Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rene, o rany.....zdrówka życzę !!! Gorączka jest?
Ja też planuje szczepić.
Magda, jeśli Twoja koleżanka nie kupiła jeszcze wózka, to mogę zarekomendować Invictusa, w którym i ona się zakochała...dla mnie jest rewelacyjny i na tym karbonowym stelażu jest lekki jak piórko. Brat mówi, że lżejszy niż jego rower Zwinny, zwrotny i wygodny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 20:14
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
grzanewino wrote:Natomiast dziś przy przewijaniu zobaczyłam, że pępuszek krwawi, tzn kikut normalnie prawie zemdlałam, chociaż to niby kropla krwi, niunia nie płacze, ale czemu tak się stało? Zahaczyłam, odrywa się, czy co?
Położna w piątek ma przyjść, to wtedy spytam, no i sama niech spojrzy.
Mojemu tez pępuszek podkrwawial, i nie wiadomo dlaczego. Polozna powiedziala, ze poki nie leci struzka krwi to wszystko jest w normie, jak leci struzka to od razu na IP (to samo jak kikut smierdzi, jest spuchniety albo siny). Kropelki krwi mogą byc. Kilka dni mielismy te kropelki, na wszystkich ubrankach byly plamki, psikalam octaniseptem. 2 dni temu odpadl w koncu.
grzanewino lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Rene, o rany.....zdrówka życzę !!! Gorączka jest?
Ja też planuje szczepić.
Magda, jeśli Twoja koleżanka nie kupiła jeszcze wózka, to mogę zarekomendować Invictusa, w którym i ona się zakochała...dla mnie jest rewelacyjny i na tym karbonowym stelażu jest lekki jak piórko. Brat mówi, że lżejszy niż jego rower Zwinny, zwrotny i wygodny -
Rene duzo zdrowia dla Was! Oby to jednak nie płuca!
Sylwia poproś o pediatrę powinna pomoc. Na obchodzie to zgłaszałam? u mnie był codziennie obchód noworodkowy.
Ja tez sie zastanawiam czym szczepić. Płatna, ale ktor? Gdzie jest to mniejsze zło?
Magda jesli jestes po zdjęciu szwów ćwicz dno miednicy, położna mi powiedziała ćwiczeniami nanieyrzymamie moczu. Ja odczuwałam wyraźna różnice poprawy. Podwozie sie lepiej utkwiło, a teraz czuje jakbym tam zaciskacz miała -
nick nieaktualnyIlona ja mam rozpuszczalne szwy.
Najlepsze, że pierwszy raz po siku zacisnelam to myślałam, że padne. Poczekam jeszcze. Dziś już o niebo lepiej.
Klaudia mnie boli krzyż, biodra, miednica cała. Tylko mnie przy parciu pomagali dociskając nogi do ciała. Pewnie od tego.
Położna dziś przychodzi. -
Mnie tez kregoslup boli, szczegolnie podczas karmienia, glownie ledzwiowo-krzyzowy
Poleci ktoras jakas dobra metode owijania?
Wczoraj jak sie Max nie chcial uspokoic, owinelam go jakos niecnie kocykiem i chyba troche go to ukoilo, wiec bede probowac dalej -
BP na YT jest sporo filmików - ja się z nich uczyłam, choć na moim niecierpliwcu to ciężko idzie motać
U Nas wczoraj był taki ból brzuszka, że płakałam razem z Młodym... po długim uspokajaniu smoczkiem wreszcie zasnął i noc już była spokojna.
(tak, ja antysmoczkowiec dałam smoczka... śmiałam się, że hipokrytka ze mnie, ale jak miałam pogryzione brodawki to smoczek stał się dla mnie wybawieniem. Łatwiej nadal uspokoić piersią, ale czasem z bólu nie dawałam już rady).
Laski! Świetna, cudowna rzecz na pogryzione brodawki - kompresy z Multi-Mam - cudownie goją i przynoszą ulgę. Nie są tanie, ale ja przecinałam każdy kompres na pół dzięki czemu wystarczaja na dłużej (zużywałam jeden kompres na dwie piersi, a nie dwa ).Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Kamila ja tez byłam przeciwna smoczkom, a tu psikus raz że mały je z butli, a dwa że to taki ssak że bez smoczka czasem ani rusz.. no trudno, mają nasze dzieciaczki swoje charakterki :d
Rene dużo zdrówka dla Was!
Pytam o te pneumokoki bo my je mamy obowiązkowe i przy okazji refundowane (nie wiem czy wszystkie dzieci tak mają czy tylko wczesniaki), a ja nie do końca jestem przekonana do wszystkiego co dodatkowe jeśli o szczepienia chodzi..
Wiktor dziś skończył 2 miesiące!BP 02, Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Aga - mnóstwo uścisków dla Wiktorka!
nam też wczoraj położna mówiła o szczepieniach i że właśnie pneumokoki są refundowane teraz, tylko trzeba się zastanowić czy chcemy szczepić, no i ogólnie czy będziemy szczepić refundowanymi czy płatnymi, ja pojęcia nie mam
a moja niunia nie chce smoczka [tfu tfu]
a mnie znowu dopadły zaparcia -
nick nieaktualny
-
Ale ten Wiktorek już duży!
My szczepimy tylko obowiązkowymi. Nie jestem przekonana jakoś do tych płatnych, słyszałam różne opinie na ich temat. A te jednak są dawane tyle czasu i przebadane, że dla mnie jednak bezpieczniejsze.
U nas pogoda do tyłka dzisiaj Nie dość, że deszcz, to jeszcze grad. Mam nadzieję, że się polepszy, coby z młodą gdzieś wyjść. Czekamy na położną, ciekawa jestem ile klucha już waży, bo coraz cięższa jestaga_90 lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Magdzia85F wrote:Emily lubię za produkt.
Była u mnie położna. I jest anty nakładki do kp. Tylko przy prawidłowym przystawianiu z doradcą też mnie sutki bolą.
Magda, ja płakałam z bolu, wykrecalo mnie we wszystkie strony... I niestety dopoki pierś sie całkowicie nie wygoi to nie przestanie boleć. Ja jestem sceptycznie nastawiona do nakładek, ale z tym bólem bylam gotowa sprobowac (tylko nie zdążyłam kupić xD).
Mi pomogło smarowanie własnym mlekiem, purelanem, wietrzenie, wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie no i te kompresy na koniec dokonały cudu
Ostatnio tez duzo karmimy sie na lezaco bo później nie ma problemu z odkładaniemMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tusianka wrote:Ale ten Wiktorek już duży!
My szczepimy tylko obowiązkowymi. Nie jestem przekonana jakoś do tych płatnych, słyszałam różne opinie na ich temat. A te jednak są dawane tyle czasu i przebadane, że dla mnie jednak bezpieczniejsze.
A o szczepieniach mam takie samo zdanie
Aga ja pytałam położną o jej zdanie na temat szczepień bo my mamy 5w1 refundowaną, to powiedziała że mam zrobić jak uwazam, słuchać jedynie wlasnej intuicji dlatego zdecydowalismy z mężem iść starym trybem osobnych szczepień i dodatkowo rozłożymy je w czasie, żeby rzeczywiście nie mial 3 ukluc jednego dniaTusianka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość