X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    nie chce zapeszać, ale od dwóch dni jestem bez leków i stawiam pierwsze kroki !!! Równe 2 tygodnie wczoraj minęły od porodu- cóż nie jestem Kate Middleton niestety....
    Na moje pękniecia w kroczu, jedna z położnych poleciła mi balsam Szostakowskiego i powiem szczerze, ze chyba on uczynił cuda ;) To jest jak nowe życie. Bez bólu mogę się odwrócić z boku na bok i w ogóle ruszać normalnie jak człowiek. Do tej pory nie zdawałam sobie sprawy jakie to błogosławieństwo być zdrowym.
    Teraz mam w planach nadrobić spacerki, noszenie na rękach itd ;) Z tym ćwiczeniem miesni Kegla itd to dam sobie jeszcze na wstrzymanie, bo nawet sikanie to dla mnie jeszcze dyskomfort a co dopiero swiadome napinanie....Czekam aż mi się szwy rozpuszczą, bo poki co nieprzyjemnie ciągną , bez nich poczuję się swobodniejsza pewnie.
    Czytam Was cały czas i mam wrażenie, że jestem tu jedyna, która nigdy nie odciągała mleka. Jakoś nie mam takiej potrzeby, karmie na zawołanie, a odciągać tylko po to, by dać butelką to trochę bez sensu. Pewnie zmienie zdanie jak bede chciała gdzies wyjsc bez dziecka, ale do tego czasu w moim przypadku to dlugo jeszcze ;) Tez mi troche cieknie z piersi, ale wkladki laktacyjne jeszcze daja rade ;)

Magda, czopki pomogly?
    Rene, jak synek, jestescie w szpitalu? Zdrowka zycze !!!

pomarańczka_33, Tusianka, Alala, aga_90, BP 02, Etoilka, Rene, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię z tetrami pod cyckami, a jak na boku leżę i cycka przygniotę, to chyba pół litra mleka mam później pod sobą ;)

Położna dziś była u nas na patronażu, zważyła niunię i ładnie przybrała, bo od wyjścia ze szpitala, czyli przez tydzień 350g :) i z pępulkiem też wszystko dobrze i generalnie też wszystko dobrze :) uf uf :)
    a na moje zatwardzenia polecała czopki glicerynowe, mówi, że można 2-3 na raz zaaplikować

Klaudia - super, że już z Tobą lepiej :)
    ja szwy miałam zwykłe nierozpuszczalne i teraz po zdjęciu jak mnie swędzi, ale to podobno dobrze, bo się goi

Rene lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, świetne wiadomości! Udanych spacerków :) ja też nie odciągam mleka - na razie nie miałam jeszcze takiej potrzeby. Wydaje mi się, że mleka mam tak akurat - Wojtuś ładnie przybiera, a ja nie męczę się z jakimś nadmiarem.

Rene, dużo zdrówka dla Patryka!

Rene lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene o ludu! Ale jak? Trzymajcie się!:-* na pewno wszystko będzie dobrze!

Dorotko a gdzie byłaś na usg bioderek?
    prawdopodobnie złapał od starszego albo coś jest w powietrzu wczoraj przyjęli na oddział 3 maluchy jeden ma 4 tyg drugi 4 miesiące i ten trzeci jakieś pół roczku,pytałam się o ewentualny wypis lekarz powiedział że najwcześniej możemy o tym rozmawiać w poniedziałek także może być tak że majówkę spędzimy w szpitalu:-(
    Agiii trzymam kciuki:-)
    A mi chyba ze stresu zanika pokarm wcześniej potrafiłam za jednym razem z jednej piersi ściągnąć 120 ml a teraz ledwo do 60 dobijam,no i musimy dokarmiać synek jest 2x dziennie ważony po mm waga trochę ruszyła ale wolałabym żeby był na samym cycu....

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca cieszę się że lepiej już się czujesz:-)
    grzanewino ładny przyrost:-)u nas dotychczas przybrał 260g.
    dziewczyny napiszcie mi po jakim czasie rozpuszczają się szwy?od cesarki minęło dwa tyg i trzy dni a ja nadal je mam...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia obyło się bez czopków, bo już o niebo lepiej. Ale plecy niestety nie.
    Mąż mówił, że jak wstałam z łóżka w trakcie porodu to miałam z tyłu wielką gulę na krzyżu po środku. Mała tak schodziła. Pewnie stąd ból.

Grzanewino a pisałam o czopkach glicerynowych. Ja stosuję, bo mam zaparcia. Ja!? Którą nigdy nie.miała.

Rene to Malutki niech lepiej leży pod obserwacjă bo zawsze to bezpieczniej i na pewno Mu szybciej przejdzie. Bidulek :’(

A pokarm pewnie od stresu. Może pij herbatki?

Rene lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - no wiem wiem, pisałas, ja stosuję je juz od koncówki ciazy, ale efektów zbytnich nie widze

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Magda - no wiem wiem, pisałas, ja stosuję je juz od koncówki ciazy, ale efektów zbytnich nie widze

A lewatywa?

Klaudia akurat majówka ma być ciepła. Spacerku jak znalazł.
    Dobrze, że bóle minęły.

Ilona to chyba dodam do kąpieli.

Dziewczyny Maluszki śpią z Wami? Ja się zarzekalam że nie a Ada śpi z Nami.

• Rene Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A lewatywa?

Klaudia akurat majówka ma być ciepła. Spacerku jak znalazł.
    Dobrze, że bóle minęły.

Ilona to chyba dodam do kąpieli.

Dziewczyny Maluszki śpią z Wami? Ja się zarzekalam że nie a Ada śpi z Nami.
    Mój śpi już sam.Na samym początku jak miałam problem ze wstaniem z łóżka po cięciu to spał ze mną
    co do herbatek na laktację polecacie jakieś?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rożnie. Pol nocy w łóżeczku , polowe ze mna. Najlepszy jest tata bo pamietam jak dzis prawił koledze , ze jak to dziecko w lozku, a teraz sam mowi jakie to fajne kiedy dziecko śpi z Nim :D
    Tez nie chciałam i sie zarzekałam , ale obydwie odpadamy przy karmieniu.

Rene ja polecam kawę zbożowa :) chodzi tu o słód jęczmienny. Jesli wolisz specyfiki to polecam prenalen prolaktan.

Dzis pobolewa mnie brzuch jak na miesiączke? Ciekawe kiedy przyjdzie pierwszy raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:06

Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po badaniach, dzisiaj bilirubina przez skórę 5,1 a tydzień temu 10,1 więc pięknie spadło, kolejna kontrola za dwa tygodnie.
    Jeszcze tylko jutro posiew moczu wyniki bo te co miałam to kiepskie wyszły i pobralam jeszcze raz dzisiaj.

Ja staram się odciąć codziennie trochę pokarmu i mroze, mam już 3 butle po 120 ml. Na jutro wyciągam 2 bo jadę do pracy na 5 godzin.

Ja pije herbatki na laktacje te z Rossmanna fajne są, nie wiem czy pomagają ale napewno koper czyni cuda.na brzuszek.

Pije też dużo kawy inki z.mlekiem jednak na laktacje jest najlepsza, nigdy jej nie.lubilam a teraz.

Madzia i Ilona ja też przeciwniczka spania razem z łóżku z dzieckiem.a teraz pół na pół, wczoraj odkryłam termofor i wlozylam do łóżeczka tak pod rożek pod plecki o matko.jaka.rozkosz spania była :)

Rene współczuję choroby, mam nadzieję że szybko wyjdziecie, mlekiem się nie przejmuj, sama wiem jak stres w szpitalu wpływa na pokarm jak wrócisz do domu to będziesz sobie powoli dochodziła do rytmu karmienia i wszystko wróci.do normy.

Ja też mam.problem z zaparciami ale jakoś sobie radzę kilka razy brałam czopki.bo nie mogłam zrobić. One też nie działają.na mnie dobrze. Dobry jest syrop laktuloza.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    U mnie rożnie. Pol nocy w luzeczky, polowe ze mna. Najlepszy jest tata bo pamietam jak dzis prawił kojarzę, ze jak to dziecko w lozku, a teraz sam mowi jakue to fajne hak dziecko śpi z Nim :D
    Tez nie chciałam i sie zarzekałam , ale obydwie odpadami przy karmieniu.

Rene ja polecam kawę zbożowa :) chodzi tu o jęczmień. Jesli wolisz specyfiki to polecam prenalen prolaktan.

Dzis pobolewa mnie brzuch jak na miesiączke? Ciekawe kiedy przyjdzie pierwszy raz.
    kawa zbożowa jestem na tak bardzo lubię:-)
    Agiii w takim razie trzymam kciuki za wynik i fajnie ze bilirubina tak ładnie spada:-)

Agiii37, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem po wizycie, u mnie połóg niestety będzie trwał 8 tygodni ale ogólnie wszystko w normie i ok. dostałam pigułki bo po cc przez minimum rok nie można zajść w ciążę. no i dalej walczymy z moim nadciśnieniem jak się do połowy maja nie unormuje to mam się zgłosić do internisty.

Agiii, cieszę się że w końcu wychodzicie z Łukaszkiem na prostą :)

Rene, trzymam za Was kciuki!

Madzia, Kira nie śpi z nami, przeważnie śpi u siebie w łóżeczku ale były dwie noce kiedy położyłam się razem z nią, raz w salonie na kanapie a raz u niej w pokoju na podłodze na materacu, to były mocno kryzysowe sytuacje i gdybym tak nie zrobiła to chyba bym w ogóle oka nie zmrużyła

a powiedzcie mi, ten cały koper włoski to pije mama czy dziecko?

Agiii37, Rene lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mały śpi u siebie w łóżeczku. Rano biorę go do nas, żeby jeszcze z godzinkę dospać :)

Uczyniłam dziś pierwszą próbę chustowania - na razie na misiu. Fajne to :) Jutro popróbuję z Młodym.

Agatko, super, że bilirubina spada! oby tak dalej :)

Dorota, to to nadciśnienie dalej Ci się utrzymuje? trzymam kciuki, żeby wkrótce ustąpiło!

Agiii37, Emily89, Rene lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, niestety tak, ciągle skacze, raz jest ładne a raz za wysokie. Już odstawiłam Dopegyt bo to sensu nie ma go łykać, i dzisiaj lekarka mi potwierdziła, że to bardzo słaby lek ale jako jedyny dozwolony dla kobiet w ciąży. także czekamy do połowy maja i zobaczymy co dalej

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Uczyniłam dziś pierwszą próbę chustowania - na razie na misiu. Fajne to :) Jutro popróbuję z Młodym.!

A powiedz jakim sposobem zamierzasz chustowac bo mi bardzo się podoba kangur i kieszonka, ale jakoś mam obawy odnośnie o główkę, są u nas warsztaty i może się udam, kurcze to ogólnie fajna sprawa, u mnie jest jedna babka na wsi co nosi dziecko w chuscie.
    Też bym tak chciała

Etoilka lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    A powiedz jakim sposobem zamierzasz chustowac bo mi bardzo się podoba kangur i kieszonka, ale jakoś mam obawy odnośnie o główkę, są u nas warsztaty i może się udam, kurcze to ogólnie fajna sprawa, u mnie jest jedna babka na wsi co nosi dziecko w chuscie.
    Też bym tak chciała

Na razie testuję kieszonkę. Próbowałam z instrukcją dołączoną do chusty, dziś odpalę też jakieś filmiki na youtubie. Na warsztaty też się może wybiorę, zobaczę.
    Co do główki, to dla niemowlaków daje się więcej materiału przy główce i jest podtrzymana (wg instrukcji - a jak jest naprawdę, to się okaże przy próbach ;))

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się jak coś będzie niedociągnięte, jeśli motacie nieśpiące dziecko :)
    Zaśnie to poprawicie wiązanie :)

My od 1,5h śpimy w kangurku :)

Generalnie dla dzieci poniżej 5kg zaleca się wyłącznie kangurka (chyba, że ktoś perfekcyjnie wiąże kieszonke i zadba o odpowiednie odwiedzenie nóżek). Kangur też sprawia, że możecie wygodnie usiąść (węzeł z przodu).

Później dochodzi kieszonka i plecak prosty :)

W teorii dla siedzących są jeszcze 2x, a dla chodzących dh (z takich podstawowych).

No i opcja chusty kółkowej jeszcze, na szybkie akcje :)

Rene, Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Rene Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już lepiej zmiany osłuchowe się cofają,katar pomału ustępuję a i wagowo też jest ok dziś waży już 3980:-)kroplówki już nie są potrzebne,został tylko antybiotyk Jak tak dalej będzie to jest szansa ze w poniedziałek wyjdziemy ze szpitala:-)

Magdzia85F, Agiii37, Etoilka, Tusianka, Tęskniąca, Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene to wspaniała wiadomość, dobrze Patryś przybiera to znaczy że zdrowieje, antybiotyk to co najmniej 7 dni tak było u nas.

My nadal mamy mocz do powtórki bo coś kiepsko.wychodzi w poniedziałek znowu będę łapać i do laboratorium. Tak ogólnie to wszystko ok ale ciągle się martwię.

Etoilka ja też oglądałam te filmiki na YouTube i jestem tak nakrecona na to noszenie w chuscie, tylko muszę kupić chuste bo nie mam myślałam o używanej bo te nowe to ceny kosmiczne 200 zł prawie, a nie wiem czy będę używać czy jednak mi się nie uda.

Emily a czy piersią karmisz jak nosisz w chuscie, jeżeli tak to w jakiej pozycji bo ja jakoś nie mam wyobraźni chyba, czy wtedy w kangurku masz wolne ręce i możesz wszystko zrobić, a jak się pochylasz do przodu to trzymasz główkę czy nie

Byłam dzisiaj 4 h w pracy myślałam że umrę, ale mama spisała się super, młody wypił wszystkie mleko zamrożone 300 ml, teraz śpi jak zabity ja się wydoiłam się i znowu mam zapas. Cieszę się ale ciągle byłam myślami w domu.

Rene lubi tę wiadomość

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ