Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie też mnie to trochę dziwiło, ale mówił że z takim rozwarciem można i z 2 tygodnie jeszcze chodzić
Tym bardziej, że czop dalej siedzi, a na ktg żadnych skurczy. We wtorek mam przyjechać znowu na wizytę, jakby coś się więcej ruszyło, to mnie wtedy zostawi na oddziale i w środę "będziemy działać". Mam nadzieję, że nic się samo nie zacznie przez święta i dotrwam. Dopisał mnie do swojej listy, że przejmuje prowadzenie ciąży, żeby mnie czasem nie odesłali ze szpitala w razie gdyby jednak się zaczęła akcja.
nick nieaktualny, Ilona92 lubią tę wiadomość

04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Hej!
My po pierwszej nocy w domu
na razie jest cudownie! Docieramy się do Ciebie wszyscy w trójkę, mąż zakochany w maluchu, pomaga jak może. Na razie nie mamy problemów z karmieniem (tfu tfu), Wojtuś ładnie przybiera.
Dziś już była u nas położna środowiskowa. Ponoć jestem ładnie zszyta - liczę na to, że wszystko się szybko zagoi. Brzuch też już prawie płaski. Ale mam rozstępy na boku jednej piersi - żeby nie było tak kolorowo
Klaudia, jeśli chodzi o Śląsk to słyszałam dobre opinie o Zabrzu (wszyscy znajomi polecają, ponoć super warunki i kadra) i jakiejś prywatnej placówce w Mysłowicach. A jeśli o Kraków, to ja rodziłam w Siemiradzkim (niepubliczny, ale w ramach NFZ) i bardzo polecam. Można wykupić jednoosobowy pokój, prywatnego lekarza, położną itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 15:16
nick nieaktualny, Tusianka, Tęskniąca, Rene, Monnn, ibishka, BP 02, Ilona92, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość

-
ja już mogę odpowiedzieć na to pytanko chociaż jeszcze jesteśmy nierozpakowani.Mój już zapowiedział że przejmuje stery nad starszymi dziećmi żebym się mogła skupić tylko na maluszku a nie nad odrabianiem lekcji(dotyczy córek)czy szykowaniem młodego do przedszkola.Po zastanowieniu się doszłam do wniosku że on ,,boi''się noworodków hihi mimo doświadczenia jakie ma w tym temacie,pożyjemy zobaczymy jak to będzie.Na pewno docenię każdą pomoc:-)Magdzia85F wrote:Rene no wiem...ale 2 tygodnie temu, to jakoś tak mnie nie niecierpliwiło.
Marta dobrze, że zapisali Cię. W sumie to lada dzień możesz rodzić!
Do dziewczyn rozpakowanych : jak Wasi mężczyźni? Pomagają?
nick nieaktualny, Tusianka, ibishka, Etoilka, BP 02, Ilona92, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Nie pamiętam już czy to pisałam, ale skoro padło pytanie to odpowiem

Do konca tyg moj maz jest na l4 (po cesarce żony sie należy) i póki co dzielnie walczy
pora nocna 3-4 jest calkowicie jego, takze ja przesypiam noce, ciągiem jakies 6-7h, a rano 6-7 jest już moja zmiana i wtedy śpi mąż
zobaczymy jak będzie ak mąż wróci do pracy..
A poza tym kąpiemy na zmianę co drugi dzień i każdy sobie pilnuje kiedy on, bo walka jest
Więc w skrócie: wzajemnie się uzupełniamy
Marysia super że juz w domu! I oby kazdy dzien byl taki udany
nick nieaktualny, Tusianka, ibishka, Rene, Etoilka, myszkaka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

-
powiedz mi kto wypisuje takie zwolnienie ginekolog czy lekarz z poz i ile można mieć tego zwolnienia?aga_90 wrote:Nie pamiętam już czy to pisałam, ale skoro padło pytanie to odpowiem

Do konca tyg moj maz jest na l4 (po cesarce żony sie należy) i póki co dzielnie walczy
pora nocna 3-4 jest calkowicie jego, takze ja przesypiam noce, ciągiem jakies 6-7h, a rano 6-7 jest już moja zmiana i wtedy śpi mąż
zobaczymy jak będzie ak mąż wróci do pracy..
A poza tym kąpiemy na zmianę co drugi dzień i każdy sobie pilnuje kiedy on, bo walka jest
Więc w skrócie: wzajemnie się uzupełniamy
Marysia super że juz w domu! I oby kazdy dzien byl taki udany
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jaki obwód główki mają/miały Wasze Maluchy w 38 tc?
Nie przyjrzalam się wymiarom podczas wizyty, a teraz siedzę, czytam w necie i jestem załamana, że ten obwód jest za mały. Trochę mam nadzieję na to, że to taki szybki pomiar był i po prostu mało dokładny, bo do ostatniego usg 4 tygodnie temu wszystko było w normie. -
u mnie wpisane jest HC=335mm usg miałam w poniedziałek był to skończony 37 tydzieńmachirude wrote:Dziewczyny, jaki obwód główki mają/miały Wasze Maluchy w 38 tc?
Nie przyjrzalam się wymiarom podczas wizyty, a teraz siedzę, czytam w necie i jestem załamana, że ten obwód jest za mały. Trochę mam nadzieję na to, że to taki szybki pomiar był i po prostu mało dokładny, bo do ostatniego usg 4 tygodnie temu wszystko było w normie.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko
tak mi przynajmniej powiedziała moja kadrowa.
Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :d

-
dziękuję za info:-)aga_90 wrote:Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko
Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :d -
dziękuję za info:-)aga_90 wrote:Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko
Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :d
aga_90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMachirude w 36t2d 31,5 cm. Brzuszek podobnie.
Rene to zależy od szpitala. Ale zazwyczaj nie wypiszą. Można iść do rodzinnego z wypisem. Mój Mąż po operacji tak zrobił. A cc to też operacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 19:34
Rene, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
jeśli szpital nie wypiszę to tak zrobimy pójdziemy do rodzinnegoMagdzia85F wrote:Machirude w 36t2d 31,5 cm. Brzuszek podobnie.
Rene to zależy od szpitala. Ale zazwyczaj nie wypiszą. Można iść do rodzinnego z wypisem. Mój Mąż po operacji tak zrobił. A cc to też operacja.
-
Ilonka - super wyglądasz !!!
Kryzys ze szpitalem zażegnany, ProFamilia działa normalnie.

A ja dziś przeżyłam dziwny ból, brzuch stwardniał ale spięcie czułam tylko na dole, to był długi jednostajny skurcz....czyli to jeszcze nie to, prawda?
nick nieaktualny, Tusianka, Etoilka, Rene, Monnn, BP 02, aga_90, nick nieaktualny, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

-
Dobrze że już wszystko się wyjaśniło jeśli chodzi o szpital ale ile stresu musiało Cie to kosztować...teraz spokojnie możesz czekać na poród:-)Tęskniąca wrote:Ilonka - super wyglądasz !!!
Kryzys ze szpitalem zażegnany, ProFamilia działa normalnie.

A ja dziś przeżyłam dziwny ból, brzuch stwardniał ale spięcie czułam tylko na dole, to był długi jednostajny skurcz....czyli to jeszcze nie to, prawda?
-
to dobry szpital maszEtoilka wrote:Rene, w moim szpitalu położne wypisują L4 w ramach opieki na żonę też po porodzie SN.

w każdym szpitalu powinno tak być bo przecież po porodzie sn kobieta też potrzebuję wsparcia i opieki
nick nieaktualny, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Klaudia - uffff.... ale nerwów Cię to trochę kosztowało....
brzuch mnie dziś bolał od rana, w sumie same żebra i cały dzien struty,
we wtorek idziemy ustalać już chyba ostateczny termin cc
no i dostałam pierwsze zdjęcia z naszej sesji
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba238ff52439.jpg
Tusianka, Tęskniąca, ibishka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Monnn, aga_90, Mirabelcia, Etoilka, pomarańczka_33, Rene, Ilona92, Katy lubią tę wiadomość
Dorotka 17/04/2018 💗
Radzio 17/02/2026 💙 -
29.03.18, 3370g, 56cm, 22.57, cc
fotka jak wstanę. I opiszę Wam tą masakrę.
Kocham ją nad wszystko
ibishka, pomarańczka_33, Tęskniąca, olKaczucha, nick nieaktualny, Ilona92, BP 02, Tusianka, Sylwiaa95, monroe, Haana, Etoilka, myszkaka, Rene, grzanewino, aga_90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]