Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, a ja się muszę Wam przyznać ze właśnie tez zaliczyłam „wpadkę” i jestem Madka roku. Chciałam poprawić ja w chuście a ona akurat odwróciła głowę. Zsunęła mi się ręka i z całej siły uderzyłam ja w buzie. Ryk był taki ze szok. Teraz będę przezywać cały dzień. Pati wazy tylko 5880 g, a mi zostało jeszcze 7 kg do wagi wyjściowej . Z powodu mojej i jej wagi mam trochę dola. U nas tez są teraz mega niespokojne noce . Ja już ledwo daje radę. Od miesięcy nie spałam ciągiem dłużej już 3 h , czuje się jak zombi. Aga 90 - moja mama kiła identycznie z piersią jak mój brat się urodził ale u niej guzkowi zastojowemu towarzyszyła gorączka. Tez jej to czyścili itd. Strasznie się goilo , ropa się lala przy każdej zmianie opatrunku - w rezultacie zrobiła jej się dziura na palec. Całkiem zagoiło jej się dopiero po kilku miesiącach. A propos spania , odkąd Pati miała te szelki to śpię razem z nią w łóżku pod jedna kołdra. Obydwie się przyzwyczailiśmy, ja zagrożenia nie widzę , jak spi to nóg do góry nie podnosi żeby się nakryć kołdra, i nie kombinuje za bardzo wiec jest Ok. Co do włosów to u mnie ten Kerastaese nawet działa , przestały wypadać.
-
Magdzia85F wrote:Tak, tak dziękuję dziewczyny już lepiej.
Chyba po prostu niewyspanie... A dzisiaj Ada jeszcze śpi :o
A zauważyłyście, że Maluchy już wąchają? Bo ja Jej pod nos podstawiam różne rzeczy i ma śmieszne reakcje:)
Magda moze brakuje Tobie chwili samotności?
Ja tez nie nadrobię zapasy pokarmu ale dzien bez dziecka to katorga dla piersi:/
Aga jak tam?
-
Magdzia85F wrote:Aga zdrówka! Mam nadzieję, że nie boli bardzo.
Ilona ja zaczęłam ostatnio zapachy jedzenia a wcześniej to Ada pieluszki wachala i Nas.
Coś się zepsuło? Albo emotke dodalas?
Ja jej dawałam kwiaty, jedzenie do wachania , wszystko to co pachniało oprócz perfum. Czasem otwieram lodówkę i jej pokazuje wszystko. Włącza nawet ze mna ekspresji robi mi kawę.
Klaudia ja tez swoją Wige uderzyłam pare razy, ale ona czasem jak mnie złapie za policzek to mam ochote jej oddać także nie da sie wszystkiego zapobiec. Inaczej tez musi poznać bol, ale oczywiscie nie spowodowany specjalnie.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Ilona, bardzo mi się podoba to zdrobnienie Wiga. Moja babcia chciała zebym miała na imię Jadwiga lub Jagoda ale moja matka jest zbyt ekscentryczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:36
Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia moja dostała z łokcia przez sen ... Teraz śpię w bezruchu.
Co do wagi. Ada waży 5780 a ja za dużo mam o 10kg. A miało tak cudownie zniknąć przy kp.
Ilona o muszę poprobowac z Adą lodówki i ekspresu. Póki co to towarzyszy mi przy prysznicu, prasowaniu na ni jaki albo dywanie, praniu i odkurzaniu.
Dobrze, ze pomogłam.
Chyba to racja, że trochę potrzeba mi samotności...Bo nawet jak mąż zabierze na spacer Mała, to tak potem mi lżej. Trochę mam wyrzuty. Ale w sumie kto wytrzymuje z jednym i tym samym człowiekiem non stop 24h ma dobę?Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Meza bratanica urodzila sie tydz temu i ma na imie Jagoda
My pojechalismy dzis na pneumokoki ale okazalo sie ze Pani Doktor zle nam wyliczyla termin. Takze Stas tylko osluchany i zwazony/mierzony. Mamy 7900 g i 65 cm a teraz jestesmy w drodze do pulmunologa z tym wezelkiem. Mamy 40 km w jedna strone ale mlody lubi jezdzicWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 12:10
-
nick nieaktualnyOj, Klaudia. U nas był ryk przerażenia jak zdarzyło mi się głośniej kichnąć. Najpierw chwila ciszy i za chwilę wielki płacz, bo się przestraszyła
Zosia mówi "mammmmma" oczywiście wiem że to jeszcze nie świadome "mama", ale słodkie to jest
Ilona, a co to za gryzak? My mamy cała kolekcje, bardzo różnych, chce jeszcze jej drewniany kupić i jesteśmy gotowi na zabkowanie...Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
My namy to http://sklep.mambaby.pl/produkty_pielegnacja_jamy_ustnej_4_miesiaca_mam_cooler.html
U nad Dominik głośno kicha, smarka, także dopiero teraz sue przyzwyczaiła... tak rzucała sue jakby bombę zrzucali.
Moje dziecko najwiecej sie „użala „ i piszczy
Magda a moze towarzystwa ci potrzeba? Wskakuj w auto to Ada pozna zwierzaki, powdycha rożnych zapachów, ty sie napijesz dobrej kawy, odetchniesz „swiezym” powietrzem, wypijemy wino bezalkoholowe i wrócisz do domu?
Mi było trzeba wyjsć z domu, pozałatwiać sprawy w urzędach, kupic cos, poplanowac, pomęczyć sie.
BP 02, Magdzia85F, machirude lubią tę wiadomość
-
Sylwia, a co u Was się dzieję z węzłem?
Zuzia miała pod pachą bardzo powiększony po szczepieniu na gruźlicę, wchłaniał się 2 mce. A po zastrzyku na ramieniu ma bardzo brzydki ślad
Ja zjadłam opakowanie Vitapil Mama i teraz Mertz Special. Ale nie widzę różnicy. Po każdym myciu koty.
Ilona jakie winko bezalkoholowe polecasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 13:58
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Wiszę na laktatorze więc foto później
Jeśli chodzi o ból to bałam się że będzie gorzej. Ostatnie przeciwbólowe wzięłam na noc, a i tak było to profilaktycznie. Przy zmianie opatrunku bolalo bardzo, ale lekarz musiał wyciągnąć gazik z tej dziury i włożyć nowy..
Z tej piersi odciągam ale nie do końca, bo chcę to mleko w niej ograniczyć, trochę minie zanim będę mogła jej używać. Syn wisi mi dziś na prawej, bo 1 mu mało. Na noc dostanie butlę z rozmrozonym i cycus dla przytulenia. Miałam wczoraj laktator, walczylam dzielnie. Normalnie jak Don Kichot :d przykre tylko to że oprócz męża nikt mnie nie wspiera przy KP. Wszyscy twierdzą że powinnam odpuścić. Po tym wszystkim??
Edit:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 15:09
-
Aga, wszyscy pewnie mówią, żebyś odpuściła, bo byłoby Ci łatwiej. Chcą dla Ciebie jak najlepiej. A Ty chcesz jak najlepiej dla Wiktora Jeśli tylko masz tyle siły i samozaparcia, to nie odpuszczaj. Ja chyba też bym walczyła! Wiktor ma fantastyczną mamę!
A ja się czuję, jakby mnie coś rozkładało. I gardło boli... ech, oby nie zarazić Młodego.
Dostaliśmy dziś puzzle piankowe. Chyba przypadły do gusty właścicielowi - kombinuje ostro z przemieszczaniem do przodu
Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Aga to nawet nie jest to, ze wszyscy chcą dla Ciebie dobrze. Ludzie chcą wygody. Przeciez
Mozesz dac butle i bedzie z głowy. Niech maz Coebie dalej wspiera, a Ty tob co uważasz no oni za ciebie butli z mlekiem nie beda przygotowywać
U mnie ciagle ciocia die dziwi, ze mała tak rośnie na cycu i ze tylko to jej daje. Jakby to był wyczyn swata, ze matka potrafi jak suka wykarmić swoje szczenię. Na tak mnie to wk...denerwuje. To tak samo jakby gospodarstwo to tylko ziemia, pare zwierzat i nic wiecej nie mozna zrobic... no nie kumam ludzi.
Hmm mi moj kupował w swiecie wina? Jedno cabernet sauvignon(chyba dla siebie wziął) z light cos tam drugie rozowe ze swiata won. Sa produkcji z USA lub Skandynawia. Musicie popróbować , cena spoko jakies 20pare za flaszkęaga_90, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Ania, u nas tez wezel powiekszony po szczepieniu ale wyszedl dopiero po prawie 3mies. Lekarz rodzinny dal nam skierowanie do hematologa bo nie wiadomo bylo czy to 'to' i tam na usg sie potwierdzilo wiec wyslał nas do chirurga gdzie ten mowi ze tego sie wcale nie usuwa, nic nie spuszcza itd i kazal isc do pulmunologa u ktorego dzis bylismy. Pani dr powiedziala ze jest ok, malutki juz bo z 1.5cm ma okolo 3mm powinno byc ok ale jest ryzyko ze moze peknac bo skora w tym miejscu cieniutka i do kontroli za 2 mies.
-
Aga super że masz tyle sił i chęci o walkę o kp
Ze spaniem dzieci to chyba ten regres snu, bo i u nas Asi się ze spaniem nocnym popsuła. Częściej się budzi, po karmieniu jak ja odłożę do lozeczka to się rzuca i bywa że śpi z nami. Ogólnie Asiulka jest bardzo wymagająca i albo jej się cis poprzestawiało albo się przyzwyczaiła bo nic tylko na ręce. Sama potrafi się zająć max 5 minut.
Chrzciny mamy w niedziele i tez stwierdzam ze ksiądz to k...s. Kazał mi się podpisywać na dokumentach nazwiskiem panieńskim bo ślub cywilny to nie ślub!!! Wszędzie wypisał moje nazwisko panieńskie!!! Także może jednak do chrztu nie dojść.
Moja waga to plus 3 kg. Asia jest drobniusia bo wazy 5740 ale idzie w górę- 70cm. Pampersy nadal rozmiar 2.
-
Ja bezalkoholowe kupuje w winoznawcy.pl ale w sklepie stacjonarnym, jak teraz bede na zakupach, to zrobie fotki, bo juz chyba kazdego probowalam wiec wybiore najlepsze
Co z tymi zabkami, jak je myc, czyscic? sama szczoteczka? bo przeciez pasty jeszcze wypluc nie umieja.Ilona92 lubi tę wiadomość