Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorota, super wyglądasz, widać pełnię szczęścia
Byłam właśnie u położnej, podobno wszystko ładnie przygotowane tylko czekać na skurcze. Szyjka się ustawiła centralnie, rozwarcie na dwa palce, nawet mnie dziś to badanie mniej bolało. Przy okazji posłuchałam serduszka.
Pytanie do mamusiek. Czy smarujecie się czymś nadal? Typu biust przeciwko rozstępom albo brzuch jak się obkurcza? Czy to raczej nie wchodzi w grę bo człowiek jest tak padnięty że o takich rzeczach to się nie myśli
Magdzia85F, Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję nowym Mamusiom
niech Wam sie Maluchy zdrowo chowają i żeby grzeczne były
i wracajcie szybciutko do domu
Ja też obalam mit zimnej kawy, co prawda rzadko piję, ale poranna herbata tez cieplutkaa reszte dnia pije wodę :d
Ps. Kciuki za Nierozpakowane!BP 02, Etoilka, Sylwiaa95, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Kinga, ja dalej smaruję się balsamem z Palmers'a. Do biustu kupiłam teraz krem do biustu też z Palmers'a - niestety trzeba zmywać przed karmieniem, więc smaruję się tylko raz dziennie
U mnie herbata też zawsze ciepła
Ja mam pytanie do rozpakowanych: jak szczepicie dzieciaki? Szczepionkami refundowanymi czy płatnymi? My wczoraj byliśmy pierwszy raz u pediatry - wszystko jest w porządku, mały przybiera i jest zdrowy jak rybamusimy się tylko zastanowić nad tymi szczepieniami.
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane!!! Oglaszam radośnie, ze od 15:50 Nasz Synek jest juz po drugiej stronie brzuszka! Z racji horroru 3 fazy porodu i utraty duzej ilosci krwi bylam bardzo oslabiona, dopiero teraz mam sily by cos napisac
Porod sn, maly wazyl ostatecznie 3900g i dlugi 57 cm. Waga usg przeklamana prawdopodobnie przez dluga noge i duze lozysko.
Porod sn udal sie tylko dzieki mojej dr bo z taka przewidywana waga powinnam byc pokrojona. A dodatkowo we wtorek szalalo Malemu tetno (miedzy 95 a 160) wiec tez bronila mnie i pilnowala by nikt mnie nie pocial
Porod byl trudny, ale piekny. Moj Maz byl cudowny, nie wyobrazam sobie porodu bez niego!
A jak mnie ratowali, to zajal sie Mlodym perfekcyjnie. Potem jak nie mialam sil by chodzić to utulal i usypial Malego
Spalam 2h i nie umiem wiecej bo patrze ciagle na te Mala istotke ♡
My bedziemy szczepic platnymi 5 albo 6 w 1, a przeciw zoltaczce szczepimy engerixem.Tusianka, Etoilka, Magdzia85F, pomarańczka_33, aga_90, BP 02, Rene, Sylwiaa95, Ilona92, grzanewino, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Kamila, gratulacje! Jednak lepiej dla Ciebie, że pomylili się tak z tą wagą! Nabierajcie teraz dużo sił
My zapewne też będziemy szczepić skojarzonymi, ale jeszcze ostatecznej decyzji nie ma.
Wszyscy się zachwycają włosami Gabrysi, nie ma osoby która by nie weszła i się tym nie zachwycała. Za to jest z niej straszny głodomorek, przy jedzeniu musi obie piersi opróżnić. Ciekawa jestem, jak to będzie przy nawale. Żeby nie było tak różowo od wczorajszego wieczora ma problemy z brzuszkiem i gazami, pielęgniarka stwierdziła, że to może być wina zjedzenia winogrona. No i dodatkowo już 4 zmiany pieluszki to była sama smółka. Miała któraś taki przypadek, że tak długo maluszek sadził smoliste kupki?
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamilka - ogromne gratulacje !!!! Pochwal się tym małym cudem !!!!
Iza - u mnie bez zmian, po wczorajszych szaleństwach małej dziś totalna cisza - chyba szybciej osiwieje z zamartwiania się niż urodzę (mam nadzieję, że mała tylko odpoczywa, po tych harcach). A dziś dalej "pracujemy" nad przyspieszeniem - sprzątanie, może jakiś spacer póki pogoda dopisuje
-
nick nieaktualny
-
Kamila ogromne gratulacje! Wracajcie teraz obydwoje do sił
Co do szczepień to mnie te skojarzone nie przekonują. Wolalabym szczepic osobno, tak szczepiono kiedyś i było dużo mniej powikłań. ALE: wczesniaki mają te skojarzone szczepienia refundowane i ostatnio miałam spór z naszą pediatrą i póki co sama nie wiem co mam zrobić. Mam jeszcze 3tyg na przemyslenie sprawy. Macie jakieś dobre artykuły na ten temat?
A o smółce nic nie wiem, jak mój Synuś robił smółkę to przewijaly go pielegniarki na oiomie wiec nawet tego na oczy nie widzialam
Marta a zgagi w ciąży mialas? Bo nie pamietam, a podobno wtedy sie dzieci z bujnymi włosami rodzą :dWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 08:44
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakby po liście patrzeć, to teraz kolej Twoja Klauddia, myszkaka i BP.
Potem ...ja.
Dziś robię dzień lodów.
Aga ja mam nadal i na USG gin nawet w szoku, że już dawno takich włosów nie widział. Może gumki wezmęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 08:46
Tęskniąca, aga_90, BP 02, Monnn, Ilona92 lubią tę wiadomość