X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Wiem, że trochę panikuję - po prostu chciałabym, żeby maluch był jak najsilniejszy, jak już postanowi się pojawić na świecie :)

Kinga, Grześ na pewno też rośnie tyle, ile powinien! Nie martw się na zapas :)

Klaudia, taaaak, wiosna! W Krakowie dzisiaj była bardzo wyczuwalna :)

Ilona92, myszkaka, Tęskniąca lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za kciuki :)
    wszystko ze mną i z juniorką dobrze, siedzi sobie spokojnie główką do góry i po rpostu będziemy mieć cc :) jeszcze we wtorek konsultacje u profesora, który zapewnia mnie, że spokojnie do 38tc donoszę, zresztą on od początku pozytywnie mnei nastraja, mówi, że podwójna macica to nic takiego, trudniejsze do prowadzenia ciąży są macice dwurożne. Trcohę mnie kosztują wizyty u niego, ale komfort psychiczny jest nie do opisania, szczególnie na tym etapie, kiedy wiem, że może zacząć się już dziać, tym bardziej, że cała zgraja lekarzy nie wierzyła, że można w ogóle zajść w ciążę z taką macicą, a co dopiero donosić!

Tęskniąca, Tusianka, Etoilka, pomarańczka_33, Sylwiaa95, ibishka, Ilona92, myszkaka, Agiii37, BP 02, Magdzia85F lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super, że masz takiego lekarza, który Cię pozytywnie nastraja :)

Agata, szybko ale dla Ciebie to dobrze :) dla mnie właśnie cc jest o tyle lepsze, że wiadomo kiedy będzie, ale i tak mam nadzieję, że urodzę sn - choć oczywiście ta niepewność swoje robi, muszę się na serio wziąć za to prasowanie i pakowanie toreb bo będzie kicha :P

apropos wiosny, to ja jej nie lubię i widzę ją tak :P
    https://www.facebook.com/naprzekorbotak/posts/741570182711945?comment_id=741590659376564&notif_id=1520517188905563&notif_t=feed_comment&ref=notif

grzanewino, Agiii37, Tusianka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Agus cudownie, ze z Wami wszystko dobrze! Cieszcie sie sobą, oswajacie i odpoczywajcie kiedy możecie. Nowy rytm szybko ustalicie. Wszystkiego dobrego dla Was ❤️❤️

Klaudia dobrze, ze akcja ucichła. Nastepny alarm po 38 tc z jednoznacznymi dodatkami:) trzymam kciuki nedzie dobrze:)
    Mi lekarz powiedział, ze ani skradająca szyjka, ani rozwarcie nie daje pewnego sygnału. Tylko wody i regularne skurcze. Gdyby sie okazało , ze czuje niepokojące ruchy lub ich brak natychmiast na IP!
    Ja na wadze mam +18. Lekarz mowi, ze prawidłowo i pare gramów w przod nie na znaczenia.
    Puchnie, ake to normalne ba tym etapie, uwaza ze nie dotrzymam do końca i urodzę wczesniej. Macice mam na wysokości 33 , położna mowi zr widoczna roznica w wielkosci brzucha id zeszłego tyg, jutro pakuje torbę i jestem gotowa :) mogłaby wyjsć za tydz w piatek :)
    Moja w 30tc ważyła 1560, a w 36 tc 3100 :O
    Lekarz szacuje 3200-3500 czyli standard. Jedyne co ma długie nogi i ręce, pępowina sie nie owinęła, łożysko starzeje sie bo jest białe wiec ostatnia prosta.
    Agatko! Super wiesci! Wszystko bedzie dobrze ❤️❤️

Kobiety kochane samych cudownych chwil i doświadczeń życiowych! Spełnienia założonych celów. Duzo wolnego czasu! ❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 22:01

Etoilka, Agiii37, pomarańczka_33, Tęskniąca, grzanewino, Sylwiaa95, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam 4 godziny i dalej nic, nie mogę zasnąć, leżę i oglądam tv może mnie zetnie.
    Ach mam tyle myśli trudno zasnąć.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, zaczynamy 37 tydzień :)

U mnie nocki ostatnio przespane, ale może dlatego że krótkie - budzę się wraz z mężem przed 5.

W planowanej cesarce najbardziej mnie pociąga właśnie ta wiedza, że zna się konkretny termin. A tu nie wiadomo :D Oboje z mężem byliśmy przenoszeni, urodziliśmy się w 42 tygodniu. Więc jak młoda nie będzie słuchała nagabywań taty, żeby już wychodzić, to może posiedzi do terminu.

Właśnie wcinam śniadanie i będę jechać do lekarza z dokumentami, potem laboratorium i kupić klapki pod prysznic :D

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis lab... nie cierpie tego bo zawsze sie stresuje moczem :( w sensie w nocy tyle mi sie chce juz siusiac a potem na ten poranny chce troche utrzymac i sie mecze. No ale jakos poszlo ;)

Aga- ciesze sie ze do przodu i Wiktorek rosnie :)
    Agi- rozumiem nerw... pewnie tez bym sie stresowala, ale przynajmniej jest plan co i kiedy :)
    Ilona- duzy juz Maluszek :) takie dobre wiesci :)

Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ciężka noc za sobą . Zasnęłam koło 2 dopiero. Spałam na raty bo zgaga mi żyć nie dała . Czuje się jak Zombi. Za godzinę mam angielski , nie wiem jak ja dam radę. To już chyba ostatni raz przed rozwiązaniem bo to za duży wysiłek dla mnie teraz. Wrócę najwyżej w maju do nauki. Chciałabym przed wakacjami zdać egzaminy doktorskie dlatego nie chce tracić kontaktu z językiem teraz ale chyba nie jestem na siłach. Głowa mi pęka od tego niewyspania i w ogóle czuje się jak wrak człowieka. Pociesznie ze to się kiedyś skonczy. Tylko nie mówcie proszę ze dopiero jak Mała pójdzie do szkoły

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś młody takimi potężnymi kopami obudził...
    Ciągle kopię porządnie i plecy zaczynają boleć... nie wiem czy tyle siły ma teraz czy może niewygodnie leżałam:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png

Wysłany: 9 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, obawiam się, że to się skończy duuużooo później niż jak Mała pójdzie do szkoły ;)
    a na serio współczuję, ja przespałam całą noc, dość szybko zasnęłam tyle tylko że o 6:30 pobudka - ale widać mój organizm się przyzwyczaja do tego co go już nie długo czeka ;)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Zapomniałam oczywiscie złożyć życzenia sylwia95 ! Skleroza nie boli ! Spełnienia marzen, bezproblemowego rozwiazania, sukcesów co nie miara :) duzo zdrowia bo resztę mozna kupic ❤️

Oj moje noce sa fatalne:( wszystko boli, głowa, ręce drętwieją, stopy puchną, a brzuch jest ciężki jak jakis głaz granitowy! Pocieszam sie, ze juz niedługo :)
    Kochane nie stresujcie sie , wszystko nedzie dobrze. robicie tyle ile możecie. Jesteście najlepsze dla swoich dzueci:)

Ja dopiero koncze sniadanie, ale na nogach jestem od 6...
    a mi zostało wg belly 20, wg usg 19, a nawet i mniej :)

pomarańczka_33, Etoilka, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :)
    Ja mam trening przed budzeniem już w domu, bo co 2h mamy kontrolę temtna małej, nawet w nocy. Dziś krew poszła do badań i czekam na usg. Wiem, że to śmieszne, ale wyśniłam sobie 14.03 na przywitanie Zuzi. Od poniedziałku będzie wywoływanie. Trzymajcie proszę kciuki żebym dała radę.

Oczywiście dołączam do życzeń, spóźnione, ale najbardziej szczere.

Jestem wciąż z Wami, raz na jakiś czas coś uda mi się przeczytać. Ale głupio tak wcinać się w Wasze rozmowy.

Niestety nie wiem co z tym maluszkiem pozatym, że przeżyła cc i była w inkubatorze.

Też czekam na decyzję w sprawie zasiłku rehabilitacyjnego.

Zdrówka Kochane :)

ibishka, Tęskniąca, pomarańczka_33, Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, Tusianka, grzanewino, Agiii37 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka - "i Ty Brutusie ?" ;)
    Wg. moich wyliczeń dziś jest dla mnie dokładny miesiąc "przed" ....są ciarki ;p
    Ilona, te Twoje 20, 19 i mniej...mnie przerażają...

Aniu - kciuki mocniaste !!!! Wcinaj się do nas jak najczęściej !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 09:24

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 9 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kludia, sorry, u mnie zawsze co w sercu czy głowie to i na języku - w tym wypadku na klawiaturze ;D

Ania, trzymajcie się tam dzielnie! i zgadzam się z Klaudią, wcinaj się do nas jak tylko możesz :) kciuki zaciśnięte mucio mucio :D

Ilona, wow! u mnie 25 ;) to tak jakby niecały luty... aaaa!!! dobra! nie ma dzisiaj wymówek, odpalam żelazko i pakuję torby! :P

Etoilka, Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Sylwia wszystkiego najlepszego!

Agiii Wow, to już tuż, tuż i będziesz tulić swojego Skarba!

Aniu 14.03 to świetna data, mam wtedy urodziny :P
    I to już przyszły tydzień! Będzie dobrze :)

Ilona u Ciebie to też niedługo.

Ja podobnie do Marty czuję, że przenoszę. Jeszcze Ilona mnie sprowadziła na ziemię, bo skracanie szyjki, to faktycznie nie jest oznaka porodu szybszego.

Grzanewino super wiadomości!

My wczoraj odebralismy wózek :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be051c02208a.jpg

I mój brzusio

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8077b4f37071.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 09:42

Etoilka, ibishka, pomarańczka_33, Ilona92, Tęskniąca, Tusianka, grzanewino, Agiii37 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu nie wiem, co ładniejsze, haha, wózek czy Twój brzusio ;)

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu u nas czuć wiosnę :) Mam nadzieję, że już nie będzie nawrotu zimy, bo chociaż z dzieciaczkami się szybciej wyjdzie :)

Aniu, pisz do nas i się nie przejmuj! Trzymam za Was kciuki i często myślę, jak się trzymacie :)

Madzia, i brzuch, i wózek super!
    Mąż dzisiaj wieczorem jedzie odebrać pojazd Gabrysi :D

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Madziu nie wiem, co ładniejsze, haha, wózek czy Twój brzusio ;)

Brzusio! Jednorazowy egzemplarz :) I to naprawdę super piłeczka!

Tęskniąca, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

Brzuszek faktycznie mam jak piłka :)

Marta pochwal się bryką!

Mam pytanie. Czy Wam też tak brzuch twardnieje i boli? To skurcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:54

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, mi bardzo często twardnieje, szczególnie jak zmieniam pozycję. Raz miałam dość mocny ból, trwał ok pół godziny, a tak to boli jak się Mała wypina, rozciąga czy co Ona tam robi ;) myślę, że na tym etapie to dość naturalne zjawisko

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ