X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa...jestem zła na siebie....nie wytrzymałam i zaczęłam czytać o wysokim tętnie płodu...i po co mi to było, teraz mój poziom stresu i obaw sięga zenitu...
    Pewnie w pt znów polece na KTG bo nie wytrzymam do poniedziałku....

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a Ty chodzisz za darmo i bez skierowania na ktg?

I pierwsza zasada nie czytaj neta! Bo oszaleć można! Czarnowidztwo!
    I jakby było coś nie tak, to byś od razu na oddział trafiła.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie chodzę na KTG (40 zł) , od miesiąca co tydzień - takie mam zalecenie.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. Bo podobno jak masz skierowanie to jest za free.

Ja idę dopiero 12.04.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, super wyglądasz, widać pełnię szczęścia :)

Byłam właśnie u położnej, podobno wszystko ładnie przygotowane tylko czekać na skurcze. Szyjka się ustawiła centralnie, rozwarcie na dwa palce, nawet mnie dziś to badanie mniej bolało. Przy okazji posłuchałam serduszka. :)

Pytanie do mamusiek. Czy smarujecie się czymś nadal? Typu biust przeciwko rozstępom albo brzuch jak się obkurcza? Czy to raczej nie wchodzi w grę bo człowiek jest tak padnięty że o takich rzeczach to się nie myśli :D

Magdzia85F, Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym Mamusiom :D niech Wam sie Maluchy zdrowo chowają i żeby grzeczne były :) i wracajcie szybciutko do domu :)

Ja też obalam mit zimnej kawy, co prawda rzadko piję, ale poranna herbata tez cieplutka :) a reszte dnia pije wodę :d

Ps. Kciuki za Nierozpakowane!

BP 02, Etoilka, Sylwiaa95, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za darmo co tydzien ktg, ale mam wpisane w karcie ciazy ktg w 38, 39 i 40 tyg- tutaj to chyba standard

dxomclb10296nsxe.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, ja dalej smaruję się balsamem z Palmers'a. Do biustu kupiłam teraz krem do biustu też z Palmers'a - niestety trzeba zmywać przed karmieniem, więc smaruję się tylko raz dziennie :)

U mnie herbata też zawsze ciepła ;)

Ja mam pytanie do rozpakowanych: jak szczepicie dzieciaki? Szczepionkami refundowanymi czy płatnymi? My wczoraj byliśmy pierwszy raz u pediatry - wszystko jest w porządku, mały przybiera i jest zdrowy jak ryba :) musimy się tylko zastanowić nad tymi szczepieniami.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!!! Oglaszam radośnie, ze od 15:50 Nasz Synek jest juz po drugiej stronie brzuszka! Z racji horroru 3 fazy porodu i utraty duzej ilosci krwi bylam bardzo oslabiona, dopiero teraz mam sily by cos napisac :)
    Porod sn, maly wazyl ostatecznie 3900g i dlugi 57 cm. Waga usg przeklamana prawdopodobnie przez dluga noge i duze lozysko.

Porod sn udal sie tylko dzieki mojej dr bo z taka przewidywana waga powinnam byc pokrojona. A dodatkowo we wtorek szalalo Malemu tetno (miedzy 95 a 160) wiec tez bronila mnie i pilnowala by nikt mnie nie pocial :)

Porod byl trudny, ale piekny. Moj Maz byl cudowny, nie wyobrazam sobie porodu bez niego!

A jak mnie ratowali, to zajal sie Mlodym perfekcyjnie. Potem jak nie mialam sil by chodzić to utulal i usypial Malego :)

Spalam 2h i nie umiem wiecej bo patrze ciagle na te Mala istotke ♡

My bedziemy szczepic platnymi 5 albo 6 w 1, a przeciw zoltaczce szczepimy engerixem.

Tusianka, Etoilka, Magdzia85F, pomarańczka_33, aga_90, BP 02, Rene, Sylwiaa95, Ilona92, grzanewino, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, gratulacje! Jednak lepiej dla Ciebie, że pomylili się tak z tą wagą! Nabierajcie teraz dużo sił :)

My zapewne też będziemy szczepić skojarzonymi, ale jeszcze ostatecznej decyzji nie ma.

Wszyscy się zachwycają włosami Gabrysi, nie ma osoby która by nie weszła i się tym nie zachwycała. Za to jest z niej straszny głodomorek, przy jedzeniu musi obie piersi opróżnić. Ciekawa jestem, jak to będzie przy nawale. Żeby nie było tak różowo od wczorajszego wieczora ma problemy z brzuszkiem i gazami, pielęgniarka stwierdziła, że to może być wina zjedzenia winogrona. No i dodatkowo już 4 zmiany pieluszki to była sama smółka. Miała któraś taki przypadek, że tak długo maluszek sadził smoliste kupki?

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ogromne gratulacje i zdrowia dla Was!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily gratulacje!

Zdrowiej szybciutko i wychodzcie ze szpitala do domku!

• ibishka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a Ty jak się czujesz? Nastrój lepszy?
    Klaudia a Ty?
    Dziś chyba Gosiczek na CC nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 07:39

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, gratulacje! Super, że się udało sn :) odpoczywajcie!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza fizycznie całkiem nieźle, wyspana.
    A psychicznie skołowana ;)

A Ty jak?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka - ogromne gratulacje !!!! Pochwal się tym małym cudem !!!!

Iza - u mnie bez zmian, po wczorajszych szaleństwach małej dziś totalna cisza - chyba szybciej osiwieje z zamartwiania się niż urodzę (mam nadzieję, że mała tylko odpoczywa, po tych harcach ;) ). A dziś dalej "pracujemy" nad przyspieszeniem - sprzątanie, może jakiś spacer póki pogoda dopisuje ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia dla mnie to chyba jednak to pic na wodę, to przyspieszanie.

Opuścił Ci się brzuszek? Bo mnie nic a nic.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, zdecydowanie lepiej mi się oddycha od wczoraj, więc chyba tak choć wizualnie tego nie zauważyłam.

Czyja teraz kolej dziewczyny?
    Czujecie coś ? Jakieś "znaki" się pojawiają ? ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ogromne gratulacje! Wracajcie teraz obydwoje do sił :)

Co do szczepień to mnie te skojarzone nie przekonują. Wolalabym szczepic osobno, tak szczepiono kiedyś i było dużo mniej powikłań. ALE: wczesniaki mają te skojarzone szczepienia refundowane i ostatnio miałam spór z naszą pediatrą i póki co sama nie wiem co mam zrobić. Mam jeszcze 3tyg na przemyslenie sprawy. Macie jakieś dobre artykuły na ten temat?

A o smółce nic nie wiem, jak mój Synuś robił smółkę to przewijaly go pielegniarki na oiomie wiec nawet tego na oczy nie widzialam :)

Marta a zgagi w ciąży mialas? Bo nie pamietam, a podobno wtedy sie dzieci z bujnymi włosami rodzą :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 08:44

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby po liście patrzeć, to teraz kolej Twoja Klauddia, myszkaka i BP.

Potem ...ja.

Dziś robię dzień lodów.

Aga ja mam nadal i na USG gin nawet w szoku, że już dawno takich włosów nie widział. Może gumki wezmę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 08:46

Tęskniąca, aga_90, BP 02, Monnn, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ