X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dużo zdrówka i samych powodów do radości ;)

U nas dziś pierwszy raz poważne jedzenie. Otwierał buzię, przezuwal i polykal :D z jednej strony super, a z drugiej--tak szybko dorasta. Aniu oczywiście gratuluję umiejętności Zuzi, ale nie zazdroszczę, ja tam lubię swojego leżącego jeszcze Kluska :d

Marta dwójka?? Łooo matko :D

Ja do żłobka nie poślę, ale do pracy wracam. Będą grafiki układane i na zmianę będzie z Wiktorem siedzieć tata, babcia, wujek, może w ostateczności i dziadek ;)
    Pójdzie do przedszkola jak już będzie mógł :)

Etoilka, Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, spełnienia marzeń! I dużo pociechy z Gabi! :)

My po szczepieniu - na razie jest wszystko ok, oby tak dalej. Ważymy 8200g i mamy 70cm. Odnośnie do ulewania usłyszałam, że mój syn nie wygląda na takiego, co ulewa... ech, pomocna uwaga. A na to, że czekamy z rozszerzaniem diety jeszcze 2 tygodnie, "Mama to cię będzie tak książkowo wychowywać..." - na szczęście mam do tego prawo :)
    Jest u nas jakaś akcja z bezpłatnymi szczepieniami na meningokoki - lekarka namawia, żeby się zdecydować...
    Zębów nadal nie widać.

My w przyszłym roku nie planujemy nigdzie oddawać Wojtka. Spróbujemy jakoś ogarnąć go w domu, pewnie popracuję zdalnie. Mnie to się w ogóle marzy otworzyć taki mały klubik malucha z językiem francuskim - może kiedyś ;)

Natalia, co do zajęć dla maluchów, ja planuję zapisać nas na ten fitness dla mam z dziećmi (cały czas planuję ;)) i częściej chodzić na basen w trójkę (na lekcje może trochę później, na razie indywidualnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 14:51

Magdzia85F, ibishka, aga_90 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A już się staracie? I czy któraś z Was myśli o urlopie wychowawczym?
    Nie dostałam jeszcze miesiaczki wuec ciezko mowic o staraniach :) ale licze ze niedlugo sie pojawi :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wychowawczy nie pojde bo nas na to nie stac:(

A co do powrotu okresu przy kp to nie ma teguly - przyjaciolka dostala okres 6 tygodni po porodzie i miesiaczkuje juz w miare regularnie :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i już żadnych problemów z Gabi :)

Kurcze, u Was wszędzie mierzą dzieci, a w tej mojej durnej przychodni się babska uwzięły że dopiero od pół roku i ja nadal nie wiem ile Grześ ma centymetrów :/ jakby je to coś kosztowało położyć na tej miarce :/

Ja okresu też nie mam. Z tą prolaktyną to chyba racja, bo też wysoka prolaktyna zmniejsza libido, a ja widzę że mam coraz mniejszą ochotę na sex, co mnie strasznie wkurza :/

Do żłobka prawdopodobnie nie będziemy oddawać, tylko moja mama się zajmie Grzesiem. A jeśli żłobek to prywatny.

U nas zębów również brak i ja się w sumie cieszę. Sen i tak jest do dupy z powodu tych przewrotów. Od dwóch dni śpi u siebie w pokoju i jest powiedzmy o połowę mniej pobudek niż było w kołysce, czyli 5 zamiast 10.. Do tego przy każdej pobudce chce jeść, a wcześniej wystarczało mu dwa razy.

Nadal mamy krew w kupie, dziś jeszcze jakieś krostki na brzuchu mu odnalazłam. Ręce mi opadają. Od jutra przechodzę na dietę gdzie jest 15 produktów i tak będę testować. Wcześniej jadłam 55.

ibishka lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko kciuki za dietę, żeby okazało się, co to może być!!!!
    No u mnie z chęcią na seks też kiszka... :/

Co do zębów - u nas ani widu, ani słychu. (Ada polubiła mnie gryźć i wyciągać sutki, BOŻE JAK TO BOLI!!!)

Marysiu 5w1 miał Wojtek szczepionkę?
    U nas pneumo i rota, musiałam dać paracetamol bo mi 4 h marudziła tak, i jakieś odjazdy miała :/ ostatnio tak nie było. I teraz lepiej.

Aniu miałam już owulację jakoś 7 tygodni po porodzie, bo akurat byłam u gina. No a śluz mam taki jak białko kurze, i boli mnie podbrzusze (pewnie ta strona, która nie ma jajowodu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:13

myszkaka lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka - u nas tez nie mierza. Ponoc wlasnie do pol roku nie robia tego ze wzgledu na bioderka.

Madzia - u nas to wyciaganie sutka tak od miesiaca a teraz z zebami to juz jest kongo xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja od 3 dni bez osłonek! Bo rzuciłyśmy je obie. Więc teraz boli...

A zęby Uuuu współczuję. Pewnie mnie też to czeka

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tak, 5w1. Chyba będzie dobrze, uff :)

Magdzia85F, myszkaka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko.. daliśmy przed chwilą Grzesiowi cukinię na parze. Pokroiłam w słupki jak radzili, dałam tylko kawałki bez pestek. Sam złapać w rączkę nie chciał, raczej zajął się "laniem" talerza, więc ja mu podałam, ugryzł kawałek i zrobił straszną minę, później chwilę to memłał ale ogólnie to odruch wymiotny i oczy na wierzchu, aż go musiałam szybko wyciągać z bujaka i dawać głową w dół. Później rozdrobniłam widelcem na paćkę, ale efekt był taki sam.. Ja chyba jednak będę korzystać ze słoiczków, bo tam jest taka papka że takich akcji wcześniej nie robił. Mi tam ta cukinia na parze smakowała :D ja w ogólne wolę warzywa bez soli :D

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka, nie karm prosze w bujaku. Dziecko musi miec prosto plecy, wiec albo siedzi na Twoich kolanach albo w krzeselku(jesli juz umie).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzięki że mówisz. Wszyscy do tej pory mi właśnie mówili żeby w bujaku, bo sadzać nie można. Swoją drogą, raczej dzieci mając 6 miesięcy same nie siedzą, więc trochę mi się to wszystko rozjeżdża organizacyjnie.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    O, dzięki że mówisz. Wszyscy do tej pory mi właśnie mówili żeby w bujaku, bo sadzać nie można. Swoją drogą, raczej dzieci mając 6 miesięcy same nie siedzą, więc trochę mi się to wszystko rozjeżdża organizacyjnie.

No dlatego w tym przypadku "sadzamy" u siebie na kolanach. W razie gdyby coś się działo.
    Zasada BLW.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 18:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zaczyna mnie drapać. A i też przyszło do mnie pudełko hipp

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to moj nie tylko drapie ale i szczypie :D mam nadzieje ze to nie specjalnie robi :D :D

xk81pfk.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Co do zębów - u nas ani widu, ani słychu. (Ada polubiła mnie gryźć i wyciągać sutki, BOŻE JAK TO BOLI!!!)
    Boli jak cholera! Wiktor od paru dni też tak robi :(

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Max tez raz scisnal dziaslami, az krzyknelam a on sie tak wystraszyl ze wiecej tego poki co nie zrobil ;) obu nie wrocil do tego :D

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kazdym razem mowie wtedy "ała" "to boli Mame" "nie wolno" i zabieram piers na chwile. Nie wiem czy cos rozumie ale zdarza sie to nam juz rzadziej niż kiedys... ale tak jak wspomnialam - z zebami jest jeszcze gorzej...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku stacjonarnie -20% na WSZYSTKO do soboty :P

xk81pfk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze dziecko rozumie i postępuje tak jak Kamila. Trzebs uczyć od samego poczatku. Moja tez wypływa pokarm, śle w tym wieku to normalne wypychanie języka na wierzch, nie bede przyzwyczajać do gładkiej papki ze słoika. Zanim przyzwyczai sie do pokarmu innego niz mleko minie prawie miesiąc, tak jak z wyrobieniem innego nawyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 22:48

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ