Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    nie chce zapeszać, ale od dwóch dni jestem bez leków i stawiam pierwsze kroki !!! Równe 2 tygodnie wczoraj minęły od porodu- cóż nie jestem Kate Middleton niestety....
    Na moje pękniecia w kroczu, jedna z położnych poleciła mi balsam Szostakowskiego i powiem szczerze, ze chyba on uczynił cuda ;) To jest jak nowe życie. Bez bólu mogę się odwrócić z boku na bok i w ogóle ruszać normalnie jak człowiek. Do tej pory nie zdawałam sobie sprawy jakie to błogosławieństwo być zdrowym.
    Teraz mam w planach nadrobić spacerki, noszenie na rękach itd ;) Z tym ćwiczeniem miesni Kegla itd to dam sobie jeszcze na wstrzymanie, bo nawet sikanie to dla mnie jeszcze dyskomfort a co dopiero swiadome napinanie....Czekam aż mi się szwy rozpuszczą, bo poki co nieprzyjemnie ciągną , bez nich poczuję się swobodniejsza pewnie.
    Czytam Was cały czas i mam wrażenie, że jestem tu jedyna, która nigdy nie odciągała mleka. Jakoś nie mam takiej potrzeby, karmie na zawołanie, a odciągać tylko po to, by dać butelką to trochę bez sensu. Pewnie zmienie zdanie jak bede chciała gdzies wyjsc bez dziecka, ale do tego czasu w moim przypadku to dlugo jeszcze ;) Tez mi troche cieknie z piersi, ale wkladki laktacyjne jeszcze daja rade ;)

Magda, czopki pomogly?
    Rene, jak synek, jestescie w szpitalu? Zdrowka zycze !!!

pomarańczka_33, Tusianka, Alala, aga_90, BP 02, Etoilka, Rene, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię z tetrami pod cyckami, a jak na boku leżę i cycka przygniotę, to chyba pół litra mleka mam później pod sobą ;)

Położna dziś była u nas na patronażu, zważyła niunię i ładnie przybrała, bo od wyjścia ze szpitala, czyli przez tydzień 350g :) i z pępulkiem też wszystko dobrze i generalnie też wszystko dobrze :) uf uf :)
    a na moje zatwardzenia polecała czopki glicerynowe, mówi, że można 2-3 na raz zaaplikować

Klaudia - super, że już z Tobą lepiej :)
    ja szwy miałam zwykłe nierozpuszczalne i teraz po zdjęciu jak mnie swędzi, ale to podobno dobrze, bo się goi

Rene lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, świetne wiadomości! Udanych spacerków :) ja też nie odciągam mleka - na razie nie miałam jeszcze takiej potrzeby. Wydaje mi się, że mleka mam tak akurat - Wojtuś ładnie przybiera, a ja nie męczę się z jakimś nadmiarem.

Rene, dużo zdrówka dla Patryka!

Rene lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene o ludu! Ale jak? Trzymajcie się!:-* na pewno wszystko będzie dobrze!

Dorotko a gdzie byłaś na usg bioderek?
    prawdopodobnie złapał od starszego albo coś jest w powietrzu wczoraj przyjęli na oddział 3 maluchy jeden ma 4 tyg drugi 4 miesiące i ten trzeci jakieś pół roczku,pytałam się o ewentualny wypis lekarz powiedział że najwcześniej możemy o tym rozmawiać w poniedziałek także może być tak że majówkę spędzimy w szpitalu:-(
    Agiii trzymam kciuki:-)
    A mi chyba ze stresu zanika pokarm wcześniej potrafiłam za jednym razem z jednej piersi ściągnąć 120 ml a teraz ledwo do 60 dobijam,no i musimy dokarmiać synek jest 2x dziennie ważony po mm waga trochę ruszyła ale wolałabym żeby był na samym cycu....

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca cieszę się że lepiej już się czujesz:-)
    grzanewino ładny przyrost:-)u nas dotychczas przybrał 260g.
    dziewczyny napiszcie mi po jakim czasie rozpuszczają się szwy?od cesarki minęło dwa tyg i trzy dni a ja nadal je mam...

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia obyło się bez czopków, bo już o niebo lepiej. Ale plecy niestety nie.
    Mąż mówił, że jak wstałam z łóżka w trakcie porodu to miałam z tyłu wielką gulę na krzyżu po środku. Mała tak schodziła. Pewnie stąd ból.

Grzanewino a pisałam o czopkach glicerynowych. Ja stosuję, bo mam zaparcia. Ja!? Którą nigdy nie.miała.

Rene to Malutki niech lepiej leży pod obserwacjă bo zawsze to bezpieczniej i na pewno Mu szybciej przejdzie. Bidulek :’(

A pokarm pewnie od stresu. Może pij herbatki?

Rene lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - no wiem wiem, pisałas, ja stosuję je juz od koncówki ciazy, ale efektów zbytnich nie widze

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Magda - no wiem wiem, pisałas, ja stosuję je juz od koncówki ciazy, ale efektów zbytnich nie widze

A lewatywa?

Klaudia akurat majówka ma być ciepła. Spacerku jak znalazł.
    Dobrze, że bóle minęły.

Ilona to chyba dodam do kąpieli.

Dziewczyny Maluszki śpią z Wami? Ja się zarzekalam że nie a Ada śpi z Nami.

• Rene Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A lewatywa?

Klaudia akurat majówka ma być ciepła. Spacerku jak znalazł.
    Dobrze, że bóle minęły.

Ilona to chyba dodam do kąpieli.

Dziewczyny Maluszki śpią z Wami? Ja się zarzekalam że nie a Ada śpi z Nami.
    Mój śpi już sam.Na samym początku jak miałam problem ze wstaniem z łóżka po cięciu to spał ze mną
    co do herbatek na laktację polecacie jakieś?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rożnie. Pol nocy w łóżeczku , polowe ze mna. Najlepszy jest tata bo pamietam jak dzis prawił koledze , ze jak to dziecko w lozku, a teraz sam mowi jakie to fajne kiedy dziecko śpi z Nim :D
    Tez nie chciałam i sie zarzekałam , ale obydwie odpadamy przy karmieniu.

Rene ja polecam kawę zbożowa :) chodzi tu o słód jęczmienny. Jesli wolisz specyfiki to polecam prenalen prolaktan.

Dzis pobolewa mnie brzuch jak na miesiączke? Ciekawe kiedy przyjdzie pierwszy raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:06

Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po badaniach, dzisiaj bilirubina przez skórę 5,1 a tydzień temu 10,1 więc pięknie spadło, kolejna kontrola za dwa tygodnie.
    Jeszcze tylko jutro posiew moczu wyniki bo te co miałam to kiepskie wyszły i pobralam jeszcze raz dzisiaj.

Ja staram się odciąć codziennie trochę pokarmu i mroze, mam już 3 butle po 120 ml. Na jutro wyciągam 2 bo jadę do pracy na 5 godzin.

Ja pije herbatki na laktacje te z Rossmanna fajne są, nie wiem czy pomagają ale napewno koper czyni cuda.na brzuszek.

Pije też dużo kawy inki z.mlekiem jednak na laktacje jest najlepsza, nigdy jej nie.lubilam a teraz.

Madzia i Ilona ja też przeciwniczka spania razem z łóżku z dzieckiem.a teraz pół na pół, wczoraj odkryłam termofor i wlozylam do łóżeczka tak pod rożek pod plecki o matko.jaka.rozkosz spania była :)

Rene współczuję choroby, mam nadzieję że szybko wyjdziecie, mlekiem się nie przejmuj, sama wiem jak stres w szpitalu wpływa na pokarm jak wrócisz do domu to będziesz sobie powoli dochodziła do rytmu karmienia i wszystko wróci.do normy.

Ja też mam.problem z zaparciami ale jakoś sobie radzę kilka razy brałam czopki.bo nie mogłam zrobić. One też nie działają.na mnie dobrze. Dobry jest syrop laktuloza.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    U mnie rożnie. Pol nocy w luzeczky, polowe ze mna. Najlepszy jest tata bo pamietam jak dzis prawił kojarzę, ze jak to dziecko w lozku, a teraz sam mowi jakue to fajne hak dziecko śpi z Nim :D
    Tez nie chciałam i sie zarzekałam , ale obydwie odpadami przy karmieniu.

Rene ja polecam kawę zbożowa :) chodzi tu o jęczmień. Jesli wolisz specyfiki to polecam prenalen prolaktan.

Dzis pobolewa mnie brzuch jak na miesiączke? Ciekawe kiedy przyjdzie pierwszy raz.
    kawa zbożowa jestem na tak bardzo lubię:-)
    Agiii w takim razie trzymam kciuki za wynik i fajnie ze bilirubina tak ładnie spada:-)

Agiii37, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem po wizycie, u mnie połóg niestety będzie trwał 8 tygodni ale ogólnie wszystko w normie i ok. dostałam pigułki bo po cc przez minimum rok nie można zajść w ciążę. no i dalej walczymy z moim nadciśnieniem jak się do połowy maja nie unormuje to mam się zgłosić do internisty.

Agiii, cieszę się że w końcu wychodzicie z Łukaszkiem na prostą :)

Rene, trzymam za Was kciuki!

Madzia, Kira nie śpi z nami, przeważnie śpi u siebie w łóżeczku ale były dwie noce kiedy położyłam się razem z nią, raz w salonie na kanapie a raz u niej w pokoju na podłodze na materacu, to były mocno kryzysowe sytuacje i gdybym tak nie zrobiła to chyba bym w ogóle oka nie zmrużyła

a powiedzcie mi, ten cały koper włoski to pije mama czy dziecko?

Agiii37, Rene lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mały śpi u siebie w łóżeczku. Rano biorę go do nas, żeby jeszcze z godzinkę dospać :)

Uczyniłam dziś pierwszą próbę chustowania - na razie na misiu. Fajne to :) Jutro popróbuję z Młodym.

Agatko, super, że bilirubina spada! oby tak dalej :)

Dorota, to to nadciśnienie dalej Ci się utrzymuje? trzymam kciuki, żeby wkrótce ustąpiło!

Agiii37, Emily89, Rene lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, niestety tak, ciągle skacze, raz jest ładne a raz za wysokie. Już odstawiłam Dopegyt bo to sensu nie ma go łykać, i dzisiaj lekarka mi potwierdziła, że to bardzo słaby lek ale jako jedyny dozwolony dla kobiet w ciąży. także czekamy do połowy maja i zobaczymy co dalej

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Uczyniłam dziś pierwszą próbę chustowania - na razie na misiu. Fajne to :) Jutro popróbuję z Młodym.!

A powiedz jakim sposobem zamierzasz chustowac bo mi bardzo się podoba kangur i kieszonka, ale jakoś mam obawy odnośnie o główkę, są u nas warsztaty i może się udam, kurcze to ogólnie fajna sprawa, u mnie jest jedna babka na wsi co nosi dziecko w chuscie.
    Też bym tak chciała

Etoilka lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    A powiedz jakim sposobem zamierzasz chustowac bo mi bardzo się podoba kangur i kieszonka, ale jakoś mam obawy odnośnie o główkę, są u nas warsztaty i może się udam, kurcze to ogólnie fajna sprawa, u mnie jest jedna babka na wsi co nosi dziecko w chuscie.
    Też bym tak chciała

Na razie testuję kieszonkę. Próbowałam z instrukcją dołączoną do chusty, dziś odpalę też jakieś filmiki na youtubie. Na warsztaty też się może wybiorę, zobaczę.
    Co do główki, to dla niemowlaków daje się więcej materiału przy główce i jest podtrzymana (wg instrukcji - a jak jest naprawdę, to się okaże przy próbach ;))

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się jak coś będzie niedociągnięte, jeśli motacie nieśpiące dziecko :)
    Zaśnie to poprawicie wiązanie :)

My od 1,5h śpimy w kangurku :)

Generalnie dla dzieci poniżej 5kg zaleca się wyłącznie kangurka (chyba, że ktoś perfekcyjnie wiąże kieszonke i zadba o odpowiednie odwiedzenie nóżek). Kangur też sprawia, że możecie wygodnie usiąść (węzeł z przodu).

Później dochodzi kieszonka i plecak prosty :)

W teorii dla siedzących są jeszcze 2x, a dla chodzących dh (z takich podstawowych).

No i opcja chusty kółkowej jeszcze, na szybkie akcje :)

Rene, Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Rene Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już lepiej zmiany osłuchowe się cofają,katar pomału ustępuję a i wagowo też jest ok dziś waży już 3980:-)kroplówki już nie są potrzebne,został tylko antybiotyk Jak tak dalej będzie to jest szansa ze w poniedziałek wyjdziemy ze szpitala:-)

Magdzia85F, Agiii37, Etoilka, Tusianka, Tęskniąca, Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene to wspaniała wiadomość, dobrze Patryś przybiera to znaczy że zdrowieje, antybiotyk to co najmniej 7 dni tak było u nas.

My nadal mamy mocz do powtórki bo coś kiepsko.wychodzi w poniedziałek znowu będę łapać i do laboratorium. Tak ogólnie to wszystko ok ale ciągle się martwię.

Etoilka ja też oglądałam te filmiki na YouTube i jestem tak nakrecona na to noszenie w chuscie, tylko muszę kupić chuste bo nie mam myślałam o używanej bo te nowe to ceny kosmiczne 200 zł prawie, a nie wiem czy będę używać czy jednak mi się nie uda.

Emily a czy piersią karmisz jak nosisz w chuscie, jeżeli tak to w jakiej pozycji bo ja jakoś nie mam wyobraźni chyba, czy wtedy w kangurku masz wolne ręce i możesz wszystko zrobić, a jak się pochylasz do przodu to trzymasz główkę czy nie

Byłam dzisiaj 4 h w pracy myślałam że umrę, ale mama spisała się super, młody wypił wszystkie mleko zamrożone 300 ml, teraz śpi jak zabity ja się wydoiłam się i znowu mam zapas. Cieszę się ale ciągle byłam myślami w domu.

Rene lubi tę wiadomość

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ