X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja już jestem na oddziale, skurcze co 7 min. Bolesne Ale do przeżycia. I niestety nie są to efektywne skurcze, położna mówi ze finał dopiero jutro. Iza- wydaje mi się ze to jeszcze nie czop, u mnie było dużo takiej wydzieliny ale czop był dopiero z nitkami krwi . Madziu współczuje , wiem co to znaczy i te ostatnie chwile są najbardziej frustrujace. Trzymam kciuki za rozkręcenie akcji.

Magdzia85F, BP 02, ibishka, Tusianka, Sylwiaa95, aga_90, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia powodzenia! Jesteś w PF?

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia- kurcze, Ada cwiczy Twoja cierpliwosc... Jutro znowu ktg i kontrola, tak?
    Klaudia- a czemu nieefektywne? CO to znaczy? Trzymam kciuki, zeby poszlo sprawnie i jak najmnije bolesnie!

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie, taka gęsta kulka biała. Raczej jakby mnie zalal śluz taki już niepłodny. 2 x się pojawiło takie coś i cisza. Póki krwi nie ma w tym to chyba mogę być spokojna.
    Klaudia trzymam kciuki żeby jakos poszło!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , jestem w PF a nieefektywne bo nic nie robią oprócz bólu. Te „dobre” skurcze powinny być od krzyża lub zaczynać się od góry macicy a ja mam tylko w dole brzucha spięcia.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia powodzenia! Też miałam tylko w dole brzucha i po jakiś 4 godzinach już miałam Gabrynie, oby u Ciebie też poszło!

Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia- Twoje pocieszenie bezcenne!!! Bo do jutra to ja tu zejdę z bólu

Tusianka lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia będzie dobrze. Poradzisz sobie i już niedługo utulisz Patunie! My tu wszystkie myślami pomagamy jak możemy! Oddychamy razem z Tobą itp :-D
    Najważniejsze że się akcja sama zaczęła. A ile masz już rozwarcia?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza takie mleczną wydzieline mam już kilka tygodni. Czekaj na nitki brązowe albo kawowa wydzieline.

Klaudia a zzo? Czekania tyle a tu jezzcze tyle bólu :-(

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzę !!!!! Odezwę się pewnie dopiero jutro. Proszę o kciuki

grzanewino, pomarańczka_33, Magdzia85F, Etoilka, BP 02, Sylwiaa95, Tusianka, ibishka, aga_90, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - trzymam kciuki mocno :-) :-)
    Iza - ja tez mleczną wydzieline mam juz kilka tybodni

Umnie dzis na badaniu wstepnym w szpitalu rozwarcie bylo na palec i juz drugi raz pod ktg lezałam, a ja nie lubie tego strasznie :-( bo to trzeba na boczku lezec, a mnie to okropnie boli jak juniorka napiera na zebra :-( i teraz to juz całą godzine lezalam, wczesniem cgociaz pozwolily zmienic boczek, a teraz ciagle na tym samym, az zawolalam położną, zeby mnie juz odłączyła

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia kciuki! Dasz radę!:*

Grzanewino to wiadomo kiedy cc? O i już rozwarcie. To tylko ta moja psita zamknięta na 4 spusty!

My dopiero dotarliśmy do domu. Ale przynajmniej coś się działo, bo w domu nuda.
    Jutro znowu na ktg.

grzanewino lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo jeszcze kiedy dokladnie cc, ale raczej po niedzieli

Magda nie wiem co Ci poradzic. Ja sie wczoraj z mezem pożarłam i moze od tego to rozwarcie ;-)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrz ja się ze swoim nie kłócę ;-)

W ogóle dziś dzwoni moja teściowa do mojego P. żeby kupić im okno w castoramie. Kupiliśmy a ona czy jej tego przywieźć nie możemy. Mieszka w innym mieście 50km od nas. Mąż że nie. A ona a to wezmą w sobotę, bo będą w Warszawie.
    No kur...

BP jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 15:25

grzanewino lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia- kciuki!

Madzia- moze po sklepie jakims polaz? A moze wiesiolek i liscie malin?
    Ja zle wyliczylam trase i 4 km niecale mam dzis :D no nic, moze wieczorem jeszcze wyskocze, a teraz jak odpoczne poskacze na pilce :) za to odkrylam fajny bar mleczny, super sernik maja :) u nas to dzis upal, z 30 stopni na sloncu na bank jest...

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino a czemu godzinę leżałaś na ktg?

BP dziś to się nachodziłam. Bo z Mężem to tu, to tam. Na lodach byliśmy to rundę przy sklepie.
    Jutro znowu. No i piłka jeszcze czeka.

Ooo lubię serniki.U mnie 21 st.A jutro 25. Ostatni taki kwiecień w pl był 6 lat temu, jak braliśmy ślub.

BP 02 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super ze polazilas :) ja do pilji sobie wlaczam muzyke i w ogole jest szal :)
    Nam w zeszlym roku pogoda zrobila psikusa- na koniec kwietnia zwykle jest juz ladnie i cieplo a nam 3 dni przed slubem snieg padal :D co prawda od razu stopnial i z 13 stopni bylo ostatecznie ale to nie to co mialo byc :D

dxomclb10296nsxe.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Wychodzi na to ze zawsze mój post to prośba o poradę.. :) niestety na więcej nie mam czasu:(
    Mamusie które karmią piersią..
    Ile wasze dzieciaczki jedzą?(czasowo)
    I ile śpią? Moja Iga czasem wola o pierś co 15 minut... powoli się poddaje:(
    Ona nie śpi,ja też.. W domu bałagan A ja ciągle przykuta do łóżka:(

iv09mg7yklmn388j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda . No wlasnie nie wiem! Juz cala scierpłam, ale te zebra najgorsze!
    i jeszcze kurde polozna do mnie drze sie dlaczego nie licze ruchow dziecka, a ja sie zestresowalam tylko, bo moja mała rzadko kiedy rusza sie w poludnie! Ehhh :-(
    Wasze dzidzie ruszają sie 20 razy w kazdej godzinie?
    Bo juz zaczynam sie denerwowac normalnie, bo moja nie, za to nadrabia rano i wieczorem.

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie kazali liczyć ruchów! A szalała jak dzik jakiś. Od rana. Ale ja nie liczę, bo ona ma swoje pory i tylko bym się stresowała. A teraz to mało miejsca to inaczej w ogóle.
    Co za baba kuźwa! Ile 20? 10 starczy na h.

Miałam 30 minut ktg.

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ