X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy naszą forumową Gwiazdę :D mama się wreszcie doczekała Adusi.
    Gratulacje Dziewczyny! Wracajcie teraz szybciutko do sił i do domów by móc sie cieszyć wszystkimi urokami macierzyństwa :)

Iza a Tobie wytrwałości, ale nie martw sie nie zostawimy Cie tu samej :)

ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Dziewczyny!
    Duzo zdrówka dla Was i Waszych pociech. Regenerujące siły i cieszcie sie sobą !
    Buziaki od cioci dla Wszystkich!
    Iza Ty tez zaraz będziesz w Naszym gronie. Nie zdążysz sie obejrzeć, a wszystkie bedziemy pisac o swoich dzieciach!
    Pamiętacie jak kazda z Nas nie mogła doczekać sie brzuszka? Teraz tulimy te nasze "brzuszki" ❤️❤️
    Agatko mam nadzieje, ze bulirubina WM w koncu spadnie i przestaniesz sie martwić.
    Klaudia słodka ra Twoja córa i wyrozumiała. Wysyłam duzo pozytywnych fluidów.
    Sandra dziwne troche z tym nue wychodzeniem na dwór. Moze to chodzi o cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 09:43

pomarańczka_33, ibishka, Agiii37, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u innych Mamuś ale u mnie to mózg chyba na wakacjach jest i mnie opuścił :P

Macie tak dla pośmiania ;)

Wczoraj Małżon musiał wybyć z domu na dłużej (dzisiaj wieczorem wraca) więc z odsieczą przybyła moja siostra z córką zwana Zołzą. Siostra to Zołza, Mała jest jeszcze za mała żeby zasłużyć sobie na to miano ;)
    Wieczorem wyszłam z psem a Zołza została z dziewczynkami, gdy wróciłam pokazuje mi zdjęcie noworodka, przyglądam się, przyglądam i wypalam:
    “czyje to dziecko?”
    Zołza patrzy na mnie z pobłażaniem a mnie nagle olśniło:
    “aaa moje!”

Potem Zołza poszła do łazienki się ogarnąć, po wyjściu mówi do mnie:
    Z: zapomniałam swojego antyperspirantu i szczoteczki do zębów więc skorzystałam z twoich
    Ja (bez chwili zastanowienia): spoko
    Z: spoko???
    Ja: eee co??

Dzisiaj rano wracając z psem zajrzałam do skrzynki na listy. Wyciągam list, patrzę, ZUS do mnie! No nie! Pewnie dziady mają jakieś zastrzeżenia i nie wypłacą mi zasiłku macierzyńskiego, no bo po co by się do mnie odzywali? Już czule o nich myślę, zastanawiam się czego ode mnie chcą, a w środku kiełkuje złość. W końcu otwieram kopertę, czytam... i mam ochotę walnąć głową w mur... Biorę do rąk kopertę raz jeszcze, patrzę na pieczątkę i co widzę? Powszechny Zakład Ubezpieczeń :P nie Zakład Ubezpieczeń Społecznych ;D

Niewiemczytoniewyspanieczydziurywmózgualezaczynamsieosiebiemartwic :P ;D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 09:42

ibishka, Tusianka, Ilona92, aga_90, Etoilka, Rene, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota moj mózg tez jest na wakacjach. Jesli chodzi o zasób słów jest na poziomie "minimum". Wyrażenia zapewniające komunikacje z noworodkiem sa na poziomie hard ha ha. Duzo do mnie nie dociera. Czesto przytakuje i nie wiem o co chodzi. Jakby bie patrzę. Lecimy prawie od roku na wysysaniu energii z naszego organizmu ;)
    Jesli mam cis zrobic i tego nie zapisze lub nue wykonam natychmiast- plany nie zostaną wykonane :D

pomarańczka_33, Agiii37 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, lubię za to że nie jestem w tym odosobniona ;) ale przerąbane to jest :P
    Przez najbliższy czas mam zakodowane w głowie “nic nie podpisywać!” tak na wszelki wypadek ;D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Sylwia, Magda, wielkie gratulacje! Zdrówka dla Was i maluchów!

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu gratulacje !!! Iza jesteśmy z Tobą !!! Do samego porodu i jeszcze dłużej, pamiętaj nie czuj się osamotniona.

ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka 33 jeszcze nie urodziłaś? Na kiedy miałaś termin?
    Ja z synkiem w ciąży też urodziłam po terminie i to grubo ponad tydz.
    To oczekiwanie jest masakryczne i okropnie się dłuży wiem coś o tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 10:44

f2w3yx8dfotu0cc3.png

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam 20 marca :) tylko jakoś nie mogę się przybrać żeby suwaczek usunąć ;)

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona i Pomaranczko ja z tym mózgiem to mam identycznie, jak ktoś cos do mnie mówi to też proszę o powtórzenie kilka razy tak ciężko kumam :)

pomarańczka_33, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino- gratulacje! Gdzies mo umknelo ze Ty tez juz po :) jak poszlo?

grzanewino lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wreszcie jest trochę lepiej. Dalej nie mogę chodzić ani siedzieć ale dziś już mogę dotknąć pośladków. Wolny progres ale zawsze. Permanentny ból zabija, powiem Wam ze gdyby nie Patusia to zrobiłabym sobie krzywdę bo było już naprawdę zle. Pati ma ostatnio fazę na ssanie cyca non stop, ale jak na żądanie to na żądanie - ja się nie sprzeciwiam

Tusianka, aga_90, Agiii37, Rene, Monnn, Ilona92, BP 02, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z pamięcią też różnie, ale najgorzej z wysłowieniem się :D Zapominam co chciałam powiedzieć, albo brakuje mi słów. Często też język mi się plącze i trudno coś powiedzieć. Ciekawe, czy to tylko przejściowe.

Klaudia, super że jest już choć trochę lepiej!

A ja się głowię, co zrobić z wózkiem... Na razie trzymamy go w bagażniku w samochodzie, ale od środy mąż wraca do pracy i będzie problem ze spacerami. Możemy go trzymać przy drzwiach do mieszkania, ale nie wiem czy dam radę go wnosić i znosić. Bo niestety na dole klatki nie mamy możliwości go trzymać (niby fizycznie dałoby się, ale sąsiedzi się rzucają, że wózki blokują niby dostęp do piwnicy :/). Jest jeszcze opcja żeby wnosić sam stelaż i jak mąż w pracy, to brać mała na spacer w nosidełku wpiętym w stelaż. Sama nie wiem, ale nie wyobrażam sobie nie móc nigdzie z małą wyjść przez pół dnia, jak męża nie będzie.

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    U mnie z pamięcią też różnie, ale najgorzej z wysłowieniem się :D Zapominam co chciałam powiedzieć, albo brakuje mi słów. Często też język mi się plącze i trudno coś powiedzieć. Ciekawe, czy to tylko przejściowe.

Klaudia, super że jest już choć trochę lepiej!

A ja się głowię, co zrobić z wózkiem... Na razie trzymamy go w bagażniku w samochodzie, ale od środy mąż wraca do pracy i będzie problem ze spacerami. Możemy go trzymać przy drzwiach do mieszkania, ale nie wiem czy dam radę go wnosić i znosić. Bo niestety na dole klatki nie mamy możliwości go trzymać (niby fizycznie dałoby się, ale sąsiedzi się rzucają, że wózki blokują niby dostęp do piwnicy :/). Jest jeszcze opcja żeby wnosić sam stelaż i jak mąż w pracy, to brać mała na spacer w nosidełku wpiętym w stelaż. Sama nie wiem, ale nie wyobrażam sobie nie móc nigdzie z małą wyjść przez pół dnia, jak męża nie będzie.
    Ja non stop jeżdżę po młoda z nosidelkiem w stelażu. Łatwiej mi i jakoś bardziej zwrotny wozek

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wreszcie mi się uda cos napisać ;)
    nie mam internetu w telefonie, dlatego od momentu pojechania rodzić bylam bez kontaktu z Wami i z całym e-światem ;)
    bo po porodzie nie było opcji, żeby laptopa odpalić (chyba same rozumiecie) ;)

a u mnie było tak: o 8:45 poszłam sobie pieszo na salę porodową (taki zwyczaj w tym szpitalu :D), popodłączali mnie, wenflon, zn. podpajęczynówkowe, cewnik, rachu ciachu i niunia o 9:10 była już na świecie :) w między czasie akurat moja mama zadzwoniła do mego męża co tam jak tam,a on na to, że akurat rodzę, a moja mama akurat przyjechała na rtg nieopodal, tak więc szybko przyjechała, i jak wyjeżdżałam z sali ja, a najpierw wnusia, to zdążyła nas zobaczyć, wiecie jaka była dumna! :) :)
    później pojechałam na salę pororodową, a jak zbadali Dorotkę, to mi ją przywieźli, przystawili do piersi, pociumciała troszkę i poszła spać :)
    po ok. 3 godzinach jak znieczulenie puściło to była masakra, dali mi morfinę, ale nic nie pomogła, dali mi paracetamol, nic nie pomógł, dopiero czopek przyniósł ulgę i to na całe 5 godzin, bez tego chyba bym się spłakała już całkiem całkiem. Dobrze, że mężu był cały czas ze mną.

Tusianka, BP 02, aga_90, Magdzia85F, Rene, Ilona92, ibishka, Etoilka, Agiii37, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, prawie wszystkie porodziły to cisza na forum ;)
    ja dzisiaj wysłałam tatusia z córeczką na spacer i w końcu mogłam pokończyć rozliczanie pitów rodzinki ;) przy Małej nie ma takiej opcji ;D
    dostałam info że już powoli wracają, więc wcinam pączka i czekam na Nich <3

mamy już załatwiony chrzest Kiruni na 13 maja, dokładnie w dzień naszej drugiej rocznicy ślubu :) już nie mogę się doczekać i obmyślam pomału menu ;D

grzanewino, Tusianka, aga_90, ibishka, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dziewczyny, pytanie mam
    od kiedy zaczęłyście werandowanie i spacery?

i jeszcze jedno
    kiedyś dawno temu któraś z Was wrzucała zdjęcie zaproszeń na chrzest dla chrzestnych, w sumie tam było napisane: Wujku Pawle, czy zostaniesz moim ojcem chrzestnym?
    i ja szukam i szukam i ni emogę takich znaleźć, poprosiłabym więc o pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 17:25

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mniej więcej po tygodniu od wyjścia ze szpitala ale to dlatego bo kiepska pogoda była ;) nie werandowałyśmy się tylko od razu na spacer poszłyśmy. położna mi mówiła, że jak pogoda ładna to i po tygodniu życia dziecka można już wyjść na trochę :)

a to zaproszenie to chyba Klaudia wrzucała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 17:26

grzanewino, Tusianka lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, ja znalazłam coś takiego
    https://www.olx.pl/oferta/prosba-do-matki-i-ojca-chrzestnych-zostan-moja-matka-chrzestna-9cm-CID88-IDinAxr.html

grzanewino lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, nie mam już tego linku...to zaproszenie w formie puzzli było.

Dziewczyny szyte szwami rozpuszczalnymi - rozpuścily Wam się? ile czasu to zajeło lub może i tak wymagają wyjęcia?

Izunia jak tam samopoczucie? odliczasz już ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 19:29

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ