Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Odkryłam lepszy patent na laktator! I ten już nie boli znów jestem pełna nadziei na sukces
U nas widać górne jedynki jak schodzą po dziąsłach. Ciekawe ile potrwa całkowite wyjście i czy będą pierwsze czy dolne jedynki wyjdą z zaskoczenia. Co do mycia to czytałam że dobra jest pasta do zębów z Ziaji chyba z ksylitolem. Używa się ilości jak ziarenko ryżu, podobno wystarczy, a nic się nie stanie jak dziecko polknie. Za to ważne jest mycie od samego początku. Poszukam tego artykułu i wrzucęIlona92 lubi tę wiadomość
-
Mam:
https://www.wymagajace.pl/jak-dbac-o-zeby-niemowlaka-wywiad-z-dentystka-ortodontka/
Co do księży to temat rzeka. Wiem że są też tacy prawdziwi, z powołaniem, ale niestety jest ich garstka wśród zakłamanych zgredów. Zamiast się cieszyć że młodzi ludzie chcą ochrzcic swoje dzieci mimo tego jak się PR kościoła zmienił, to tylko problemy robią, ech..
U mnie już widnieje waga sprzed ciąży, ale ciałko zupełnie inne nogi szczuplejsze, ale z cellulitem, cycki większe, ale już nie tak jędrne, a brzuch również cierpi na nadmiar skóry powód tego stanu właśnie słodko śpi, ale jakoś nie można mieć mu tego za złe :d
A w ogóle! Wczoraj chłopaki mieli taki cyrk, że mój mąż po raz pierwszy wyczekiwal swojej teściowej w oknie xD Dopiero moja mama była w stanie nakarmić dziecko butlą, bo wcześniej był bunt i ostry płacz..Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia, u nas też węzełki powiększone, ale zlecili tylko usg. Teraz się boję, że lekarz olal sprawę...
Monnn, moje dziecko ma to samo 5 minut i na rączki, albo gadaj do mnie mamo, zabawiaj, spiewaj...kończą mi się pomysły już
Ja dziąsła myje ciepła woda, a jak wyjdą ząbki zrobię pewnie jak w tym artykule, odrobinkę pasty, tak żeby tylko ząbki od szczoteczki w niej zanurzyć. -
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Madziu, ja . Bo nie mam wyjścia
Wybacz Klaudio ja z Adą też jestem mąż 2 razy wziął ją na spacer...
Ogólnie mi chodziło o pewne usprawiedliwienie...bo chyba wymagam.od sobie bycia matką na medal.
Monn u nas Ada 5780. Więc też raczej drobną.
O górę nosi na 62/56 a dół 68. Bo śpiochy na 62 ciasne.
Co do księży. Przed ślubem rok wcześniej nie dostałam rozgrzeszenia, bo przyznałam sie, że mieszkam z narzeczonym i przestałam chodzić do kościoła... Trwało to 5 lat, ale jednak brakowało mi kościoła i znów chodzę. Jak dla mnie to jest ważniejsze niż księża, bo to my stanowimy Kościół.
I tak jak da różni ludzie, tak i oni.
Aga czyli udaje się z tej piersi po przejściach ściągnąć mleko?Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Wybacz Klaudio ja z Adą też jestem mąż 2 razy wziął ją na spacer...
Ogólnie mi chodziło o pewne usprawiedliwienie...bo chyba wymagam.od sobie bycia matką na medal.
Jesteś mamą na medal !!! Ja mam poczucie, że jestem właśnie nadopiekuncza przez to, ze jest ze mna 24h. Z jednej strony chcialabym ja komus oddac na 2 h dziennie a z drugiej wiem ze zamartwialbym sie czy nie teskni i nie placze.
Do tego stopnia mam metlik w glowie, że mam namiary na sprawdzone opiekunki ale z zadna nie mam odwagi sie spotkac. Niby wiem, ze dla mojego zdrowia psychicznego to jest niezbedne a z drugiej boje sie tak ze az skreca mnie w zoladku na sama mysl, ze mam ja z kims zostawic. Tesknie za swoim dawnym zyciem ale kurczowo trzymam sie swojego "wiezienia" - i badz tu madrym....Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Aga czyli udaje się z tej piersi po przejściach ściągnąć mleko?
A dziś całą noc odpokutowywałam (jest takie słowo? :d) bo syn się budził co 1-1,5h i sprawdzał czy jestem.. Dziecko ma traume
Edit: ściągam, ale muszę wylewać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 10:19
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Co do ciała mam tak samo. Waga chyba juz sprzed ciazy, za to mam wrażenie większego brzucha od srodka, i jakbym sie poszerzyła. Cieżko to wytłumaczyć. Laktacja uregulowana wiec piersi takie miękkie. Trzeb poćwiczyć troche. A na starość zrobie sobie cycki i nedzie z głowy
Aga podziwiam za wytrwałość! Rob to co ciebie uszczęśliwi -
Dziewczyny , muszę się podzielić ta radością. W końcu wiem ze żyje !!!! Byłam na fitnessie „mama i dziecko” , ale był ogień !!! Jutro będą zakwasy . Było super . Kupiłam karnet i będziemy chodzić , Pati nie była najmłodsza , był chłopczyk 3 miesięczny, choć średnio dzieciaki miały 8-15 m.
Etoilka, aga_90, Ilona92, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Ja raz poszłam na "trening z wózkiem", dziewczyna prowadzi fitness w parku, a do ćwiczeń się używa ciężaru własnego ciała, ławek, wózka itp, ale Grześ miał 8 tygodni i średnio współpracował. Teraz by było chyba jeszcze gorzej, bo czasem chce być długo w wózku, a czasem marudzi. Dlaczego moje dziecko nie śpi w wózku?!
-
nick nieaktualnyMój Łukaszek dzisiaj w końcu zaczął się świadomie obracać na brzuch z pleców, aż jestem w szoku bardzo się cieszę wiem że późno ale doczekałam się i ja.
Teskniaca super ze fitness się udał
Ja na razie odpuścilam wszystko i bieganie teżmyszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Agata, wcale nie tak późno synek mojej kuzynki ma skończone 8 miesięcy, a nadal nie wie co zrobić z ręką jak się przekręci na brzuch i wraca na plecy. Na brzuchu nie leży prawie wcale. Nie siada, nie raczkuje. Ja na ich miejscu to bym poszła do jakiegoś specjalisty na konsultację, ale oni uważają że każde dziecko rozwija się we własnym tempie i jest ok. Ja tam bym wolała profilaktycznie sprawdzić, że jest ok niż mieć ileś miesięcy w plecy jeśli się kiedyś okaże, że jednak coś źle.
Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Klaudia super powiedz mi jak wyglądają takie zajęcia? Dziecko na rękach czy jak?
Edit. Już wygooglowalam. Super hehe może jako instruktor fitness zagonie Gabi do robotyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 21:06
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Iza u nas to wyglądało tak , ze dziecko albo jest na macie a ja ćwiczę nad nim albo jest w chuście lub nosidle i robimy układy chorograficzne z elementami ćwiczeń np. Przysiady, wykroku, wymachy itd. Ja póki co byłam na tych zajęciach w chustach, we wtorek idę na matę
ibishka, Magdzia85F, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO matko ale cisza.
Widać że weekend.
U nas drugi ząbek na wierzchu.
A tak ogólnie to za tydzień mam panieński siostry i jeszcze nigdy nie byłam na czymś takim, tylko się nie śmiać ze mnie i trochę mam stresa jak to będzie.Ilona92, ibishka, Tusianka, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Ja tez byłam pierwszy raz na panieńskim w zeszłym tygodniu:) w sumie dla mnie żadna rewelacja bo przyszła panna młoda spokojna na maksa, a ja tez nie mogłam zamoczyć ust :)0
Moje dziecko tez die nie przekręca. Mojej siostry syn do 8 miesiąca nie chciał, ale on był na prawde poważnych rozmiarów:) teraz chodzi gada i wszystko jest wporzadku
Agi to super, ze zabki idą, ale oby nie bylo powikłań -
nick nieaktualnyO, to moje Maleństwo nie jest jedyne, które jeszcze obrotu nie zaliczyło
Agiii, baw się dobrze. Ja w sumie byłam tylko raz, akurat taka domówka to była po prostu. Sama nie mialam, bo nie przepadam za czymś takim
Ja byłam dzisiaj na masażu twarzy Rewelacja!
Czy zdarza się, że Wasze dzieci płaczą przez sen? Właśnie zajrzałam do Malej i tak jakby szlochala, usteczka w podkowke, ale łzy nie lecą. Jakby coś smutnego jej się śniło ;(