Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ibishka wrote:Ok czyli trzeba to cierpliwie znosić
A twardnienia przechodzą po krótkim czasie czy zdarza się wam że trwa to dłużej?Etoilka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam brać no-spę "doraźnie", jak się coś dzieje, tak mi powiedział lekarz. A położna, że mam brać rano i wieczorem codziennie, bo dopiero po jakiś 4 dniach brania organizm jest "nasycony" i skurcze się nie robią. No i faktycznie odkąd biorę codziennie to mi ten brzuch się tak nie stawia jak kiedyś. Ale też myślę, że może powinnam już przestać, bo jednak poród się zbliża i skurcze muszą być. No ale do donoszenia mam jeszcze tydzień.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypomarańczka_33 wrote:No to padł rekord jeśli chodzi o ciśnienie.. Dwa razy mierzone u położnej i po odpoczynku kilkunastominutowym 166/106... Czekam na wizyte...
O matko ale wysokie, dobrze że masz wizytę, mam nadzieję że to nic poważnego, trzymam kciuki. -
W środę miałam wizytę i mówiłam gin o tym, wysprawdzala wszystko i mówiłam że w podwoziu wszystko jak należy, główka nie przyparta do szyjki ani nic i że tak już może być i jedynie kazała brać dalej magnez, doraźnie nospe i zakaz spacerowania przez 2 tyg. Jakby się nasililo lub coś się działo to na izbę.
Chciałam się upewnić czy tylko ja taka felerna czy to raczej standardowa ciążowa bolączką
Przeciwbólowych wolałabym nie brać bo to nie są silne bóle tylko takie cmienie które jedynie dlatego przeszkadza że się martwię czy tak powinno być
Tez myślę codziennie co u Ani. Mam nadzieję że jest tak zajęta Zuzia że aż o nas po prostu zapomniała
Ilona ale Ci zazdroszczę że już niedługo będziesz mieć w ramionach swój skarbeczek:)
Dorota daj znać co po wizycie! Trzymam kciuki!
Ciekawostka, u mnie w szpitalu nie wymagają powtórki badań typu te wszystkie wr itp do porodu. Jeśli wyniki w trakcie ciąży były zrobione na początku i były ok to do porodu tylko gbs, wyniki tych badań nawet z początku ciąży, grupa krwi a na świeżo to tylko morf i mocz
A powiedzcie mi do szpitala pakujęcie 1 rożek czy 2? -
Czesc Dziewczyny
Ilona- trzymam kciuki! Oby wszystko poszlo jak po maslei Jadzia cala i szczesliwa byla juz w rqmionach mamy
Ja tez obawiam sie ze moje piersi beda zyc wlasnym zyciem : D kupilam dwa staniki do karmienia, z tym ze troszke usztywione i na fiszbinach. Ja sie po prostu zbyt boje tych miekkichzobaczymy jak to bedzie
Poczytalam instruktaz ogladu ktg- ja chyba jakos za tydzien/ poltora mam isc na pierwsze.
Co do twardnien brzucha- kurde nie wiem samaczaswm tez mam uczucie ze caly twardy ale nie jestem przekonana czy to naprawde skurcze
bole okresowe zaczely sie w tym tygodniu z lekka pojawiac. Z tymze lekkie, a moje miesiaczki to koszmarne byly...
-
nick nieaktualnyDorotko o Kurde! Wysokie to ciśnienie! Coś mi się wydaje, że i Ty do Świąt utulisz już Kirę!
Trzymam kciuki! Tylko pamiętaj, nie denerwuj się za bardzo :*
I pisz do Nas!
Agiii mam nadzieję, że jest tak, jak piszesz i Ania zajęta mocno Zuzią!
Iza wiesz jak widać w ciąży różnie może być. Jedną boli i nic nie jest, drugą nie boli a coś nie tak. To sprawa indywidualna. Stosuj się do zaleceń i może na razie leż plackiem.
A do mnie odezwał się znajomy podwykonawca i proponuje fuchę. Kurde ale to.mi zajmie z miesiąc i nie wiem, co zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 16:34
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
Iza czasami tak jest, ze w którymś okresie ciazy moze byc nieprzyjemnie. Tutaj moja "sąsiadka" z ktora nie rozmawiam miała stan przed rzucawkowy, podejrzewali cukrzyce. Z tego co usłyszałam od pielęgniarek podczas rozmów z nia ma leżeć chyba jeszcze z tydzień. Na pewno zrobią cesarkę bo widac, ze ma wadę wzrosły, w białku mocz, ciśnienie na razie ok, ale co dalej. Także Iza leżenie jest nużące , denerwujące, ale to juz bliżej niz dalej. Mnie po tych 2 dniach juz strzela cos pod kolanem, bo okna nie otwieram przejść sie nie ma jak, oddział ma moze ze 20m długości, a ja mam jobla na tym pkt. 5dzien z rzędu boli mnie głowa, na szczęście nie cały czas, ale zapewne przez brak świeżego powietrza, jakbym leżała sama to spoko a tak do jutra sie przemecze. Na dodatek jest strasznie suche powietrze.
Iza lepiej rodzic w terminie lub kiedy odejdą wody i sa skurcze niz robic indukcję, ale ze mna to dziwny przypadek. Juz myślałam, ze zacznie sie cos dziać a tu lipa! Moze jakbym sie ruszyła było by inaczej , a tak?
Dorotko daj znac co z Wami. Na pewno zostaniesz na oddziale o dostaniesz leki, plus częste ktg i pomiar cisnienia. Bedzie dobrze!!pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
BP 02 wrote:Myszkaka- masaz krocza... byly piekne plany ale poki co konczy sie na smarowaniu krocza olejkiem... ludze sie ze choc cos
kupilam tez pilke do siedzenia, ponoc pomaga w przygotowanou do porodu
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Myszka ja trochę probuje masowac, ale nie robie tego tak jak powinnam, bo tam nie sięgam, tylko jedna ręką, a to jednak nie to samo, ale ważne, że w ogóle się czymś smaruje (najlepszy podobno jest olejek ze słodkich migdałów, olej kokosowy tez może być, albo oliwa z oliwek), bo skóra się robi bardziej elastyczna.
Ilona wow obiad na wypasie, jak na szpital, jestem pod wrażeniem.
Ibishka mnie bóle okresowe męczyły właściwie od początku, ale takie lekkie cmienie. Potem jakieś czas był spokój a na dobre zaczęło sie gdzies od ok 20 tyg. Od tego czasu praktycznie codziennie mam takie cmienia i brzuch się spina, ale nie mogę powiedziec, ze jest to bolesne po prostu dyskomfort. Mój lekarz mówi, że to normalne, macica ćwiczy, rozciąga się itd, I jeśli z szyjka się nic nie dzieje to tak ma być. Na tym etapie to już normalne, że się organizm powoli przygotuje i skoro w badaniu wyszło wszystko ok to nie ma się czym martwićoszczędzaj się, jeśli chcesz, ale nie lez plackiem.
Dorota daj znac co powiedzieli w szpitalu. Trzymam kciuki żeby udało się zbić to ciśnienie. Niech malutka jeszcze trochę posiedzi w brzuchu.pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny