X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam z Młodym w 4 dobie na spacer :)

Tęskniaca- ja mialam rozpuszczalne ale i tak mialam zdejmowanie w 7 dniu po porodzie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca- ja mam rozpuszczalne i uciekali mi tylko końcówki przy wypowie czyli 4 dni po cc

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś Gabrys przechodzi samego siebie... od 7.30 nie spi z 1 przerwa na spanie ok 13 do 15... Tak to pręży się. Marudzi. Płacze... I pierdzi. Nie wiem czy to jakieś wzdęcia... czy co. Jak zaśnie to na 5 min i budzi się...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem jakie mam szwy, a we wtorek mam isc na ich zdjęcie

KAmila, Dorota - dzieki, czyli my tez juz w tym tygodniu będzeimy wychodzić na powietrze :)
    a te zapro/popro to znalazłam teraz takie
    http://allegro.pl/kartka-ciociu-czy-zostaniesz-moja-matka-chrzestna-i7268140147.html

Ale to jeszcze nie to ;)

i to chyba u Ciebie Dorota też tylko chrzestna wybrana, u nas tak samo, ale mężu już chyba wybrał chrzestnego i podoba mi sie jego wybór, tylko ciekawe czy sam zainteresowany będzie chętny ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia odliczam i to tak konkretnie! Brzuch cmi, macica ćwiczy.. Mam nadzieję że za kilka dni coś z tego będzie :) Uskuteczniam aktywność fizyczna od 3 dni, spacerki, sklepy itp :) wprawdzie wyglądam jak wieloryb i tak też się czuje ale mam nadzieję że tydzień szybko zleci. :) teraz ma być trochę chłodniej to też łatwiej bo ostatnie dni jak było po 30 stopni to mi dało w kość, zwłaszcza z opuchlizna ale się nie poddajemy :) ja chcę rodzic od soboty przyszłej obojętnie kiedy :-D mężu się upiera że w ten wtorek się zacznie. Zobaczymy na czyje wyjdzie :-)

A Ty jak sie czujesz?? Lepiej troszkę?
    Ale bym już chciała dołączyć do waszych tematów Rozmow :-D

grzanewino, Tusianka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza życzę Ci lekkiego porodu i szybkiego powrotu do siebie :)
    Będzie dobrze i to już niedługo :)

właśnie Klaudia, już lepiej u Ciebie?

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwy mi się rozpuściły tak do 10 dni. Dwóch już nie było po tygodniu, na wizycie położnej.

Na spacer wyszliśmy w 5tej dobie, nic nie werandowaliśmy, bo pogoda była mega.

Dziewczyny, robiłyście coś jeszcze z pępuszkiem po odpadnięciu kikuta?

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aga, Kira będzie miała tylko chrzestną bo kompletnie nie ma kandydata na chrzestnego, a dla mnie ważne jest żeby chrzestni byli faktycznie wierzący :) ale jak załatwiałam formalności to nikt się nie pytał dlaczego ani nic więc fajnie :)

Marta, jeśli chodzi o pępuszek to jak odpadł cały strupek to tylko dokładnie go umyłam i osuszyłam i jest ok

Iza, dobrze że u Ciebie nie ma przepaści terminowej i już za chwilę też będziesz po :) kciukamy mocno za Was i czekamy z niecierpliwością na godzinę W ;)

Judyta a próbowałaś podać Małemu kropelki na wzdęcia? Ja podałam Kiruni i widzę poprawę, problem nie znikł ale objawy są zdecydowanie łagodniejsze. Niestety nasze Maluchy jeszcze się trochę pomęczą a my razem z nimi zanim ich układ dojrzeje

grzanewino, Tusianka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Tak Aga, Kira będzie miała tylko chrzestną bo kompletnie nie ma kandydata na chrzestnego, a dla mnie ważne jest żeby chrzestni byli faktycznie wierzący :) ale jak załatwiałam formalności to nikt się nie pytał dlaczego ani nic więc fajnie :)

Marta, jeśli chodzi o pępuszek to jak odpadł cały strupek to tylko dokładnie go umyłam i osuszyłam i jest ok

Iza, dobrze że u Ciebie nie ma przepaści terminowej i już za chwilę też będziesz po :) kciukamy mocno za Was i czekamy z niecierpliwością na godzinę W ;)

Judyta a próbowałaś podać Małemu kropelki na wzdęcia? Ja podałam Kiruni i widzę poprawę, problem nie znikł ale objawy są zdecydowanie łagodniejsze. Niestety nasze Maluchy jeszcze się trochę pomęczą a my razem z nimi zanim ich układ dojrzeje
    Jutro kupię A polecasz jakieś? Bo myślę nad bobotic

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie lubię samotności..Bo wiecie co? chyba jedziemy z tym koksem...polalo się po nodze, teraz domieszką krwi z tym płynem. Pakuję się i jedziemy do szpitala chyba..
    Proszę o kciuki!

Tusianka, Ilona92, Etoilka, BP 02, grzanewino, Magdzia85F, Rene, Agiii37, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza! Kciuki :) informuj nas co z Wami :)

Judyta, ja podałam Małej esputicon. Generalnie chodzi o substancje dimetykon lub symetykon.

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to kciukasy! :D czekamy potem na info :)

My pepuszek myjemy i wycieramy przy każdej kąpieli. Na początku jeszcze była w nim jakaś maź, teraz juz czysciutko :)

Ps. Nie śpię bo: trzymam laktator :d

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, kciuki!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzymam kciuki:)
    Klaudia mi tez się jeszcze nie rozpuściły, i trochę już schizuje czy nie wrosną itp. Czytałam gdzie ze do 3 tygodni mogą się rozpuszczać. Położna w czwartek oglądała i mówi ze ok, także trzeba czekać.

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Pomarańczka, do nas jak przyszła Środowiskowa to od razu kazała wyjść na spacer, a wręcz stwierdziła że szkoda że nie poszliśmy na drugi dzień po wyjściu ze szpitala... I żeby przy takiej pogodzie to chodzić tak długo jak mały śpi albo my mamy siłę.

Szwy "wewnetrzne" mam rozpuszczalne ale urodziłam 18 dni temu a one nadal tam są :/ zewnętrzne były zwykłe i wyjęli po 5 dniach. Jak byłam na zdjeciu to mi babka mówiła że nawet 6 tygodni to się może rozpuszczać, ale teraz mnie zmartwiłyście że może coś jest jednak nie tak.

Grześ się zrobił bardziej marudny. Czasem płacze i nie wiem o co chodzi :( wczoraj mieliśmy gości to byl niespokojny i co chwilę płakał. Może mu zamieszanie przeszkadzało.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta, a kładziesz małego na brzuch? Mojej to bardzo pomaga na gazy. Jesli jesteście na mm i problem sie utrzymuje spróbuj zwiekszyć ilosc wody zamiast mleka. Moze za tluste?

My wyszliśmy ba spacer w 7 dobie od porodu, jak była brzydka pogoda to werandowanie. Ja miałam spory problem z chodzeniem przez dobry miesiąc. Na dodatek pierwszego dnia za bardzo sie nadwyrężylam i spowodowali to dodatkowy bol :/

Iza trzynam kciuki ! Daj znac! Moze od tego poniedziałku bedziemy juz wszystkie rozpakowane :)

Ostatnio zmęczenie daje mi popalić ... wczoraj od 17 w lozku ... nie byłam w stanie funkcjonować. Budzenie w nocy mnie wykańcza. Dzis nie było tragedii, ale hestem na nogach od 4.30.
    Snu nie ma, sexu nie ma , tylko schody i sprzątane zostaje haha

Etoilka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Judyta, a kładziesz małego na brzuch? Mojej to bardzo pomaga na gazy. Jesli jesteście na mm i problem sie utrzymuje spróbuj zwiekszyć ilosc wody zamiast mleka. Moze za tluste?

My wyszliśmy ba spacer w 7 dobie od porodu, jak była brzydka pogoda to werandowanie. Ja miałam spory problem z chodzeniem przez dobry miesiąc. Na dodatek pierwszego dnia za bardzo sie nadwyrężylam i spowodowali to dodatkowy bol :/

Iza trzynam kciuki ! Daj znac! Moze od tego poniedziałku bedziemy juz wszystkie rozpakowane :)

Ostatnio zmęczenie daje mi popalić ... wczoraj od 17 w lozku ... nie byłam w stanie funkcjonować. Budzenie w nocy mnie wykańcza. Dzis nie było tragedii, ale hestem na nogach od 4.30.
    Snu nie ma, sexu nie ma , tylko schody i sprzątane zostaje haha
    Tak. Bardzo często:) dziś będzie położna to podpytam

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej w dwupaku!
    To by było zbyt piękne żeby już poszło..

Skurcze są co 3-5minut, ale nieregularne, chociaż niektóre skurczybyki dochodzą do 80-100..
    Czekamy na naturalny rozwój sytuacji. W nocy położna mówila że rozwarcie postępuje.. Teraz jakiś lekarz mówi że szyjka zgladzona całkiem ale zamknięta.. Więc kciukow nie puszczac. Mam nadzieję że w miarę szybko pójdzie a nie będzie męczyć całego dnia..

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, powodzenia! :)

My wyszlismy na spacer tydzień po porodzie.

Szwy rozpuściły mi się około 10ego dnia po.

Pojechałam z małym do rodziców na 3 dni, bo mąż w delegacji. Przyjechaliśmy o 14 (w aucie był bardzo grzeczny) i od 14 do 22 tak wrzeszczał, że masakra - aż go nie poznawałam. Nic nie pomagało, 8 godzin noszenia bez wyraźnej ulgi. O 22 wszystko minęło ot tak - i noc była spokojna. Boje się, że to początek kolek...

A, i świętujemy dziś skończony miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 08:38

grzanewino, aga_90, Rene lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza powodzenia! Mocno trzymam kciuki- dzis poekny dzien na rodzenie :)

Mi Maxio tez oatatnie dni dal popalic... noc z soboty na niedziele- wiekszosc przeplakana, wczoraj tez pol popoludnia marudzenie. Wydaje mi sie ze go brzuszek boli :( chyba dopiero jelita sie przystosowywuja do pracy...

Takie pytanie- te krople na gazy mozna dawac od kiedy? Espumisan baby chyba od miesiaca dopiero :(

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ