X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Judyta!

Aga, buziaki dla Wiktorka :) Po cc to chyba jakieś 3 miesiące trzeba odczekać z ćwiczeniami, jak nie więcej.

Pofarbowałam dzisiaj włosy, w końcu nie mam tylu siwych :D Przepakowałam trochę torbę do szpitala, bo miałam tam wsadzonych trochę rzeczy, gdybym miała na patologii leżeć. Przy okazji ogarnęłam nasz pokój, wygotowałam smoczki i laktator, a wszystkie maskotki i książeczki materiałowe wrzuciłam w reklamówce do zamrażarki. Wczoraj myślałam, że coś się będzie rozkręcać, bo pod wieczór złapały mnie takie fest bóle miesiączkowe. Wzięłam no-spę i przeszło wszystko, chociaż dzisiaj coś mnie przeczyściło dwa razy - ale to pewnie przez to że ostatnio męczyły mnie zaparcia. Jutro wizyta i zobaczymy, czy mała ma już ponad 4kg i kiedy ewentualna cesarka.

BP 02, aga_90 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, wow jak ten czas leci, już Wiktorek ma miesiąc, szok! Cudny jest :) ile teraz waży? Pewnie szybko nadrabia.

Judyta gratulacje! :)

aga_90 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja też jutro mam wizytę i dowiem się czy moja niunia osiągnęła już 3kg :)

Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca- w jakim szpitalu chcesz rodzić?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta gratulacje! Duzo zdrówka dla Was ❤️
    Ja po czesci juz nie wiem co sie dzieje na tym wątku! Tu PSN tu CC !
    Wiktorek jaki szczuplutki, przystojniak Mały! :)

Ja nie kapalam dziecka w szpitalu, jakos fakt, ze ochlapią go woda do mnie nie przemówił. Teraz kapiemy sie codziennie. Nie mige jej rozbudzić do kapania :/ od 17 jest dentka... wiec powili to idzie, ake pozniej pada pi cycu i tfu tfu niech śpi i rośnie.
    Wlasnie ile Wiktor wazy!
    Magda skurcze te przepowiadające to takie dziwne uczucie tzn: leżysz i nagle czujesz lekki niepokój nagle coraz mocniej spina die brzuch sz do momentu szczytu, trzyna chwile i puszcza. Tak jakbyś pompowała balon i nagle był twardy po czym po wypuszczeniu powietrza powraca do "normalnosci". Ja takie skurcze miałam ok 3 miesiące przed porodem.

aga_90 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Teskniaca- w jakim szpitalu chcesz rodzić?
    Chciałabym w ProFamilii

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis uczucie jakiegos super twardego/ ciezkiego brzucha, ale nic nie boli :D pewno to jeszcze nic ale cos nowego :D

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) waga z dziś to 2615g także idziemy jak burza :d ale tak się przyzwyczaiłam do maluszka że dla mnie jest to duży chłopak :p tylko wszystkie ciuszki mu są duże.. zamówiłam mu taki ciepły kombinezon z H&M rozm. 56 to sie chlopak w tym zgubi :p

Dziewczyny pytanie z innej beczki: czy któraś z Was nie chce kupić laktatora? Mam nowy, nierozpakowany. Lansinoh na 1 pierś. Konkretnie ten: https://www.aptekagemini.pl/lansinoh-laktator-elektr-pojed-8-vat.html
    Kupiłam za 298zł
    Zamówiłam, ale zanim do mnie dotarł puścili nas ze szpitala do domu, wiec musialam kupic na szybko inny.. myslalam ze ten odesle bez problemu, ale niestety nie podlega zwrotowi. I jestem w d*
    Ktos cos? :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judytko, gratulacje!!! Zdrówka dla Was!

My niestety dalej w szpitalu, Wojtuś też ma żółtaczkę... tak się rozbeczałam jak Go wkładali do tego inkubatora z lampami :( teraz też przykro patrzeć jak się męczy. Czekamy do środy i liczymy na poprawę.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Wiktorek jest cudny <3

aga_90 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego zapomnialam :p
    Judyta gratulacje! Wracajcie szybciutko do sił :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnej mamy:)
    Ale dużo się tu dzieję..
    Ja miałam dziś wizyte.. termin za 11 dni.. mała waży 3500 g a szyjka zamknięta i widoków nie ma narazie.. chociaz lekarka twierdzi ze moze zawsze sie zacząć:)
    Co do zzo troche z nią pogadałam na tem temat i jedyne co mnie zniechęca do niego to możliwe pozniej dolegliwości kręgosłupa.. waga +16 kg ale czuje jakby było conajmniej 30:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo.. a jak bd wygotowywac butelki? Codziennie we wrzatku czy w wyparzaczu jakims? Macie zakupione laktatory juz?

iv09mg7yklmn388j.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Apropo.. a jak bd wygotowywac butelki? Codziennie we wrzatku czy w wyparzaczu jakims? Macie zakupione laktatory juz?
    Ja po kazdym uzyciu zalewam wrzątkiem. Mam podgrzewacz z funkcją sterylizatora, ale jeszcze z niej nie skorzystałam :d
    A laktatory, o ironio, mam 2 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 23:21

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ważyłam 77.5 tuż przed cc. Jak wstanę to się zważę i zobaczymy ile zeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 06:40

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszło mi 3.5 kg po porodzie. Z czego dziecko dążyli 3300 więc nie wiem
    Reszta tak mało by ważyłA?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może błąd pomiaru, inna waga, albo jak sugerowały dziewczyny na drugim wątku - puchniesz? Czasem może być tego nie widać gołym okiem.

Dawno tak kiepskiej nocy nie miałam. Najpierw nie mogłam zasnąć, udało mi się dopiero przed 2. A po 4 obudził mnie mąż, jak wchodził do łóżka. Zwykle idę dalej spać, a dzisiaj klops, przewracałam się z boku na bok. Wczoraj mnie w ogóle uraczył tekstem, że nigdy nie miałam takiego wielkiego brzucha, nie ma to jak podbudować żoną przy końcówce ciąży :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta gratulacje!
    Marta ma rację, może puchniesz itp. Jeszcze nie zdarzyłas się pozbyć wody z organizmu, macica też się dopiero obkurcza także zobaczysz za kilka dni :)

Wiktorek jest śliczny! Do zjedzenia w całości :) to niesamowite że on już będzie takim 'ogarniętym' niemowlaczkiem kiedy rodzic będzie ostatnia z nas (pewnie ja;-))

Marysiu trzymam kciuki za szybki powrót do domu! Zdrówka dla Was!

A ja miałam kiepska noc, brzuch się spinal dość mocno więc koło 2 Zazylam nospe.. Już niedługo i ja wyrzucę przez okno;-)

A i tak w ogóle to witam się w 9 miesiącu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47d7fc30d395.jpg

Tusianka, aga_90, pomarańczka_33, Magdzia85F, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, tak jak Aga Wam już napisała od wczoraj od 19 jesteśmy w domu :D
    Nocka dzięki tatusiowi pozwoliła mi się zregenerować :) Malutka swoją pierwszą noc spędziła w łóżeczku, jest tak malutka że we wszystkim tonie ;)

Myślę nad tym jak Wam pokazać moje Słoneczko, bo wybaczcie ale tu na publiczne forum nie chcę wrzucać Jej zdjęć, jak coś wymyślę to dam Wam znać.

Gratulacje Judytko! Teraz wracaj do sprawności żeby móc się w pełni cieszyć swoim Skarbem:D

Marysia, trzymaj się! U nas na początku Mała miała być naświetlana 1,5 doby a w końcu przedłużyli nam to do 2 i 5h.

Będę tu zaglądać do Was w miarę możliwości a teraz idę karmić moją Calineczkę <3

Magdzia85F, ibishka, Tusianka, machirude, BP 02, aga_90, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka to super że już w domku jestescie :)

a ja znalazłam rozwiązanie na nasze wagowe rozterki :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/525c0b1f96bd.jpg

BP 02, Tusianka, Magdzia85F, aga_90, machirude, pomarańczka_33, Ilona92, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ