Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Judyta!
Aga, buziaki dla WiktorkaPo cc to chyba jakieś 3 miesiące trzeba odczekać z ćwiczeniami, jak nie więcej.
Pofarbowałam dzisiaj włosy, w końcu nie mam tylu siwychPrzepakowałam trochę torbę do szpitala, bo miałam tam wsadzonych trochę rzeczy, gdybym miała na patologii leżeć. Przy okazji ogarnęłam nasz pokój, wygotowałam smoczki i laktator, a wszystkie maskotki i książeczki materiałowe wrzuciłam w reklamówce do zamrażarki. Wczoraj myślałam, że coś się będzie rozkręcać, bo pod wieczór złapały mnie takie fest bóle miesiączkowe. Wzięłam no-spę i przeszło wszystko, chociaż dzisiaj coś mnie przeczyściło dwa razy - ale to pewnie przez to że ostatnio męczyły mnie zaparcia. Jutro wizyta i zobaczymy, czy mała ma już ponad 4kg i kiedy ewentualna cesarka.
BP 02, aga_90 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Judyta gratulacje! Duzo zdrówka dla Was ❤️
Ja po czesci juz nie wiem co sie dzieje na tym wątku! Tu PSN tu CC !
Wiktorek jaki szczuplutki, przystojniak Mały!
Ja nie kapalam dziecka w szpitalu, jakos fakt, ze ochlapią go woda do mnie nie przemówił. Teraz kapiemy sie codziennie. Nie mige jej rozbudzić do kapaniaod 17 jest dentka... wiec powili to idzie, ake pozniej pada pi cycu i tfu tfu niech śpi i rośnie.
Wlasnie ile Wiktor wazy!
Magda skurcze te przepowiadające to takie dziwne uczucie tzn: leżysz i nagle czujesz lekki niepokój nagle coraz mocniej spina die brzuch sz do momentu szczytu, trzyna chwile i puszcza. Tak jakbyś pompowała balon i nagle był twardy po czym po wypuszczeniu powietrza powraca do "normalnosci". Ja takie skurcze miałam ok 3 miesiące przed porodem.aga_90 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję
waga z dziś to 2615g także idziemy jak burza :d ale tak się przyzwyczaiłam do maluszka że dla mnie jest to duży chłopak :p tylko wszystkie ciuszki mu są duże.. zamówiłam mu taki ciepły kombinezon z H&M rozm. 56 to sie chlopak w tym zgubi :p
Dziewczyny pytanie z innej beczki: czy któraś z Was nie chce kupić laktatora? Mam nowy, nierozpakowany. Lansinoh na 1 pierś. Konkretnie ten: https://www.aptekagemini.pl/lansinoh-laktator-elektr-pojed-8-vat.html
Kupiłam za 298zł
Zamówiłam, ale zanim do mnie dotarł puścili nas ze szpitala do domu, wiec musialam kupic na szybko inny.. myslalam ze ten odesle bez problemu, ale niestety nie podlega zwrotowi. I jestem w d*
Ktos cos? -
Gratulacje dla kolejnej mamy:)
Ale dużo się tu dzieję..
Ja miałam dziś wizyte.. termin za 11 dni.. mała waży 3500 g a szyjka zamknięta i widoków nie ma narazie.. chociaz lekarka twierdzi ze moze zawsze sie zacząć
Co do zzo troche z nią pogadałam na tem temat i jedyne co mnie zniechęca do niego to możliwe pozniej dolegliwości kręgosłupa.. waga +16 kg ale czuje jakby było conajmniej 30:) -
olKaczucha wrote:Apropo.. a jak bd wygotowywac butelki? Codziennie we wrzatku czy w wyparzaczu jakims? Macie zakupione laktatory juz?
A laktatory, o ironio, mam 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 23:21
-
Może błąd pomiaru, inna waga, albo jak sugerowały dziewczyny na drugim wątku - puchniesz? Czasem może być tego nie widać gołym okiem.
Dawno tak kiepskiej nocy nie miałam. Najpierw nie mogłam zasnąć, udało mi się dopiero przed 2. A po 4 obudził mnie mąż, jak wchodził do łóżka. Zwykle idę dalej spać, a dzisiaj klops, przewracałam się z boku na bok. Wczoraj mnie w ogóle uraczył tekstem, że nigdy nie miałam takiego wielkiego brzucha, nie ma to jak podbudować żoną przy końcówce ciąży
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Judyta gratulacje!
Marta ma rację, może puchniesz itp. Jeszcze nie zdarzyłas się pozbyć wody z organizmu, macica też się dopiero obkurcza także zobaczysz za kilka dni
Wiktorek jest śliczny! Do zjedzenia w całościto niesamowite że on już będzie takim 'ogarniętym' niemowlaczkiem kiedy rodzic będzie ostatnia z nas (pewnie ja;-))
Marysiu trzymam kciuki za szybki powrót do domu! Zdrówka dla Was!
A ja miałam kiepska noc, brzuch się spinal dość mocno więc koło 2 Zazylam nospe.. Już niedługo i ja wyrzucę przez okno;-)
A i tak w ogóle to witam się w 9 miesiącu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47d7fc30d395.jpgTusianka, aga_90, pomarańczka_33, Magdzia85F, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochane, tak jak Aga Wam już napisała od wczoraj od 19 jesteśmy w domu
Nocka dzięki tatusiowi pozwoliła mi się zregenerowaćMalutka swoją pierwszą noc spędziła w łóżeczku, jest tak malutka że we wszystkim tonie
Myślę nad tym jak Wam pokazać moje Słoneczko, bo wybaczcie ale tu na publiczne forum nie chcę wrzucać Jej zdjęć, jak coś wymyślę to dam Wam znać.
Gratulacje Judytko! Teraz wracaj do sprawności żeby móc się w pełni cieszyć swoim Skarbem:D
Marysia, trzymaj się! U nas na początku Mała miała być naświetlana 1,5 doby a w końcu przedłużyli nam to do 2 i 5h.
Będę tu zaglądać do Was w miarę możliwości a teraz idę karmić moją CalineczkęMagdzia85F, ibishka, Tusianka, machirude, BP 02, aga_90, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Dorotka to super że już w domku jestescie
a ja znalazłam rozwiązanie na nasze wagowe rozterki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/525c0b1f96bd.jpgBP 02, Tusianka, Magdzia85F, aga_90, machirude, pomarańczka_33, Ilona92, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość