążą miałam obwód 65, teraz noszę 75 bo mam wysoko brzuch i mi wchodzi w obwód ale później brzuch spadnie więc chyba kupię na wszelki wypadek 70, żeby nie cisnął ani nie był za luźny. Nie wiem czy miseczki mi się zwiększą jakoś specjalnie czy mogę kupić taką jak obecnie. Ciężka sprawa.Etoilka lubi tę wiadomość
-
U mnie 35t1d 2360g.
Kinga, witaminy D3 nie suplementuję dodatkowo, tylko to, co mam w Pregnie plus.
Sandra, no pewnie, że przeżyjesza jeszcze wyjdzie Wam to na zdrowie! Kiedyś lekarka mi mówiła, że każda kobieta ciężarna powinna być na diecie o niskim indeksie glikemicznym - na pewno byłoby zdrowiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 23:52
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
A propos wagi, to ja powinnam już dawno nie jeść
Moja Ada w 29t5d ważyła 1570gr. Wizytę mam 28.02 i na wszelki 05.03, zobaczę na którą pójdę. Ale chyba panienka już duża, bo cały brzuch chodzi jak zmienia trochę pozycję.
Co do biustonosza też nie wiem, jaki wziąć. Ten elastyczny pewnie się podda a te usztywniany brałam na obwód mniejszy niż mam teraz.
Ja tak, jak Marysia biorę pragną plus i nic więcej. Tzn. Jeśli chodzi o Wit. D. Bo tak dodatkowo magnez, żelazo. I teraz Wit. C.
Agiii co tam u Ciebie?
U mnie śnieg
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Hej.
A propos wagi, to ja powinnam już dawno nie jeść
Moja Ada w 29t5d ważyła 1570gr. Wizytę mam 28.02 i na wszelki 05.03, zobaczę na którą pójdę. Ale chyba panienka już duża, bo cały brzuch chodzi jak zmienia trochę pozycję.
Co do biustonosza też nie wiem, jaki wziąć. Ten elastyczny pewnie się podda a te usztywniany brałam na obwód mniejszy niż mam teraz.
Ja tak, jak Marysia biorę pragną plus i nic więcej. Tzn. Jeśli chodzi o Wit. D. Bo tak dodatkowo magnez, żelazo. I teraz Wit. C.
Agiii co tam u Ciebie?
U mnie śniegWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 07:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny