Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny:)
Czytam u was o tym KTG i powiedzcie mi jak to jest.. ja mam dzis 37+0 i nie mialam ktg ani lekarka nic mi o tym nie mówiła. Czy to zamemu trzeba sie zglaszac czy jak?
W poniedzialek mialam wizyte i na jakies 10 sekund włączyła na usg bicie serca dziecka.. jestem trochę zdezorientowana:) -
nick nieaktualnyolKaczucha wrote:Czesc dziewczyny:)
Czytam u was o tym KTG i powiedzcie mi jak to jest.. ja mam dzis 37+0 i nie mialam ktg ani lekarka nic mi o tym nie mówiła. Czy to zamemu trzeba sie zglaszac czy jak?
W poniedzialek mialam wizyte i na jakies 10 sekund włączyła na usg bicie serca dziecka.. jestem trochę zdezorientowana:)
Przy prawidłowo przebiegającej ciąży - KTG w dniu tp. A przy cukrzycy i nadciśnieniu, ale jak lekarza coś niepokoi to robi się od 36tc-37tc.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
U cukrzyków nawet i od 34, ale to tylko przez choroby współistniejące, tak to w tp:) idziesz do rejestracji, mówisz jaka sprawa i biorą Ciebie na ktg i dostajesz kartę dozoru.
Co do spania to wogole mi cieżko, czy to w domu, czy w szpitalu. Najlepiej spie nad ranem. Tutaj jedyny plus regulacji łóżka.
Gorzej z przekręcaniem niz ze spaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 10:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olKaczucha wrote:Czesc dziewczyny:)
W poniedzialek mialam wizyte i na jakies 10 sekund włączyła na usg bicie serca dziecka.. jestem trochę zdezorientowana:)
U mojego lekarza wszyscy mają KTG od 37. tygodnia raz w tygodniu. Jest to część wizyty. Ale tak jak dziewczyny mówią, niektórzy wysyłają na KTG dopiero w dniu porodu.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Dziewczyny mam pytanie.
Do kp to - 2 biustonosze, ale miękkie do szpitala? I dopiero później usztywniany?
Bo ja sama już się pogubiłam.
Chcę mieć dwa miękkie i jeden mam już usztywniony.
Ja biorę miękki i usztywniany (po jednej sztuce), żeby sprawdzić, w którym będę się lepiej czułaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Acha, ja to jednak muszę spać z rogalem, bo biodra mi odciąża a pod brzuch wkładam moją małą poduszkę, bo ciągnie mnie brzuch.
A miałam zapytać. Czy Ty przy cukrzycy dostajesz normalnie w szpitalu zgodnie z dietą posiłki?Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ilona, trzymamy kciuki za Ciebie i Jadzię
super, że to już za chwilę u Ciebie
u mnie dzisiaj ostatnia wizyta, niedowierzam że to jużale nie mogę się też doczekać jak już Malutka będzie po tej stronie brzucha
teraz czas na kawusię i pączusia, potem obiad i lecimy
Magdzia85F, ibishka, Tęskniąca, Ilona92, Tusianka, olKaczucha, Monnn, Etoilka, Sylwiaa95, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
Ilona trzymam kciuki
i oczywiście czekamy na relacje
Super trafiłaś z tym szpitalem.
Stanik wydaje mi się lepszy miękki na początek, bo łatwiej go dopasować a przecież w tych pierwszych dniach to nasze piersi mogą sporo urosnąc, no i takie niedopasowane fiszbiny mogą uciskac kanaliki i może się zrobić zastój. Myślę, że jak już laktacja się unormuje to wtedy można myśleć o ładniejszych usztywnianych, ale wiadomo to decyzja każdej z nas, nie każda czuje się komfortowo w tych miękkich stanikach.Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość