X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mnie to trochę dziwiło, ale mówił że z takim rozwarciem można i z 2 tygodnie jeszcze chodzić :D Tym bardziej, że czop dalej siedzi, a na ktg żadnych skurczy. We wtorek mam przyjechać znowu na wizytę, jakby coś się więcej ruszyło, to mnie wtedy zostawi na oddziale i w środę "będziemy działać". Mam nadzieję, że nic się samo nie zacznie przez święta i dotrwam. Dopisał mnie do swojej listy, że przejmuje prowadzenie ciąży, żeby mnie czasem nie odesłali ze szpitala w razie gdyby jednak się zaczęła akcja.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene no wiem...ale 2 tygodnie temu, to jakoś tak mnie nie niecierpliwiło.

Marta dobrze, że zapisali Cię. W sumie to lada dzień możesz rodzić! :-)

Do dziewczyn rozpakowanych : jak Wasi mężczyźni? Pomagają?

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

My po pierwszej nocy w domu :) na razie jest cudownie! Docieramy się do Ciebie wszyscy w trójkę, mąż zakochany w maluchu, pomaga jak może. Na razie nie mamy problemów z karmieniem (tfu tfu), Wojtuś ładnie przybiera.
    Dziś już była u nas położna środowiskowa. Ponoć jestem ładnie zszyta - liczę na to, że wszystko się szybko zagoi. Brzuch też już prawie płaski. Ale mam rozstępy na boku jednej piersi - żeby nie było tak kolorowo ;)

Klaudia, jeśli chodzi o Śląsk to słyszałam dobre opinie o Zabrzu (wszyscy znajomi polecają, ponoć super warunki i kadra) i jakiejś prywatnej placówce w Mysłowicach. A jeśli o Kraków, to ja rodziłam w Siemiradzkim (niepubliczny, ale w ramach NFZ) i bardzo polecam. Można wykupić jednoosobowy pokój, prywatnego lekarza, położną itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 15:16

Magdzia85F, Tusianka, Tęskniąca, Rene, Monnn, ibishka, BP 02, Ilona92, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene no wiem...ale 2 tygodnie temu, to jakoś tak mnie nie niecierpliwiło.

Marta dobrze, że zapisali Cię. W sumie to lada dzień możesz rodzić! :-)

Do dziewczyn rozpakowanych : jak Wasi mężczyźni? Pomagają?
    ja już mogę odpowiedzieć na to pytanko chociaż jeszcze jesteśmy nierozpakowani.Mój już zapowiedział że przejmuje stery nad starszymi dziećmi żebym się mogła skupić tylko na maluszku a nie nad odrabianiem lekcji(dotyczy córek)czy szykowaniem młodego do przedszkola.Po zastanowieniu się doszłam do wniosku że on ,,boi''się noworodków hihi mimo doświadczenia jakie ma w tym temacie,pożyjemy zobaczymy jak to będzie.Na pewno docenię każdą pomoc:-)

Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Etoilka, BP 02, Ilona92, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam już czy to pisałam, ale skoro padło pytanie to odpowiem :)
    Do konca tyg moj maz jest na l4 (po cesarce żony sie należy) i póki co dzielnie walczy :) pora nocna 3-4 jest calkowicie jego, takze ja przesypiam noce, ciągiem jakies 6-7h, a rano 6-7 jest już moja zmiana i wtedy śpi mąż :D zobaczymy jak będzie ak mąż wróci do pracy..
    A poza tym kąpiemy na zmianę co drugi dzień i każdy sobie pilnuje kiedy on, bo walka jest :P
    Więc w skrócie: wzajemnie się uzupełniamy :)

Marysia super że juz w domu! I oby kazdy dzien byl taki udany :)

Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Rene, Etoilka, myszkaka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Nie pamiętam już czy to pisałam, ale skoro padło pytanie to odpowiem :)
    Do konca tyg moj maz jest na l4 (po cesarce żony sie należy) i póki co dzielnie walczy :) pora nocna 3-4 jest calkowicie jego, takze ja przesypiam noce, ciągiem jakies 6-7h, a rano 6-7 jest już moja zmiana i wtedy śpi mąż :D zobaczymy jak będzie ak mąż wróci do pracy..
    A poza tym kąpiemy na zmianę co drugi dzień i każdy sobie pilnuje kiedy on, bo walka jest :P
    Więc w skrócie: wzajemnie się uzupełniamy :)

Marysia super że juz w domu! I oby kazdy dzien byl taki udany :)
    powiedz mi kto wypisuje takie zwolnienie ginekolog czy lekarz z poz i ile można mieć tego zwolnienia?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki obwód główki mają/miały Wasze Maluchy w 38 tc?

Nie przyjrzalam się wymiarom podczas wizyty, a teraz siedzę, czytam w necie i jestem załamana, że ten obwód jest za mały. Trochę mam nadzieję na to, że to taki szybki pomiar był i po prostu mało dokładny, bo do ostatniego usg 4 tygodnie temu wszystko było w normie.

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Dziewczyny, jaki obwód główki mają/miały Wasze Maluchy w 38 tc?

Nie przyjrzalam się wymiarom podczas wizyty, a teraz siedzę, czytam w necie i jestem załamana, że ten obwód jest za mały. Trochę mam nadzieję na to, że to taki szybki pomiar był i po prostu mało dokładny, bo do ostatniego usg 4 tygodnie temu wszystko było w normie.
    u mnie wpisane jest HC=335mm usg miałam w poniedziałek był to skończony 37 tydzień

machirude lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko :) tak mi przynajmniej powiedziała moja kadrowa.
    Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :d

machirude lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko :) tak mi przynajmniej powiedziała moja kadrowa.
    Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :d
    dziękuję za info:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    dziękuję za info:-)

aga_90 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude w 36t2d 31,5 cm. Brzuszek podobnie.

Rene to zależy od szpitala. Ale zazwyczaj nie wypiszą. Można iść do rodzinnego z wypisem. Mój Mąż po operacji tak zrobił. A cc to też operacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 19:34

Rene, machirude lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Machirude w 36t2d 31,5 cm. Brzuszek podobnie.

Rene to zależy od szpitala. Ale zazwyczaj nie wypiszą. Można iść do rodzinnego z wypisem. Mój Mąż po operacji tak zrobił. A cc to też operacja.
    jeśli szpital nie wypiszę to tak zrobimy pójdziemy do rodzinnego

Magdzia85F lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka - super wyglądasz !!!

Kryzys ze szpitalem zażegnany, ProFamilia działa normalnie. :):):):)

A ja dziś przeżyłam dziwny ból, brzuch stwardniał ale spięcie czułam tylko na dole, to był długi jednostajny skurcz....czyli to jeszcze nie to, prawda?

Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, Rene, Monnn, BP 02, aga_90, machirude, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ilonka - super wyglądasz !!!

Kryzys ze szpitalem zażegnany, ProFamilia działa normalnie. :):):):)

A ja dziś przeżyłam dziwny ból, brzuch stwardniał ale spięcie czułam tylko na dole, to był długi jednostajny skurcz....czyli to jeszcze nie to, prawda?
    Dobrze że już wszystko się wyjaśniło jeśli chodzi o szpital ale ile stresu musiało Cie to kosztować...teraz spokojnie możesz czekać na poród:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, w moim szpitalu położne wypisują L4 w ramach opieki na żonę też po porodzie SN.

Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Rene, w moim szpitalu położne wypisują L4 w ramach opieki na żonę też po porodzie SN.
    to dobry szpital masz :-)
    w każdym szpitalu powinno tak być bo przecież po porodzie sn kobieta też potrzebuję wsparcia i opieki

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - uffff.... ale nerwów Cię to trochę kosztowało....

brzuch mnie dziś bolał od rana, w sumie same żebra i cały dzien struty,
    we wtorek idziemy ustalać już chyba ostateczny termin cc ;)
    no i dostałam pierwsze zdjęcia z naszej sesji :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba238ff52439.jpg

Tusianka, Tęskniąca, ibishka, Magdzia85F, machirude, Monnn, aga_90, Mirabelcia, Etoilka, pomarańczka_33, Rene, Ilona92, Katy lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś....Twój mąż bardzo męski, bo rękę tą "w kadrze" grzecznie na brzuszku trzyma, ale tą " za kadrem" to już na pupie haha ;) A tak serio - super zdjęcie !!!

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29.03.18, 3370g, 56cm, 22.57, cc :) fotka jak wstanę. I opiszę Wam tą masakrę.

Kocham ją nad wszystko :)

ibishka, pomarańczka_33, Tęskniąca, olKaczucha, Magdzia85F, Ilona92, BP 02, Tusianka, Sylwiaa95, monroe, Haana, Etoilka, myszkaka, Rene, grzanewino, aga_90, machirude lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ