X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem, że to nie koniec świata ale mój organizm nie lubi antybiotyków i różnie reaguje, niby typowej alergii nie mam stwierdzonej ale muszę się liczyć z jakimiś powikłaniami... Byle by tylko Małą to uchroniło!

Klaudia, masakra! na pewno się im przypomnę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 15:06

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Wymiary ok, waga ok. 2100g, gbs pobrany i dzisiaj Mała w końcu główką do dołu. Mam nadzieję, że mi juz nie wywinie takiego numeru jak Ibishce :) i trochę dziwnie, bo kolejna wizyta za 4 tygodnie dopiero...to już jedną nogą na porodowce mogę byc...

Nam zostały 44 dni, a wg dzisiejszego usg 46.

Też mam wrażenie że brzuch sie powiekszyl ostatnio, i to raczej nie złudzenie, bo wczoraj się ważyłam i w ciągu ostatniego tygodnia przybył mi ponad 1 kg, trochę duzo.

Aga, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
    Emily89 wrote:
    Ja dopiero w czwartek będę miała pobieranego GBSa... mam nadzieję, że wynik będzie przed porodem...
    Ja zanosilam próbkę do labu dziś i mówili, że wynik za ok. 3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 15:27

Tęskniąca, Ilona92, Magdzia85F, Tusianka, ibishka, pomarańczka_33, Emily89, Etoilka lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już raz pobierany wymaz na początku ciąży i też mi wyszedł pozytywny. Gin dał mi antybiotyk i potem robiłam powtórkę i już go nie było. Ale liczę się z tym, że teraz też mi może wyjść. Za każdym razem wynik miałam po 3 dniach.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Hej, ja po wizycie. Wymiary ok, waga ok. 2100g, gbs pobrany i dzisiaj Mała w końcu główką do dołu. Mam nadzieję, że mi juz nie wywinie takiego numeru jak Ibishce :) i trochę dziwnie, bo kolejna wizyta za 4 tygodnie dopiero...to już jedną nogą na porodowce mogę byc...

Nam zostały 44 dni, a wg dzisiejszego usg 46.

Też mam wrażenie że brzuch sie powiekszyl ostatnio, i to raczej nie złudzenie, bo wczoraj się ważyłam i w ciągu ostatniego tygodnia przybył mi ponad 1 kg, trochę duzo.

Aga, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Ja zanosilam próbkę do labu dziś i mówili, że wynik za ok. 3 dni.
    Kochana a na poprzednim usg była maleńka głową do góry? Czulas że się przekręca? Dajesz nadzieję!

Pomoc końcówka taka jest pod względem kg. U mnie w lutym już ponad 2 kg do przodu. A od początku już mam 8 kg na plusie. To widzę że gbs nie robi się tak stricte po 35 tyg jak w zaleceniach? Ja mam kolejną wizytę w 33t1d, ciekawe jak moja gin zarządzi z gbsem, bo później to za 2 tyg święta, a po świętach jak pewnie będzie wizyta następna to już będzie po 36-37tyg. Ja miałam ostatni gbsem w sierpniu przed Hsg i wtedy neg ale znając moje szczęście.. :-)

machirude lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja miałam wymaz pobierany w piątek w trakcie 35 tygodnia, więc wydaje mi się, że to w zalecanym terminie. Wynik dzisiaj, więc szybko.

Dostałam też dzisiaj wynik Akiego ale po angielsku... z tego co zrozumiałam to nie jest najgorzej, co najważniejsze to nie jest rak!

tak straszą tym mrozem, że zimno i w ogóle, mąż mój też za każdym razem jak wraca to mówi że zamarza a ja właśnie wróciłam z półgodzinnego spaceru i jak dla mnie to jest całkiem przyjemnie ;)

Tusianka, Magdzia85F, ibishka, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za wyniki! Dobrze, że najgorsze wykluczone!

Według rozpiski, którą się posługuje mój gin, to wymaz powinien być między 33 a 37 tygodniem.

Magdzia85F, ibishka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to widocznie to nie jest tak stricte istotne że musi być wtedy i wtedy, u mnie na rozpisce jest napisane po 35skonczonym tygodniu.

To cudownie że to nie najgorsze wieści!! A tak się martwiłas:)

U mnie na termometrze tylko 13 na minusie ale jest okropny wiatr mocny i silny i przez to się wydaje jakby było grubo poniżej 20:(

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko no to uff! Kiedy masz konsultacje z weterynarzem?

U mnie gbs pobierze na tej wizycie, którą mam 05.03 albo 06.03. Dobrze, że sms wysyłają, bo pamięć mam świetną :P

Potem wizyta 17.03, 22.03 i 03.04.

Machirude super już 2 kg przekroczone!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:27

ibishka, Ilona92, pomarańczka_33, machirude lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to Ty masz już wizyty do końca rozpisane? Ale fajnie tak wiedzieć z wyprzedzeniem!

A powiedzcie mi, ile u Was kosztuje gbs?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik gbs ważny jest przez chyba 4-6 tyg.

Dorotko my troche inaczej odczuwamy temp :) mi jest ciagle gorąco, ake wczoraj był taki mrozek i wiatr, ze w nosie mi zamarzało.
    Teraz bie powinno sie sugerować data porodu. Najlepszy jest ten z genetycznych lub max połówkowych. Pozniej dziecko rośnie indywidualnie :)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja sobie zabukowałam na stronie znanylekarz, bo niestety ale dostać się mojego prowadzącego, to jakaś masakra. On jest też endokrynologiem.

No a 17.03 mam wizytę u gina z certyfikatem, bo mierzymy Małą, żeby przed porodem Ją jeszcze pomierzyć i przebadać. No i mniej więcej oszacować wagę do porodu.

Szczerze nie wiem, ile kosztuje, bo nie pytałam.

Ilona podobno 4 tygodnie. Więc jak się termin porodu przeciaga, to trzeba powtarzać.

Mnie ostatnio jakoś chłodniej. I śpiąca się zrobiłam. Choć nie boli mnie za bardzo nic.
    W ogóle to tak spuchłam,że teraz to się sobie w ogóle nie podobam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:33

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Kochana a na poprzednim usg była maleńka głową do góry? Czulas że się przekręca? Dajesz nadzieję!

Przez większość ciąży była główką do góry i na USG III trym, w 30 tygodniu też. Podejrzewam, że mogła się obrócić pare dni po usg III trym, bo kilka razy twardniał mi brzuch z jednej strony, coś jak wzdecie, rozpieranie połączone z kolką, troche bolesne, ale nie jakos strasznie, trwało to jakies 15-20 minut. Poza tym nic nadzwyczajnego nie czułam :)

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, u mnie GBS kosztował 38 zł.

Ilona, w sumie coś w tym może być, aczkolwiek mojemu M przeważnie za gorąco bywa dlatego się trochę dziwiłam ;)
    Jeśli chodzi o datę porodu to mi wyszła identyczna z usg jak z om.

Ja mam wyznaczoną wizytę na 16.03. i to już ma być ostatnia, no chyba że teraz w związku z tym moim dodatnim gbs będzie jakaś dodatkowa

Madzia, jeszcze nie wiem, muszę się dodzwonić do kliniki i poprosić o telefon lekarza, żeby oddzwonił. Ale póki co mają chyba meksyk bo nie odbierają.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam GBS robiony w 30 Tc i kazała sobie skserować żebym miała. Kolejnego już nie będę miała pewnie robionego wiec ... Tamten chyba powinien wystarczyć:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    podobno 4 tygodnie. Więc jak się termin porodu przeciaga, to trzeba powtarzać.

Hej, ;) , nie straszcie, bo ja mam mieć pobrany pojutrze wymaz, a jak jest ważny 4 tyg. tzn., że mój gin. spisuje mnie na straty ;)tzn. daje mi czas do końca marca...a ja nie chce w marcu rodzic, wolę kwiecień ;)

Na Sz.R. mówili, że GPS zazwyczaj pobiera się od 33 do 36 tyg. więc może to umowny termin - mam taka nadzieję ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc, że od 37 tygodnia ciąża jest donoszona, to robiąc GBSa w 33t akurat będzie ważny do tego czasu :D Z tego, co wiem, to jak się nie ma jeszcze wyniku a i tak trafi do szpitala, to podają antybiotyk profilaktycznie. Możliwe, że podobnie postępują w przypadku przedawnionego wyniku.

Ja mam mieć pobierany jutro, więc widocznie też mnie spisał na straty :D Kolejna wizyta 13 marca, bo tak mi l4 wypisał.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to jak 3 dni oczekiwania to spoko :)

Co do odczuwania temperatury to u mnie jest tragedia... Grzejnik skręcony, śpię bez piżamy pod samym kocykiem i mi za gorąco... Przez to właśnie nie mogę spać z mężem, bo on lubi ciepło w sypialni i śpi pod kołdrą :)
    A dziś spacer półgodzinny przy -13 też był spoko :)

Miałam dziś 2 momenty w których poczułam taki ból jak podczas miesiączek (a te miałam bardzo bolesne, modlę się by zmieniło się to po porodzie)... Mam nadzieję, że to tylko taki trening macicy i że nic się nie zbliża :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wyglądamy dziś :)

f809df9db7a2e39dmed.png

Tusianka, Tęskniąca, ibishka, machirude, Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92, Agiii37, Etoilka, olKaczucha lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie kupiłam przedwczesny prezent rocznicowy dla siebie i Małżona :) ale jako że rocznica w maju to trzeba było go nieco przyspieszyć ;) 18.03. pójdziemy do teatru :D także Córcia, pamiętaj! możesz wychodzić od 19.03. nie wcześniej! ;D

Tęskniąca, Magdzia85F, Tusianka, Emily89, Ilona92, grzanewino, Etoilka lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily ja tez spie sana, nie wytrzymuje tego ciepła juz :( a moj tez straszny zmarzluch , chociaż przed ciąża tez byłam.
    Co do boli odczuwam je coraz mocniej ...wydaje mu sie, ze macica weszłam na obroty hard z przygotowywaniem i ćwiczeniem do porodu. Ja wolałabym marzec, nie chce barana w domu, biorąc pod uwagę, ze ja strzelec a moj to lew :D poza tym w swieta many chrzciny , wiec mozna by bylo wyjsć z domu :)

No i mam problem by zalozyc skarpetki ... także brzuch rośnie z dnia na dzien. Kostki u stop mi strasznie puchną co dla mnie jest dziwnym zjawiskiem kiedy nie czuje kości. Mała jest juz tak długa, ze czuje ja w każdym zakamarku górnej czesci jamy brzusznej, a hak tusza gliwa to jest straszne bo tak boli szyjka jakby ktos mi szpilki tam wkładał :(
    Mi sie wydaje, ze gbs pobiera sie zaraz przed terminem ciazy odnoszonej, bo nigdy nic nie wiadomo.

Ania, Aga co z Wami?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ