X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 30 skończyłam w lutym ;)

grzanewino lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmlodsza to chyba ja jestem :D 23 lata skonczylam w marcu :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tak. Sylwia wygrałaś!

Boże ja od Ciebie 10 lat starsza jestem, tylko Ty niecały tydzień przede mną urodziny miałaś, 8 o ile pamiętam. A ja 14 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 16:41

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiscie chyba wiekszosc po 30stce :) Ja tez :D

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie 8-go ;)

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu mam gdzie przestawić łóżeczko i na bank to zrobię, mój synek pocyckal się trochę i znowu śpi ciekawa jaka noc będzie.
    Ja ogólnie przytyłam 21 kg.
    No i będę miała w kwietniu 37 :)

Nie wiem Madzia czy przy KP tak się chce jeść mi zresztą bardzo dzisiaj ogólnie jadłam wszystko

Dzisiaj dzwoniłem do położnej i powiedziała że przed świętami nie przyjdzie bo nie ma czasu bo jakieś ma sprawy rodzinne i pytała które to dziecko a że drugie to nie da rady i takie tam, jutro idę sama do przychodni na wizytę, panie mnie pytały czy położna była u mnie, powiedziałam że nie ma czasu, nie wpuszcze do domu, koniec mam to gdzieś, jutro nie będę wypełniać deklaracji dla niej a jak zadzwoni żeby się umówić to powiem że nie mam czasu, w poprzedniej ciąży, położna sama przyszła do nas dwa dni jak że szpitala wróciłam i nie musiałam za nią dzwonić, masakra jakaś.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka do domu już dziś jedzie z Kirą :) :)

Magdzia85F, machirude, Tusianka, BP 02, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Marichude Natalia - to Ty też po 30tce jestes? widzę, że sporo tu nas ;)
    moja koleżanka urodziła rok temu (też już po 30) i schudła do wagi ze studiów, mówi, że baaardzo dawno tyle nie ważyła, więc ja myślę, że i nam się uda :)
    Tak, rocznikowo 33, ale jestem z końca roku :) też trochę liczę, że karmienie(o ile coś z niego wyjdzie)+mało snu (w moim przypadku stres i brak snu to najlepsze środki odchudzajace) i kg poleca w dół, bo jak patrzę na znajome, to rzeczywiście większość chudsza niż przed ciążą, ale z drugiej strony przed ciążą chciałam zejść tak ze 4 kg w dół i nie udało mi się...dopiero jak zaszlam w ciążę to trochę waga spadła na początku, bo nie miałam apetytu, więc zobaczymy jak to bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Pomarańczka do domu już dziś jedzie z Kirą :) :)

Też właśnie widziałam :)

Agiii znając mnie, to pewnie będę jeść :P ale położna! Nic nie podpisuj, to też dostanie po łapach!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 26 skończę w grudniu.
    Agata co do miejsca na łóżko zgadzam sie w 100-%ze nie zawsze pasuje tam gdzie chcemy je postawic, żyły wodne przeciąg miedzy oknem a drzwiami i takie duperele, ale one niestwty wpływają na prawidłowy sen.
    To ci położna, Twoja nie przyjdzie, a moja dała zezwolenie na pare produktow do jedzenia no i kilka rad.
    A mam pytanie czy cos sie stanie jak zamocze pępek? Bo nie zapytałam o niego :D

Mi sie ciagle chce jesc i mam spore spadki cukry, non stop pragnienie jak na pustyni. Macica mi sie juz prawie skurczyła z czego bardzo sie cieszę! Ja miałam +19, ale od tamtej pory sie nie ważyłam. Legginsy z ciazy robia sie za luźne, ake za to niektóre koszulki ciasne, cyce sa jak balony.
    Magda ja tez lubie za wyniki !
    Najważniejsze, zeby miec szyjkę podatna na skracanie i centralizowania. Moja była straszna :-/
    Klaudia ekstra papu! Ja tez zrobiłam dzis obiad, az pękam z dumy:)

Magdzia85F, myszkaka, grzanewino, Tusianka, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    No i będę miała w kwietniu 37 :)
    Agata, jesteś 1981 czy 1982 ?
    Ja 1982 i 7.04 mam urodziny więc się śmieje, że albo urodzę po 30-stce albo przed 40 , haha, zależy z której strony "7" się urodzi ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    A mam pytanie czy cos sie stanie jak zamocze pępek? Bo nie zapytałam o niego :D

Nic się nie stanie, tylko dłużej będzie "schnąć" żeby odpaść - to działa tak samo jak strupek na zbitym kolanie ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona nic się nie stanie, jak zamoczysz pępek.

A po czym poznać, że macica się skurczyła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:56

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu normalnie polewali dzieci wodą nie patrzac na pępek. Potem i tak gazikiem wycierali do sucha. Także nic sie nie stanie, mozesz zmoczyc :)

Dziewczyny, a ile po cc mozna zaczac ćwiczyć? Bo cos mi sie plaski tyłek zrobił xD i chetnie bym coś podziałała w tym kierunku :) a i brzuszek taki "luźny" :d

A tu Mój Synuś chciał sie przywitać z ciociami :D
    d97e0d24f98f2a50med.jpg
    Ps. Dzisiaj skończył miesiąc :)

Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, Tęskniąca, Emily89, BP 02, Etoilka, Monnn, myszkaka, machirude, Ilona92, Agiii37, pomarańczka_33, Haana lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Wiktorek jest uroczy, cud, miód dosłownie i już ma miesiąc...jak ten czas leci :)

aga_90 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodziak :)

aga_90 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Żyje!
    Gabryś urodził się o 9.40 53 cm i 3300. Wszystko bardzo szybko. Leżymy. Dopiero o 21 będziemy się pionizowac. Jutro postaram się dokładniej opisać.

Tęskniąca, grzanewino, Etoilka, BP 02, Monnn, Tusianka, myszkaka, machirude, Ilona92, aga_90, Agiii37, pomarańczka_33, Haana lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE Judytko, zdrówka dla Was !!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta - gratulacje dla Ciebie i synka :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Judyta- trzymaj sie cieplo :)

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ