X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, trzymajcie się z Zuzią dzielnie! Już bliżej niż dalej i najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy.

Co do palenia w ciąży nie mam słów... Mąż ma aktualnie w pracy dziewczynę, 37 lat i jest w ciąży. Oczywiście, nie rzuci palenia bo dziecku bardziej zaszkodzi odstawienie niż codzienna dawka nikotyny :/

Ja już świra powoli dostaję od tego ciągłego leżenia. Przez weekend będziemy prać, co tylko się da, bo coś mi się wydaje że nie ma zbytniej poprawy.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania! Pisz co u Ciebie, dawaj nam znac :* trzymamy mocno kciuki za Was :* i to normalne, ze nie masz teraz glowy do nadrabiania postow :****

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- dasz rade! Juz bardzo blisko, trzymam kciuki zeby watroba jeszcze wytrzymala chwile a Zuzia rosla szybciutko!
    Marysia- ja bede miala wlasna polozna, ale glownie dlatego zeby miec pewnoac ze jezykowo sie dogadam... niestety tutejszy jezyk jest dla mnie mocno powyzej mozliwosci, zwlaszca jak bede w stresie/ z bolem. Przypuszczam ze gdyby nie to bym nie rozwazala tej opcji. Ja wychodze z zalozenia ze jak Ty jestes mila dla nich one tez beda, choc moze to naiwne ;) u mnie sie zawsze sprawdza ;)

Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia- decyzja ostateczna oczywiście nalezy do Ciebie i jeśli bedziesz sie czuć pewniejsza i spokojniejsza to czemu nie skorzystać. Wiadomo ze te 1500zl można wykorzystać inaczej ale każdy dysponuje swoimi środkami sam :)
    Dla przykładu tylko Wam powiem, że jeszcze pare dni temu szalałam na myśl o nacięciu krocza, myślałam nad zakupem balonika, masazami itp. A w ciągu tak krótkiego czasu myslenie zmieniło mi sie o 180 stopni i juz mi wszystko jedno gdzie i jak mnie natną, byle synek był zdrowy i donoszony.. chociaż dali mi diete bezsolną o chyba zwariuje przez tyle czasu..

Ps. Dziekuje za Wasze wsparcie! :)

pomarańczka_33, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Etoilka- powiem Ci ze mam na usg w zaleceniu kontrolę aczkolwiek boje się ze jak pokaże to mojej prowadzącej to będzie to miała gdzies(wczoraj bylam na uag prywatnie). Jeśli nawet mnie skieruje na uag za 2 tyg to na nfz obawiam się że to uag będzie do dupy. Miałam juz w tej przychodni 2 usg na nfz i nigdy nie sprawdzał przeplywow tylko wpisywal ze jest ok. A tu przepływy teraz sa najważniejsze. Wiec pewnie czeka mnie znowu wizyta prywatnie-a to kolejne pieniądze.
    Kurde- cale życie płacimy składki a potem mamy co mamy...
    Pomijając fakt że uag na nfz trwa góra 7 min a wczoraj prywatnie leżałam ponad 1,5 h bo wszystko badał...
    Musza w zaleceniach napisac kontrole, to poprostu chodzi o system. Ale powiem szczerze, ze nie za dobrze wyglada to usg przeciez łożysko jest bardzo ważne, zaraz wkroczysz w 3fszw. Ja wiem, ze te usg na NFZ miga byc kiepskie , tak akurat sie trafiło Tobie:( jesli masz mozliwosc isc za 2tyg to idz.nigdy nic nie wiadomo i szkodzą, ze masz tak okropna ginekolog!

Co fo położnej to zalezy od człowieka . Jedna nieopłacona pomoże , druga nie... musisz podpytac jak to działa w szpitalu. U mnie w miejscowości słyszałam, ze jest duza roznica jesli ma sie swoją położna :/ ja nie biore bo i tak nie wiem gdzie trafie :(

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki i zycze maksymalnie duzo zdrowia i cierpliwości !

Aniu taki masz organizm . Jeden bedzie współpracował, drugi nie. Jak sie czujesz?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ania! Pisz co u Ciebie, dawaj nam znac :* trzymamy mocno kciuki za Was :* i to normalne, ze nie masz teraz glowy do nadrabiania postow :****

http://allegro.pl/cara-mia-65l-alles-mama-biustonosz-do-karmienia-cz-i6725996104.html

sweetmalenka, Emily89, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was po super turbo długiej nieobecności.. chodzi oczywiscie tylko o udzielanie sie bo czytam namietnie:) ..
    Mam pytanie.. jaka wagę maja juz wasze dzidziunie?:) ja zaczynam dzis 35 tydzień i mała waży 2450g.. a dokładniej wazyla tyle w poniedziałek..:)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja przy Twojej to kruszynka, 7.02 miała 1560 g.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    http://allegro.pl/cara-mia-65l-alles-mama-biustonosz-do-karmienia-cz-i6725996104.html
    Aj lov ju <3

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33t6d -2289 gram :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na 30 tyg 5 dni bylo okolo 1650 wg jednego usg a 1500 wedlug drugiego :)
    Z ciekawostek dzis mi lekarka kazala isc na diete :D przytylam co orawda 9 kilo poki co ale mam spore ryzyko zatrucia ciazowego wedlug badania jakiegos co mi robili w pazdzierniku, wiec nie wolno mi przytyc juz wiecej niz poltora kg. Zegnajcie paczki :(
    Na szczescie dieta ma byc po prostu zdrowa- niski indeks glikemiczny, duzo warzyw... jeszcze pare tygodni, przezyje chyba :)

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, suplementujecie witaminę D3? Ja mam ją tylko w femibionie, ale tylko 400 I.U, lekarz mi w ogóle nic nie mówił o braniu jej, a czytam że w ciąży ta moja dawka to za mało, bo powinno się 1500-2000j. Tyle ja brałam przed ciążą, a później on mi nie kazał :/

Ubranka uprałam i uprasowałam w tym tygodniu. Muszę jeszcze zrobić drugą turę na moje koszule, rożek, kocyk itp. Przyszło mi dziś zamówienie z gemini, więc mogę już powoli pakować torbę.

Ja położną wykupuję, mam z nią kontakt od dawna, jak mam jakieś wątpliwości albo pytania to dzwonię albo piszę i mi pomaga. Dwa tygodnie temu się pierwszy raz widziałyśmy, pokazała mi oddział, salę porodową, długo rozmawiałyśmy. Wolę mieć komfort psychiczny, że ktoś tam będzie ze mną cały czas, a wcześniej powie kiedy jechać do szpitala żeby nie było za wcześnie, bo jednak w stresie czlowiek panikuje. Finansowo nas to jakoś nie obciąży więc łatwiej podjąć decyzję.

Też muszę kupić staniki do karmienia ale nie wiem jak dobrać rozmiar. Przed ciążą miałam obwód 65, teraz noszę 75 bo mam wysoko brzuch i mi wchodzi w obwód ale później brzuch spadnie więc chyba kupię na wszelki wypadek 70, żeby nie cisnął ani nie był za luźny. Nie wiem czy miseczki mi się zwiększą jakoś specjalnie czy mogę kupić taką jak obecnie. Ciężka sprawa.

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 35t1d 2360g.

Kinga, witaminy D3 nie suplementuję dodatkowo, tylko to, co mam w Pregnie plus.

Sandra, no pewnie, że przeżyjesz ;) a jeszcze wyjdzie Wam to na zdrowie! Kiedyś lekarka mi mówiła, że każda kobieta ciężarna powinna być na diecie o niskim indeksie glikemicznym - na pewno byłoby zdrowiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 23:52

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja suplementuje i to 4000. Przez wiekszosc fiazy bralam 2000 ale pozniej badalam poziom wit. D i mialam za niski wiec zwiekszyla mi dawke :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

A propos wagi, to ja powinnam już dawno nie jeść :P
    Moja Ada w 29t5d ważyła 1570gr. Wizytę mam 28.02 i na wszelki 05.03, zobaczę na którą pójdę. Ale chyba panienka już duża, bo cały brzuch chodzi jak zmienia trochę pozycję.

Co do biustonosza też nie wiem, jaki wziąć. Ten elastyczny pewnie się podda a te usztywniany brałam na obwód mniejszy niż mam teraz.
    Ja tak, jak Marysia biorę pragną plus i nic więcej. Tzn. Jeśli chodzi o Wit. D. Bo tak dodatkowo magnez, żelazo. I teraz Wit. C.

Agiii co tam u Ciebie?

U mnie śnieg :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej.

A propos wagi, to ja powinnam już dawno nie jeść :P
    Moja Ada w 29t5d ważyła 1570gr. Wizytę mam 28.02 i na wszelki 05.03, zobaczę na którą pójdę. Ale chyba panienka już duża, bo cały brzuch chodzi jak zmienia trochę pozycję.

Co do biustonosza też nie wiem, jaki wziąć. Ten elastyczny pewnie się podda a te usztywniany brałam na obwód mniejszy niż mam teraz.
    Ja tak, jak Marysia biorę pragną plus i nic więcej. Tzn. Jeśli chodzi o Wit. D. Bo tak dodatkowo magnez, żelazo. I teraz Wit. C.

Agiii co tam u Ciebie?

U mnie śnieg :)
    U mnie wlasnie jak caly brzuch chodził to przeszlo mi przez myśl ze mam mało wód. Potem mama powiedziała że mam maly brzuch bo ona miała duuuzy w ciąży ze mną. Co jeszcze utwierdziło mnie w przekonaniu że może faktycznie coś z tymi wodami. No i wyszło ze dolna granica. A Wy ile macie wod(na USG skrót AFI)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 07:44

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wody ok i łożysko też. Grube i wysoko. Ale zobaczymy jak teraz będzie, bo to już prawie 4 tygodnie.

sweetmalenka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    U mnie wody ok i łożysko też. Grube i wysoko. Ale zobaczymy jak teraz będzie, bo to już prawie 4 tygodnie.
    Grube łożysko? Tzn? Bo ja mam np. Za grube :(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wnikałam w określenie grube , bo gin powiedział, że ładne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj jeszcze do następnej wizyty. I nie stresujące się, bo póki co nie jest przecież jakoś źle. Moja siostra leżała 2 tygodnie w szpitalu bo jej się wody saczyly. I z Małą było ok. Więc glowa do góry!

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ