X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mnie to trochę dziwiło, ale mówił że z takim rozwarciem można i z 2 tygodnie jeszcze chodzić :D Tym bardziej, że czop dalej siedzi, a na ktg żadnych skurczy. We wtorek mam przyjechać znowu na wizytę, jakby coś się więcej ruszyło, to mnie wtedy zostawi na oddziale i w środę "będziemy działać". Mam nadzieję, że nic się samo nie zacznie przez święta i dotrwam. Dopisał mnie do swojej listy, że przejmuje prowadzenie ciąży, żeby mnie czasem nie odesłali ze szpitala w razie gdyby jednak się zaczęła akcja.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene no wiem...ale 2 tygodnie temu, to jakoś tak mnie nie niecierpliwiło.

Marta dobrze, że zapisali Cię. W sumie to lada dzień możesz rodzić! :-)

Do dziewczyn rozpakowanych : jak Wasi mężczyźni? Pomagają?

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

My po pierwszej nocy w domu :) na razie jest cudownie! Docieramy się do Ciebie wszyscy w trójkę, mąż zakochany w maluchu, pomaga jak może. Na razie nie mamy problemów z karmieniem (tfu tfu), Wojtuś ładnie przybiera.
    Dziś już była u nas położna środowiskowa. Ponoć jestem ładnie zszyta - liczę na to, że wszystko się szybko zagoi. Brzuch też już prawie płaski. Ale mam rozstępy na boku jednej piersi - żeby nie było tak kolorowo ;)

Klaudia, jeśli chodzi o Śląsk to słyszałam dobre opinie o Zabrzu (wszyscy znajomi polecają, ponoć super warunki i kadra) i jakiejś prywatnej placówce w Mysłowicach. A jeśli o Kraków, to ja rodziłam w Siemiradzkim (niepubliczny, ale w ramach NFZ) i bardzo polecam. Można wykupić jednoosobowy pokój, prywatnego lekarza, położną itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 15:16

Magdzia85F, Tusianka, Tęskniąca, Rene, Monnn, ibishka, BP 02, Ilona92, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene no wiem...ale 2 tygodnie temu, to jakoś tak mnie nie niecierpliwiło.

Marta dobrze, że zapisali Cię. W sumie to lada dzień możesz rodzić! :-)

Do dziewczyn rozpakowanych : jak Wasi mężczyźni? Pomagają?
    ja już mogę odpowiedzieć na to pytanko chociaż jeszcze jesteśmy nierozpakowani.Mój już zapowiedział że przejmuje stery nad starszymi dziećmi żebym się mogła skupić tylko na maluszku a nie nad odrabianiem lekcji(dotyczy córek)czy szykowaniem młodego do przedszkola.Po zastanowieniu się doszłam do wniosku że on ,,boi''się noworodków hihi mimo doświadczenia jakie ma w tym temacie,pożyjemy zobaczymy jak to będzie.Na pewno docenię każdą pomoc:-)

Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Etoilka, BP 02, Ilona92, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam już czy to pisałam, ale skoro padło pytanie to odpowiem :)
    Do konca tyg moj maz jest na l4 (po cesarce żony sie należy) i póki co dzielnie walczy :) pora nocna 3-4 jest calkowicie jego, takze ja przesypiam noce, ciągiem jakies 6-7h, a rano 6-7 jest już moja zmiana i wtedy śpi mąż :D zobaczymy jak będzie ak mąż wróci do pracy..
    A poza tym kąpiemy na zmianę co drugi dzień i każdy sobie pilnuje kiedy on, bo walka jest :P
    Więc w skrócie: wzajemnie się uzupełniamy :)

Marysia super że juz w domu! I oby kazdy dzien byl taki udany :)

Magdzia85F, Tusianka, ibishka, Rene, Etoilka, myszkaka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Nie pamiętam już czy to pisałam, ale skoro padło pytanie to odpowiem :)
    Do konca tyg moj maz jest na l4 (po cesarce żony sie należy) i póki co dzielnie walczy :) pora nocna 3-4 jest calkowicie jego, takze ja przesypiam noce, ciągiem jakies 6-7h, a rano 6-7 jest już moja zmiana i wtedy śpi mąż :D zobaczymy jak będzie ak mąż wróci do pracy..
    A poza tym kąpiemy na zmianę co drugi dzień i każdy sobie pilnuje kiedy on, bo walka jest :P
    Więc w skrócie: wzajemnie się uzupełniamy :)

Marysia super że juz w domu! I oby kazdy dzien byl taki udany :)
    powiedz mi kto wypisuje takie zwolnienie ginekolog czy lekarz z poz i ile można mieć tego zwolnienia?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki obwód główki mają/miały Wasze Maluchy w 38 tc?

Nie przyjrzalam się wymiarom podczas wizyty, a teraz siedzę, czytam w necie i jestem załamana, że ten obwód jest za mały. Trochę mam nadzieję na to, że to taki szybki pomiar był i po prostu mało dokładny, bo do ostatniego usg 4 tygodnie temu wszystko było w normie.

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Dziewczyny, jaki obwód główki mają/miały Wasze Maluchy w 38 tc?

Nie przyjrzalam się wymiarom podczas wizyty, a teraz siedzę, czytam w necie i jestem załamana, że ten obwód jest za mały. Trochę mam nadzieję na to, że to taki szybki pomiar był i po prostu mało dokładny, bo do ostatniego usg 4 tygodnie temu wszystko było w normie.
    u mnie wpisane jest HC=335mm usg miałam w poniedziałek był to skończony 37 tydzień

machirude lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko :) tak mi przynajmniej powiedziała moja kadrowa.
    Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :d

machirude lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Rene nam powiedzieli w szpitalu że wypisuje lekarz prowadzący, a moj gin powiedział ze mogli to wypisac w szpitalu, więc zależy na kogo trafisz. Nalezy się 14dni l4 na żonę, odliczane od przysługujących ojcu 60dni/rok na opiekę na dziecko. Ty mozesz być na macietzynskim, a mąż miec l4 na dziecko :) tak mi przynajmniej powiedziała moja kadrowa.
    Machirude mój synek w skonczonym 37tyg mial główkę 32cm, ale juz po tej stronie brzuszka :d
    dziękuję za info:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    dziękuję za info:-)

aga_90 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude w 36t2d 31,5 cm. Brzuszek podobnie.

Rene to zależy od szpitala. Ale zazwyczaj nie wypiszą. Można iść do rodzinnego z wypisem. Mój Mąż po operacji tak zrobił. A cc to też operacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 19:34

Rene, machirude lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Machirude w 36t2d 31,5 cm. Brzuszek podobnie.

Rene to zależy od szpitala. Ale zazwyczaj nie wypiszą. Można iść do rodzinnego z wypisem. Mój Mąż po operacji tak zrobił. A cc to też operacja.
    jeśli szpital nie wypiszę to tak zrobimy pójdziemy do rodzinnego

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka - super wyglądasz !!!

Kryzys ze szpitalem zażegnany, ProFamilia działa normalnie. :):):):)

A ja dziś przeżyłam dziwny ból, brzuch stwardniał ale spięcie czułam tylko na dole, to był długi jednostajny skurcz....czyli to jeszcze nie to, prawda?

Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, Rene, Monnn, BP 02, aga_90, machirude, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ilonka - super wyglądasz !!!

Kryzys ze szpitalem zażegnany, ProFamilia działa normalnie. :):):):)

A ja dziś przeżyłam dziwny ból, brzuch stwardniał ale spięcie czułam tylko na dole, to był długi jednostajny skurcz....czyli to jeszcze nie to, prawda?
    Dobrze że już wszystko się wyjaśniło jeśli chodzi o szpital ale ile stresu musiało Cie to kosztować...teraz spokojnie możesz czekać na poród:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, w moim szpitalu położne wypisują L4 w ramach opieki na żonę też po porodzie SN.

Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Rene, w moim szpitalu położne wypisują L4 w ramach opieki na żonę też po porodzie SN.
    to dobry szpital masz :-)
    w każdym szpitalu powinno tak być bo przecież po porodzie sn kobieta też potrzebuję wsparcia i opieki

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - uffff.... ale nerwów Cię to trochę kosztowało....

brzuch mnie dziś bolał od rana, w sumie same żebra i cały dzien struty,
    we wtorek idziemy ustalać już chyba ostateczny termin cc ;)
    no i dostałam pierwsze zdjęcia z naszej sesji :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba238ff52439.jpg

Tusianka, Tęskniąca, ibishka, Magdzia85F, machirude, Monnn, aga_90, Mirabelcia, Etoilka, pomarańczka_33, Rene, Ilona92, Katy lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś....Twój mąż bardzo męski, bo rękę tą "w kadrze" grzecznie na brzuszku trzyma, ale tą " za kadrem" to już na pupie haha ;) A tak serio - super zdjęcie !!!

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29.03.18, 3370g, 56cm, 22.57, cc :) fotka jak wstanę. I opiszę Wam tą masakrę.

Kocham ją nad wszystko :)

ibishka, pomarańczka_33, Tęskniąca, olKaczucha, Magdzia85F, Ilona92, BP 02, Tusianka, Sylwiaa95, monroe, Haana, Etoilka, myszkaka, Rene, grzanewino, aga_90, machirude lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ