Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam dwie pary majtek wielorazowych,chyba już nie będę dokupywać, mam dwa opakowania tych dużych podkładów bella mama, też jedno opakowanie podkładów na łóżko 50*90 5 sztuk, jak coś to mi mąż dokupi, mam też paczkę zwykłych podpasek.
Na stronie szpitala pisze że mam mieć 6 par majtek jednorazowych, ja myślę że po prostu upiorę jedne i będę nosić na zmianę, wzięłam też trzy pary takich zwykłych majtek,czarne ciążowe bardzo niskie z przodu żeby blizny nie podrażniały.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38584a368ad.jpg
To ja i mój brzuch, w jeszcze remontowej łazience, sorry ale jeszcze nie jest czysta i skończona
Zastanawiam się czy jechać jutro na KTG czy Wy wszystkie miałyście to badanie, ja 10 lat temu cztery godziny przed porodem miałam i Pani nie widziała skurczy, właściwie co będę jutro robić o 9, chłopaki będą spać jeszcze pewnie to może jednak pojadę sama nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 08:13
Tusianka, Tęskniąca, Ilona92, Etoilka, pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Hej,
U mnie 5 szt majtek jednorazowych i 2 wielorazowych z Canpola, 2 paczki podkładów poporodowych po 10 szt (Bella i babyono) i paczka podkładów na łóżko z Canpola.
Agata, ja miałam w ten czwartek pierwsze KTG. Jak będziesz spokojniejsza, to może faktycznie sobie podjedź?
Fajny brzusio, też kształtna piłeczka
Dołączam do klubu nieprzespanych nocy. Przewracałam się z boku na bok całą noc, brzuch twardy, brr.Agiii37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Mnie po bólach brzucha spało się dobrze. Ogólnie ostatnio jestem tak zmęczona, że padam i wstaję ok.8.
Agiii Wow, czemu Ty foty nie chciałaś wstawić? Super wyglądasz! Brzuszek bardzo kształtny! Na serio
muszę sprawdzić ile ja tego nakupowałam, bo majtek to mam sporo, ale się przydadzą na kiedyś.
A dziś dzień mężczyzny!
Na ktg gin ni zalecił dopiero wtedy, kiedy mam tp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 09:34
Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry!
obudziłam się dzisiaj o 6 ale stwierdziłam, że to ciut za wcześnie więc zamknęłam jeszcze oczy i wstałam w końcu przed 8, noc przespana ale sny tak porąbane że ojejM pojechał po zakupy a ja odpoczywam i czekam na gości
Agii, śliczny brzuszekja ktg nie miałam ale nie mam też żadnych problemów z ciążą więc pewnie nie ma takiej potrzeby
miłego weekendu Brzuchatki i spokojnego przede wszystkimAgiii37, Magdzia85F, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
ja przesypiam calutkie noce, czasami tylko zgaga mnie męczy, ale wystarczy, że się lekko przekręcę i mija
Dzieki dziewczyny za informacje majtkowenie spytałam Was jeszcze czy to figi czy bokserki kupiłyście, ale z tego co zrobiłam rozeznanie na allegro, to więcej bokserków jest sprzedawanych, chociaż mi się wydają bardzo wysokie, i nie wiem jak po cc mi w nich będzie
-
grzanewino wrote:ja przesypiam calutkie noce, czasami tylko zgaga mnie męczy, ale wystarczy, że się lekko przekręcę i mija
Dzieki dziewczyny za informacje majtkowenie spytałam Was jeszcze czy to figi czy bokserki kupiłyście, ale z tego co zrobiłam rozeznanie na allegro, to więcej bokserków jest sprzedawanych, chociaż mi się wydają bardzo wysokie, i nie wiem jak po cc mi w nich będzie
grzanewino lubi tę wiadomość
-
Hej,
dziewczyny, mam wrażenie, że to juz bliżej niż dalej, bo mam sporo typowych objawów przepowiadających.
Oprócz skurczów czuje się bardzo zmęczona, wstałam dziś i po 3 godzinach znowu się mi się zasnęło na godzinę. A wczoraj ciotka powiedziała, że strasznie mi się brzuch obniżył.
Googluje te objawy z przerażeniem, ale jak to w internetach- raz piszą , że takie objawy to od kilku godz. do kilku dni "przed" a raz, że nawet do kilku tyg. "przed".
15.03 mamy 10 rocznicę , mam nadzieję, że nie zrobię nam prezentu , haha, choć musze przyznać, że innego nie mam - kreatywność "zero" a zamówić coś przez neta to trochę słabo jak na taką okazję
Ja mam tylko 2 pary majtek wielorazowych, najwyzej bede ja zakladac tylko do wstawania z lozka.
Agata, Judyta - śliczne brzuszki !!! Ja poki co nie mam sily nawet zapozowac do zdjecia ....
-
Klaudia, spokojnie, te objawy są charakterystyczne dla ostatnich tygodni ciąży. Dużo odpoczywaj! A prezent to przecież może być spóźniony
Koleżanki z podstawówki robią mi jutro nalot w Krakowie. Bardzo się cieszę, bo to w sumie ostatnia okazja, żeby się spotkać przed porodem. Ale... jak ogarnę cały dom i coś upichcę, to chyba urodzę :p mąż jak na złość w pracy na 12 godzin...
-
Aga, ja też mam bokserki, moja siostra po cesarce też miała bokserki
Klaudia, o objawach w necie nie czytam bo już kilka razy bym jechała na izbę przyjęćchoć sama siebie podziwiam za opanowanie i w razie co konsultuję się z siostrą
Pokój Kiruni gotowy
Emily89, Etoilka, Tusianka, Magdzia85F, Sylwiaa95, Agiii37, grzanewino, Tęskniąca, Haana, Ilona92 lubią tę wiadomość
Pomarańczka, piękny pokoik
Ja mam dziś najbardziej kupowaty dzień w ciągu całej ciąży... Rozpoczęło się od ciężkiej nocki. Później zważyła mi się 2 razy śmietana podczas ubijania, więc musiałam iść kupić nowe.
Potem dostałam wiadomość, że moja chrześniaczka, do której mieliśmy iść na urodziny ma zapalenie gardła, więc odwołaliśmy swój udział, żeby nie ryzykować złapaniem czegoś...
Na koniec zaczął mi się spinać brzuch i kręci mi się w głowie, nie mam na nic siły...
Masakraaaaaaaaaa......
I się zastanawiam, czy dam radę pojechać na wieczorne urodziny...
-
nick nieaktualnyEmily nawet Ciebie dopadło! Odpocznij w końcu!
Dorotko super pokoik
My dziś z Mężem sprzątanie mieszkania ciąg dalszy. Kuchnia poszła w obroty. Mąż sam chciał po 2h zrzędził, jak stary
ale szafki opróżnione i dużo miejsca.
Sklep zaliczony, obiad też, jeszcze rosół chcę wstawić. A jutro zapiekanka.
Teraz leżę, chociaż bym coś jeszcze porobiła.
Klaudia no to we wtorek pozarzadzasz rzeczami Małej i już będziesz gotowa.pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny
strasznie pozytywnie mnie nastroiło sprzątanie i ogarnianie pokoju Małej
współczuję Wam kiepskiego samopoczucia, ja ostatnio też kiepsko się trzymałam ale dzisiaj jest super, porobiłam sporo i jeszcze na koniec przyrządziłam pyszny obiadek - M doceniłjedyne co to męczy mnie ból pod prawym kolanem promieniujący na całą łydkę, zjadłam sporo pomidorów, jeśli to skurczowe to może pomoże
Madzia, widzę u Ciebie też dzisiaj pracowicie
ja teraz też niby usiadłam ale się zastanawiam co by tu jeszcze zrobić, czeka na mnie prasowanie ale jakoś mnie do niego nie ciągnieno i znowu bym coś zjadła
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
Powiem Wam, że po wczorajszej wycieczce do lekarza i laboratorium, plus odbieraniu wózka, dzisiaj ledwo żyję - tak mnie boli spojenie i biodra. Więc nic palcem nie tykam, wstaję tylko do WC
We wtorek pewnie wrzucę zdjęcie bryki, bo jedynie fotelik i te dodatkowe rzeczy wczoraj mąż do mieszkania wniósł, a cała reszta dalej w aucie
Wczoraj dostaliśmy jeszcze wielką paczkę z zabawkami, grzechotkami, książeczkami takimi edukacyjnymi i szeleszczącymi po chrześnicy męża. Muszę kupić jakieś ładne pudełko na to wszystkoEtoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
A ja leżę w sumie od prawie tygodnia i męczę sie z przeziebieniem. Na dodatek ząb mnie boli a nie wiem który bo w żadnym nic nie widać. Nawet ostukiwanie ich nic nie dało a teraz to juz mnie cala szczęka boli a najciekawsze jest to że boli przestaje i znów boli. Może temu że ósemka mi idzie hmmm pojęcia nie mamStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Hej. Podczytuje was ale jakoś nie mam weny pisać. Ostatnie dni są dość ciężkie. W czwartek znowu zaczęły się twardnienie brzucha i takie uczucie obolałego żołądka i mięśni wszystkich na brzuchu. W piątek ciut lepiej ale i tak co chwilę. Dziś z rana było lepiej, ale miałam dość intensywny dzień i to co się teraz dzieje to jest jakaś masakra. Już pół godziny leżę, zazywalam dziś już 2 x nospe choć nie jestem za nią za bardzo. Ehh masakra