X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam z Młodym w 4 dobie na spacer :)

Tęskniaca- ja mialam rozpuszczalne ale i tak mialam zdejmowanie w 7 dniu po porodzie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca- ja mam rozpuszczalne i uciekali mi tylko końcówki przy wypowie czyli 4 dni po cc

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś Gabrys przechodzi samego siebie... od 7.30 nie spi z 1 przerwa na spanie ok 13 do 15... Tak to pręży się. Marudzi. Płacze... I pierdzi. Nie wiem czy to jakieś wzdęcia... czy co. Jak zaśnie to na 5 min i budzi się...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem jakie mam szwy, a we wtorek mam isc na ich zdjęcie

KAmila, Dorota - dzieki, czyli my tez juz w tym tygodniu będzeimy wychodzić na powietrze :)
    a te zapro/popro to znalazłam teraz takie
    http://allegro.pl/kartka-ciociu-czy-zostaniesz-moja-matka-chrzestna-i7268140147.html

Ale to jeszcze nie to ;)

i to chyba u Ciebie Dorota też tylko chrzestna wybrana, u nas tak samo, ale mężu już chyba wybrał chrzestnego i podoba mi sie jego wybór, tylko ciekawe czy sam zainteresowany będzie chętny ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia odliczam i to tak konkretnie! Brzuch cmi, macica ćwiczy.. Mam nadzieję że za kilka dni coś z tego będzie :) Uskuteczniam aktywność fizyczna od 3 dni, spacerki, sklepy itp :) wprawdzie wyglądam jak wieloryb i tak też się czuje ale mam nadzieję że tydzień szybko zleci. :) teraz ma być trochę chłodniej to też łatwiej bo ostatnie dni jak było po 30 stopni to mi dało w kość, zwłaszcza z opuchlizna ale się nie poddajemy :) ja chcę rodzic od soboty przyszłej obojętnie kiedy :-D mężu się upiera że w ten wtorek się zacznie. Zobaczymy na czyje wyjdzie :-)

A Ty jak sie czujesz?? Lepiej troszkę?
    Ale bym już chciała dołączyć do waszych tematów Rozmow :-D

grzanewino, Tusianka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza życzę Ci lekkiego porodu i szybkiego powrotu do siebie :)
    Będzie dobrze i to już niedługo :)

właśnie Klaudia, już lepiej u Ciebie?

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwy mi się rozpuściły tak do 10 dni. Dwóch już nie było po tygodniu, na wizycie położnej.

Na spacer wyszliśmy w 5tej dobie, nic nie werandowaliśmy, bo pogoda była mega.

Dziewczyny, robiłyście coś jeszcze z pępuszkiem po odpadnięciu kikuta?

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aga, Kira będzie miała tylko chrzestną bo kompletnie nie ma kandydata na chrzestnego, a dla mnie ważne jest żeby chrzestni byli faktycznie wierzący :) ale jak załatwiałam formalności to nikt się nie pytał dlaczego ani nic więc fajnie :)

Marta, jeśli chodzi o pępuszek to jak odpadł cały strupek to tylko dokładnie go umyłam i osuszyłam i jest ok

Iza, dobrze że u Ciebie nie ma przepaści terminowej i już za chwilę też będziesz po :) kciukamy mocno za Was i czekamy z niecierpliwością na godzinę W ;)

Judyta a próbowałaś podać Małemu kropelki na wzdęcia? Ja podałam Kiruni i widzę poprawę, problem nie znikł ale objawy są zdecydowanie łagodniejsze. Niestety nasze Maluchy jeszcze się trochę pomęczą a my razem z nimi zanim ich układ dojrzeje

grzanewino, Tusianka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Tak Aga, Kira będzie miała tylko chrzestną bo kompletnie nie ma kandydata na chrzestnego, a dla mnie ważne jest żeby chrzestni byli faktycznie wierzący :) ale jak załatwiałam formalności to nikt się nie pytał dlaczego ani nic więc fajnie :)

Marta, jeśli chodzi o pępuszek to jak odpadł cały strupek to tylko dokładnie go umyłam i osuszyłam i jest ok

Iza, dobrze że u Ciebie nie ma przepaści terminowej i już za chwilę też będziesz po :) kciukamy mocno za Was i czekamy z niecierpliwością na godzinę W ;)

Judyta a próbowałaś podać Małemu kropelki na wzdęcia? Ja podałam Kiruni i widzę poprawę, problem nie znikł ale objawy są zdecydowanie łagodniejsze. Niestety nasze Maluchy jeszcze się trochę pomęczą a my razem z nimi zanim ich układ dojrzeje
    Jutro kupię A polecasz jakieś? Bo myślę nad bobotic

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie lubię samotności..Bo wiecie co? chyba jedziemy z tym koksem...polalo się po nodze, teraz domieszką krwi z tym płynem. Pakuję się i jedziemy do szpitala chyba..
    Proszę o kciuki!

Tusianka, Ilona92, Etoilka, BP 02, grzanewino, Magdzia85F, Rene, Agiii37, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza! Kciuki :) informuj nas co z Wami :)

Judyta, ja podałam Małej esputicon. Generalnie chodzi o substancje dimetykon lub symetykon.

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to kciukasy! :D czekamy potem na info :)

My pepuszek myjemy i wycieramy przy każdej kąpieli. Na początku jeszcze była w nim jakaś maź, teraz juz czysciutko :)

Ps. Nie śpię bo: trzymam laktator :d

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, kciuki!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzymam kciuki:)
    Klaudia mi tez się jeszcze nie rozpuściły, i trochę już schizuje czy nie wrosną itp. Czytałam gdzie ze do 3 tygodni mogą się rozpuszczać. Położna w czwartek oglądała i mówi ze ok, także trzeba czekać.

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Pomarańczka, do nas jak przyszła Środowiskowa to od razu kazała wyjść na spacer, a wręcz stwierdziła że szkoda że nie poszliśmy na drugi dzień po wyjściu ze szpitala... I żeby przy takiej pogodzie to chodzić tak długo jak mały śpi albo my mamy siłę.

Szwy "wewnetrzne" mam rozpuszczalne ale urodziłam 18 dni temu a one nadal tam są :/ zewnętrzne były zwykłe i wyjęli po 5 dniach. Jak byłam na zdjeciu to mi babka mówiła że nawet 6 tygodni to się może rozpuszczać, ale teraz mnie zmartwiłyście że może coś jest jednak nie tak.

Grześ się zrobił bardziej marudny. Czasem płacze i nie wiem o co chodzi :( wczoraj mieliśmy gości to byl niespokojny i co chwilę płakał. Może mu zamieszanie przeszkadzało.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta, a kładziesz małego na brzuch? Mojej to bardzo pomaga na gazy. Jesli jesteście na mm i problem sie utrzymuje spróbuj zwiekszyć ilosc wody zamiast mleka. Moze za tluste?

My wyszliśmy ba spacer w 7 dobie od porodu, jak była brzydka pogoda to werandowanie. Ja miałam spory problem z chodzeniem przez dobry miesiąc. Na dodatek pierwszego dnia za bardzo sie nadwyrężylam i spowodowali to dodatkowy bol :/

Iza trzynam kciuki ! Daj znac! Moze od tego poniedziałku bedziemy juz wszystkie rozpakowane :)

Ostatnio zmęczenie daje mi popalić ... wczoraj od 17 w lozku ... nie byłam w stanie funkcjonować. Budzenie w nocy mnie wykańcza. Dzis nie było tragedii, ale hestem na nogach od 4.30.
    Snu nie ma, sexu nie ma , tylko schody i sprzątane zostaje haha

Etoilka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Judyta, a kładziesz małego na brzuch? Mojej to bardzo pomaga na gazy. Jesli jesteście na mm i problem sie utrzymuje spróbuj zwiekszyć ilosc wody zamiast mleka. Moze za tluste?

My wyszliśmy ba spacer w 7 dobie od porodu, jak była brzydka pogoda to werandowanie. Ja miałam spory problem z chodzeniem przez dobry miesiąc. Na dodatek pierwszego dnia za bardzo sie nadwyrężylam i spowodowali to dodatkowy bol :/

Iza trzynam kciuki ! Daj znac! Moze od tego poniedziałku bedziemy juz wszystkie rozpakowane :)

Ostatnio zmęczenie daje mi popalić ... wczoraj od 17 w lozku ... nie byłam w stanie funkcjonować. Budzenie w nocy mnie wykańcza. Dzis nie było tragedii, ale hestem na nogach od 4.30.
    Snu nie ma, sexu nie ma , tylko schody i sprzątane zostaje haha
    Tak. Bardzo często:) dziś będzie położna to podpytam

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej w dwupaku!
    To by było zbyt piękne żeby już poszło..

Skurcze są co 3-5minut, ale nieregularne, chociaż niektóre skurczybyki dochodzą do 80-100..
    Czekamy na naturalny rozwój sytuacji. W nocy położna mówila że rozwarcie postępuje.. Teraz jakiś lekarz mówi że szyjka zgladzona całkiem ale zamknięta.. Więc kciukow nie puszczac. Mam nadzieję że w miarę szybko pójdzie a nie będzie męczyć całego dnia..

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, powodzenia! :)

My wyszlismy na spacer tydzień po porodzie.

Szwy rozpuściły mi się około 10ego dnia po.

Pojechałam z małym do rodziców na 3 dni, bo mąż w delegacji. Przyjechaliśmy o 14 (w aucie był bardzo grzeczny) i od 14 do 22 tak wrzeszczał, że masakra - aż go nie poznawałam. Nic nie pomagało, 8 godzin noszenia bez wyraźnej ulgi. O 22 wszystko minęło ot tak - i noc była spokojna. Boje się, że to początek kolek...

A, i świętujemy dziś skończony miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 08:38

grzanewino, aga_90, Rene lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza powodzenia! Mocno trzymam kciuki- dzis poekny dzien na rodzenie :)

Mi Maxio tez oatatnie dni dal popalic... noc z soboty na niedziele- wiekszosc przeplakana, wczoraj tez pol popoludnia marudzenie. Wydaje mi sie ze go brzuszek boli :( chyba dopiero jelita sie przystosowywuja do pracy...

Takie pytanie- te krople na gazy mozna dawac od kiedy? Espumisan baby chyba od miesiaca dopiero :(

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ