X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, czopki diclac. I w przypadku porodu sn i cc robią robotę. Przyjmuje się je co 12 godzin. Są na receptę, poproś swojego gina

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, gratulacje!!! Byłyście z Gabrysią bardzo dzielne :) szybkiego powrotu do formy!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ciary jak cholera! Iza twarda babka z Ciebie! Odpoczywaj teraz bo to byl niezły maraton, ale to jak napisalas "jesteś mamą" i to juz wynagradza wszystko :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - GRATULACJE !!! Pięknie zamknęłaś nasz peleton ;)
    Magda - potwierdzam, diclofenak w czopkach działa. Można też brać ibuprofen, paracetamol i ketonal - ja wypróbowałam wszystko. Ketonal i diclofenak wygrywają ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ale Ketonal ten 50mg zwykły w tabsach? Bo mam. Czy inny? I jak z dawkowaniem?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja w szpitalu brałam dożylnie 100 mg, w domu wziełam w tabletkach może ze 3 razy też 100 mg, później przerzuciłam sie na diclofenak w czopkach.

Aha - dawkowanie - ja brałam raz dziennie tą 100 , a można chyba co 12 godz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 11:32

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy któraś z Was wie jak sobie poradzić z gulką w piersi? To chyba zatkanie kanału mlecznego (taką mam nadzieję...)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratulacje! Podziwiam Ciebie za taki maraton. Najważniejsze, ze jesteście całe i zdrowe. Docierajcie sie :)
    Magda, Dorota podała najlepszy lek na bol krocza. Znieczula fantastycznie. Ja miałam takie czopki w szpitalu. Jesli nie pomagały dostawałam dodatkowo 2 proszki paracetamolu co 12h, ale nie wiem ile było mg. W domu brałam ok 3-4 razy dziennie paracetamol 500mg po dwie tabletki. Lekarz mi powiedział, ze nie ma co sobie żałować. Warto podmywac sie nadmanganianem potasu zeby szybciej sie goilo. I jest taka maść chyba z kodeina? Na receptę smaruje sie nia od odbytu w stronę pochwy kurczę postaram sie znaleźć ta kartkę, ale to tez jedt na receptę.

Dorotka a masaż i wyciskanie tej gulki? Nie widze innego sposobu.

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Mam pytanie, czy któraś z Was wie jak sobie poradzić z gulką w piersi? To chyba zatkanie kanału mlecznego (taką mam nadzieję...)
    Rozgrzej ją dobrze przed karmieniem/odciaganiem (laktator bedzie lepszy), np. termoforem albo ciepłą pieluszką, albo nawet prysznicem, a w trakcie odciagania masuj pierś kolistymi ruchami i tą kulkę "wyciskaj" w stronę wyplywu. A po wszystkim najlepiej przylóż cos zimnego, np. mrożonkę owiniętą pieuchą żeby zahamować produkcję w tym miejscu. Powinno pomóc :)

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona też miałam te czopki. A ten nadmanganian to Mąż mi kupi. Dzięki.
    Ja sobie jeszcze octaniseptem psikam.
    Męża wyślę jutro po receptę do lekarza.

Klaudia a bo ja mam 50 Ketonal.

Dzięki dziewczyny.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie szwów faktycznie nie było złe ani bolesne, ale jednak stresowałam się mega.
    Ale później poszliśmy na spacer z niunią :) faaaajnie było i spotkaliśmy babcię ;)

A czy Wasze dzieciaczki też bardziej lubią jedną pierś od drugiej? Mojej Dorotce jakby lewa nie smakowała wcale. Położna mówi, że to normalne, że dzieci upodobują sobie jedną pierś. Wczoraj wieczorem już myślałam, że lewa mi wybuchnie, musiałam odciągnąć laktatorem, bo niunia nie chciała wcale z niej jeść. Ale to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę przecież.

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:

Dziewczyny zamierzacie szczepic przeciw pneumokokom?

Ja planuje :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka u mnie ciągnie póki co z obu tak samo. Spacer. Może się uda w weekend. O ile ja będę na chodzie.

A jak na wózek Malutka reaguje?

Ja też szczepię przeciw pneumokokom.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, moja niunia śpi spokojnie, i w wózku, i w kołysce, i w łóżeczku, i na rękach, i z nami w łóżku, nie mamy z tym problemów. Natomiast dziś przy przewijaniu zobaczyłam, że pępuszek krwawi, tzn kikut :( normalnie prawie zemdlałam, chociaż to niby kropla krwi, niunia nie płacze, ale czemu tak się stało? Zahaczyłam, odrywa się, czy co? :(
    Położna w piątek ma przyjść, to wtedy spytam, no i sama niech spojrzy.

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może gdzieś zaczepił się o koszulkę? Na pewno to nic takiego! A położna pierwszy raz?

U mnie Adusia jeszcze w wózku nie leżała.
    A dziś spała z Nami. Bo nie dała się odłożyć.

• Rene Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Dziewczyny miło mi ogłosić że dziś o godz. 20.45 przyszła na świat siłami natury moja Gabrysia. 3400g 55cm.
    Dziękujęmy za wszystkie kciuki!
    Relacja jak dojdziemy do siebie :)
    Gratulacje:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w szpitalu synek ma podejrzenie zapalenia płuc:-(:-(

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) my nadal w szpitalu...ponoc takie procedury ze dopieri 6-7 dnia mogę wyjsc.. Jak dobrze pojdzie to jutro wychodzimy!
    Ogolnie to cos mi sie rana po cc papra..mam malo pokarmu , daje cyca a potem maly jeszcze zjada 40-60ml mm i tak co 3h. Chyba mamy problemy brzuszkowe bo jak idzie kupka albo puszcza baczki to strasznie placze, prezy sie , robi czerwony i podkurcza nozki...

xk81pfk.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Może gdzieś zaczepił się o koszulkę? Na pewno to nic takiego! A położna pierwszy raz?

U mnie Adusia jeszcze w wózku nie leżała.
    A dziś spała z Nami. Bo nie dała się odłożyć.

tak, pierwszy raz, dziś ja byłam u niej w ośrodku zdrowia jak mi szwy zdejmowała

Sylwia - a w tym szpitalu są tzw. "panie od noworodków"? U mnie były takie młodziutkie, ale bardzo chętne do pomocy i bardzo dużo pomogły, wołaj je jak masz problemy

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jestesmy ogolnie na oddziale neonatologicznym. Dzis zgosilam ze go boli brzuszek bo zjadl i nie spi tylko placz i nic nie dziala...wiec przyszla Pani polozyla go na brzuszku, kilka min ciszy i znow placz i mowi ze moze i go boli ... w koncu dostal butelke po 2.5h a nie po 3 i usnal..

xk81pfk.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ