X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa do góry, już niedługo :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takiej chwili to i ja się odezwę (choc cały czas tu z Wami jestem) :D

AGA gratuluje!!!! Zdrówka dla Was!!!:):):)

Ania głowa do góry, będziesz następna i na pewno tez wszystko będzie ok:)

Super:)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Mam wewnętrzne rozwarcie w kształcie lejka, więc może to dlatego :/ na szczęście się nie powiększyło od zeszłego tygodnia. A w szpitalu się jednak będę czuła bezpieczniej, bo tak to trochę świruję że coś się może zacząć nagle. No nic, zostaje mi leżenie i ogarnianie resztt rzeczy z poziomu kanapy.
    Ja dokładnie to samo rozwarcie ''v'' od środka i też leze, dzisiaj zaczął mnie kłuć i pobolewać brzuch na szczescie mam wizyte o 16 i zobaczymy co dalej

mhsvi09k63nasq33.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga!!!!! Gratulacje! I duzo zdrowka dla maluszka!!!!! :)
    Jesteś dzielna mamą!
    Czekamy na relacje ♡

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie wyniki GBS-a - ujemny :) tez były po 3 dniach roboczych.

Magdzia85F, Sylwiaa95, ibishka, pomarańczka_33, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje, dużo zdrówka dla was! Czekam na dalsze wieści.

Podczytuje was cały czas ale weny do pisania nadal brak. Tym bardziej, że u mnie mało ciekawie. Kilka dni temu rano na papierze zauważyłam (sory za doslownosc) taki brudny sluz, brązowy, ale myślę nie panikuj może to jednorazowe, ale drugim razem to samo, potem spokój i wieczorem znowu. Pojechałam do lekarza, zbadał mówi wszystko ok to tylko szyjka się otwiera, niedługo zobaczy się pani z synem. Myślałam, że mu tam zejde na zawał, to dopiero 35 tydzień, mógłby poczekać jeszcze te dwa tyg. Ale lekarz daje małe szanse, mówi tydzien max i przyjdzie na świat. Wiem, że już duży jest i powinien dać sobie radę, ale wiadomo stres jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiq czop pewnie odchodzi?
    Nie martw się! Mojej siostry koleżanka miała rozwarcie 2 cm i urodziła miesiąc później. A jak odejdzie czop można jeszcze przechodzić spokojnie 2 tygodnie.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiq wrote:
    Aga gratulacje, dużo zdrówka dla was! Czekam na dalsze wieści.

Podczytuje was cały czas ale weny do pisania nadal brak. Tym bardziej, że u mnie mało ciekawie. Kilka dni temu rano na papierze zauważyłam (sory za doslownosc) taki brudny sluz, brązowy, ale myślę nie panikuj może to jednorazowe, ale drugim razem to samo, potem spokój i wieczorem znowu. Pojechałam do lekarza, zbadał mówi wszystko ok to tylko szyjka się otwiera, niedługo zobaczy się pani z synem. Myślałam, że mu tam zejde na zawał, to dopiero 35 tydzień, mógłby poczekać jeszcze te dwa tyg. Ale lekarz daje małe szanse, mówi tydzien max i przyjdzie na świat. Wiem, że już duży jest i powinien dać sobie radę, ale wiadomo stres jest.

Będę trzymała kciuki by siedział w brzuszku jak najdłużej :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Włączyłam tryb leniwej królowej I czekamy :) któraś pisała o wizualizowaniu sobie terminu porodu właśnie to uskuteczniam.

Madzia tak to chyba czop, ale jeśli to to, to odchodzi baardzo powoli i sądzę, że dużo go tam jeszcze jest.

Właśnie doczytałam na drugim wątku o tym trollu, jak tak można. Komuś się musiało bardzo nudzić żeby przez 8 mies pisać na wątku który go kmpletnie nie dotyczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 15:15

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiq, trzymam kciuki, żeby maluch jeszcze troche wytrzymał!
    Też muszę przejść na ten tryb, ale już przez ten tydzień ciężko mi było nic nie robić i wiadomo, coś tam zawsze porobiłam, ale bez przesady. Poza tym odbija się to na mnie źle psychicznie, ale staram się za bardzo o tym nie myśleć, żeby małej nie zaszkodzić.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się coś dziwnie czuje. Brzuch mnie pobolewa jak na okres i jest dość twardy. Podobnie było przy ostatnim obrocie małej. Mam nadzieję że to to A nie coś innego.. Bo jak czytam jakie się kolejne problemy pojawiają u kolejnych z nas to od razu wyobraźnia pracuje :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam, że czuję straszny niesmak po tej akcji z drugiego wątku... siedzę i myślę ile jeszcze takich tu jest... i wkurza mnie to bo polubiłam to forum i lubię tu być z Wami ale po takich akcjach to się człowiekowi odechciewa... a co najgorsze zaufanie do niewinnych spada :/ może to te hormony ale jakoś mnie ta cała sytuacja ruszyła i ubodła...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje, bardzo się cieszę że wszystko dobrze i synek oddycha sam :)

Aniu za Was też kciuki cały czas :)

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje! Trzymajcie się ciepło! :) :)

Paranoja z tym trollem na drugim wątku :D że też komuś się tak chce udawać, kłamać i to jeszcze wszystko pamiętać co się napisało :D Przecież to musiało się chyba jakoś trzymać kupy, no dla mnie to paranoja jakaś, i po co to w ogóle :D

A słuchajcie co u mnie. Mam ciążę wysokiego ryzyka no nie, przez przegrodę w macicy, no i dostałam skierowanie do poradni przyklinicznej, żeby objęli mnie leczeniem i zakończeniem ciąży czyli porodem. Byłam dziś, wchodzę, mówię co i jak, a lekarz do mnie: teraz pani przychodzi?! Teraz w tym 32 tygodniu, to niech pani wraca do lekarza, który panią tu przysłał. Ja się nie podejmuję prowadzenia tej ciąży.
    Kurde :D paranoja razem z masakrą :D
    No ale ja mówię, że i tak pewnie przyjadę tu rodzić ze względu właśnie na stopien referencyjności kliniki, no i przez tą wadę macicy, a on mi na to: Aaaa to i tak możemy pani nie przyjąć, bo nie będzie miejsc. Kurde :D nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać :D

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, szok! widzę, że co jeden lekarz to lepszy! ta nasza służba zdrowia to się nie wiem do czego nadaje ale na pewno nie do leczenia ludzi... kciukam, żeby jednak miejsca były jak przyjdzie TA chwila :)

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dorotko :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że co? Ja prdl! Nie przyjmą?! Ton jest już szczyt wszystkiego! A chyba masz od tego lekarza prowadzącego! W głowie mi się nie mieści!

Dorotko nadają się do narzekania, że za mało zarabiają . Zasrańcy!

Ja tam olewam te trolle. Ogólnie nikomu krzywdy te użytkowniczki nie zrobiły. Ja jestem prawdziwa. Z resztą jakoś miałam już takie akcje w Internecie, że mało co mnie rusza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 17:18

pomarańczka_33, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, masz rację, ja się dzisiaj kiepsko ogólnie czuję to i pewnie to mnie bardziej dotkło, nawet mój obiad mi dzisiaj nie bardzo smakował :P jutro będzie lepiej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino, no ja miałam podobna sytuację w poradni dla kobiet z cukrzycą ciążową przy szpitalu 3 st. ref. z tym, ze mnie w ogole nie chcieli tam wpisac na wizyte...Ja się rozryczalam jak stamtąd wyszłam, bo taka bezsilna się poczułam. Poszłam prywatnie do lekarki która tam przyjmuje, ale stwierdziłam, że w tym szpitalu moja noga więcej nie postanie. Całe szczęście jest w okolicy drugi szpital, w którym mogę rodzic.

grzanewino lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie raz usłyszałam, że lekarz nie chce prowadzić mojej ciąży, więc byłam trochę przygotowana na tą ewentualność, no ale jednak! skierowanie miałam! mi to się juz bardziej chce śmiać z tej naszej służby zdrowia....

3i49l6d8vill3k1j.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ