X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak możesz trenować niemowlaka? Przecież on nie zrozumie komend : wstań, 7usiądź, raczkuj.

Ten ktoś po prostu jest zawistny! Powiedz następnym razem, że uczysz dziecko robić szpagat i mostek, bo Ci za mało ;-)

No Tak bo gaduła jestem... Zmieszalam się :P

BP 02 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha Ania chcialabym zobaczyc sposob w jaki trenujesz Zuzie xD serio xD mega madre dziecko masz skoro trening dziala xD

U nas ostatnio poza slabymi nockami to duzo smiechu i ruchu ;)
    Mlody bounsuje bioderkami w pozycji czworaczej xD

Magdzia85F, aga_90, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila czyli to prawda z tymi nocnymi czworakowymi tancami. Już widzę jak mój mąż zawału dostaje...

Ludu zatrułam się czymś..czy Adzie nic nie będzie?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Kamila czyli to prawda z tymi nocnymi czworakowymi tancami. Już widzę jak mój mąż zawału dostaje...

Ludu zatrułam się czymś..czy Adzie nic nie będzie?

Prawda, w nocy wstaje na czworaka, przesuwa sie na koniec łóżeczka, masakraaaaaa :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Prawda, w nocy wstaje na czworaka, przesuwa sie na koniec łóżeczka, masakraaaaaa :)

no to łóżko odpadnie, czyli spanie z nami

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    no to łóżko odpadnie, czyli spanie z nami
    A tu Ci powiem, że ciekawe jest to, że jak śpi ze mną to takich akcji nie odwala :P tylko leży grzecznie przy cycu :P

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Adzie nie powinno się nic dziać.

U nas dziś pierwszy od urodzenia dzień bez kupy :D 4. dzień rozszerzenia diety, marchewka i ziemniak podejrzani ;)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Doniczka Bratków Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczynka z Zuzi.Moja córeczka jeszcze nie siedzi nawet.
    Etoilka 4 dni rozszerzasz i juz podałaś marchewke z ziemniakiem? Przecież 3-4 dni podaje się jeden składnik.Potem kolejny jeden przez kilka dni i kolejny, dwuskładnikowe danie to dopiero po jakis 2 tygodniach byc powinno, nie tak wczesnie. My juz jemy zupki ale zaczelam rozszerzac tuz przed 4 miesiacem życia.

Córeczka - 11.04.2018.
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, 3 dni była marchewka, dziś pierwszy dzień ziemniaka ;)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doniczka Bratków wrote:
    Super dziewczynka z Zuzi.Moja córeczka jeszcze nie siedzi nawet.
    Etoilka 4 dni rozszerzasz i juz podałaś marchewke z ziemniakiem? Przecież 3-4 dni podaje się jeden składnik.Potem kolejny jeden przez kilka dni i kolejny, dwuskładnikowe danie to dopiero po jakis 2 tygodniach byc powinno, nie tak wczesnie. My juz jemy zupki ale zaczelam rozszerzac tuz przed 4 miesiacem życia.
    Nie dajmy się zwariować.. Jeśli dziecku nic się nie działo po samej marchewce to nie widzę nic złego w dodaniu do niej drugiego produktu. Gdyby były jakieś efekty uboczne to najprawdopodobniej winny drugi składnik. Ja tam miksowalam. Obecnie jemy owoce. Samotnie dostał jabłko przez 2 dni. Gruszka była w kawałku 1 raz. Dałam tak też banana. A tak dostaje smaki laczone: jabłko z czymś nowym. Ciekawsze są smaki łączone, dzieci chętniej jedzą.
    Dla przykladu szukałam właśnie informacji NT wprowadzania glutenu. Przeczytałam kilka stron o 2-3g na 100ml przez 7-8tyg, aż trafiłam na bloga Jackowskiej, gdzie wyczytałam że nie ma żadnych reguł, można dać gluten wg uznania. Olać te tabelki i schematy. Intuicja matki to najlepszy doradca :)
    Ale dotrwalam w Lidlu kaskę Bobovita porcja zbóż bez cukru. W. Składzie tylko kasza manna i Wit B1 ;) tylko się zastanawiam czy tą błyskawiczną mogę dorzucić bezpośrednio do sloiczka czy muszę rozrobic z wodą i dopiero połączyć?

Etoilka, Tusianka, Ilona92, ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, też czytałam, że gluten wprowadzamy swobodnie.
    I też dziś kupiłam kaszkę manną bezmleczną z Bobovity :p Będę pewnie robić metodą prób i błędów, bo na opakowaniu piszą tylko o mm, a ja chcę robić z wodą. Chyba najpewniej rozrobić z wodą przed połączeniem z posiłkiem. Zobaczymy w praniu ;) daj znać, jak u Was i czy smakuje, bo pewnie zaczniecie wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 21:03

aga_90 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do łączenia smaków, to też się zgadzam z Agą. Wprowadzam pierwsze warzywa po parę dni, bo dopiero zaczynamy przygodę z degustacjami ;) Ale później nie będę wprowadzać osobno np selera czy pietruszki. Dodam je do tego, co już zna. Tak samo z owocami.

aga_90, ibishka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać na pewno ;)

Madzia a to dla Ciebie:
    http://womanadvice.pl/zatrucie-pokarmowe-podczas-karmienia-piersia-zasady-stosowania-lekow-w-czasie-laktacji
    I zdrówka! ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla Zuzi kaszkę bezmleczną i kleik ryżowo-kukurydziany. Robię na wodzie i dodaję owoce. MM nie dodaję, bo spryciula zaraz czuje i ble ... ;)

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a jaką dokładnie masz kaszkę?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    sorki, że się nie odzywam, jakos nie mam nastroju ostatnio, wybaczcie....ale czytam na bieżąco ;)

Niestety przydarzyło mi się zapalenie sutka. Nie chciecie wiedzieć jak to boli jak karmię ...ale sie nie poddam, jeszcze przynajmniej miesiąc chce kp. Czy któraś może słyszała o jakiś cudownych metodach - zrobie wszystko żeby pomogło.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie dajmy sie zwariować. Mozna tez podac, ze dla nas zaczęłaś za wcześnie wprowadzać stali pokarm.
    Marysiu u Nas po buraku kupy nie było 4 dni i nagle pojawiła sie e bardziej stałym wydaniu :)
    Niby burak podaje die od 7 miesiąc. Wszystko ma spokojnie :)

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia zapalenie sutka? :| od czego?
    Mnie po osłonce Ada zmaltretowała prawego i boli jak cholera! A jak z niego ssie to aż mam ochotę wyć.

A octenisept? Tak tylko głośno myślę...

Moja córcia dała się dziś wyspać i jestem z tego powodu mega szczęśliwa!

No właśnie to zawsze od marchwi się zaczyna rozszerzanie?

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, pewnie przeziębiiłam na basenie. Bylysmy juz dwa razy, pierwszy raz super, drugi placz od samego wejscia....
    spróbuje Octanisept - może akurat.

Co do rozszerzania - ja daje wszystko do spróbowania, dosłownie wszystko bez żadnej reguły, bo stwierdziłam, że osiwieje tylko od tego, była wiec juz marchewka, ziemniaczek, sok z (uwaga !!! tak, wiem juz slyszalam, ze jestem zla matka ;) ) SUROWEGO buraka, maliny, truskawki, szpinak, gruszka, jablko - wszystko w ilosciach mikro, bo to tylko do sprobpwania. Pati za maliny dalaby sie pokroic ;)

Wiem, ze juz dawno o tym bylo, ale musze wtracic swoje 5 groszy a propos usypiania dzieci bez rodzicow - sory, ale ja tego nie rozumiem, niby dlaczego, po co? dla mnie to super czas, gadamy sobie, przytulamy sie, glaskamy, Pati raczej szybko zasypie, no chyba, ze swedza ja dziasla , wtedy jest armagedon. Mi bardziej zalezy na tym, by w dzien sie sama soba troche zajela, ale wspolnego usyiania bym nie oddala za zadne skarby. Widac jak Pacia czuje sie bezpieczna i beztroska i tak wdziecznie patrzy jak zasypia, te dwie minuty placzu bez rodzicow jak piszecie to dla mnie barbarzynstwo. podczas placzu wydziela sie hormon stresu kortyzol i adrenalina..i dziecko gorzej spi w rezutacje - choc Pati tez nienajlepiej sypia , haha ;) Dlatego nie rozumiem tych technik i checi by dziecko samo usypialo . Nie oceniam bo kazde dziecko jest inne i potrzebuje czegos innego, po prostu wydaje mi sie to nieludzkie, ale tylko z perspektywy oich relacji z córką.

A Zuzia wymiata !!!! nie dajecie jej jakiegos hormomu wzrostu???? Przeciez to az niemozliwe,;);) jeszcze ze 3 miesiace i bedzie biegac....szok ....bardzo milo sie patrzy jak sie tak maluchy rozwijaja ;) mnie ostatnio cieszy jak Pati wklada stopy do buzi , bo robi to od niedawna dopiero, wiec jest sto lat za murzynami ;) ;) ;) tlumacze sobie, ze rozwija sie powoli ale dokladnie, haha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 08:42

Magdzia85F, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia stary domowy sposob- kapusta schłodzona w lodówce , tylko dobrze ubita bo o sok z niej chodzi i zmieniasz jak się zagrzeje. I paracetamol lub w bardziej zaawansowanym stanie ibuprom. Współczuję i życzę szybkiego pozbycia się cholery ;)

Ilona szukałam informacji o tym braku, ale nigdzie nie znalazłam że dopiero po 7mż, poza tym bobovita na sloiczka pisze ze po 5m :d

Magda w teorii zawsze od marchwi, w praktyce jak uważasz ;) ale wydaje mi się że od marchewki najłatwiej.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ