X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja już jestem na oddziale, skurcze co 7 min. Bolesne Ale do przeżycia. I niestety nie są to efektywne skurcze, położna mówi ze finał dopiero jutro. Iza- wydaje mi się ze to jeszcze nie czop, u mnie było dużo takiej wydzieliny ale czop był dopiero z nitkami krwi . Madziu współczuje , wiem co to znaczy i te ostatnie chwile są najbardziej frustrujace. Trzymam kciuki za rozkręcenie akcji.

Magdzia85F, BP 02, ibishka, Tusianka, Sylwiaa95, aga_90, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia powodzenia! Jesteś w PF?

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia- kurcze, Ada cwiczy Twoja cierpliwosc... Jutro znowu ktg i kontrola, tak?
    Klaudia- a czemu nieefektywne? CO to znaczy? Trzymam kciuki, zeby poszlo sprawnie i jak najmnije bolesnie!

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie, taka gęsta kulka biała. Raczej jakby mnie zalal śluz taki już niepłodny. 2 x się pojawiło takie coś i cisza. Póki krwi nie ma w tym to chyba mogę być spokojna.
    Klaudia trzymam kciuki żeby jakos poszło!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , jestem w PF a nieefektywne bo nic nie robią oprócz bólu. Te „dobre” skurcze powinny być od krzyża lub zaczynać się od góry macicy a ja mam tylko w dole brzucha spięcia.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia powodzenia! Też miałam tylko w dole brzucha i po jakiś 4 godzinach już miałam Gabrynie, oby u Ciebie też poszło!

Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia- Twoje pocieszenie bezcenne!!! Bo do jutra to ja tu zejdę z bólu

Tusianka lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia będzie dobrze. Poradzisz sobie i już niedługo utulisz Patunie! My tu wszystkie myślami pomagamy jak możemy! Oddychamy razem z Tobą itp :-D
    Najważniejsze że się akcja sama zaczęła. A ile masz już rozwarcia?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza takie mleczną wydzieline mam już kilka tygodni. Czekaj na nitki brązowe albo kawowa wydzieline.

Klaudia a zzo? Czekania tyle a tu jezzcze tyle bólu :-(

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzę !!!!! Odezwę się pewnie dopiero jutro. Proszę o kciuki

grzanewino, pomarańczka_33, Magdzia85F, Etoilka, BP 02, Sylwiaa95, Tusianka, ibishka, aga_90, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - trzymam kciuki mocno :-) :-)
    Iza - ja tez mleczną wydzieline mam juz kilka tybodni

Umnie dzis na badaniu wstepnym w szpitalu rozwarcie bylo na palec i juz drugi raz pod ktg lezałam, a ja nie lubie tego strasznie :-( bo to trzeba na boczku lezec, a mnie to okropnie boli jak juniorka napiera na zebra :-( i teraz to juz całą godzine lezalam, wczesniem cgociaz pozwolily zmienic boczek, a teraz ciagle na tym samym, az zawolalam położną, zeby mnie juz odłączyła

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia kciuki! Dasz radę!:*

Grzanewino to wiadomo kiedy cc? O i już rozwarcie. To tylko ta moja psita zamknięta na 4 spusty!

My dopiero dotarliśmy do domu. Ale przynajmniej coś się działo, bo w domu nuda.
    Jutro znowu na ktg.

grzanewino lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo jeszcze kiedy dokladnie cc, ale raczej po niedzieli

Magda nie wiem co Ci poradzic. Ja sie wczoraj z mezem pożarłam i moze od tego to rozwarcie ;-)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrz ja się ze swoim nie kłócę ;-)

W ogóle dziś dzwoni moja teściowa do mojego P. żeby kupić im okno w castoramie. Kupiliśmy a ona czy jej tego przywieźć nie możemy. Mieszka w innym mieście 50km od nas. Mąż że nie. A ona a to wezmą w sobotę, bo będą w Warszawie.
    No kur...

BP jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 15:25

grzanewino lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia- kciuki!

Madzia- moze po sklepie jakims polaz? A moze wiesiolek i liscie malin?
    Ja zle wyliczylam trase i 4 km niecale mam dzis :D no nic, moze wieczorem jeszcze wyskocze, a teraz jak odpoczne poskacze na pilce :) za to odkrylam fajny bar mleczny, super sernik maja :) u nas to dzis upal, z 30 stopni na sloncu na bank jest...

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino a czemu godzinę leżałaś na ktg?

BP dziś to się nachodziłam. Bo z Mężem to tu, to tam. Na lodach byliśmy to rundę przy sklepie.
    Jutro znowu. No i piłka jeszcze czeka.

Ooo lubię serniki.U mnie 21 st.A jutro 25. Ostatni taki kwiecień w pl był 6 lat temu, jak braliśmy ślub.

BP 02 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super ze polazilas :) ja do pilji sobie wlaczam muzyke i w ogole jest szal :)
    Nam w zeszlym roku pogoda zrobila psikusa- na koniec kwietnia zwykle jest juz ladnie i cieplo a nam 3 dni przed slubem snieg padal :D co prawda od razu stopnial i z 13 stopni bylo ostatecznie ale to nie to co mialo byc :D

dxomclb10296nsxe.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Wychodzi na to ze zawsze mój post to prośba o poradę.. :) niestety na więcej nie mam czasu:(
    Mamusie które karmią piersią..
    Ile wasze dzieciaczki jedzą?(czasowo)
    I ile śpią? Moja Iga czasem wola o pierś co 15 minut... powoli się poddaje:(
    Ona nie śpi,ja też.. W domu bałagan A ja ciągle przykuta do łóżka:(

iv09mg7yklmn388j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda . No wlasnie nie wiem! Juz cala scierpłam, ale te zebra najgorsze!
    i jeszcze kurde polozna do mnie drze sie dlaczego nie licze ruchow dziecka, a ja sie zestresowalam tylko, bo moja mała rzadko kiedy rusza sie w poludnie! Ehhh :-(
    Wasze dzidzie ruszają sie 20 razy w kazdej godzinie?
    Bo juz zaczynam sie denerwowac normalnie, bo moja nie, za to nadrabia rano i wieczorem.

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie kazali liczyć ruchów! A szalała jak dzik jakiś. Od rana. Ale ja nie liczę, bo ona ma swoje pory i tylko bym się stresowała. A teraz to mało miejsca to inaczej w ogóle.
    Co za baba kuźwa! Ile 20? 10 starczy na h.

Miałam 30 minut ktg.

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ