Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    Czytam u was o tym KTG i powiedzcie mi jak to jest.. ja mam dzis 37+0 i nie mialam ktg ani lekarka nic mi o tym nie mówiła. Czy to zamemu trzeba sie zglaszac czy jak?
    W poniedzialek mialam wizyte i na jakies 10 sekund włączyła na usg bicie serca dziecka.. jestem trochę zdezorientowana:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Czytam u was o tym KTG i powiedzcie mi jak to jest.. ja mam dzis 37+0 i nie mialam ktg ani lekarka nic mi o tym nie mówiła. Czy to zamemu trzeba sie zglaszac czy jak?
    W poniedzialek mialam wizyte i na jakies 10 sekund włączyła na usg bicie serca dziecka.. jestem trochę zdezorientowana:)

Przy prawidłowo przebiegającej ciąży - KTG w dniu tp. A przy cukrzycy i nadciśnieniu, ale jak lekarza coś niepokoi to robi się od 36tc-37tc.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U cukrzyków nawet i od 34, ale to tylko przez choroby współistniejące, tak to w tp:) idziesz do rejestracji, mówisz jaka sprawa i biorą Ciebie na ktg i dostajesz kartę dozoru.
    Co do spania to wogole mi cieżko, czy to w domu, czy w szpitalu. Najlepiej spie nad ranem. Tutaj jedyny plus regulacji łóżka.
    Gorzej z przekręcaniem niz ze spaniem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 10:18

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona a z rogalem nie śpisz? Te łóżka regulowane to super sprawa. :)
    Ale już niedługo i będziesz mogła się przekręcić do Małej :D

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo mnie irytują tylko zlepiając sie uda, wszystko co mam pod brzuszek mnie denerwuje, ale to tak od około miesiąca. R

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, ja to jednak muszę spać z rogalem, bo biodra mi odciąża a pod brzuch wkładam moją małą poduszkę, bo ciągnie mnie brzuch.

A miałam zapytać. Czy Ty przy cukrzycy dostajesz normalnie w szpitalu zgodnie z dietą posiłki?

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:

U mojego lekarza wszyscy mają KTG od 37. tygodnia raz w tygodniu. Jest to część wizyty. Ale tak jak dziewczyny mówią, niektórzy wysyłają na KTG dopiero w dniu porodu.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.

Do kp to - 2 biustonosze, ale miękkie do szpitala? I dopiero później usztywniany?
    Bo ja sama już się pogubiłam.

Chcę mieć dwa miękkie i jeden mam już usztywniony.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.

Do kp to - 2 biustonosze, ale miękkie do szpitala? I dopiero później usztywniany?
    Bo ja sama już się pogubiłam.

Chcę mieć dwa miękkie i jeden mam już usztywniony.

Ja biorę miękki i usztywniany (po jednej sztuce), żeby sprawdzić, w którym będę się lepiej czuła :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja biorę miękki i usztywniany (po jednej sztuce), żeby sprawdzić, w którym będę się lepiej czuła :)

O dobry pomysł. :) dzięki!

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj założyłam miekki i powiem Wam że gryzie i drapie mnie ;/ nie wiem czemu. I jakoś "cyce opadają" :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    ja wczoraj założyłam miekki i powiem Wam że gryzie i drapie mnie ;/ nie wiem czemu. I jakoś "cyce opadają" :D
    Haha, no opadają, ale czo zrobić :P ja dziś na próbe noszę cały dzień, zeby zobaczyc jaka będzie forma cycków na wieczór :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Acha, ja to jednak muszę spać z rogalem, bo biodra mi odciąża a pod brzuch wkładam moją małą poduszkę, bo ciągnie mnie brzuch.

A miałam zapytać. Czy Ty przy cukrzycy dostajesz normalnie w szpitalu zgodnie z dietą posiłki?
    Tak:) jedzenie jest o niebo lepsze. Fakt nie ma 5 posiłków, ale 3 główne sa niezłe. Kazda dieta czy eliminacja tutaj jest brana pod uwagę. Co do biustonosza narazie mam1 taki w sumie miękki, ale z fiszbinami.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te miękkie nie przeszkadzają, bo nigdy nie kupowałam mega usztywnianych ;)
    A ten z alles jest fajny, drugi odsyłam bo przegięłam z rozmiarem :/

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, trzymamy kciuki za Ciebie i Jadzię :) super, że to już za chwilę u Ciebie :)

u mnie dzisiaj ostatnia wizyta, niedowierzam że to już ;) ale nie mogę się też doczekać jak już Malutka będzie po tej stronie brzucha ;D
    teraz czas na kawusię i pączusia, potem obiad i lecimy ;)
    15xnyn8.jpg

nick nieaktualny, ibishka, Tęskniąca, Ilona92, Tusianka, olKaczucha, Monnn, Etoilka, Sylwiaa95, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko jaki brzusio!!! :D

Daj koniecznie znać po wizycie!!! Na którą idziesz?

No i smacznego życzę :)

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię taką perspektywę ;) choć teraz i tak mi się wydaje gigantyczny z każdej strony ;)

wizyta na 15:45, ale standardowo muszę być tam z pół godzinki wcześniej

no i dziękuję :)

nick nieaktualny, Ilona92 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd kupiłam biustonosze do karmienia to noszę tylko te. Mam takie niby miękkie, ale z cienkimi wkładkami dzięki czemu nie odznaczają się sutki. Nie mają fiszbin, są baaardzo wygodne dla mnie.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 16 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już noszę biustonosze do karmienia żeby się przyzwyczaić ;) na razie mam 4 miękkie, a potem jak już będę znała rozmiar to dokupię jakieś takie bardziej wyględne ;)

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona trzymam kciuki :) i oczywiście czekamy na relacje :) Super trafiłaś z tym szpitalem.

Stanik wydaje mi się lepszy miękki na początek, bo łatwiej go dopasować a przecież w tych pierwszych dniach to nasze piersi mogą sporo urosnąc, no i takie niedopasowane fiszbiny mogą uciskac kanaliki i może się zrobić zastój. Myślę, że jak już laktacja się unormuje to wtedy można myśleć o ładniejszych usztywnianych, ale wiadomo to decyzja każdej z nas, nie każda czuje się komfortowo w tych miękkich stanikach.

Ilona92, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ