X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 szt majtek jednorazowych, paczka podkladow (24 szt), 3 podklady na lozko/ do przewijania- firm nie pamietam :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 sztuki majtek wielorazowych (2x Hartman, 2x Babyono),
    2 podkłady na łóżko, paczka podkładów poporodowych - niby szpital daje, ale wzięłam też swoje dla pewności :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie pary majtek wielorazowych,chyba już nie będę dokupywać, mam dwa opakowania tych dużych podkładów bella mama, też jedno opakowanie podkładów na łóżko 50*90 5 sztuk, jak coś to mi mąż dokupi, mam też paczkę zwykłych podpasek.

Na stronie szpitala pisze że mam mieć 6 par majtek jednorazowych, ja myślę że po prostu upiorę jedne i będę nosić na zmianę, wzięłam też trzy pary takich zwykłych majtek,czarne ciążowe bardzo niskie z przodu żeby blizny nie podrażniały.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38584a368ad.jpg

To ja i mój brzuch, w jeszcze remontowej łazience, sorry ale jeszcze nie jest czysta i skończona :)

Zastanawiam się czy jechać jutro na KTG czy Wy wszystkie miałyście to badanie, ja 10 lat temu cztery godziny przed porodem miałam i Pani nie widziała skurczy, właściwie co będę jutro robić o 9, chłopaki będą spać jeszcze pewnie to może jednak pojadę sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 08:13

Tusianka, Tęskniąca, Ilona92, Etoilka, pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U mnie 5 szt majtek jednorazowych i 2 wielorazowych z Canpola, 2 paczki podkładów poporodowych po 10 szt (Bella i babyono) i paczka podkładów na łóżko z Canpola.

Agata, ja miałam w ten czwartek pierwsze KTG. Jak będziesz spokojniejsza, to może faktycznie sobie podjedź?
    Fajny brzusio, też kształtna piłeczka :)

Dołączam do klubu nieprzespanych nocy. Przewracałam się z boku na bok całą noc, brzuch twardy, brr.

Agiii37 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka - ja dzis tez mialam straszna nocke... jestem tak wyczerpana jak chyba jeszcze nigdy w ciazy :( masakra... ma 16ta roczek chrzesnicy a na 19 urodziny dwoch kolezanek.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Mnie po bólach brzucha spało się dobrze. Ogólnie ostatnio jestem tak zmęczona, że padam i wstaję ok.8.

Agiii Wow, czemu Ty foty nie chciałaś wstawić? Super wyglądasz! Brzuszek bardzo kształtny! Na serio :)

muszę sprawdzić ile ja tego nakupowałam, bo majtek to mam sporo, ale się przydadzą na kiedyś.

A dziś dzień mężczyzny!

Na ktg gin ni zalecił dopiero wtedy, kiedy mam tp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 09:34

Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! :)

obudziłam się dzisiaj o 6 ale stwierdziłam, że to ciut za wcześnie więc zamknęłam jeszcze oczy i wstałam w końcu przed 8, noc przespana ale sny tak porąbane że ojej :P M pojechał po zakupy a ja odpoczywam i czekam na gości ;)

Agii, śliczny brzuszek :) ja ktg nie miałam ale nie mam też żadnych problemów z ciążą więc pewnie nie ma takiej potrzeby :)

miłego weekendu Brzuchatki i spokojnego przede wszystkim :)

Agiii37, Magdzia85F, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że brzuch mi w przód wystrzelił :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c859fbf8eb9.jpg

Tusianka, grzanewino, Etoilka, Tęskniąca, Ilona92, Monnn, Agiii37 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przesypiam calutkie noce, czasami tylko zgaga mnie męczy, ale wystarczy, że się lekko przekręcę i mija :)
    Dzieki dziewczyny za informacje majtkowe :D nie spytałam Was jeszcze czy to figi czy bokserki kupiłyście, ale z tego co zrobiłam rozeznanie na allegro, to więcej bokserków jest sprzedawanych, chociaż mi się wydają bardzo wysokie, i nie wiem jak po cc mi w nich będzie

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    ja przesypiam calutkie noce, czasami tylko zgaga mnie męczy, ale wystarczy, że się lekko przekręcę i mija :)
    Dzieki dziewczyny za informacje majtkowe :D nie spytałam Was jeszcze czy to figi czy bokserki kupiłyście, ale z tego co zrobiłam rozeznanie na allegro, to więcej bokserków jest sprzedawanych, chociaż mi się wydają bardzo wysokie, i nie wiem jak po cc mi w nich będzie
    Ja mam bokserki. Koleżanka po cc mówiła, że bokserki jej się świetnie sprawdziły, nawet pomimo blizny.

grzanewino lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dziewczyny, mam wrażenie, że to juz bliżej niż dalej, bo mam sporo typowych objawów przepowiadających.
    Oprócz skurczów czuje się bardzo zmęczona, wstałam dziś i po 3 godzinach znowu się mi się zasnęło na godzinę. A wczoraj ciotka powiedziała, że strasznie mi się brzuch obniżył.
    Googluje te objawy z przerażeniem, ale jak to w internetach- raz piszą , że takie objawy to od kilku godz. do kilku dni "przed" a raz, że nawet do kilku tyg. "przed".
    15.03 mamy 10 rocznicę , mam nadzieję, że nie zrobię nam prezentu , haha, choć musze przyznać, że innego nie mam - kreatywność "zero" a zamówić coś przez neta to trochę słabo jak na taką okazję ;)

Ja mam tylko 2 pary majtek wielorazowych, najwyzej bede ja zakladac tylko do wstawania z lozka.

Agata, Judyta - śliczne brzuszki !!! Ja poki co nie mam sily nawet zapozowac do zdjecia ....

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, spokojnie, te objawy są charakterystyczne dla ostatnich tygodni ciąży. Dużo odpoczywaj! A prezent to przecież może być spóźniony ;)

Koleżanki z podstawówki robią mi jutro nalot w Krakowie. Bardzo się cieszę, bo to w sumie ostatnia okazja, żeby się spotkać przed porodem. Ale... jak ogarnę cały dom i coś upichcę, to chyba urodzę :p mąż jak na złość w pracy na 12 godzin...

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png

Wysłany: 10 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja też mam bokserki, moja siostra po cesarce też miała bokserki :)

Klaudia, o objawach w necie nie czytam bo już kilka razy bym jechała na izbę przyjęć ;) choć sama siebie podziwiam za opanowanie i w razie co konsultuję się z siostrą ;)

Pokój Kiruni gotowy <3
    1zybtaf.jpg

Emily89, Etoilka, Tusianka, Magdzia85F, Sylwiaa95, Agiii37, grzanewino, Tęskniąca, Haana, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, piękny pokoik <3

Ja mam dziś najbardziej kupowaty dzień w ciągu całej ciąży... Rozpoczęło się od ciężkiej nocki. Później zważyła mi się 2 razy śmietana podczas ubijania, więc musiałam iść kupić nowe.
    Potem dostałam wiadomość, że moja chrześniaczka, do której mieliśmy iść na urodziny ma zapalenie gardła, więc odwołaliśmy swój udział, żeby nie ryzykować złapaniem czegoś...
    Na koniec zaczął mi się spinać brzuch i kręci mi się w głowie, nie mam na nic siły...

Masakraaaaaaaaaa......

I się zastanawiam, czy dam radę pojechać na wieczorne urodziny... :/

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, widzę, że większości już końcówka daje w kość.
    Ja już ledwo daje radę.
    A dziś zrobiłam miejsce na wózek w schowku (taka a'la piwnica ale na tym samym piętrze co mieszkanie), tzn. ja mówiłam co i jak bo ruszyć się nie mogę ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily nawet Ciebie dopadło! Odpocznij w końcu!

Dorotko super pokoik :)

My dziś z Mężem sprzątanie mieszkania ciąg dalszy. Kuchnia poszła w obroty. Mąż sam chciał po 2h zrzędził, jak stary ;)
    ale szafki opróżnione i dużo miejsca.
    Sklep zaliczony, obiad też, jeszcze rosół chcę wstawić. A jutro zapiekanka.

Teraz leżę, chociaż bym coś jeszcze porobiła.

Klaudia no to we wtorek pozarzadzasz rzeczami Małej i już będziesz gotowa.

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) strasznie pozytywnie mnie nastroiło sprzątanie i ogarnianie pokoju Małej :D

współczuję Wam kiepskiego samopoczucia, ja ostatnio też kiepsko się trzymałam ale dzisiaj jest super, porobiłam sporo i jeszcze na koniec przyrządziłam pyszny obiadek - M docenił ;) jedyne co to męczy mnie ból pod prawym kolanem promieniujący na całą łydkę, zjadłam sporo pomidorów, jeśli to skurczowe to może pomoże ;)

Madzia, widzę u Ciebie też dzisiaj pracowicie ;)

ja teraz też niby usiadłam ale się zastanawiam co by tu jeszcze zrobić, czeka na mnie prasowanie ale jakoś mnie do niego nie ciągnie ;) no i znowu bym coś zjadła :P

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że po wczorajszej wycieczce do lekarza i laboratorium, plus odbieraniu wózka, dzisiaj ledwo żyję - tak mnie boli spojenie i biodra. Więc nic palcem nie tykam, wstaję tylko do WC :D We wtorek pewnie wrzucę zdjęcie bryki, bo jedynie fotelik i te dodatkowe rzeczy wczoraj mąż do mieszkania wniósł, a cała reszta dalej w aucie :D

Wczoraj dostaliśmy jeszcze wielką paczkę z zabawkami, grzechotkami, książeczkami takimi edukacyjnymi i szeleszczącymi po chrześnicy męża. Muszę kupić jakieś ładne pudełko na to wszystko :D

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę w sumie od prawie tygodnia i męczę sie z przeziebieniem. Na dodatek ząb mnie boli a nie wiem który bo w żadnym nic nie widać. Nawet ostukiwanie ich nic nie dało a teraz to juz mnie cala szczęka boli a najciekawsze jest to że boli przestaje i znów boli. Może temu że ósemka mi idzie hmmm pojęcia nie mam

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podczytuje was ale jakoś nie mam weny pisać. Ostatnie dni są dość ciężkie. W czwartek znowu zaczęły się twardnienie brzucha i takie uczucie obolałego żołądka i mięśni wszystkich na brzuchu. W piątek ciut lepiej ale i tak co chwilę. Dziś z rana było lepiej, ale miałam dość intensywny dzień i to co się teraz dzieje to jest jakaś masakra. Już pół godziny leżę, zazywalam dziś już 2 x nospe choć nie jestem za nią za bardzo. Ehh masakra :-(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ