Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
wiem, wiem, że to nie koniec świata ale mój organizm nie lubi antybiotyków i różnie reaguje, niby typowej alergii nie mam stwierdzonej ale muszę się liczyć z jakimiś powikłaniami... Byle by tylko Małą to uchroniło!
Klaudia, masakra! na pewno się im przypomnę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 15:06
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyHej, ja po wizycie. Wymiary ok, waga ok. 2100g, gbs pobrany i dzisiaj Mała w końcu główką do dołu. Mam nadzieję, że mi juz nie wywinie takiego numeru jak Ibishce
i trochę dziwnie, bo kolejna wizyta za 4 tygodnie dopiero...to już jedną nogą na porodowce mogę byc...
Nam zostały 44 dni, a wg dzisiejszego usg 46.
Też mam wrażenie że brzuch sie powiekszyl ostatnio, i to raczej nie złudzenie, bo wczoraj się ważyłam i w ciągu ostatniego tygodnia przybył mi ponad 1 kg, trochę duzo.
Aga, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Emily89 wrote:Ja dopiero w czwartek będę miała pobieranego GBSa... mam nadzieję, że wynik będzie przed porodem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 15:27
Tęskniąca, Ilona92, Magdzia85F, Tusianka, ibishka, pomarańczka_33, Emily89, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Miałam już raz pobierany wymaz na początku ciąży i też mi wyszedł pozytywny. Gin dał mi antybiotyk i potem robiłam powtórkę i już go nie było. Ale liczę się z tym, że teraz też mi może wyjść. Za każdym razem wynik miałam po 3 dniach.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
machirude wrote:Hej, ja po wizycie. Wymiary ok, waga ok. 2100g, gbs pobrany i dzisiaj Mała w końcu główką do dołu. Mam nadzieję, że mi juz nie wywinie takiego numeru jak Ibishce
i trochę dziwnie, bo kolejna wizyta za 4 tygodnie dopiero...to już jedną nogą na porodowce mogę byc...
Nam zostały 44 dni, a wg dzisiejszego usg 46.
Też mam wrażenie że brzuch sie powiekszyl ostatnio, i to raczej nie złudzenie, bo wczoraj się ważyłam i w ciągu ostatniego tygodnia przybył mi ponad 1 kg, trochę duzo.
Aga, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Ja zanosilam próbkę do labu dziś i mówili, że wynik za ok. 3 dni.
Pomoc końcówka taka jest pod względem kg. U mnie w lutym już ponad 2 kg do przodu. A od początku już mam 8 kg na plusie. To widzę że gbs nie robi się tak stricte po 35 tyg jak w zaleceniach? Ja mam kolejną wizytę w 33t1d, ciekawe jak moja gin zarządzi z gbsem, bo później to za 2 tyg święta, a po świętach jak pewnie będzie wizyta następna to już będzie po 36-37tyg. Ja miałam ostatni gbsem w sierpniu przed Hsg i wtedy neg ale znając moje szczęście..machirude lubi tę wiadomość
-
Iza, ja miałam wymaz pobierany w piątek w trakcie 35 tygodnia, więc wydaje mi się, że to w zalecanym terminie. Wynik dzisiaj, więc szybko.
Dostałam też dzisiaj wynik Akiego ale po angielsku... z tego co zrozumiałam to nie jest najgorzej, co najważniejsze to nie jest rak!
tak straszą tym mrozem, że zimno i w ogóle, mąż mój też za każdym razem jak wraca to mówi że zamarza a ja właśnie wróciłam z półgodzinnego spaceru i jak dla mnie to jest całkiem przyjemnieTusianka, Magdzia85F, ibishka, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość
Hm to widocznie to nie jest tak stricte istotne że musi być wtedy i wtedy, u mnie na rozpisce jest napisane po 35skonczonym tygodniu.
To cudownie że to nie najgorsze wieści!! A tak się martwiłas:)
U mnie na termometrze tylko 13 na minusie ale jest okropny wiatr mocny i silny i przez to się wydaje jakby było grubo poniżej 20:(pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotko no to uff! Kiedy masz konsultacje z weterynarzem?
U mnie gbs pobierze na tej wizycie, którą mam 05.03 albo 06.03. Dobrze, że sms wysyłają, bo pamięć mam świetną
Potem wizyta 17.03, 22.03 i 03.04.
Machirude super już 2 kg przekroczone!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:27
ibishka, Ilona92, pomarańczka_33, machirude lubią tę wiadomość
-
Wynik gbs ważny jest przez chyba 4-6 tyg.
Dorotko my troche inaczej odczuwamy tempmi jest ciagle gorąco, ake wczoraj był taki mrozek i wiatr, ze w nosie mi zamarzało.
Teraz bie powinno sie sugerować data porodu. Najlepszy jest ten z genetycznych lub max połówkowych. Pozniej dziecko rośnie indywidualnieMagdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIza ja sobie zabukowałam na stronie znanylekarz, bo niestety ale dostać się mojego prowadzącego, to jakaś masakra. On jest też endokrynologiem.
No a 17.03 mam wizytę u gina z certyfikatem, bo mierzymy Małą, żeby przed porodem Ją jeszcze pomierzyć i przebadać. No i mniej więcej oszacować wagę do porodu.
Szczerze nie wiem, ile kosztuje, bo nie pytałam.
Ilona podobno 4 tygodnie. Więc jak się termin porodu przeciaga, to trzeba powtarzać.
Mnie ostatnio jakoś chłodniej. I śpiąca się zrobiłam. Choć nie boli mnie za bardzo nic.
W ogóle to tak spuchłam,że teraz to się sobie w ogóle nie podobam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:33
ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyibishka wrote:Kochana a na poprzednim usg była maleńka głową do góry? Czulas że się przekręca? Dajesz nadzieję!
Przez większość ciąży była główką do góry i na USG III trym, w 30 tygodniu też. Podejrzewam, że mogła się obrócić pare dni po usg III trym, bo kilka razy twardniał mi brzuch z jednej strony, coś jak wzdecie, rozpieranie połączone z kolką, troche bolesne, ale nie jakos strasznie, trwało to jakies 15-20 minut. Poza tym nic nadzwyczajnego nie czułam -
Iza, u mnie GBS kosztował 38 zł.
Ilona, w sumie coś w tym może być, aczkolwiek mojemu M przeważnie za gorąco bywa dlatego się trochę dziwiłam
Jeśli chodzi o datę porodu to mi wyszła identyczna z usg jak z om.
Ja mam wyznaczoną wizytę na 16.03. i to już ma być ostatnia, no chyba że teraz w związku z tym moim dodatnim gbs będzie jakaś dodatkowa
Madzia, jeszcze nie wiem, muszę się dodzwonić do kliniki i poprosić o telefon lekarza, żeby oddzwonił. Ale póki co mają chyba meksyk bo nie odbierają.
Ilona92 lubi tę wiadomość
Magdzia85F wrote:podobno 4 tygodnie. Więc jak się termin porodu przeciaga, to trzeba powtarzać.
Hej,, nie straszcie, bo ja mam mieć pobrany pojutrze wymaz, a jak jest ważny 4 tyg. tzn., że mój gin. spisuje mnie na straty ;)tzn. daje mi czas do końca marca...a ja nie chce w marcu rodzic, wolę kwiecień
Na Sz.R. mówili, że GPS zazwyczaj pobiera się od 33 do 36 tyg. więc może to umowny termin - mam taka nadziejęIlona92 lubi tę wiadomość
-
Patrząc, że od 37 tygodnia ciąża jest donoszona, to robiąc GBSa w 33t akurat będzie ważny do tego czasu
Z tego, co wiem, to jak się nie ma jeszcze wyniku a i tak trafi do szpitala, to podają antybiotyk profilaktycznie. Możliwe, że podobnie postępują w przypadku przedawnionego wyniku.
Ja mam mieć pobierany jutro, więc widocznie też mnie spisał na stratyKolejna wizyta 13 marca, bo tak mi l4 wypisał.
Ilona92 lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Oooo to jak 3 dni oczekiwania to spoko
Co do odczuwania temperatury to u mnie jest tragedia... Grzejnik skręcony, śpię bez piżamy pod samym kocykiem i mi za gorąco... Przez to właśnie nie mogę spać z mężem, bo on lubi ciepło w sypialni i śpi pod kołdrą
A dziś spacer półgodzinny przy -13 też był spoko
Miałam dziś 2 momenty w których poczułam taki ból jak podczas miesiączek (a te miałam bardzo bolesne, modlę się by zmieniło się to po porodzie)... Mam nadzieję, że to tylko taki trening macicy i że nic się nie zbliża
-
właśnie kupiłam przedwczesny prezent rocznicowy dla siebie i Małżona
ale jako że rocznica w maju to trzeba było go nieco przyspieszyć
18.03. pójdziemy do teatru
także Córcia, pamiętaj! możesz wychodzić od 19.03. nie wcześniej!
Tęskniąca, Magdzia85F, Tusianka, Emily89, Ilona92, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość
Emily ja tez spie sana, nie wytrzymuje tego ciepła juz
a moj tez straszny zmarzluch , chociaż przed ciąża tez byłam.
Co do boli odczuwam je coraz mocniej ...wydaje mu sie, ze macica weszłam na obroty hard z przygotowywaniem i ćwiczeniem do porodu. Ja wolałabym marzec, nie chce barana w domu, biorąc pod uwagę, ze ja strzelec a moj to lewpoza tym w swieta many chrzciny , wiec mozna by bylo wyjsć z domu
No i mam problem by zalozyc skarpetki ... także brzuch rośnie z dnia na dzien. Kostki u stop mi strasznie puchną co dla mnie jest dziwnym zjawiskiem kiedy nie czuje kości. Mała jest juz tak długa, ze czuje ja w każdym zakamarku górnej czesci jamy brzusznej, a hak tusza gliwa to jest straszne bo tak boli szyjka jakby ktos mi szpilki tam wkładał
Mi sie wydaje, ze gbs pobiera sie zaraz przed terminem ciazy odnoszonej, bo nigdy nic nie wiadomo.
Ania, Aga co z Wami?