Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdzia85F wrote:A jaki? My na razie nie podajemy, bo Mała póki co to rzadko męczy się z brzuszkiem.
-
nick nieaktualnyEmily89 wrote:Machirude-picie z butelki a snoczek to dwa rozne rodzaje ssania, wiec sie nie martw
A dzis idziemy do kina w ramach MultiBabykinomam nadzieje ze bedzie fajnie
póki co ratuje się Netflixem jak Zośka zasnie, ostatnio obejrzelismy The Letdown, polecam jeśli macie chwilę zwątpienia, choć pewnie gdybym nie była mama to nie smieszyloby mnie tak bardzo
Dziewczyny, czy Wasze dzieci przesypiaja noc? Wczoraj Zosia zasnela przed 22 a obudziła się dopiero ok. 4:30, więc prawie 7h snu. Nie chce zapeszaci nie zebym narzekala ale zastanawiam się czy to nie za długa przerwa między posiłkami?
-
Machirude u nas była tylko jedna taka noc,nie powiem liczyłam na więcej no ale cóż musimy jeszcze poczekać:-)co do przerwy między kamieniami to jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze to w porządku:-)
-
Co do fotelika- maksymalne trasy 2h i przerwa na karmienie, przewijanie, "zabawę" okolo 40 minut. Ale mowia tez ze jesli jedziemy noca to mozna dluzsze trasy pokonywac ( nie pamietam jaka to byla roznica ale chyba chodzilo o to by nie wybudzac dziecka z nocnego snu).
U nas tez mlody ulewa - czasem czystym mlekiem, czasem juz strawionym czesciowo. To normalne, jesli dziecko przyrasta poprawnie. U nas czasem nawet chlusta, ale to zazwyczaj wtedy jak sie nawpierdziela pod korek xD
Bylam na filmie Tully - smutny, moim zdaniem obowiazkowa pozycja na szkole rodzenia w temacie depresji poporodowej.
Jeżeli dziecko w nocy spi to nie budzic xD nadrobi jedzenie w ciagu dnia. Mlody zawsze tak maTusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Rene wrote:A jak jest u was z ulewaniem czy zaraz po karmieniu czy za jakiś czas się pojawiają
Jak u was tak to najlepiej ok 30 min po jedzeniu nie zmieniac pieluszki, nie unosić nozek do gory ani nie podnosic na przewijaku dupki.. tak jest ze po tym i np po wierzganiu mocno nogami sie uleje.
Ja po jedzeniu odbijam i ok 10 min pozniej trzymam na rekach zeby sie ulezalo. Jak bym odlozyla od razu to sie uleje.. -
Tusianka wrote:U nas w nocy z soboty na niedzielę mała spała 8h. Nie budziłam. Normalnie w nocy śpi po 4-5h, budzi się na jedzenie i idzie spać jeszcze na kolejne 3h.
Dzisiaj mamy 5440g, od zeszłego tygodnia przyrost 180g.
Pytam bo chce wprowadzic butle w nocy zamiast piersi.. -
nick nieaktualny
-
Dzień doberek,
chwalimy się, to nasz pierwszy raz w chuście:
widać że pokarmu mogę pożyczać, haha , no i widać ten brzuch....ale cóż, popracujemy nad nim pozniej
U nas leve drugi dzień, mała tęskni za spacerkami...aż mi jej szkoda, bo nudzi jej się w domu cały dzień...Rene, Magdzia85F, olKaczucha, BP 02, Etoilka, grzanewino, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Nam też brakuje spacerków kiedy znów będzie ciepło nawet nie mam czasu włączyć TV i obejrzeć pogodę a na neta z tel jakoś nie lubię optyczny forum hihi
Tęskniąca fajnie wyglądacie ja tam tego brzucha nie widzę