X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 30 skończyłam w lutym ;)

grzanewino lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmlodsza to chyba ja jestem :D 23 lata skonczylam w marcu :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tak. Sylwia wygrałaś!

Boże ja od Ciebie 10 lat starsza jestem, tylko Ty niecały tydzień przede mną urodziny miałaś, 8 o ile pamiętam. A ja 14 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 16:41

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiscie chyba wiekszosc po 30stce :) Ja tez :D

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie 8-go ;)

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu mam gdzie przestawić łóżeczko i na bank to zrobię, mój synek pocyckal się trochę i znowu śpi ciekawa jaka noc będzie.
    Ja ogólnie przytyłam 21 kg.
    No i będę miała w kwietniu 37 :)

Nie wiem Madzia czy przy KP tak się chce jeść mi zresztą bardzo dzisiaj ogólnie jadłam wszystko

Dzisiaj dzwoniłem do położnej i powiedziała że przed świętami nie przyjdzie bo nie ma czasu bo jakieś ma sprawy rodzinne i pytała które to dziecko a że drugie to nie da rady i takie tam, jutro idę sama do przychodni na wizytę, panie mnie pytały czy położna była u mnie, powiedziałam że nie ma czasu, nie wpuszcze do domu, koniec mam to gdzieś, jutro nie będę wypełniać deklaracji dla niej a jak zadzwoni żeby się umówić to powiem że nie mam czasu, w poprzedniej ciąży, położna sama przyszła do nas dwa dni jak że szpitala wróciłam i nie musiałam za nią dzwonić, masakra jakaś.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka do domu już dziś jedzie z Kirą :) :)

Magdzia85F, machirude, Tusianka, BP 02, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Marichude Natalia - to Ty też po 30tce jestes? widzę, że sporo tu nas ;)
    moja koleżanka urodziła rok temu (też już po 30) i schudła do wagi ze studiów, mówi, że baaardzo dawno tyle nie ważyła, więc ja myślę, że i nam się uda :)
    Tak, rocznikowo 33, ale jestem z końca roku :) też trochę liczę, że karmienie(o ile coś z niego wyjdzie)+mało snu (w moim przypadku stres i brak snu to najlepsze środki odchudzajace) i kg poleca w dół, bo jak patrzę na znajome, to rzeczywiście większość chudsza niż przed ciążą, ale z drugiej strony przed ciążą chciałam zejść tak ze 4 kg w dół i nie udało mi się...dopiero jak zaszlam w ciążę to trochę waga spadła na początku, bo nie miałam apetytu, więc zobaczymy jak to bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Pomarańczka do domu już dziś jedzie z Kirą :) :)

Też właśnie widziałam :)

Agiii znając mnie, to pewnie będę jeść :P ale położna! Nic nie podpisuj, to też dostanie po łapach!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 26 skończę w grudniu.
    Agata co do miejsca na łóżko zgadzam sie w 100-%ze nie zawsze pasuje tam gdzie chcemy je postawic, żyły wodne przeciąg miedzy oknem a drzwiami i takie duperele, ale one niestwty wpływają na prawidłowy sen.
    To ci położna, Twoja nie przyjdzie, a moja dała zezwolenie na pare produktow do jedzenia no i kilka rad.
    A mam pytanie czy cos sie stanie jak zamocze pępek? Bo nie zapytałam o niego :D

Mi sie ciagle chce jesc i mam spore spadki cukry, non stop pragnienie jak na pustyni. Macica mi sie juz prawie skurczyła z czego bardzo sie cieszę! Ja miałam +19, ale od tamtej pory sie nie ważyłam. Legginsy z ciazy robia sie za luźne, ake za to niektóre koszulki ciasne, cyce sa jak balony.
    Magda ja tez lubie za wyniki !
    Najważniejsze, zeby miec szyjkę podatna na skracanie i centralizowania. Moja była straszna :-/
    Klaudia ekstra papu! Ja tez zrobiłam dzis obiad, az pękam z dumy:)

Magdzia85F, myszkaka, grzanewino, Tusianka, BP 02, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    No i będę miała w kwietniu 37 :)
    Agata, jesteś 1981 czy 1982 ?
    Ja 1982 i 7.04 mam urodziny więc się śmieje, że albo urodzę po 30-stce albo przed 40 , haha, zależy z której strony "7" się urodzi ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    A mam pytanie czy cos sie stanie jak zamocze pępek? Bo nie zapytałam o niego :D

Nic się nie stanie, tylko dłużej będzie "schnąć" żeby odpaść - to działa tak samo jak strupek na zbitym kolanie ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona nic się nie stanie, jak zamoczysz pępek.

A po czym poznać, że macica się skurczyła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:56

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu normalnie polewali dzieci wodą nie patrzac na pępek. Potem i tak gazikiem wycierali do sucha. Także nic sie nie stanie, mozesz zmoczyc :)

Dziewczyny, a ile po cc mozna zaczac ćwiczyć? Bo cos mi sie plaski tyłek zrobił xD i chetnie bym coś podziałała w tym kierunku :) a i brzuszek taki "luźny" :d

A tu Mój Synuś chciał sie przywitać z ciociami :D
    d97e0d24f98f2a50med.jpg
    Ps. Dzisiaj skończył miesiąc :)

Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, Tęskniąca, Emily89, BP 02, Etoilka, Monnn, myszkaka, machirude, Ilona92, Agiii37, pomarańczka_33, Haana lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Wiktorek jest uroczy, cud, miód dosłownie i już ma miesiąc...jak ten czas leci :)

aga_90 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodziak :)

aga_90 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Żyje!
    Gabryś urodził się o 9.40 53 cm i 3300. Wszystko bardzo szybko. Leżymy. Dopiero o 21 będziemy się pionizowac. Jutro postaram się dokładniej opisać.

Tęskniąca, grzanewino, Etoilka, BP 02, Monnn, Tusianka, myszkaka, machirude, Ilona92, aga_90, Agiii37, pomarańczka_33, Haana lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE Judytko, zdrówka dla Was !!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta - gratulacje dla Ciebie i synka :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Judyta- trzymaj sie cieplo :)

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ