X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia mie chodzi o to żeby dziecko samo usypialo a Ty idziesz do innego pokoju. Chodzi o to żeby usypia ie nie wiązało się z 15minutowym husianiem na rekach i chodeniem. Tylko żeby się można było położyć z. Maluchem, głaskać a on zasypia na lezaco. Przynajmniej u mnie :)

U nas był wczoraj ziemniak. Ale sam furory nie zrobił więc dziś damy z marchewka :)

aga_90, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja bym zaczela brac ibuprofen bo ma dzialanie przeciwzapalne i mozna go brac przy kp.

Nie takie urocze jak Zuzia ale moze sie usmiechniecie na widok naszego zwiedzania parlamentu i Maxa demolki :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13496c6d132c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f2dbcca2fe7.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cc8c32198a4.jpg

Ja sie czuje do tylu jak czytam co juz wasze maluszki jedza- ma dalej na mleku ale juz niedlugo :)

aga_90, Etoilka, Tusianka, Agiii37, Magdzia85F, Ilona92, grzanewino, ibishka, machirude lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max jaki czarujący, cudowny uśmiech!! :D
    A ta mata chyba nie tak ma być? :d
    A Wy razem wyglądacie pięknie, nawet do góry nogami :D

Sandra wcale nie jesteście do tyłu, wszystko w swoim czasie ;)

Iza bo sam ziemniak nie ma rewelacyjnego smaku, ja też dałam 1 a potem nie męczylam synka samym ziemniorem. Dynia z ziemniaczkiem to był hit ;)

Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, u nas wczorajszy ziemniak też szału nie zrobił. Znacznie bardziej przypasowała marchewa.

Przystojniak z Maxa! :)

Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to że opcja usuwania zdjęcia działa, bo nie znalazłam zdjęcia w Google grafika, to się pochwalę jakiego mam przystojniaka :D

.

PS. Czy on wygląda na anemika??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 10:11

Agiii37, Magdzia85F, APrzybylska, grzanewino, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny, nie wiem jak na to zrobilam ze zdjecie jest do gory nogami o.O
    Aga- absolutnie nie wyglada na anemika- a jakie na wiekkie oczy :)
    Edit- no nie, mata ma byc palakami do gory ale moj syn demolka ostatnio woli ja w takiej wersji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:45

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra(BP) dobrze pamietam? Synek jest mega podobny do Ciebie! Policzki, uśmiech! Suoer.
    Przeziębienie sutka? Ale jak mozna przeziębić piersi? Moze cos sie zebrali w środku? Ja bym wzięła przeciwzapalny bo żadne maści nie pomogą, a zeby gorzej nie było. Mierzylas gorączkę? A z kapusta to dobry sposob nawet w szpitalach go praktykują!
    Aga ja czytałam w jakiejs encyklopedii zywienia na mamotoja. Dzis dałam jajko. Zobaczymy. Jesli nie bedzie żadnej wysypki bede podawać nawet i 3-4 razy w tygodniu bo jedt to bardzo pożądany składnik przed ukończeniem roku!
    Klaudia i dobrze, ze podajesz wsYAtko do spróbowania! Co do soków to trzeba je rozcieńczać a tak co to za przeciwskazania do jedzenia? Masakra!
    Aga , anemię? Nirmalne dziecko. Widac, ze to wcześniak bo mojej cioci corka wyglada podobnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 12:13

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja Wam pokaże
    13e37bc09a1487edmed.jpg

aga_90, APrzybylska, Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, Agiii37, Etoilka, machirude lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Aga , anemię? Nirmalne dziecko. Widac, ze to wcześniak bo mojej cioci corka wyglada podobnie ;)
    Ale w jakim sensie?

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChodI mi o główkę. Akurat u nich była podobna stad moje spostrzeżenie.
    Chociaż on jest „starszy” i rośnie. Moze to dlatego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 12:47

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz trochę mam hopla na punkcie "wygląda na wcześniaka" bo do tej pory nie mogę sobie darować że mój organizm nie dał rady ciąży donosić. Synek wbrew pozorom nie ma wysokiego czoła, tam są włosy tylko jasniutkie ;) a główka ma kształt podłużny, genetycznie po mnie, a ja nie byłam wczesniakiem :d
    Może zbieg okoliczności z tą córką cioci ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona obie ślicznotki! A Jadzia jaka duża już! Fajnie wyglądają dzieci przy szczupłych mamach hehe na takie duuuże. Moja przy mnie to drobniutka haha

Sandra ależ masz przystojniaka! Śliczny chłopiec. I podobny do Ciebie.

Aga super synek. Ile On ma długości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 12:51

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mierzylam go sama parę dni temu, wyszło mi 74cm mierzone po ciałku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 12:54

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Magda mierzylam go sama parę dni temu, wyszło mi 74cm mierzone po ciałku ;)

wow widać że dlugasny!

aga_90 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile? 74??? Wielkolud nam rosnie :)
    Aga, nie powinnas sobie nic zarzucac, czasem tak po prostu ma byc, patrz mamaginekolog-urodzila w 32 tyg drugiego synka...
    Haha, mowicie ze podobny do mnie a tu wszscy twierdza ze skora zdjeta z ojca :)
    Matko, zjadlabym te Wasze slodziaki :)

Magdzia85F, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wrzuciła, ale te kody kasujace nie wiem jak uzyskać

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Też bym wrzuciła, ale te kody kasujace nie wiem jak uzyskać
    Na fotosik kod jest na dole, na tej samej stronie co link do wrzucenia na forum :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Wiesz trochę mam hopla na punkcie "wygląda na wcześniaka" bo do tej pory nie mogę sobie darować że mój organizm nie dał rady ciąży donosić. Synek wbrew pozorom nie ma wysokiego czoła, tam są włosy tylko jasniutkie ;) a główka ma kształt podłużny, genetycznie po mnie, a ja nie byłam wczesniakiem :d
    Może zbieg okoliczności z tą córką cioci ;)
    Aga nie chciałam Ciebie urazić...
    No wlasnie chciałam napisac o tych włosach :)
    Mie mamy na wiele rzeczy wpływu!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja to wogole niska i mała jestem , wiec dobrze zeby Wiga była wyzszs i miala wiecej ciałka. Ja mam problem zeby sobie cos kupic wiec to nic fajnego.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ależ Ty masz zdolną córkę! Brawo dla Zuzi :)

Śliczne dzieciaczki i mamy :)

Klaudia, u nas jeszcze nawet stópek w buzi nie było...ale już prawie prawie, są w okolicach brody. O obrotach nie wspominam. Jutro widzimy się z fizjoterapeutą. Zobaczymy czy to jeszcze norma. W razie czego umówimy się na trening do Ani :)

Klaudia może tu znajdziesz jakieś porady:
    http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=44&lang=pl

Ja też nie mam ciśnienia na samodzielne zasypianie. Chociaż trochę się boję jak to bedzie w zlobku z lezakowaniem. Może zacznę wprowadzać jakąś przytulanke żeby jej było łatwiej...no w każdym razie ja w domu zamierzam mieć wspólny wieczorny rytuał dopóki się da, czytanie na dobranoc itp. Mam nadzieję że Mała bedzie to lubiła...

W ogóle chyba pierwszy raz robię sama gulasz. Pachnie w domu jak na obiedzie u mamy, haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 14:12

BP 02, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ