Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia - polubiłam za pierwszy miesiąc Wojtusia
moja niunia czasami w nocy budzi się co godzinę, a czasami tylko 2 razy, przewijamy, jemy i śpimy dalej
ciekawe co z tymi moimi szwami, bo juz jutro na zdjęcie idę, mężu właśnie pojechał dopytać o wszystko
Iza - trzymamy kciuki z Dorotką
-
A dzieciaki też by najchętniej na Was spały? Jak leży na mnie to ok, a jak odkładam to się budzi. I tak w kółko. Trochę mnie to flustruje, nie chcę żeby był taki nieodkładalny. Zresztą jak leży na mnie to jest bardziej powykrzywiany niż w kołysce.
-
nick nieaktualny
-
Sandra, tak te krople od 1 miesiąca życia się podaje
Kinga, u mnie jest podobnie, na mnie Mała potrafi spać i 3 godziny a odłożona budzi się po max 10 minutach. Ale też mi się to nie podoba dlatego coraz częściej odkładam ją do wózka i wożę po pokoju
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Iza! Trzymam kciuki! Dawaj tam i dołączaj do nas!
U Nas przez pierwsze 2 tyg było duuużo kup, a teraz max 3-4, a w nocy zero... co męczy malucha strasznie..
Też lubi spać na mnie, ale pozwalam mu tak tylko na chwilę po karmieniu, by pomasować brzuszek i jak się nosimy w chuście
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Byłam u pediatry. Tak jak myślałam- zmieniamy mleko na HA. Starsza miała skacze i teraz też może być. Jak nie pomoże to na bezlaktozowe. Pediatra poleciła krople biogaia na kołki bo możliwe że to jednak kołki. A Gabryś tylko wyjechał wózkiem to od razu zasnął. I śpi o dziwo jeszcze.
-
Witajcie !
Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.
https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/
Pozdrawiam
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
BP 02 wrote:To se jeszcze poczekam na ratunek
cos innego pomagalo?
Ciekawe jak Iza
Pozwole sie wtracic, bo dzis byla u mnie pediatra na wizycie patronazowej i powiedziala,ze te wszystkie specyfiki sa glownie od 1 miesiaca, ale mozna stosowac normalnie u takich maluchow -
Iza kciuki zaciśnięte:-)
olKaczucha ja czasem dokarmiam mm u nas wygląda to tak że pierw daje z tej nielubianej piersi mamy nadal z nią problem synek nadal niechętnie z niej je,później dostaję drugą i jak jeszcze szuka to wtedy dostaje mm
Teraz to przyplątał się nam katar:-(i karmienie jest teraz dużo trudniejsze,walczymy z ściągaczem do noska i psikamy disnemarem.....
-
Sandra, u nas masaż brzuszka pomagał a na córkę mojej siostry działał np biały szum. Co dziecko to co innego, musisz próbować różnych sposobów
Ola, ja tak karmię. U nas to jest tak, że w nocy wstaję do Małej podaję jej min 15 minut pierś, a potem butelkę z mm. I tak za każdym razem czyli średnio 3 razy na noc. W ciągu dnia staram się podawać tylko pierś ale czasem jak jest bardzo marudna to podaję mm bo wtedy łatwiej zasypia bo się szybciej naje, ale to naprawdę rzadko kiedy. No i jak gdzieś muszę wyjść sama i tatuś z Małą zostaje to w razie czego też podaje jej mmKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
Madziu, mi strupki odpadły po 2 max 3 dniach i teraz już jest ok.
A ja mam pytanie natury technicznej, belly mi krzyczy, że za 6 dni skończy mi się abonament, a ja już nie chce dalej go wykupować. Czy bez tego płatego abonamentu będę mogła tu z Wami pisać? Bo na tym mi tylko zależyMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:
A ja mam pytanie natury technicznej, belly mi krzyczy, że za 6 dni skończy mi się abonament, a ja już nie chce dalej go wykupować. Czy bez tego płatego abonamentu będę mogła tu z Wami pisać? Bo na tym mi tylko zależy
Na pewno- ja nie mam abonamentu i forum mi dzialaTęskniąca, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Madzia, ja mam tą maść i jest rewelacyjna. Generalnie chodzi o lanolinę w składzie
https://www.aptekagemini.pl/ziaja-mamma-mia-lano-masc-15ml.html
Klaudia, tak, do pisania na forum nie potrzeba abonamentuTęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Dzięki Sandra i Dorotka,
a ja muszę się "pochwalić" a propos moich dolegliwości, że wypróbowałam już wszystkie medyczne i babcine sposoby - jest nawet trochę lepiej, mam jeszcze napady bólu nie do wytrzymania, ale rzadziej i są dni/chwile kiedy funkcjonuje bez leków. Dziś (kolejna - bo może w końcu ktoś mi pomoże) położna obejrzała mnie dokładnie i eureka zauważyła pęknięcie koło szwa - cytuje- "do mięsa", więc w końcu chyba znam przyczynę a to już połowa sukcesu. Poleciła jakiś specyfik - pokładam w nim dddduuuużżżżąąą nadzieję.
W tym tygodniu tyle razy rozkładałam nogi i przed tyloma osobami, że nawet dziewczyny Hugh Hefnera nie mają takiego doświadczenia, haha...
codziennie też powtarzam jak mantre - "z każdą chwilą jest lepiej"...bo w końcu musi być lepiej, prawda....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 18:09
Ilona92, BP 02, grzanewino, Etoilka, olKaczucha, Agiii37, Rene lubią tę wiadomość
-
KInga może ja otulaj mocno? Odpukać moja jest odkładalna. Gorzej w nocy. Po kąpaniu śpi w koszu, śle pozniej zasypia ze mna. Jestem tak przemęczona brakiem snu, ze nie jestem w stanie z tym walczyć teraz.
Sandra Ty karmisz piersią czy mm? Bo jesli kp dziecko nie powinno miec kolek. Apropo tego tematu kuzynce na poczatku przywiozłam Sab simplex. Mały miał straszne problemy, kupowali mu nawet rurki do odbytu by mogl sie załatwić. Mlek tez duzo przerobili.
Jako pierwsza zabawkę kupiłam termoforek lisek. On na w środku orzeszki do podgrzania w mikrofali i pozniej kładziemy na brzuszek. Warto tez masować i pracowac nogami zeby sie odgazowana. Tak jak Dorota pisze kazdy ma inny sposob.
Macie tak, ze kilka minut przed obudzeniem dziecka i jego płaczem czujecie "przypływ mleka"? Wogole zaczęły bolec mnie piersi i sie zastanawiam czy to od ssania, produkcji, przewiania?
Mu strupki zeszły tak ok 1.5 tyg niestety mnie strasznie bolało i płakałam w domu z bolu.