X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia - polubiłam za pierwszy miesiąc Wojtusia :)

moja niunia czasami w nocy budzi się co godzinę, a czasami tylko 2 razy, przewijamy, jemy i śpimy dalej

ciekawe co z tymi moimi szwami, bo juz jutro na zdjęcie idę, mężu właśnie pojechał dopytać o wszystko

Iza - trzymamy kciuki z Dorotką :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieciaki też by najchętniej na Was spały? Jak leży na mnie to ok, a jak odkładam to się budzi. I tak w kółko. Trochę mnie to flustruje, nie chcę żeby był taki nieodkładalny. Zresztą jak leży na mnie to jest bardziej powykrzywiany niż w kołysce.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza kciuki!

Trzymaj się tam dzielnie!

Moja Ada to cycoholik! Kup robi tyle, że Jej zazdroszczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 09:24

Ilona92, Etoilka, aga_90, Rene lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Gratulacje, w końcu razem :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - właśnie myslałam o Tobie! :)
    Fajnie, że wszystko dobrze u Was jak widzę, u nas też dużo kup i dużo jedzenia :)
    Kinga - moja niunia lubi się tulić, ale spać chyba woli osobno

3i49l6d8vill3k1j.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, tak te krople od 1 miesiąca życia się podaje

Kinga, u mnie jest podobnie, na mnie Mała potrafi spać i 3 godziny a odłożona budzi się po max 10 minutach. Ale też mi się to nie podoba dlatego coraz częściej odkładam ją do wózka i wożę po pokoju

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza! Trzymam kciuki! Dawaj tam i dołączaj do nas!

U Nas przez pierwsze 2 tyg było duuużo kup, a teraz max 3-4, a w nocy zero... co męczy malucha strasznie..

Też lubi spać na mnie, ale pozwalam mu tak tylko na chwilę po karmieniu, by pomasować brzuszek i jak się nosimy w chuście :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u pediatry. Tak jak myślałam- zmieniamy mleko na HA. Starsza miała skacze i teraz też może być. Jak nie pomoże to na bezlaktozowe. Pediatra poleciła krople biogaia na kołki bo możliwe że to jednak kołki. A Gabryś tylko wyjechał wózkiem to od razu zasnął. I śpi o dziwo jeszcze.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Sandra, tak te krople od 1 miesiąca życia się podaje

To se jeszcze poczekam na ratunek o.O cos innego pomagalo?

Ciekawe jak Iza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 14:05

dxomclb10296nsxe.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.

https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/

Pozdrawiam :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy ktoras z was karmi piersia i dokarmia mm?
    Jak tak to macie jakis system?

iv09mg7yklmn388j.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    To se jeszcze poczekam na ratunek o.O cos innego pomagalo?

Ciekawe jak Iza :)

Pozwole sie wtracic, bo dzis byla u mnie pediatra na wizycie patronazowej i powiedziala,ze te wszystkie specyfiki sa glownie od 1 miesiaca, ale mozna stosowac normalnie u takich maluchow :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza kciuki zaciśnięte:-)
    olKaczucha ja czasem dokarmiam mm u nas wygląda to tak że pierw daje z tej nielubianej piersi mamy nadal z nią problem synek nadal niechętnie z niej je,później dostaję drugą i jak jeszcze szuka to wtedy dostaje mm

Teraz to przyplątał się nam katar:-(i karmienie jest teraz dużo trudniejsze,walczymy z ściągaczem do noska i psikamy disnemarem.....

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, u nas masaż brzuszka pomagał a na córkę mojej siostry działał np biały szum. Co dziecko to co innego, musisz próbować różnych sposobów ;)

Ola, ja tak karmię. U nas to jest tak, że w nocy wstaję do Małej podaję jej min 15 minut pierś, a potem butelkę z mm. I tak za każdym razem czyli średnio 3 razy na noc. W ciągu dnia staram się podawać tylko pierś ale czasem jak jest bardzo marudna to podaję mm bo wtedy łatwiej zasypia bo się szybciej naje, ale to naprawdę rzadko kiedy. No i jak gdzieś muszę wyjść sama i tatuś z Małą zostaje to w razie czego też podaje jej mm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam się szybko wygoiły piersi?

Bo mnie lewa to strupowa. Ale nie boli bardzo jak karmię. Dziś doradca laktacyjny mówiła, że jeszcze 2 tygodnie i nie będzie boleć.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, mi strupki odpadły po 2 max 3 dniach i teraz już jest ok.

A ja mam pytanie natury technicznej, belly mi krzyczy, że za 6 dni skończy mi się abonament, a ja już nie chce dalej go wykupować. Czy bez tego płatego abonamentu będę mogła tu z Wami pisać? Bo na tym mi tylko zależy ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:

A ja mam pytanie natury technicznej, belly mi krzyczy, że za 6 dni skończy mi się abonament, a ja już nie chce dalej go wykupować. Czy bez tego płatego abonamentu będę mogła tu z Wami pisać? Bo na tym mi tylko zależy ;)

Na pewno- ja nie mam abonamentu i forum mi dziala :)

Tęskniąca, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja mam tą maść i jest rewelacyjna. Generalnie chodzi o lanolinę w składzie
    https://www.aptekagemini.pl/ziaja-mamma-mia-lano-masc-15ml.html

Klaudia, tak, do pisania na forum nie potrzeba abonamentu :)

Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sandra i Dorotka,

a ja muszę się "pochwalić" a propos moich dolegliwości, że wypróbowałam już wszystkie medyczne i babcine sposoby - jest nawet trochę lepiej, mam jeszcze napady bólu nie do wytrzymania, ale rzadziej i są dni/chwile kiedy funkcjonuje bez leków. Dziś (kolejna - bo może w końcu ktoś mi pomoże) położna obejrzała mnie dokładnie i eureka zauważyła pęknięcie koło szwa - cytuje- "do mięsa", więc w końcu chyba znam przyczynę a to już połowa sukcesu. Poleciła jakiś specyfik - pokładam w nim dddduuuużżżżąąą nadzieję.
    W tym tygodniu tyle razy rozkładałam nogi i przed tyloma osobami, że nawet dziewczyny Hugh Hefnera nie mają takiego doświadczenia, haha...
    codziennie też powtarzam jak mantre - "z każdą chwilą jest lepiej"...bo w końcu musi być lepiej, prawda....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 18:09

Ilona92, BP 02, grzanewino, Etoilka, olKaczucha, Agiii37, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KInga może ja otulaj mocno? Odpukać moja jest odkładalna. Gorzej w nocy. Po kąpaniu śpi w koszu, śle pozniej zasypia ze mna. Jestem tak przemęczona brakiem snu, ze nie jestem w stanie z tym walczyć teraz.
    Sandra Ty karmisz piersią czy mm? Bo jesli kp dziecko nie powinno miec kolek. Apropo tego tematu kuzynce na poczatku przywiozłam Sab simplex. Mały miał straszne problemy, kupowali mu nawet rurki do odbytu by mogl sie załatwić. Mlek tez duzo przerobili.
    Jako pierwsza zabawkę kupiłam termoforek lisek. On na w środku orzeszki do podgrzania w mikrofali i pozniej kładziemy na brzuszek. Warto tez masować i pracowac nogami zeby sie odgazowana. Tak jak Dorota pisze kazdy ma inny sposob.
    Macie tak, ze kilka minut przed obudzeniem dziecka i jego płaczem czujecie "przypływ mleka"? Wogole zaczęły bolec mnie piersi i sie zastanawiam czy to od ssania, produkcji, przewiania?
    Mu strupki zeszły tak ok 1.5 tyg niestety mnie strasznie bolało i płakałam w domu z bolu.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ