WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A jaki? My na razie nie podajemy, bo Mała póki co to rzadko męczy się z brzuszkiem.
    Ja daję mu acidolac baby ze względu na to że synek jest po antybiotyku ale zamierzam mu podawać już na stałe

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia doraźnie możesz poratować się wieszając w pobliżu łóżeczka mokra pieluszkę lub ręcznik żeby trochę nawilżyć powietrze

Magdzia85F lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Machirude-picie z butelki a snoczek to dwa rozne rodzaje ssania, wiec sie nie martw :)
    A dzis idziemy do kina w ramach MultiBabykino :) mam nadzieje ze bedzie fajnie :)
    Oj no to dobrze, bo jutro Zosia zostaje na chwilę z tatą więc będzie w razie czego mleko w butelce. Ja żałuję że u nas nie ma Multikina i tych seansów z dziećmi, poszlabym na jakiś film. Latem wchodzi 2 czesc Mamma Mia ;) póki co ratuje się Netflixem jak Zośka zasnie, ostatnio obejrzelismy The Letdown, polecam jeśli macie chwilę zwątpienia, choć pewnie gdybym nie była mama to nie smieszyloby mnie tak bardzo :)

Dziewczyny, czy Wasze dzieci przesypiaja noc? Wczoraj Zosia zasnela przed 22 a obudziła się dopiero ok. 4:30, więc prawie 7h snu. Nie chce zapeszac :) i nie zebym narzekala ale zastanawiam się czy to nie za długa przerwa między posiłkami?

• Rene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude u nas była tylko jedna taka noc,nie powiem liczyłam na więcej no ale cóż musimy jeszcze poczekać:-)co do przerwy między kamieniami to jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze to w porządku:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy z soboty na niedzielę mała spała 8h. Nie budziłam. Normalnie w nocy śpi po 4-5h, budzi się na jedzenie i idzie spać jeszcze na kolejne 3h.

Dzisiaj mamy 5440g, od zeszłego tygodnia przyrost 180g.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika- maksymalne trasy 2h i przerwa na karmienie, przewijanie, "zabawę" okolo 40 minut. Ale mowia tez ze jesli jedziemy noca to mozna dluzsze trasy pokonywac ( nie pamietam jaka to byla roznica ale chyba chodzilo o to by nie wybudzac dziecka z nocnego snu).

U nas tez mlody ulewa - czasem czystym mlekiem, czasem juz strawionym czesciowo. To normalne, jesli dziecko przyrasta poprawnie. U nas czasem nawet chlusta, ale to zazwyczaj wtedy jak sie nawpierdziela pod korek xD

Bylam na filmie Tully - smutny, moim zdaniem obowiazkowa pozycja na szkole rodzenia w temacie depresji poporodowej.

Jeżeli dziecko w nocy spi to nie budzic xD nadrobi jedzenie w ciagu dnia. Mlody zawsze tak ma :)

Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude- co do butli jeszcze- niech sie nie poddaje gdy dziecko bedzie plakac. U nas czasem mija pol godziny zanim mlody przypomni sobie jak sie pije z butli. Mamy medela calma wiec musi sie napracowac zanim poleci :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    A jak jest u was z ulewaniem czy zaraz po karmieniu czy za jakiś czas się pojawiają
    U mnie sie raczej nie ulewa.
    Jak u was tak to najlepiej ok 30 min po jedzeniu nie zmieniac pieluszki, nie unosić nozek do gory ani nie podnosic na przewijaku dupki.. tak jest ze po tym i np po wierzganiu mocno nogami sie uleje.
    Ja po jedzeniu odbijam i ok 10 min pozniej trzymam na rekach zeby sie ulezalo. Jak bym odlozyla od razu to sie uleje..

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    U nas w nocy z soboty na niedzielę mała spała 8h. Nie budziłam. Normalnie w nocy śpi po 4-5h, budzi się na jedzenie i idzie spać jeszcze na kolejne 3h.

Dzisiaj mamy 5440g, od zeszłego tygodnia przyrost 180g.
    A w nocy tez ci zjada no 120 na raz mm?;)
    Pytam bo chce wprowadzic butle w nocy zamiast piersi..

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    A w nocy tez ci zjada no 120 na raz mm?;)
    Pytam bo chce wprowadzic butle w nocy zamiast piersi..

Z reguły tak, chociaż czasem zdarza się, ze nie doje :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Ale od razu? Ja kładę na bok najpierw?

Na boku się dławił i wyglądał jak ryba wyjęta z wody. Musiało mu polecieć za dużo mleka.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko dotyczące Wit d w jakiej formie poddajecie spray czy krople a może kapsułki twist off

preg.png

Ja 38
    On 40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Mam jeszcze pytanko dotyczące Wit d w jakiej formie poddajecie spray czy krople a może kapsułki twist off

ja mam psikaną

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    My mamy kapsułki :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Ja psikana:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Na boku się dławił i wyglądał jak ryba wyjęta z wody. Musiało mu polecieć za dużo mleka.
    Czyli najpierw bok a potem z glowa w dol?

iv09mg7yklmn388j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:

A ja krople ;)

f2wli09k0vt5rkls.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Czyli najpierw bok a potem z glowa w dol?

No jeśli na boku nie pomaga to wtedy trzeba przez kolano z głową w dół i klepać. Zobacz sobie może na youtube metody pierwszej pomocy dla niemowląt.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,
    chwalimy się, to nasz pierwszy raz w chuście:
    8a84e0cc05b86bb7med.jpg

widać że pokarmu mogę pożyczać, haha , no i widać ten brzuch....ale cóż, popracujemy nad nim pozniej ;)

U nas leve drugi dzień, mała tęskni za spacerkami...aż mi jej szkoda, bo nudzi jej się w domu cały dzień...

Rene, Magdzia85F, olKaczucha, BP 02, Etoilka, grzanewino, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też brakuje spacerków kiedy znów będzie ciepło nawet nie mam czasu włączyć TV i obejrzeć pogodę a na neta z tel jakoś nie lubię optyczny forum hihi
    Tęskniąca fajnie wyglądacie ja tam tego brzucha nie widzę:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ