Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie też mnie to trochę dziwiło, ale mówił że z takim rozwarciem można i z 2 tygodnie jeszcze chodzić
Tym bardziej, że czop dalej siedzi, a na ktg żadnych skurczy. We wtorek mam przyjechać znowu na wizytę, jakby coś się więcej ruszyło, to mnie wtedy zostawi na oddziale i w środę "będziemy działać". Mam nadzieję, że nic się samo nie zacznie przez święta i dotrwam. Dopisał mnie do swojej listy, że przejmuje prowadzenie ciąży, żeby mnie czasem nie odesłali ze szpitala w razie gdyby jednak się zaczęła akcja.
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Hej!
My po pierwszej nocy w domuna razie jest cudownie! Docieramy się do Ciebie wszyscy w trójkę, mąż zakochany w maluchu, pomaga jak może. Na razie nie mamy problemów z karmieniem (tfu tfu), Wojtuś ładnie przybiera.
Dziś już była u nas położna środowiskowa. Ponoć jestem ładnie zszyta - liczę na to, że wszystko się szybko zagoi. Brzuch też już prawie płaski. Ale mam rozstępy na boku jednej piersi - żeby nie było tak kolorowo
Klaudia, jeśli chodzi o Śląsk to słyszałam dobre opinie o Zabrzu (wszyscy znajomi polecają, ponoć super warunki i kadra) i jakiejś prywatnej placówce w Mysłowicach. A jeśli o Kraków, to ja rodziłam w Siemiradzkim (niepubliczny, ale w ramach NFZ) i bardzo polecam. Można wykupić jednoosobowy pokój, prywatnego lekarza, położną itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 15:16
Magdzia85F, Tusianka, Tęskniąca, Rene, Monnn, ibishka, BP 02, Ilona92, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Rene no wiem...ale 2 tygodnie temu, to jakoś tak mnie nie niecierpliwiło.
Marta dobrze, że zapisali Cię. W sumie to lada dzień możesz rodzić!
Do dziewczyn rozpakowanych : jak Wasi mężczyźni? Pomagają?Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Etoilka, BP 02, Ilona92, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Nie pamiętam już czy to pisałam, ale skoro padło pytanie to odpowiem
Do konca tyg moj maz jest na l4 (po cesarce żony sie należy) i póki co dzielnie walczypora nocna 3-4 jest calkowicie jego, takze ja przesypiam noce, ciągiem jakies 6-7h, a rano 6-7 jest już moja zmiana i wtedy śpi mąż
zobaczymy jak będzie ak mąż wróci do pracy..
A poza tym kąpiemy na zmianę co drugi dzień i każdy sobie pilnuje kiedy on, bo walka jest
Więc w skrócie: wzajemnie się uzupełniamy
Marysia super że juz w domu! I oby kazdy dzien byl taki udanyMagdzia85F, Tusianka, ibishka, Rene, Etoilka, myszkaka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
aga_90 wrote:Nie pamiętam już czy to pisałam, ale skoro padło pytanie to odpowiem
Do konca tyg moj maz jest na l4 (po cesarce żony sie należy) i póki co dzielnie walczypora nocna 3-4 jest calkowicie jego, takze ja przesypiam noce, ciągiem jakies 6-7h, a rano 6-7 jest już moja zmiana i wtedy śpi mąż
zobaczymy jak będzie ak mąż wróci do pracy..
A poza tym kąpiemy na zmianę co drugi dzień i każdy sobie pilnuje kiedy on, bo walka jest
Więc w skrócie: wzajemnie się uzupełniamy
Marysia super że juz w domu! I oby kazdy dzien byl taki udany -
nick nieaktualnyDziewczyny, jaki obwód główki mają/miały Wasze Maluchy w 38 tc?
Nie przyjrzalam się wymiarom podczas wizyty, a teraz siedzę, czytam w necie i jestem załamana, że ten obwód jest za mały. Trochę mam nadzieję na to, że to taki szybki pomiar był i po prostu mało dokładny, bo do ostatniego usg 4 tygodnie temu wszystko było w normie. -
machirude wrote:Dziewczyny, jaki obwód główki mają/miały Wasze Maluchy w 38 tc?
Nie przyjrzalam się wymiarom podczas wizyty, a teraz siedzę, czytam w necie i jestem załamana, że ten obwód jest za mały. Trochę mam nadzieję na to, że to taki szybki pomiar był i po prostu mało dokładny, bo do ostatniego usg 4 tygodnie temu wszystko było w normie.machirude lubi tę wiadomość
-
Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko
tak mi przynajmniej powiedziała moja kadrowa.
Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :dmachirude lubi tę wiadomość
-
aga_90 wrote:Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko
Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :d -
aga_90 wrote:Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko
Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :daga_90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMachirude w 36t2d 31,5 cm. Brzuszek podobnie.
Rene to zależy od szpitala. Ale zazwyczaj nie wypiszą. Można iść do rodzinnego z wypisem. Mój Mąż po operacji tak zrobił. A cc to też operacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 19:34
Rene, machirude lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Machirude w 36t2d 31,5 cm. Brzuszek podobnie.
Rene to zależy od szpitala. Ale zazwyczaj nie wypiszą. Można iść do rodzinnego z wypisem. Mój Mąż po operacji tak zrobił. A cc to też operacja.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Ilonka - super wyglądasz !!!
Kryzys ze szpitalem zażegnany, ProFamilia działa normalnie.
A ja dziś przeżyłam dziwny ból, brzuch stwardniał ale spięcie czułam tylko na dole, to był długi jednostajny skurcz....czyli to jeszcze nie to, prawda?Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, Rene, Monnn, BP 02, aga_90, machirude, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Ilonka - super wyglądasz !!!
Kryzys ze szpitalem zażegnany, ProFamilia działa normalnie.
A ja dziś przeżyłam dziwny ból, brzuch stwardniał ale spięcie czułam tylko na dole, to był długi jednostajny skurcz....czyli to jeszcze nie to, prawda?
-
Etoilka wrote:Rene, w moim szpitalu położne wypisują L4 w ramach opieki na żonę też po porodzie SN.
w każdym szpitalu powinno tak być bo przecież po porodzie sn kobieta też potrzebuję wsparcia i opiekiMagdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Klaudia - uffff.... ale nerwów Cię to trochę kosztowało....
brzuch mnie dziś bolał od rana, w sumie same żebra i cały dzien struty,
we wtorek idziemy ustalać już chyba ostateczny termin cc
no i dostałam pierwsze zdjęcia z naszej sesji
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba238ff52439.jpgTusianka, Tęskniąca, ibishka, Magdzia85F, machirude, Monnn, aga_90, Mirabelcia, Etoilka, pomarańczka_33, Rene, Ilona92, Katy lubią tę wiadomość
-
29.03.18, 3370g, 56cm, 22.57, cc
fotka jak wstanę. I opiszę Wam tą masakrę.
Kocham ją nad wszystkoibishka, pomarańczka_33, Tęskniąca, olKaczucha, Magdzia85F, Ilona92, BP 02, Tusianka, Sylwiaa95, monroe, Haana, Etoilka, myszkaka, Rene, grzanewino, aga_90, machirude lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]