X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino- czopki glicerynowe tez pomagaja :) czytalam tez o burakach, ale nie testowalam

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zaparciami niestety nie pomogę, nie znam tematu.

Dziewczyny po cc, czy nad Waszą raną tez są takie zgrubienia? Tak jakby zrosty na zszyciu wewnętrznym.. boli po dotyku :/ do wizyty jeszcze 1,5tyg, ale w przyszlym tyg musze zapytać położną, bo zaczyna mnie to martwić, mialam nadzieję ze to bedzie maleć a nic sie nie zmienia :/

Zdrowych, spokojnych Świąt Wam życzę i oby Wasze Maluchy przyszły na świat bezbolesnie, bez komplikacji i były grzeczniuteńkie :D

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:)
    Ja do terminu mam jeszcze 6 dni a jutro ktg i zobaczymy co mi powie lekarka.
    Zaczynam sie bać coraz bardziej.. dodajcie trochę otuchy .. dziewczyny ktore rodziły naturalnie.. da sie przeżyć?:(

Ilona92 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Zaczynam sie bać coraz bardziej.. dodajcie trochę otuchy .. dziewczyny ktore rodziły naturalnie.. da sie przeżyć?:(
    Gdyby nie dalo sie przeżyć sn to ludzkosc by nie przetrwala ;)

Ja tez mam jutro (a w sumie dzis) badanie i KTG - jade juz z torba. Jesli cos sie rozkreci to zostaje. Nie moge spac :( brzuch napiety, Mlody sie wypina..

BP 02, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zbieram na ktg niedlugo... chcialam sie wyspac, ale Maluch chyba salse tanczyc sie uczy dzis ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Jeszcze nie rodzilam,ale juz teraz Ci powiem- damy rade :)

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w kwietniu, kwietnióweczki !!!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 08:13

Ilona92, Etoilka, pomarańczka_33, Tusianka, aga_90, ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Ja mam podobnie, też się boję. Bardziej chyba długości bólu (te godziny skurczy) niż ich intensywności. No i tego żeby obyło się bez komplikacji. Tez sobie powtarzam, jak Emily, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i choć mam niski próg bólu i jestem panikara to może zepne się w sobie, zmobilizuje i dam radę . A ja mam za sobą tragiczna noc. Wstawałam chyba milion razy, na zewnątrz całą noc jakieś hałasy a nad ranem śpiewy w kościele (mieszkam obok). Do tego tak się nakręciłam tą pełnią, że przy każdym ruchu wyczekiwałam na skurcz, Haha, tym bardziej że wczoraj wieczorem jakieś dziwne kłucia w pochwie czułam a podobno wtedy szyjka wtedy pracuje. Jeszcze tylko dziś i jutro przetrwać i mogę rodzic- plan zrealizowany.

BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Z zaparciami niestety nie pomogę, nie znam tematu.

Dziewczyny po cc, czy nad Waszą raną tez są takie zgrubienia? Tak jakby zrosty na zszyciu wewnętrznym.. boli po dotyku :/ do wizyty jeszcze 1,5tyg, ale w przyszlym tyg musze zapytać położną, bo zaczyna mnie to martwić, mialam nadzieję ze to bedzie maleć a nic sie nie zmienia :/

Zdrowych, spokojnych Świąt Wam życzę i oby Wasze Maluchy przyszły na świat bezbolesnie, bez komplikacji i były grzeczniuteńkie :D
    Tak. Mam podobnie. Może zmniejszy się A może zostanie. Na dodatek u mnie rana po pierwszej cc była piękna i płaska A teraz jest wypukłe w jednej strony... I jeszcze z krwiakiem...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    A co z Magda?

Kochane dacie rade przetrwać! Nie ma sie czego bać. Kamila dobrxe pisze!
    Jak juz dojdziecie do II fazy porodu , bedziecie juz prawie na finishu:) ja uważałam bóle parte za wygrana jedna niga!
    Zobaczycie główkę i kazdy bol odpuszcza i nagle jest dziecko na Waszym brzuchu! Możecie sie witać całować , przytulać i uspokoić :) a wszystko inne idzie w zapomnienie! Nie pamiętacie prawie niczego. Rozpoczynacie nowy rozdział, nowy początek, dalyscie na swiat nowe Zycie, Wasza istotę. Nie bójcie sie! Do wykonania zadanie, inaczej nie podchodzicie do tego :)
    Ja porod wspominam dobrze, pomimo mojego cięcia z konieczności :)

Etoilka, BP 02, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wspominam mój poród bardzo dobrze, mimo nacięcia :) Nie bójcie się, nie ma czego! Trochę poboli, ale dzidziuś wszystko wynagrodzi! Szybko wrócicie do formy i będziecie się sobą cieszyć.
    Trzymamy kciuki!

Ilona92, Tusianka, ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Kwietniówek jednak dotrwała do kwietnia :)

Jak wrócę do domu i się ogarnę z życiem to uaktualnię nasz listę. Trochę nas się już rozpakowało.

U mnie z raną podobnie. Położna mówiła żeby obserwować. To mogą być miejsca szwów wewnątrz. Teraz od poruszania się i samej perystaltyki jelit może tak być. Bliznę też mam całkiem ładną. Będę ją kochać podobnie jak człowieka, który się dzięki niej narodził.

Jeszcze raz radości na czas Świąt i potem :D

Madzia gdzie się podziewasz?

pomarańczka_33, Ilona92, Tusianka, aga_90, ibishka, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Kochane!!!
    Pełnych radości i miłości spędzonych w gronie rodzinnym mniejszym lub większym :)

Ściskamy Was świątecznie z Kirunią ;D

Ilona92, Tusianka, aga_90, ibishka, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Kochane :) bezbolesnych, szybkich porodów, łatwości w karmieniu i samych radości z dzieciaczków. A tym co mają zaraz termin do dotrwania w dwupaku do 3.04 ;)

Ja się ciągle schizuję. W nocy miałam lekkie bóle miesiączkowe, wzięłam nospę. Teraz jest ok ale brzuch mi się często kwadratowy robi i twardy jak kamień więc to raczej skurcze a nie wypinanie Małego, co? Nie wiem czy i jak te skurcze liczyć, zakladam że porodowe to mocno bolą.

Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiejsza noc cała przespana, obudziłam się przed chwilą :D wczoraj w ciągu dnia lekkie bóle miesiączkowe, a poza tym to nic więcej się nie działo, mała aktywna jak do tej pory.

Też sobie powtarzam, że nie ja pierwsza rodzę i się boję, więc skoro tyle kobiet już to przeszło i nawet chcą kolejne, to też dam radę :)

Czyżby Magda została kolejną rozpakowaną? :)

Powodzenia dziewczyny na wizytach, my dopiero we wtorek idziemy.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Wesołych i pogodnych Świąt!:*

Wybaczcie że u mnie cisza, ale nie bardzo mam humor. I nie mam o czym pisać :(
    Jestem nadal w dwupaku.

Buziaki

Tusianka, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, lubię za to, że wszystko w porządku! Pod koniec tygodnia ma już ciepło, więc i humor lepszy przyjdzie :)

Chyba to pełnia na nikogo jakoś bardzo nie podziałała, bo na drugim wątku też cisza jeśli chodzi o rozpakowane.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rodze, a Wy? ;)

Nocka tragedia... od 1 do 8 spalam moze z 1h :( szyjka nie zmienila sie od tygodnia... zamkniete na trzy spusty...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przynajmniej zaznajomilam z oddzialem ;) szyjka zamknieta a ktg pokazywalo non stop 30-40, bez gorek wiec chyba nic sie nie dzieje. Lekarz zaprasza ponownie 9 kwietnia :)
    Tyle dobrego ze wg usg dziecko dobilo do 3 kilo o.O realne jest pol kilo w 11 dni? :D

grzanewino lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP - no troche malo realne :)
    U mnie Mlody juz ponad 4kg...
    Ale zobaczymy jak to będzie w rzeczywistosci ;)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ