X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, a wiesz dlaczego wstrzymali przyjęcia i na jak długo? Coś tam się stało? Remont? Wiem, że moja znajoma chciała tam rodzić, przy czym ona ma termin dopiero na sierpień. Jej szwagierka tam rodziła i była bardzo zadowolona.

Ja o tych przekąskach to myślałam w razie jakbym była głodna po :P bo to jednak długo trwa i duży wysiłek :D Nie wiem czy przy takich emocjach będę w ogóle głodna, ale posiłki w szpitalu są jakoś o 7, 13 i 17, więc od 17 do rana to może być ciężko.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny, ale się wku......łam, sorry, ale muszę wyładować !!!!
    Wstrzymali przyjęcia w szpitalu, który sobie wybrałam.....na tydzień przed porodem, fuck!!!! Torba spakowana i wyniki badań zrobione pod placówkę, milion rozmów z personelem przez tel. i DUPA !!!

Serio, rodzę w domu, bo mam focha !!!! W alternatywie zostaje mi lokalna rzeźnia, kuźwa.....mogę się pożegnać z ochroną krocza i porodem w pozycji wertykalnej. Wykąpią mi malucha i zakropią mu oczy bo tak i już ...ale jestem zła...poczułam się, jakbym przestała być człowiekiem, już nic ode mnie nie zależy....

a może na śląsku znacie jakąś prywatną placówkę bo teraz to jestem w stanie przenosić póki nie wybiorę sobie nowego szpitala....
    czytałam o tym współczuję tych nerwów i tego stresu związanego ze szpitalem,oby szybko się wyjaśniło i szpital przywrócił przyjęcia do porodów

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ProFamilia przechodzi restrukturyzację oficjalnie, tłumaczą się, że nie mają obsady na kwiecień. Nie wiadomo czy przetrwają, ma się to wyjaśnić w ciągu kilku dni. Ja jestem załamana....nie mam pomysłu co teraz , jestem gotowa przeprowadzić się do Warszawy i tam czekać na poród w jakieś przyzwoitej klinice - może tam znacie jakąś polecaną (może być prywatna)? ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja polecam szpital na Żwirki i Wigury, rewelacyjna kadra, profesjonalni, rzetelni, mili, zapewniają poczucie bezpieczeństwa. Jedyny problem to taki że nigdy nie wiadomo czy będzie miejsce, ale taki problem ma niemal każdy szpital w Wawie

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj był dzień pt. “ja chcę na rączki”. Najdłużej Mała na kanapie wytrzymała całe 10 minut :P
    Poza tym ciągle mam problem z pokarmem, tzn jest ale chyba go za mało, piję femaltiker i mam nadzieję że będą tego efekty. Mała chętnie ssie pierś więc tyle dobrego, mam tylko problem z jednym sutkiem, który ciągle się chowa i zanim zacznę karmić muszę go wyciągnąć laktatorem. No cóż, teraz mam nieco inne problemy ;)
    Mała dzisiaj dostała nr pesel i akt urodzenia, jutro jedziemy na zdjęcie szwów i pozałatwiać trochę formalności.
    A poza tym cieszymy się rodzicielstwem i pomimo paru górek jesteśmy mega szczęśliwi ;D

Magdzia85F, Tęskniąca, BP 02, myszkaka, Mirabelcia, Tusianka, ibishka, Rene, grzanewino, aga_90, Etoilka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    ProFamilia przechodzi restrukturyzację oficjalnie, tłumaczą się, że nie mają obsady na kwiecień. Nie wiadomo czy przetrwają, ma się to wyjaśnić w ciągu kilku dni. Ja jestem załamana....nie mam pomysłu co teraz , jestem gotowa przeprowadzić się do Warszawy i tam czekać na poród w jakieś przyzwoitej klinice - może tam znacie jakąś polecaną (może być prywatna)? ;)

Prywatne to.miedicover i Damiana.

Dorotko na pewno się rozkręci laktacja.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia- tak, bedzie sie pojawiac do roku skonczonego Groszka, w pierwsze poltora miesiaca co tydzien, pozniej co dwa. Az mi siw srednio wierzyc w to chce :D ale tak dzis tlumaczyla :) ale ona w szpitalu ze mna nie bedzie, ona jest jak srodowiskowa
    Pomaranczka- super ze sie oswajacie :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Gabryś gryzie sutki/ płytko chwytaaż do granic wytrzymałości... Nie daje rady z tym bólem... smaruje bepantenolem ale przy każdym kolejnym podaniu piersi znowu wielki ból. Niby może łapać dobrze A może za plytko-tak mówią położne więc ratuje się lakfatorem choć wolałabym normalnie. Jak długo tak może boleć?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    U mnie Gabryś gryzie sutki/ płytko chwytaaż do granic wytrzymałości... Nie daje rady z tym bólem... smaruje bepantenolem ale przy każdym kolejnym podaniu piersi znowu wielki ból. Niby może łapać dobrze A może za plytko-tak mówią położne więc ratuje się lakfatorem choć wolałabym normalnie. Jak długo tak może boleć?
    Znam ten ból:-(każde przystawienie do piersi dziecka kończyło się łzami w oczach i myślami żeby przejść na mm,teksty w poradnikach że karmienie naturalne powinno być przyjemne wyprowadzały mnie z równowagi.Jakoś po tygodniu przeszło

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Marta i myszkaka snilyscie się mi, że trafilyscie do szpitala - rodzić.

I jak tam?

U mnie śnieg :/

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Judyta moze wyprobuj nakladki na sutki? Mojej kolezance bardzo pomogly, tez Mala ja strasznie pokaleczyla
    https://www.smyk.com/dziecko-mama/mama/karmienie-piersia/oslonki-na-brodawki.html?p=1

Cos takiego miala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 08:35

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka - czy mozesz skorzystac z rady CDL szpitalnego albo sciagnac sobie CDL do szpitala? Czy Maly mial sprawdzane wedzidelko? Moze jest za krotkie? Moze trzeba popracowac nad sposobem dostawiania do piersi - korygować go jesli jest zle?
    Nakladki nie zalatwia sprawy, bo kiedys trzeba bedzie je odstawic a problem pozostanie...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    jak tam nastój dziś?
    u mnie ciemno, szaro, buro, mokro....;(
    tak się wczoraj zestresowałam tym szpitalem, że od razu moje podbrzusze zaczęło się buntować, miałam wrażenie, że to już...po nocy trochę spokojniej ale dalej czuje jakieś dziwne ukłucia, bóle (ale tylko na dole, więc to nie skurcze) i ogólnie czuję różnicę.
    Bezradność mnie ogarnęła...ja naprawdę nie mam gdzie rodzić teraz...załamka...Przepraszam, że tak smęcę...ale jakbym miała ze 3 tyg. do porodu to pewnie bym to ogarnęła ale w 10 dni to ja nawet nie wiem od czego zacząć...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia Medicover patrzyłaś?
    A brzuch od stres i bolał :(

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, Medicover super wygląda na necie...ale jak ja to zrobię? Do Wa-wy mam 250 km, nie dojadę na skurczach...już myślałam, żeby się tam przeprowadzić po świętach i czekać ale to też trochę bez sensu, może zacząć się jutro albo w połowie kwietnia - to nie do przewidzenia ;(...ręce mi już opadają...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia będzie dobrze! Odpalaj internet i szukaj!
    A w Łodzi jest chyba jeszcze salve?
    A to w Katowicach ta cała Łubinowa?
    Po to masz nas żeby się wygadac i wyzalic:) a do Krk ile nasz km? Bo w Krakowie też słyszałam że jest prywatna klinika z dobrymi opiniami. Super sprzęt podobno nowoczesne itp

Edit. Sprawdziłam że to w Krakowie się nazywa femina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 09:38

Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. Ale na pewno coś musi być niedaleko od Ciebie... Czy to aż taka nisza? :/

A patrzyłaś na stronie: gdzie rodzić? Bo tam też prywatne kliniki.

Wiem, że kiedyś w Krakowie był Scanmed, ale co tam teraz jest, to nie wiem.

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wskazówki, szperam po necie póki co...popołudniu obdzwonie te placówki. Dam znać na czym stanęło :)

Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia a Ty gdzie planujesz rodzić?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dzięki dziewczyny za wskazówki, szperam po necie póki co...popołudniu obdzwonie te placówki. Dam znać na czym stanęło :)
    oby udało Ci się szybko wybrać najlepszy szpital/klinikę dla was:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ