X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga - 250 zł za wizytę to powinien być milszy :D ja u swojego prof płacę 150zł i powiedział wczoraj, że następna będzie gratis ;) miło z jego strony :D
    Kamila - super zdjęcia, eleganckooooo ;) ja też nie mogę doczekać się swoich :)
    Klaudia - dotrwasz :D
    Sylwia - dotrwasz! :D
    Magda - no już myślałam wczoraj, że rodzisz! :D i też ostatnio myslę co z AniąP
    no i Iza - sen mega :D

ja wróciłam z usg, wszystko super super :)

Magdzia85F, ibishka, Tęskniąca, Sylwiaa95, Rene lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka no to dobrze trafiłam. 250 zł! O matko to dużo. Ja płacę 170 zł z usg. Ty chodzisz do gina, który pracuje w sszpi, którym chcesz rodzić?

Klaudia to za tydzień razem wizytujemy. A na wysokim poziomie te skurcze na ktg?
    Dobrze, że lekarz Cię uspokoił.

Grzanewino ja wiem, że nie urodzę tyle wcześniej, no nie...nie wierzę.

No i super, że usg super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:57

grzanewino lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no ja też myślę, że donoszę do dnia kiedy mam się stawić w szpitalu, chociaz powiem szczerze, że przez ostatni tydzień niunia moja tak urosła, że jest mi najnormalniej w świecie ciężko, i gniecie mnie, tym bardziej, że leży poprzecznie, żebra mam tak obolałe że ojoj :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A na wysokim poziomie te skurcze na ktg?

Tym razem dochodziły do ok. 60.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mój gin mi robi usg na każdej wizycie ale takie bez opisu, za to z opisem płacę dodatkowo 200zł. Będę rodzić w innym szpitalu niż on pracuje. Generalnie zaczęłam do niego chodzić przy staraniach o dziecko, znalazłam go na znany lekarz, ma bardzo dobre opinie i faktycznie szybko mi wszystko wyregulował, że zaszłam. Z opieki teraz też jestem zadowolona, no ale jest drogo. Całe szczęście dostaję z luxmedu zwrot 500zł, ale to można raz na kwartał dostać, a ja do niego chodzę co 3 tygodnie obecnie. Nawet nie chcę liczyć ile tysi już wydałam :D

Dziewczyny, jakie macie przekąski do szpitala przygotowane? Ja póki co wzięłam sobie suszone morele i wafle ryżowe, nie mam za bardzo pomysłu.

Dorota, super że u Ciebie takie pozytywy na usg :) i trzymam kciuki za donoszenie do terminu :) to dopiero by się wszyscy lekarze zdziwili, którzy Ci nie dawali szans :)

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to już chyba sporawe.

Grzanewino oj bo robią nadzieję Ci lekarze:P mnie też ciężko, Mała ponad 3kg. Ogólnie to kłaść się ciężko i jak pochodzę dłużej. Ale tak ma być ;)

Myszkaka ja też znalazłam swojego na znanymlekarzu. Szukałam gin-endo. I się trafił dobry. Wykrył mi cp. Potem na monitoring chodziłam. Tarczycę mi okiełznał. Plus taki, że to lekarz 2 w 1. I się dobrze zachowuje w stosunku do mnie.
    To też zależy od placówki. Ja chodzę do Boramedu i MedicHouse.

Biszkopty i wodę. Mężowi kanapki i batony proteinowe.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale się wku......łam, sorry, ale muszę wyładować !!!!
    Wstrzymali przyjęcia w szpitalu, który sobie wybrałam.....na tydzień przed porodem, fuck!!!! Torba spakowana i wyniki badań zrobione pod placówkę, milion rozmów z personelem przez tel. i DUPA !!!

Serio, rodzę w domu, bo mam focha !!!! W alternatywie zostaje mi lokalna rzeźnia, kuźwa.....mogę się pożegnać z ochroną krocza i porodem w pozycji wertykalnej. Wykąpią mi malucha i zakropią mu oczy bo tak i już ...ale jestem zła...poczułam się, jakbym przestała być człowiekiem, już nic ode mnie nie zależy....

a może na śląsku znacie jakąś prywatną placówkę bo teraz to jestem w stanie przenosić póki nie wybiorę sobie nowego szpitala....

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - pro-familia??? Tak???

O to chu...o!!! Bardzo :/

P.S. O co kaman z tym zakraplaniem oczu, że złe???

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, przeciw rzezaczkiwemu zapaleniu spojówek kropka azotanem srebra. Córka mojej sąsiadki dostała od tego chemicznego poparzenia i jest niewidoma . A kto ma teraz rzeczaczke? Dla mnie to zbędna profilaktyka.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Madziu, przeciw rzezaczkiwemu zapaleniu spojówek kropka azotanem srebra. Córka mojej sąsiadki dostała od tego chemicznego poparzenia i jest niewidoma . A kto ma teraz rzeczaczke? Dla mnie to zbędna profilaktyka.

O Boże!!! No co Ty? A wszędzie to stosują??? :(
    Ja całą ciąże nawet infekcji nie miałam.

O a przed chlamydią nie chroni, phy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 15:52

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre szpitale zamiast azotanu srebra stosują erytromycynę - i wtedy jest tez przeciw chlamydii chyba ;)

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Magda - no już myślałam wczoraj, że rodzisz! :D
    Też tak myślałam! :P bo sie nie odzywała, a dziś rano pisze ze u niej nic ciekawego, normalnie byłam pewna że Adusia postanowiła pojawić sie już po tej stronie :p

Klaudia, o ja Cie! Masakra jakaś...
    Co prawda mieszkam na Śląsku ale prywatnych placówek tu nie znam, wiec nie pomogę. Ja w szpitalu zbytniego wyboru nie miałam, dla wcześniaków sa inne zalecenia i nawet nie próbowałam niczemu protestować bo sie zwyczajnie na ro nie przygotowałam :)

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram batoniki (knoppers, kinder country), wodę, nutridrinki i zele energetyczne :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wydaje mi się, że mój gin przegiął z tym przyspieszeniem porodu. Choć gada mi tak od miesiąca.
    Niepotrzebnie mnie nakręca.

No i fakt gaduła też jestem :P

Emily żele energetyczne? One są bezpieczne przy kp?

• Rene Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Są i one - fotki z sesji <3 nie będę wrzucać wszystkich - macie kolaż z trzech :P

d564bb61da57a8f0med.jpg
    ślicznie wyszliście:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene pochwal się tu Nam po wszystkim:)

BP spoko, że z zębami ok. Bo podobno one się nieźle sypią.
    Położna sprawdza Ci w domu szyjkę?

Aga nie czytaj tego, bo się niepotrzebnie nastawisz, na negatyw i się spełni.
    https://m.ceneo.pl/48688209

A synek jest cudny! :)
    pochwalę pochwalę:-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś dowiedziałam że w moim szpitalu nie można jeść w trakcie porodu. Dają kroplowki z glukoza itp ale można tylko ewentualnie małymi łyczkami wodę popijać..

Klaudia to faktycznie masakra, ale dlaczego wstrzymali przyjęcia?!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Aga wydaje mi się, że mój gin przegiął z tym przyspieszeniem porodu. Choć gada mi tak od miesiąca.
    Niepotrzebnie mnie nakręca.

No i fakt gaduła też jestem :P

Emily żele energetyczne? One są bezpieczne przy kp?

Zamierzam je spożyć w trakcie porodu i później już nie jeść :)
    Moja kumpela je miała i dużo jej pomogły podczas porodu i też karmiła piersią i nie mówiła, żeby to jakoś wpływało na kp :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- polozna mi w ogole szyjki nie bada :) za to zwykle paskami bada mi mocz i cisnienie i wage sprawdza :)
    Dzis powiedziała ze brzuch mam juz bardzo nisko i urodze przed terminem :D
    Kamila- piekne zdjecia!
    Klaudia- przykro mi z tym szpitalem, wiadlmo dlaczego?

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja nie będę jeść w trakcie. Bo przed porodem zjem. Z resztą jak się stresuję albo coś mnie boli to żołądek mi wysiada. A nie chcę potegować dolegliwości.

BP a tak pytam, bo ciekawa byłam. A po porodzie ta sama do Ciebie przyjdzie?

Emily dzięki za info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 19:05

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ