X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A jaki? My na razie nie podajemy, bo Mała póki co to rzadko męczy się z brzuszkiem.
    Ja daję mu acidolac baby ze względu na to że synek jest po antybiotyku ale zamierzam mu podawać już na stałe

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia doraźnie możesz poratować się wieszając w pobliżu łóżeczka mokra pieluszkę lub ręcznik żeby trochę nawilżyć powietrze

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Machirude-picie z butelki a snoczek to dwa rozne rodzaje ssania, wiec sie nie martw :)
    A dzis idziemy do kina w ramach MultiBabykino :) mam nadzieje ze bedzie fajnie :)
    Oj no to dobrze, bo jutro Zosia zostaje na chwilę z tatą więc będzie w razie czego mleko w butelce. Ja żałuję że u nas nie ma Multikina i tych seansów z dziećmi, poszlabym na jakiś film. Latem wchodzi 2 czesc Mamma Mia ;) póki co ratuje się Netflixem jak Zośka zasnie, ostatnio obejrzelismy The Letdown, polecam jeśli macie chwilę zwątpienia, choć pewnie gdybym nie była mama to nie smieszyloby mnie tak bardzo :)

Dziewczyny, czy Wasze dzieci przesypiaja noc? Wczoraj Zosia zasnela przed 22 a obudziła się dopiero ok. 4:30, więc prawie 7h snu. Nie chce zapeszac :) i nie zebym narzekala ale zastanawiam się czy to nie za długa przerwa między posiłkami?

• Rene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude u nas była tylko jedna taka noc,nie powiem liczyłam na więcej no ale cóż musimy jeszcze poczekać:-)co do przerwy między kamieniami to jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze to w porządku:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy z soboty na niedzielę mała spała 8h. Nie budziłam. Normalnie w nocy śpi po 4-5h, budzi się na jedzenie i idzie spać jeszcze na kolejne 3h.

Dzisiaj mamy 5440g, od zeszłego tygodnia przyrost 180g.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika- maksymalne trasy 2h i przerwa na karmienie, przewijanie, "zabawę" okolo 40 minut. Ale mowia tez ze jesli jedziemy noca to mozna dluzsze trasy pokonywac ( nie pamietam jaka to byla roznica ale chyba chodzilo o to by nie wybudzac dziecka z nocnego snu).

U nas tez mlody ulewa - czasem czystym mlekiem, czasem juz strawionym czesciowo. To normalne, jesli dziecko przyrasta poprawnie. U nas czasem nawet chlusta, ale to zazwyczaj wtedy jak sie nawpierdziela pod korek xD

Bylam na filmie Tully - smutny, moim zdaniem obowiazkowa pozycja na szkole rodzenia w temacie depresji poporodowej.

Jeżeli dziecko w nocy spi to nie budzic xD nadrobi jedzenie w ciagu dnia. Mlody zawsze tak ma :)

Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude- co do butli jeszcze- niech sie nie poddaje gdy dziecko bedzie plakac. U nas czasem mija pol godziny zanim mlody przypomni sobie jak sie pije z butli. Mamy medela calma wiec musi sie napracowac zanim poleci :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    A jak jest u was z ulewaniem czy zaraz po karmieniu czy za jakiś czas się pojawiają
    U mnie sie raczej nie ulewa.
    Jak u was tak to najlepiej ok 30 min po jedzeniu nie zmieniac pieluszki, nie unosić nozek do gory ani nie podnosic na przewijaku dupki.. tak jest ze po tym i np po wierzganiu mocno nogami sie uleje.
    Ja po jedzeniu odbijam i ok 10 min pozniej trzymam na rekach zeby sie ulezalo. Jak bym odlozyla od razu to sie uleje..

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    U nas w nocy z soboty na niedzielę mała spała 8h. Nie budziłam. Normalnie w nocy śpi po 4-5h, budzi się na jedzenie i idzie spać jeszcze na kolejne 3h.

Dzisiaj mamy 5440g, od zeszłego tygodnia przyrost 180g.
    A w nocy tez ci zjada no 120 na raz mm?;)
    Pytam bo chce wprowadzic butle w nocy zamiast piersi..

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    A w nocy tez ci zjada no 120 na raz mm?;)
    Pytam bo chce wprowadzic butle w nocy zamiast piersi..

Z reguły tak, chociaż czasem zdarza się, ze nie doje :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Ale od razu? Ja kładę na bok najpierw?

Na boku się dławił i wyglądał jak ryba wyjęta z wody. Musiało mu polecieć za dużo mleka.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko dotyczące Wit d w jakiej formie poddajecie spray czy krople a może kapsułki twist off

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Mam jeszcze pytanko dotyczące Wit d w jakiej formie poddajecie spray czy krople a może kapsułki twist off

ja mam psikaną

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    My mamy kapsułki :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Ja psikana:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Na boku się dławił i wyglądał jak ryba wyjęta z wody. Musiało mu polecieć za dużo mleka.
    Czyli najpierw bok a potem z glowa w dol?

iv09mg7yklmn388j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:

A ja krople ;)

f2wli09k0vt5rkls.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Czyli najpierw bok a potem z glowa w dol?

No jeśli na boku nie pomaga to wtedy trzeba przez kolano z głową w dół i klepać. Zobacz sobie może na youtube metody pierwszej pomocy dla niemowląt.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,
    chwalimy się, to nasz pierwszy raz w chuście:
    8a84e0cc05b86bb7med.jpg

widać że pokarmu mogę pożyczać, haha , no i widać ten brzuch....ale cóż, popracujemy nad nim pozniej ;)

U nas leve drugi dzień, mała tęskni za spacerkami...aż mi jej szkoda, bo nudzi jej się w domu cały dzień...

Rene, Magdzia85F, olKaczucha, BP 02, Etoilka, grzanewino, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też brakuje spacerków kiedy znów będzie ciepło nawet nie mam czasu włączyć TV i obejrzeć pogodę a na neta z tel jakoś nie lubię optyczny forum hihi
    Tęskniąca fajnie wyglądacie ja tam tego brzucha nie widzę:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ