Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamila, czy mi się wydaje, czy Ty nadal mieścisz się w ta samą sukienkę ?
Dorotka - mojej Patusi nie podobało się w teatrze, chyba za głośno było , bo mnie strasznie skopała chociaż wtedy jeszcze (grudzień) chyba nie bardzo słyszała, ale może..kto ja tam wie
Moja też ma szlaban na wychodzenie, bo 12.03 jest bezpieczny maluch a 15.03 fryzjer
Dlatego Kirunia i Patunia - leniuchujcie w brzuszkach ile się da....bo jak nie, to mamusie dadzą Wam wycisk jak wyjdziecie wcześniej, prawda , Dorotka?
pomarańczka_33, BP 02, Etoilka, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ilona, mi smutno strasznie, że śpimy osobno, zwłaszcza, że po porodzie tez będziemy spali osobno (ja w pokoju Młodego, a mąż w sypialni)... Ale czo zrobić, jak ja tam nie zasnę
bo za ciepło
A skarpetki też smiesznie ubieram, choć większy problem z kozakami mam
-
Tęskniąca - mieszczę się, ale to jest baaaardzo elastyczna sukienka i zakłądam ją tylko do zdjęć
Nie wyszłabym w niej, bo się skróciła mocno przez brzuch
Ja mam fryzjera 23 marca - optymistka xD
Jeszcze na rzęsy chciałam się umówićżeby być piękną podczas porodu
pomarańczka_33, Tęskniąca, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Klaudia, lepiej bym tego nie ujęła
no ja na koncert bym już nie poszła ale myślę, że w teatrze damy radę, wezmę szalik na salę i sobie brzuch nim przykryję żeby trochę stłumić dźwięki
na początku też miałam plan żeby tuż przed terminem iść do fryzjera ale porzuciłam już ten pomysł, już nie wysiedzę tyle żeby mnie M pofarbował więc nie będę też się strzyc i na poród będę miała piękne odrosty - zresztą już mam
ja optymistycznie twierdzę, że będę spać z M po porodzie, ale na wszelki wypadek, jakby się okazało, że za często trzeba będzie wstawać do Małej, kupiliśmy materac składany, na którym będę kimać w pokoju u KiryKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Ale się rozpisałyście
Ja po szkole rodzenia i kolacji z mężem. Mam ostatnio więcej sił, lepsze samopoczucie, przestałam się zamartwiać szyjką - więc korzystam. Ciekawe, czy to już cisza przed burzą...
GBS miałam pobierany w zeszły czwartek. Wyniki w tym tygodniu.
W tym tygodniu muszę też zrobić ponownie te wszystkie wirusowe, mocz, morfologię. I będzie kompletLekarka mi mówiła, że jakby się z czymś nie zdążyło/wynik by był nieaktualny, to nie ma co się przyjmować, zrobią przy przyjęciu do szpitala i wynik będzie szybko.
Aga, Aniu, dajcie znać w wolnej chwili, co u Was.Ilona92, pomarańczka_33, Tusianka, Emily89, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa śpię z mężem normalnie, z wyjątkiem dzisiaj jest mi czasem nie wygodnie to idę do salonu na narożnik i po porodzie też będę spać, zawsze tak było, synek na początku będzie w sypialni naszej, na szczęście mój mąż nie lubi ciepła co mi teraz odpowiada ja zawsze zmarzluch byłam.
Paciorkowca miałam jakoś po 30 tyg, raczej już nie będę miała, płaciłam 40 zł.
Do fryzjera idę w następnym tygodniu bo ostatnio byłam pod koniec listopada i mam mega odrost i siwe włosy, tragedia, robię trochę pasemek to na dwa miesiące wystarczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 22:15
-
Kamila sie zmieniła troche na twarzy, ale ha mam tak samo.
Tusianka szkoda, ze nie ma tam windy:( ake moj tez bardziej zwraca uwagę na rożne sytuacje i bardziej sie przejmuje niz ja. Każe mi leżeć, a ja chodzę po radcach prawnych jak najlepiej otworzyć biznes:P jadę na zakupy , ogarniam wkoło domu, a ten jak widzi, ze biore wiadro z 5 l wody to robi sie blady, oni inaczej tonidbueraha jeszcze jsk lekarz daje zalecenia
Ja sie zastanawiam nad fryzjerem , bo włosy mam troche długie, ale nue chce drastycznego cięcia bo sie zapłacze
Marysiu, Jak po szkole rodzenia?
Mi diabetolog mowi , zeby sie rozpakowywać w 38Tusianka lubi tę wiadomość
-
Ilona, po szkole rodzenia super, nie żałuję, że poszłam! Niby tylko 2 dni, tj. 10 godzin, ale dobre i to. Poznałam dwie położne, lekarkę i fizjoterapeutkę ze szpitala - wszystkie oceniam jak najbardziej na plus. Mąż się trochę doedukował, ja uspokoiłam - wydaje mi się, że nastawienie do samego porodu bardziej optymistyczne niż wcześniej. Oby juz takie zostało
Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Z ciekawości zajrzałam do marcówek...a tam 7 już rozpakowanych - 36 i 37 tydzień zazwyczaj....jestem przerażona....chyba jutro zadzwonię do sklepu i pogonie ich trochę z wysyłką
Klaudia, spokojnie, my zaczniemy po 38. - pasuje Wam?Ilona92, ibishka, Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Hej,
oj nie.....ja zdecydowanie wolę kwiecień, po Świętach !!!! (koniecznie) więc dla mnie to 40 tydzień dopierotego się mocno trzymam. A czy ktoś ma przecieki jaka pogoda w kwietniu będzie? próbuje sobie to zwizualizować...co obstawiamy? wiosenny wiatr, śnieg, deszcz, słoneczko?
Gdybym urodziła w terminie, to z danych historycznych dla mojego miasta nie wyglada to źle , na wyjście ze szpitala - było by idealnie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6178cb42c8d.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 08:40
ibishka, Tusianka, pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Ja zamawiam słoneczko i wiosenny lekki wiatrek ewentualnie
Ja wczoraj sie tak źle czułam wieczorem że myślałam że może będzie obrót w nocy. Ale rano główka dalej u góry
A ja witam się w końcu w 8 miesiącu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adb52ec841ad.jpgMagdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, Ilona92, pomarańczka_33, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!!!
Emily, Iza - ale z Was laseczkiPiękne brzuszki
Mój już jak piłka wygląda, jak jestem w bluzcehehe
Klaudia ja chyba muszę zacząć wizualizować termin porodu, bo na razie to ciągle wydaje mi się, że sporo przenoszę. A tego bym nie chciała.
Uhuhu 12.04 piękny dzień
Co do spania po urodzeniu Małej. Łóżeczko dostawka do Naszego łóżeczka, więc śpimy jakby we trójkęprawdę mówiąc, w pokoiku Ady stoi kanapa, więc jeśli będzie ciężka noc, to Mąż może sobie pójść tam spać. Ale to będzie zależało od Niego. Ogólnie planujemy być razem wszyscy w sypialni.
Ilona92, ibishka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
My też łóżeczko wstawiamy na początek do sypialni tylko zamieniamy się stronami spania w łóżku z mężem żebym miała bliżej do wstawania, a jeśli noc byłaby ciężka, to będziemy z małą migrowac na górę do jej pokoju bo dostaliśmy dwa łóżeczka w spadku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 09:16
Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Hej
Iza pięknie "rośniecie " ja dziwnie sie dzisiaj czyje, brzuch pobolewaa nic nie dźwigam juz
chyba moj kot cis przeczuwa. Wizytę nam w czwartek wiec zobaczymy co lekarz powie .
Czy Wybtez słyszycie przelewanie w brzuchu, takie jak przed ciąża? Dziwne uczucie ...
Robie pranie do skutku i chyba nigdy sie tak nie cieszyłam z prasowania!
Nasza mała bedzie z Nami spac, nawet juz ustalone, ze wstajemy na zmianę, a hak bedzie kiepska nic to pójdę z Nia ba dół, kosz jest mobilny i lekki wiec nie bedzie problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 09:27
Magdzia85F lubi tę wiadomość