X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sobie pomyślałam że może to czop odchodzi? Bo to takie ciągnące jest jak śluz płodny, a przez to że krwawiłam po badaniu szyjki to może dlatego jest czerwony, a dziś brązowy? Myślałam że krwawie cały czas ale nie wiem teraz.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Iza - sen mega....;)
    ja znów spać nie mogę już drugą noc. Budzę się bez powodu i męczę żeby zasnąć znowu.
    Mam wrażenie, że mój brzuch jest już ciężki jak kamień, póki leże albo chodzę to jest ok, najgorzej jest zmienić pozycje - podnieść się, położyć, obrócić z boku na plecy i odwrotnie....jakby mi ktoś doszył kamień do brzucha.

Ja dziś jadę na ktg. Póki co u mnie cisza, nic się nie dzieje, skurcze ustały, żadnych dziwnych objawów - może cisza przez burzą ? Boję się tej pełni teraz, bo Święta , wolałam bym jednak je przetrwać w dwupaku.

A wczoraj byłam na myjni z autem ;) - obiecywałam to sobie tygodniami, bo wstyd było takiego "strupka" pod blokiem trzymać ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka pewnie czop. Bo niektóre są takie krwiste. To się szykuj. Bo przy takim szybciej poród nadchodzi.

Klaudia daj znać po ktg. Z tą pełnią, to ciekawe ile Nam się Maluszków posypie :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    w poniedziałek miałam już ostatnią wizytę u ginka z synkiem wszystko ok waży 3800g,mam już skierowanie na cc,3.04 mam iść do szpitala i tam po badaniach będzie podjęta decyzja czy zostaje i na drugi dzień będzie cesarka czy jeszcze czekamy...

Magdzia85F, Tusianka, ibishka, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Ja też nie mam opisów usg. Tylko zdjęcia. Jedyny opis mam z tego dodatkowego połowkowego :)

Ja się chyba zaczynam denerwować podświadomie. Non stop śni mi się poród.
    Mój sen który przebił wszystkie był taki mniej więcej że dostałam SMS że mam się na 10 zgłosić w wielki piątek na CC, poszlam i mówię że ale czemu itp. Ale tamten lekarz się uparl że robimy cc i już. W trakcie cesarki go przekonałam żeby mi dał spróbować SN więc co zrobił? Wsadził dziecko z powrotem do brzucha, złapał 3 szwami i z takim rozcietym lekko przychyconym brzuchem wstałam i podreptalam rodzic na porodówke heh Ale był luz bo się nie musiałam martwić o niedotlenienie małej bo miała dostęp powietrza Przez szpare w brzuchu :-D

Ale człowiek głupi hehe

Madzia, Klaudia co u Was?

U mnie z badaniami jest podobnie podane i położna też mówiła że grupa krwi najważniejsza i to musi być oryginał :)
    niezły sen hihi mi też się często poród śni i to nie cesarka tylko sn,dziecko urodziłam na sali porodowej a żeby urodzić łożysko to musiałam przejść do osobnej sali bo takie mają procedury w szpitalu :-D

ibishka lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Iza- usmialam sie czytajac o twoim snie :)
    Klaudia- tez wczoraj myjnie ogarnelam- w ogole jakos wczoraj tak sie nasprzatalam ze az dziw ze nie zaczelam rodzic ;)
    Dzis polozna do nas przychodzi, to przyspieszylam wielkanocne porzadki ;)
    Bylam tez w koncu u dentysty- juz od poczatku lutego probowalam sie umowic, a tu sie okazalo ze moja juz nie pracuje w tej klinice i troche mnie zbywali... wiec poszlam do dentystki meza, jak mi termin w koncu na polowe kqiwtnia zasugerowali :D
    Ale na szczescie moje zabki dobrze zniosly ciaze i poza sciaganiem kamienia nie miala nic do roboty :) taaaaka jestem szczesliwa :)

ibishka, Magdzia85F, grzanewino, Rene lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Mam wzloty i upadki. Jak czytam relacje dziewczyn że urodziły to nabieram pewności i mam pozytywne nastawienie, a teraz znowu dół że jak ja dam radę :/
    Ja sobie poczytałam wątek Lutówek i się przeraziłam. Większość z Dziewczyn jest zalamana, nie spi, płacze i dzieci wiszą im na cyckach calymi dniami. Do tego płaczą i nie lubią kąpieli, wiekszosc ma kolki.. i żeby bylo ciekawiej raczej są to dzieci ktorym sie odwidziało w którymś momencie, więc boje sie co mnie czeka, bo ja póki co narzekac nie mogę :)

Iza zabójczy sen :D

Emily ktorys konkretnie lezaczek z Tiny love? Bo brałam pod uwage ten 3w1, ale wizualnie bardziej podoba mi się Chicco hoopla :) i fajnie jakby nie zajmował za dużo miejsca :d

Bylismy dzisiaj z Małym u okulisty, się matka upłakała że masakra.. badanie jest straszne jak na nie patrzysz, ale Synuś dzielny, płakał tylko przy wziernikowaniu :)

myszkaka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene pochwal się tu Nam po wszystkim:)

BP spoko, że z zębami ok. Bo podobno one się nieźle sypią.
    Położna sprawdza Ci w domu szyjkę?

Aga nie czytaj tego, bo się niepotrzebnie nastawisz, na negatyw i się spełni.
    https://m.ceneo.pl/48688209

A synek jest cudny! :)

BP 02 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - wszystkie polecenia miałam co do tego bujaka - http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek-bujaczek-gondola-czerwony-i7089204933.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_plaean_dziecko&ev_adgr=Dziecko&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=Cj0KCQjw-uzVBRDkARIsALkZAdnM5EmEtDxZRs6aUoukQkSO9KGaQMLhlajU7PmnGofhbJ_WA726SEEaAgVGEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CPuChu_ijtoCFc054Aod71sDWQ (link randomowy :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 12:10

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale fajny. Emily a ten mój co wrzuciłam?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - ja się na bujaczkach nie znam :P generalnie sama jestem przeciwna tym, które nie da się rozłożyć do pozycji leżącej :) wiadomo - wszystko dla ludzi, ale trzeba używać z głową :)

grzanewino lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten co znalazłam rozkłada się. Właśnie też nie wiem, czym się dokładnie kierować, ale ten ma dobre opinie i do usypiania na później będzie ok.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda śliczny jest u dodatkowo fajnie bo ma funkcję kołyski, ale z tego co widzę to pozycja leżąca jedynie w gondoli jest?
    Emily, a ten "Twój" to ten ktory nazwałam 3w1, tez o nim myślałam ale w sumie to nie wiem sama. Mi sie podoba taki:
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/334860/s/chicco-hoopla-new-lezaczek-szary/

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są i one - fotki z sesji <3 nie będę wrzucać wszystkich - macie kolaż z trzech :P

d564bb61da57a8f0med.jpg

myszkaka, Magdzia85F, Tusianka, aga_90, Tęskniąca, ibishka, grzanewino, BP 02, Rene, Etoilka, APrzybylska lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od lekarza. Był raczej niezadowolony z badania u położnej, mówił że to jest niepotrzebne przyspieszanie porodu, że nie mam wskazań żeby już wywoływać. Szyjka niby miękka, ale jeszcze nie gotowa. On też mi włożył dwa palce, ale nic nie bolało.
    Jestem skołowana, bo ona mi kazała przyjść znowu 4.04 żeby właśnie szyjkę pobudzać, a ten nie każe.
    Teraz to już jestem pewna że mi czop odchodzi i się zaczęłam bać, żeby mi kurde poród w święta nie przyszedł, bo wiadomo jak się w święta w szpitalu opiekują.

Grześ przez 2,5 tygodnia przybrał prawie 500g, waży 3300g aktualnie.

Aga, oby się Wiktorkowi nic nie odwidziało i był cały czas taki grzeczny jak dotychczas :)

Co do bujaczków to ja na razie będę miała po prostu kołyskę, a bujaczek mam babybjorn ale to chyba będę używać już jak Grześ będzie większy.

Piękne fotki!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 12:41

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily cudnie :)
    pięknie wyglądałaś!

Aga hm... Na filmiku widać, że się da leżaczek zrobić. A ten Twój też fajny:)

Myszkaka no wiesz gin pewnie nie lubi, jak Mu ktoś wchodzi w drogę. No i wizyty są przecież dłużej ;) 3300g to ładna waga :)

Do.mojego to nawet nie mam szans się zapisać przed porodem. A nawet w kwietniu! Dopiero termin na maj! :/

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila- cudne zdjęcia! Pięknie wygladacie :)

Kinga- właśnie tego sie obawiam, że mu się w ktoryms momencie odwidzi :d a Grześ ma idealną wagę, nie za duzy, nie za mały :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzień wizyte, mam nadzieje że dotrwamy w dwupaku :D

xk81pfk.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Aga, właśnie też mi się wydaje, że się wkurzył że ktoś mu ingeruje. On jest zawsze bardzo miły, mówił że moja decyzja itp, ale się nasłuchałam jakie to niepotrzebne. I teraz w sumie nie wiem co mam robić, czy iść znowu do położnej tak jak chciała, czy nie.
    A co do wizyt dłużej to też odniosłam takie wrażenie.. Miał mi dziś zrobić usg z opisem, żeby była szacunkowa waga do porodu i wszystkie dane, ale nie zrobił, bo uznał że mam przyjść 9.04, a teraz to mi zrobi usg ale tylko powie wagę w razie jakbym jednak wcześniej zaczęła rodzić.
    No to po co mi kazał dziś przychodzić, skoro mógł np. 04.04, to by było w połowie drogi między dzisiejszą wizytą, a tą kolejną. No ale 250zł ma w kieszeni ;)
    I co do wizyty, to właśnie mnie kazał przyjąć nawet jeśli nie ma miejsca, że przed pacjentkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:16

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek ponownie,
    ja po KTG - skurcze się zapisują, ale nieregularne, położna zdziwiona, bo nie reaguje na nie i pyta się czy ja cokolwiek czuję, mówię że tak ale delikatne napinanie tylko a ona: chyba trochę bardziej, niż delikatne....a poprzednim razem jak faktycznie je dość mocno czułam, to inna położna stwierdziła, że to tylko smyranie....także pełen subiektywizm ;)

U Małej szaleje tętno, pojawiają się akceleracje, kazali mi iść z wydrukiem na konsultacje, ale gin. powiedział, że na tym etapie to norma - mała się niecierpliwi ;)

Kolejne KTG za tydzień , ciekawe czy dotrwam ;)

Kamila - przepiękne zdjęcia !!!

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ