Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEmily89 wrote:Machirude-picie z butelki a snoczek to dwa rozne rodzaje ssania, wiec sie nie martw
A dzis idziemy do kina w ramach MultiBabykino mam nadzieje ze bedzie fajnie
Dziewczyny, czy Wasze dzieci przesypiaja noc? Wczoraj Zosia zasnela przed 22 a obudziła się dopiero ok. 4:30, więc prawie 7h snu. Nie chce zapeszac i nie zebym narzekala ale zastanawiam się czy to nie za długa przerwa między posiłkami? -
Co do fotelika- maksymalne trasy 2h i przerwa na karmienie, przewijanie, "zabawę" okolo 40 minut. Ale mowia tez ze jesli jedziemy noca to mozna dluzsze trasy pokonywac ( nie pamietam jaka to byla roznica ale chyba chodzilo o to by nie wybudzac dziecka z nocnego snu).
U nas tez mlody ulewa - czasem czystym mlekiem, czasem juz strawionym czesciowo. To normalne, jesli dziecko przyrasta poprawnie. U nas czasem nawet chlusta, ale to zazwyczaj wtedy jak sie nawpierdziela pod korek xD
Bylam na filmie Tully - smutny, moim zdaniem obowiazkowa pozycja na szkole rodzenia w temacie depresji poporodowej.
Jeżeli dziecko w nocy spi to nie budzic xD nadrobi jedzenie w ciagu dnia. Mlody zawsze tak maTusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Rene wrote:A jak jest u was z ulewaniem czy zaraz po karmieniu czy za jakiś czas się pojawiają
Jak u was tak to najlepiej ok 30 min po jedzeniu nie zmieniac pieluszki, nie unosić nozek do gory ani nie podnosic na przewijaku dupki.. tak jest ze po tym i np po wierzganiu mocno nogami sie uleje.
Ja po jedzeniu odbijam i ok 10 min pozniej trzymam na rekach zeby sie ulezalo. Jak bym odlozyla od razu to sie uleje.. -
Tusianka wrote:U nas w nocy z soboty na niedzielę mała spała 8h. Nie budziłam. Normalnie w nocy śpi po 4-5h, budzi się na jedzenie i idzie spać jeszcze na kolejne 3h.
Dzisiaj mamy 5440g, od zeszłego tygodnia przyrost 180g.
Pytam bo chce wprowadzic butle w nocy zamiast piersi.. -
nick nieaktualny
-
Dzień doberek,
chwalimy się, to nasz pierwszy raz w chuście:
widać że pokarmu mogę pożyczać, haha , no i widać ten brzuch....ale cóż, popracujemy nad nim pozniej
U nas leve drugi dzień, mała tęskni za spacerkami...aż mi jej szkoda, bo nudzi jej się w domu cały dzień...Rene, Magdzia85F, olKaczucha, BP 02, Etoilka, grzanewino, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość