Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sandra a wiesz dokladnie wg czego stwierdzila Ci lekarka ryzyko zatrucia? Bo moj lekarz powiedzial ze u mnie nic nie wskazywało, ale jak bede wiedziala gdzie szukac to sobie sprawdze
Wit D mam w Prenalenie 2000j.
I rowniez jestem na diecie.. na sniadanie twarozek bez smaku, na obiad wczoraj cos w stylu rosołu z rozgotowanym makaronem, na drugie ryba z wody (tak jak ryb nie lubie, tak ryba bez grama przyprawy- miodzio :d ) a na kolację chleb z dzemem. Moze jedyny plus tego ze mi tak waga nie poszybuje do gory juz
Oznaczenia Afi nigdzie nie mam to nie wiem, ale wczesniej na kazdej wizycie gin ten mowil ze lozysko ladne, grube w 1 stopiu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 09:27
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga, mierzyli mi jak mialam test pappa jakies bialka dodatkowo. Tam z ich madrych statystyk wyszlo ze mam podwyzszone ryzyko. A sprawdzali ryzyko na zarrucie ciazowe, przyspieszony porod i wydolnosc lozyska chyba.
Pamietam ze brali krew, wazyli i dodatkowo chyba 6 razy mierzyli cisnienie (na obu rekach). Jak znalazlam te wyniki to widze ze pisza o Papp-a, PIGF z biochemii.
A propos witaminy D- ja mam 2000, dostalam jakies receptowe bo mam za niaki poziom.
Udanej soboty!Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ja wiem, że nie powinnam się stresować, ale jednak to stresujące-boje się że nagle łożysko stanie się nie wydolne... No właśnie-Wy macie w 1 stopniu łożysko a ja 2/3 jak będzie już w 3 to praktycznie będzie niewydolne. Boje się, boję aczkolwiek czuję ruchy to boję się mniej.
Ja staram się zdrowo jeść i raczej wybieram nieprzetworzone produkty. I też serki białe, gotowane produkty i w parowarze robione, jajka na miekko
A wczoraj to miałam taki dzień jak z początku ciąży-od wszystkiego mnie odrzucało i suma sumarum przez cały dzień zjadłam 2 jajka na miekko, pol kromki chleba, garść frytek, 1 nuggetsa z kurczaka, pół kromki chleba z serkiem pleśniowym i pół kefiru(200 gram) ale podejrzewam że to ze stresu dnia wcześniejszego.
-
Sweetmalenka- ja Cie rozumiem z tym strachem. Kazda z nas jest gotowa na wiele zeby zapewnic Malenstwu jak najlepszy start a tyle rzeczy jest poza nasza kontrola... mysle ze jedyne co mozna zeobic w takiej sytuacji to zdac sie na lekarza i obserowowac rozwoj sytuacji. Trzymaj sie dzielnie
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Wody mi sprawdza na oko i tylko mówi, że są w porządku. Nie mam pojęcia, ile dokładnie AFI. Łożysko miałam na prenatalnych 2 stopnia, a tydzień później już niby mój ginekolog mówił, że są zwapnienia
Też się trochę tym martwię, ale ruchy czuję takie jak zwykle.
O, mi też wyszło przy okazji Pappy że mam podwyższone ryzyko rzucawki, jeżeli dobrze pamiętam.
Wyniki prób wątrobowych wyszły mi idealnie, mimo tej zgagi i swędzeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 10:38
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Nie mam nigdzie takiego oznaczenia "AFI", ale w opisie usg jest info że wody płodowe w normie, łożysko na przedniej ścianie, wysoko, bez oznak przodowania, I stopień.
Ta witamina D mnie trochę zmartwiła, bo jednak wolałabym jej przyjmować zgodnie z zaleceniami a nie mniej. Badań na jakim poziomie ją mam nie zlecał, raz badałam przed ciążą to miałam za mało, a teraz nie wiem.
Właśnie jesteśmy w sklepie, mam nadzieję że wyjdziemy z fotelikiem, chociaż nie wiem jak jest z dostępnością.Magdzia85F, Emily89, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czemu ale nie mam przy sobie wynikow badan 1 usg prenatalnego, z 2 mam, z 1 nie, wiec nie sprawdze
Magda ciezko stwierdzic jak sie czuje.. biore juz Dopegyt 4x dziennie a cisnienie nadal 150/90 160/100... niby orz plywy w lozysku z dnia na dzien lepsze, ale ogolnie martwie sie o Maluszka.. nie czuhe sie ani zle, ani dobrze, bardziej dobija mnie bezsilność. -
Byliśmy dzisiaj na zakupach, żeby dokupić już wszystko do szpitala no i przy okazji upolowałam takie cudo
(wyprzedaż w Smyku)
Do torby do szpitala brakuje mi jeszcze japonek pod prysznic, w zimę nie ma ich nigdzie w sprzedaży więc zostaje mi tylko allegro
Tusianka, grzanewino, ibishka, Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
pomarańczka_33 wrote:Byliśmy dzisiaj na zakupach, żeby dokupić już wszystko do szpitala no i przy okazji upolowałam takie cudo
(wyprzedaż w Smyku)
Do torby do szpitala brakuje mi jeszcze japonek pod prysznic, w zimę nie ma ich nigdzie w sprzedaży więc zostaje mi tylko allegro
Słodki misiaczek, a ma ogonek z tyłu? Ja mam coś podobnego i muszę tą kulką z tyłu odpruć, bo jak dzidziuś będzie leżał ?
Klapki są w Decathlonie, Intersporcie, CCC, Deichmanie
To ja się też pochwale ostatnim nabytkiem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e549a96376c.jpg
i muszę powiedzieć, że chyba wszystko już mam zamówione, czekam na dostawęJeszcze tylko koło do pływania jako poduszka poporadowa z OBI za 9 zł mi została i chyba tyle
No chyba, że o czymś zapomniałam
ibishka, Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
U nas mała miała 29t1d 1418g.
A u nas znowu zima na całego. Dziś dwa razy łańcuchy poszły w ruch, w tym raz na głównej drodze! Temp przez dzień - 10,to ciekawa jestem ile będzie w nocy! I śniegu przybywa tak że strach pomyśleć ile będzie do rana, jak w 2 godziny przybyło jakieś 40 cm!
-
nick nieaktualnyA ja kupiłam kombinezon w h&m był za 40 zł a teraz za 80
polowałam na niego 2 miesiące.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f7f139f2e21.jpg
Klaudia, gdzie kupiłaś ciuszki?
Iza no to dobrze, że masz termin pod koniec kwietnia, bo zima to w tym roku późno zawitała.
Dorotko fajny kombinezon. A japonek z wakacji nie masz? Ja biorę takie, chyba że spuchne to biorę męża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 18:58
grzanewino, Tusianka, pomarańczka_33, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Madziu ciuszki kupiłam w sklepie lokalnym, prywatnym, nie sieciówce, a producent to: http://sofija.com.pl/kolekcje/ - ale na necie też można ich znaleść - jakość świetna, tylko ceny trochę zaporowe, trzeba polować na promo najlepiej.
Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Klaudia, ależ ja pierdoła jestem! Nie pomyślałam o obuwniczych!
szukałam w marketach
Kombinezon ma taki niby ogonek, który na pewno nie będzie Małej przeszkadzał
Madzia, ja całe lato w trampkach chodzę a japonki to używam tylko pod prysznic jak gdzieś jadę no i ostatnie moje takie kot mi załatwił więc muszę się zaopatrzyć
Z zakupów wyprawkowych to mam problem jeszcze z torbą do wózka, ale mam nadzieję że w końcu coś znajdę.
Iza, wiem że pewnie w praktyce taki śnieg sprawia trochę problemów ale mimo wszystko zazdroszczę Wam takiej prawdziwej zimyTęskniąca, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Ja stwierdziłam, że kupię sobie takie klapki pod prysznic zamiast japonek - przy okazji będą służyły jako kapcie szpitalne
zaoszczędzę trochę miejsca w torbie
My dziś w końcu wybraliśmy kanapę do salonu, bo obecna migruje do pokoju Mlodego, gdzie będę spać po porodzie
Wychodzę z infekcjijest o niebo lepiej, jeszcze katar został, ale to już mały pikuś
Tusianka, Tęskniąca, grzanewino, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Aga, dziwne, że nie spada to ciśnienie po lekach... ale lekarze wiedzą, co robią. Dobrze, że przepływy są ok
Leżysz w Bytomiu?
ktg srednie, przeplywy gorsze, wyniki krwi niby dzis lepsze niz w czw przy przyjeciu, ale tez bez szału.. watroba tez odmówiła posluszenstwa, bo i Asp i Alt wyzsze.. pani dr powiedziala mi że do 38tyg to na pewno dziecka nie donosze..
Leżę w Tarnowskich Gorach, bo tu moj lekarz pracuje, ale tu maja tylko 2st referencyjnosci i nastawiaja mnie psychicznie ze w każdej chwili moga mnie przerzucac do Bytomia na rozwiazanie, bo tam jest 3st. Ogolnie jestem załamana i tylko płakać mi sie chce, co z kolei tez dobrze na dziecko nie wpływa -
Agi trzymaj sie dzielnie, doopytuj o wszystko . Mam nadzieje, ze na wyniki wpłynął Twój stres. Dobrze, ze na bieżąco Was kontrolują!
Dziewczyny super te Wasze ciuszki. Ja zaczynam id jutra prac, prasować i sie pakować.
Marysia co do diety ciężarnej to zgadzam sie z Twoja doktor w 100%!
Judyta ja tez mam łożysko w 2stopniu od 30tc...ostatnio było ok. Wody określane nam tez wzrokowo. Czuje, ze moge urodzić ok 38t...ta cukrzyca tez nie pomaga:/
Dzis miałam ekstra spotkanie z dziewczynami z kolonii, z jedna nie widziałyśmy sie z 10lat!! Jakas odmiana id obowiązków
Udanego weekendu!
Pozytywnych wieści na poniedziałek i poprawy wynikow!
Ps co do biustonoszy to lepiej kupuc mniejszy obwód i kupic ra przedłużke:)Etoilka lubi tę wiadomość