X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    Czytam u was o tym KTG i powiedzcie mi jak to jest.. ja mam dzis 37+0 i nie mialam ktg ani lekarka nic mi o tym nie mówiła. Czy to zamemu trzeba sie zglaszac czy jak?
    W poniedzialek mialam wizyte i na jakies 10 sekund włączyła na usg bicie serca dziecka.. jestem trochę zdezorientowana:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Czytam u was o tym KTG i powiedzcie mi jak to jest.. ja mam dzis 37+0 i nie mialam ktg ani lekarka nic mi o tym nie mówiła. Czy to zamemu trzeba sie zglaszac czy jak?
    W poniedzialek mialam wizyte i na jakies 10 sekund włączyła na usg bicie serca dziecka.. jestem trochę zdezorientowana:)

Przy prawidłowo przebiegającej ciąży - KTG w dniu tp. A przy cukrzycy i nadciśnieniu, ale jak lekarza coś niepokoi to robi się od 36tc-37tc.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U cukrzyków nawet i od 34, ale to tylko przez choroby współistniejące, tak to w tp:) idziesz do rejestracji, mówisz jaka sprawa i biorą Ciebie na ktg i dostajesz kartę dozoru.
    Co do spania to wogole mi cieżko, czy to w domu, czy w szpitalu. Najlepiej spie nad ranem. Tutaj jedyny plus regulacji łóżka.
    Gorzej z przekręcaniem niz ze spaniem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 10:18

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona a z rogalem nie śpisz? Te łóżka regulowane to super sprawa. :)
    Ale już niedługo i będziesz mogła się przekręcić do Małej :D

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo mnie irytują tylko zlepiając sie uda, wszystko co mam pod brzuszek mnie denerwuje, ale to tak od około miesiąca. R

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, ja to jednak muszę spać z rogalem, bo biodra mi odciąża a pod brzuch wkładam moją małą poduszkę, bo ciągnie mnie brzuch.

A miałam zapytać. Czy Ty przy cukrzycy dostajesz normalnie w szpitalu zgodnie z dietą posiłki?

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:

U mojego lekarza wszyscy mają KTG od 37. tygodnia raz w tygodniu. Jest to część wizyty. Ale tak jak dziewczyny mówią, niektórzy wysyłają na KTG dopiero w dniu porodu.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.

Do kp to - 2 biustonosze, ale miękkie do szpitala? I dopiero później usztywniany?
    Bo ja sama już się pogubiłam.

Chcę mieć dwa miękkie i jeden mam już usztywniony.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.

Do kp to - 2 biustonosze, ale miękkie do szpitala? I dopiero później usztywniany?
    Bo ja sama już się pogubiłam.

Chcę mieć dwa miękkie i jeden mam już usztywniony.

Ja biorę miękki i usztywniany (po jednej sztuce), żeby sprawdzić, w którym będę się lepiej czuła :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja biorę miękki i usztywniany (po jednej sztuce), żeby sprawdzić, w którym będę się lepiej czuła :)

O dobry pomysł. :) dzięki!

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj założyłam miekki i powiem Wam że gryzie i drapie mnie ;/ nie wiem czemu. I jakoś "cyce opadają" :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    ja wczoraj założyłam miekki i powiem Wam że gryzie i drapie mnie ;/ nie wiem czemu. I jakoś "cyce opadają" :D
    Haha, no opadają, ale czo zrobić :P ja dziś na próbe noszę cały dzień, zeby zobaczyc jaka będzie forma cycków na wieczór :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Acha, ja to jednak muszę spać z rogalem, bo biodra mi odciąża a pod brzuch wkładam moją małą poduszkę, bo ciągnie mnie brzuch.

A miałam zapytać. Czy Ty przy cukrzycy dostajesz normalnie w szpitalu zgodnie z dietą posiłki?
    Tak:) jedzenie jest o niebo lepsze. Fakt nie ma 5 posiłków, ale 3 główne sa niezłe. Kazda dieta czy eliminacja tutaj jest brana pod uwagę. Co do biustonosza narazie mam1 taki w sumie miękki, ale z fiszbinami.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te miękkie nie przeszkadzają, bo nigdy nie kupowałam mega usztywnianych ;)
    A ten z alles jest fajny, drugi odsyłam bo przegięłam z rozmiarem :/

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, trzymamy kciuki za Ciebie i Jadzię :) super, że to już za chwilę u Ciebie :)

u mnie dzisiaj ostatnia wizyta, niedowierzam że to już ;) ale nie mogę się też doczekać jak już Malutka będzie po tej stronie brzucha ;D
    teraz czas na kawusię i pączusia, potem obiad i lecimy ;)
    15xnyn8.jpg

Magdzia85F, ibishka, Tęskniąca, Ilona92, Tusianka, olKaczucha, Monnn, Etoilka, Sylwiaa95, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko jaki brzusio!!! :D

Daj koniecznie znać po wizycie!!! Na którą idziesz?

No i smacznego życzę :)

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię taką perspektywę ;) choć teraz i tak mi się wydaje gigantyczny z każdej strony ;)

wizyta na 15:45, ale standardowo muszę być tam z pół godzinki wcześniej

no i dziękuję :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd kupiłam biustonosze do karmienia to noszę tylko te. Mam takie niby miękkie, ale z cienkimi wkładkami dzięki czemu nie odznaczają się sutki. Nie mają fiszbin, są baaardzo wygodne dla mnie.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 16 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już noszę biustonosze do karmienia żeby się przyzwyczaić ;) na razie mam 4 miękkie, a potem jak już będę znała rozmiar to dokupię jakieś takie bardziej wyględne ;)

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona trzymam kciuki :) i oczywiście czekamy na relacje :) Super trafiłaś z tym szpitalem.

Stanik wydaje mi się lepszy miękki na początek, bo łatwiej go dopasować a przecież w tych pierwszych dniach to nasze piersi mogą sporo urosnąc, no i takie niedopasowane fiszbiny mogą uciskac kanaliki i może się zrobić zastój. Myślę, że jak już laktacja się unormuje to wtedy można myśleć o ładniejszych usztywnianych, ale wiadomo to decyzja każdej z nas, nie każda czuje się komfortowo w tych miękkich stanikach.

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ