X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie na zaś:
    W co na zimę ubierzecie swoje Maluchy???

Mam kombinezon na 74 - choć przy Ady jakimś szybkim ostatnio wzroście, to nie wiem, czy do końca zimy starczy. Ale:
    1. Czapka - jaka? Na pewno wiązana (moja panna raz głowę w lewo, raz w prawo i na głowie nic już nie ma:P), do tego z polarową podszewką? (ma włosów sporo)
    2. Kombinezon - niestety mam bez stópek, był na promocji - no i akurat w 5 10 15 od 74 nie ma w nich tego elementu, co dokupić? (w smyku są kombinezony od 80 nie ma stópek)
    3. Co pod kombinezon???

Btw. kurtka na jesień którą kupilam za 37 zł teraz jest za 140 zł, chyba oni zwariowali?!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:09

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spędziliśmy wczoraj na SORzie ok 6h. Po 23 byliśmy w domu. Zbadali małego wzdłuż i wszerz. Usg głowy i brzucha, wszystko w porządku. Hematolog która nas konsultowala powiedziała że wyniki wskazują na położenie go w szpitalu, ale on żwawy, aktywny, radosny, jedynie trochę blady (taka uroda, po mamie) i że damy mu szansę. Zwiększyła nam dawkę żelaza do 4,5ml/dzień i kontrola w czwartek. Jak się hemoglobiny podniesie to super, będziemy szli tym torem, jak nie, to wtedy będzie myśleć co dalej. Powiedziała że szkoda żeby jeszcze coś złapał w szpitalu niechcianego.
    Mam mieszane uczucia, nie wiem czy się cieszyć że uniknelismy szpitala, czy to nie byłoby lepsze. Nie wiem. Wiem że znów jestem pełna nadziei. Proszę o kciuki :)

Judyta też chciałam to krzesełko z Ikei, pojechałam ostatnio i nie było :/ w Smyku zobaczyłam krzesełko Kinderkraft Fini i zakochałam się w jego designie.. W cenie już nie. Muszę to przemyśleć, bo jak coś to Wiktor dostanie w prezencie, już się babcia zaoferowała, ale nie wiem czy chce kolejny tak drogi gadżet. Super Gabryś siedzi. Wkladalam Wiktora na próbę w sklepie to leciał jeszcze do przodu :d

Magda ja się jeszcze nie zastanawiałam jak będę ubierać w zimę, ale to już niestety coraz bliżej :/ kurtkę na jesień kupiłam w Smyku za 22,50 :D
    Pod kombinezon z tego co wiem już nic specjalnego się nie wkłada, normalnie to co miało dziecko po domu. Za dużo warstw to się będzie wkurzać. U nas czapka wywołuje krzyk, syn nie cierpi, ma to po mnie :P zobaczymy jak to będzie ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Spędziliśmy wczoraj na SORzie ok 6h. Po 23 byliśmy w domu. Zbadali małego wzdłuż i wszerz. Usg głowy i brzucha, wszystko w porządku. Hematolog która nas konsultowala powiedziała że wyniki wskazują na położenie go w szpitalu, ale on żwawy, aktywny, radosny, jedynie trochę blady (taka uroda, po mamie) i że damy mu szansę. Zwiększyła nam dawkę żelaza do 4,5ml/dzień i kontrola w czwartek. Jak się hemoglobiny podniesie to super, będziemy szli tym torem, jak nie, to wtedy będzie myśleć co dalej. Powiedziała że szkoda żeby jeszcze coś złapał w szpitalu niechcianego.
    Mam mieszane uczucia, nie wiem czy się cieszyć że uniknelismy szpitala, czy to nie byłoby lepsze. Nie wiem. Wiem że znów jestem pełna nadziei. Proszę o kciuki :)

Judyta też chciałam to krzesełko z Ikei, pojechałam ostatnio i nie było :/ w Smyku zobaczyłam krzesełko Kinderkraft Fini i zakochałam się w jego designie.. W cenie już nie. Muszę to przemyśleć, bo jak coś to Wiktor dostanie w prezencie, już się babcia zaoferowała, ale nie wiem czy chce kolejny tak drogi gadżet. Super Gabryś siedzi. Wkladalam Wiktora na próbę w sklepie to leciał jeszcze do przodu :d

Magda ja się jeszcze nie zastanawiałam jak będę ubierać w zimę, ale to już niestety coraz bliżej :/ kurtkę na jesień kupiłam w Smyku za 22,50 :D
    Pod kombinezon z tego co wiem już nic specjalnego się nie wkłada, normalnie to co miało dziecko po domu. Za dużo warstw to się będzie wkurzać. U nas czapka wywołuje krzyk, syn nie cierpi, ma to po mnie :P zobaczymy jak to będzie ;)
    To sprawdź na stronie czy są w tym sklepie ;) ja się zakochałam w sloniu z Ikei i musiałam drugi raz jechać;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja ostatnio planowałam ubiór Małego na zimę, ale jeszcze nie zdecydowałam na 100 %

Moje pomysły:
    -gondola - ciepły pajac polarkowyz kapturkiem na to co będzie miał w domu założone (ew + jakas jedna warstwa jesli w domu bedzie lekko ubrany a bedzie blisko 0st) + czapka materiałowa (podobno bawełniane z lullalove sa jakies innowacyjne i nie spadaja i nie maja tez szwów) + kocyk jak będzie potrzeba
    -jeśli przeskoczymy do spacerówki tak samo jak w gondoli tylko zamiast kocyka chce spiworek miec
    -w foteliku będzie tez w polarkowym pajacyku i na to narzucony koc, który zdejmę w aucie jak sie nagrzeje.

Aaaa i jeszcze chce dokupic wełniane skarpety i takie owijki na nogi z wełny merynosa (kusza mnie te produkty a tylko na owijki mnie stać:P)

Poniżej linkuję Wam co fajnego znalazłam ostatnio w H&M właśnie:

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0657217001.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0639530001.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0687326001.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0661887003.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0633558001.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0624385002.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 13:38

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, kciuki za Wiktorka!

U nas zimy są raczej cieplejsze, więc na razie mamy tylko kupioną ciepłą kurteczkę. Jak będzie potrzeba to pewnie kupimy jakiś kombinezon.

Jutro przesadzamy małą do spacerówki z zestawu. Gondola robi się już krótka, zwłaszcza jak się przeciąga. Dodatkowo niebezpieczne te spacery, bo się kręci, przekłada nogę i chce się ewakuować. A na brzuchu znowu krzyk, bo nie może nigdzie popełzać. Mam nadzieję, że w spacerówce spacery wrócą do normy.

Ostatnie dwa dni były super, Gabrysia grzeczna jak kiedyś. W noce też nie tak źle, troche się wybudza, ale bez krzyku. Prawej dolnej dwójki wierzchołek się już przebił, w dodatku lewa będzie szła, bo już ją widać na dząśle. Jak takim tempem będą szły te zęby, to na roczek będzie miała cały komplet :D

Też mi się podoba to krzesełko z Kinderkraft. Tylko że u nas najbardziej by się sprawdziło jakieś składane, bo mamy mało miejsca w pokoju. Z drugiej strony podobają mi się takie, z których można potem zrobić stoliczek.

W następną niedzielę mamy chrzciny i już mi się ich nie chce. Msza jest o 13:30, potem w restauracji obiad, tort i kolacja, więc cały dzień i ostatecznie będzie 35 osób. Zrobiłam się jeszcze bardziej antyspołeczna niż przed ciążą. Dodatkowo boję się, że w pociągu trzeba będzie ciągle klocka nosić. Bo już nie poleży spokojnie, a jeszcze nie siedzi. Proponowałam mężowi, żeby sami jechali, ale nie chciał się zgodzić :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, chyba kupilam tą samą kurtkę! :)

Też mamy kombinezon bez stopek. Mała pewnie nie będzie jeszcze chodzila, więc na stopy chyba takie butki żeby tylko ogrzewaly i nie były sztywne. Coś takiego może?
    https://edmd.pl/buty-reima/746-buty-niemowlece-reima-antura-517136-kolor-9390.html

Kombinezon ma kaptur i wydaje mi się, że jest ciepły więc czapka i ubranie pod kombinezon takie, żeby było wygodnie. Te ubranka i czapki z wełny merynosow są fajne bo są cienkie a ciepłe. Czapka u nas też wiązana, żeby uszy były zakryte.

My do spacerówki mamy dołączony pokrowiec/śpiworek, ale nie wiem czy kombinezon+śpiworek to nie będzie za cieplo. Ale na zimę stulecia w razie czego jesteśmy przygotowani :)

Nie wiem za bardzo jak w foteliku rozwiązać sprawę, bo nie powinno się w kombinezonie przewozić więc chyba będziemy zdejmowali?

Ja mam w sumie większy problem jak ubrać w taką pogodę jak teraz. Raz zimno, raz gorąco, raz wieje :/

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ta pogoda teraz zdradliwa- Max wlasnie zlapal katar :( az mu furczy w nosie a na sam widok aspiratora zaczyna sie wsciekac :/ i badz tu matko madra!

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, strasznie teraz jest... zazwycaj wychodzimy na spacer w bodziaku na krótki, bluzeczce na długi, spodniach i skarpetch a wracamy w samym bodziaku... Masakra...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja wrocilam bezpiecznie z psnienskiego, było fajnie, ale niestety to danie jakie zamowilam okazało się że jego zapach był zjełczałego smalcu, sos tak pachniał no i niestety wymiotowalam po tym okrutnie po drodze i później jeszcze w domu, dzisiaj już dobrze.

Wczoraj nie odciagalam pokarmu od 12 do 22 bo w łazience nie było gniazdek, a miałam ze sobą dwa laktatory ale niestety nie miałam jak ich użyć.

Łukaszek spisał się dobrze był spokojny w nocy trochę wisiał na cycku.
    Ale dzisiaj za to byłam tak dumna bo poszłam na 8 do kościoła z moim maluchem i pięknie zasnął stałam pod, a jak poszłam po komunie to trochę się obudził ale znowu zasnął jak wróciłam pod kościół i ogólnie jego drzemka trwała prawie 3 godziny.

Ja na zimę mam kombinezon taki okrągły na dole dla swobody nóg a ma rękawy i kaptur, mam też śpiworek i kilka par butów takich miękkich na rzep ocieplanych, myślę że wystarczy, no i z darów mam od szwagierki kilka kombinezonów ale muszę zobaczyć co i jak.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dzisiaj na zajeciach muzycznych dla niemowlaków.
    Małej się chyba podobało.
    Mam tylko jedno "ale", tzn. Maluchy dostają do rączki instrumenty, no i Zosia wiadomo, pcha je do buzki... przetarlam je jej mokra chusteczka przed i po użyciu.
    No i zastanawiam się czy to wystarczy. Kupie moze takie antybakteryjne w tym celu? :/

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude - niestety tego nie unikniesz :( musialabys ciagle chodzic i dezynfekowac... jak dzieciaki znajomych przychodza to zabawki Pawelka sa najfajniejsze bo nieznane wiec bawia sie wspolnie wiec ciezko byloby upilnowac zeby Maly nie bral po nich zabawek :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do ubrań na zimę :)

Kamila jeden komplet spodenki i bluza też upatrzyłam są super :)
    Co do pogoda, też prawda. Dzisiaj poszliśmy na mszę i było chłodno, jak wracaliśmy to aż się popociliśmy we trójkę :/

Agiii no to knajpa nie bardzo z jedzeniem, jak tak się zatrułaś (dlatego ja nie bardzo lubię jeść na mieście). No i brawa dla synka!!! :) tyle pospał :)

Machirude też za tyle kupilaś tą kurtkę, co ja???
    Co do brania do buzi różnych rzeczy, no niestety - tego nie unikniemy. Moja dzisiaj "najdała" się paprochów z dywanu. (co drugi dzień go czyszczę, ale cóż)

Sandra moja to uwielbia wodę morską do noska i odciągacze :P może dlatego, ze miała sapkę i Jej od noworodka glutki wyciągałam. Zdrówka dla synka!!!

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nie wi m czy to zeby będą szły czy ki cholera?, od dwóch dni jest masakra zmolna i marudna że nawet na rekach płacz, bo chyba nie po marchewce?! Je że smakiem i nie wygląda to na brzuchowe sprawy..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja i Kamila czekamy do 6 miesiąca z rozszerzeniem diety?

Iza a nie dawaj może ze 2 dni.

Emily89 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Magdzia, przyda sie! No z woda morska jak dzis sprobowalam to byma histeria :/ za to inhalacja rumiankiem jakos poszla- choc mocno delikatna, nie to consobie robie...
    Paprochy z dywanu- nooo, ja sie huz wszystkich dywanow pozbylam- nigdy nie przepadalam, wiec wykorzystalam okazje :) maz poczul presje jak raz zobaczyl jak Max bawi sie w glonojada z podloga ;)

Ja z rozszerzaniem chce czekac do konca wrzesnia (5,5 mca)- zeby sie, zmiescic miefzy 17 a 26 tygodniem- zaczne po 24tym. Planuje zaczac od brokula i marchewki, moze brukwii tez, bo to akurat sezon :) owoce dopiero po skonczonym 6 miesiacu. Za to powaznie sie zastanawiam jak wprowadzic gluten...

Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    To tylko ja i Kamila czekamy do 6 miesiąca z rozszerzeniem diety?

ja też czekam :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki jakby którąś interesowało to 22.09 w lidlu będą przecenione (tania sobota)body(10zł za 2pak) , spodenki(6zł) i pajacyki(12zł) z motywem "looney tunes" ;)

Emily89, Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP jezeli wy ani bliską rodzina nie ma silnej alergii na gluten to możecie wprowadzac jak najbardziej od 6msc :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, ja też zaczęłam w 24. tygodniu i nie żałuję. Młody jak najbardziej jest gotowy i zainteresowany - pięknie je i popija wodą. Z glutenem i jakąś kaszką czekamy jeszcze z 2-3 tygodnie.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, w zlobku też będzie się bawiła wspólnymi zabawkami. Ale póki mogę, to wolę chociaż czymś przetrzeć :) nie wychowuje w sterylnej czystości, ale sporo dzieci przed nią pewnie te marakasy miało w łapkach :)

My zaczniemy chyba w przyszły weekend z rozszerzaniem. Ale to już będzie i tak 24 tydzień skończony :)

Magda, tak, kurtkę kupiłam w promo cenie :) w czerwcu jakoś, razem z kombinezonem. Kombinezon chyba ok. 60 pln więc myślę że fajna cena, i że Mała się w nim nie utopi haha :)

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ