Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawe jak wygląda sytuacja z zlobkami. Siostra w Krk zapisywala mała jak miała miesiąc żeby poszła po skończonym roku z hakiem i na tamten moment była 200ktoras na liście rezerwowej. Skończyło się na prywatnym żłobku ale był jakiś projekt że miasto dopłaca więc chociaż tyle
-
Madzia, Marysia- przepraszam za pomylke! Rzeczywiscie juz kojarze ze Wojtus snickersy wciaga
Ciesze sie ze u Ady ruszylo
Ja tu z braku snu juz nie wiem co sie wokol mnie dzieje Max dzis chyba sprawdza ile jeszcze zniose- co godzine mnie budzil...
my tez zapisalismy do zlobka juz w maju coby za rok zaczac, bo tu zapisy sa raz w roku i jakbym w przyszlym roku dopiero zapusywala to we wrzesniu moglby zaczac jak sie uda, a ja planuje powrot do pracy na maj/ czerwiec
-
nick nieaktualnyU mnie to chyba nie ma nawet publicznego żłobka więc tylko prywatne biorę pod uwagę.
Rozważam póki co 2.
Jeden mam pod domem, byłoby najwygodniej, ale Pani mi odpisała, że nie wie czy na maj będzie miejsce, może mi dać znać w lutym jeśli jakieś miejsce się zwolni.
Ale bardziej podoba mi się drugi, trochę byłoby nie po drodze z zawozeniem Małej, no ale podoba mi się to jak o sobie piszą, wystrój, małe grupy, własna kuchnia, zdrowe posiłki, dobre opinie, codziennie na dworze, konsultacje z fizjo i psychologiem, zlobek nowy. No i czekam na odpowiedz od nich. Na fanpejdzu pisza ze umowy na luty podpisuja wiec licze ze na maj sa miejsca Chociaż i tak nigdy tak naprawdę się nie wie jak to tam naprawdę jest, bo może ładnie wyglądać na zdjęciach w internecie a rzeczywistość może być inna, no ale coś trzeba wybrać.
Edit: A chodźcie/zamierzacie w najblizszym czasie z maluchami na jakieś zajęcia dla niemowlaków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:26
-
Ja zapisalam Mlodego jak mial 11 dni... wtedy byl 560 na liscie ( na 1 kwietnia 2019) teraz jest 320... wciaz wierze ze bede w ciazy do tego czasu... prywatny zlobek ktory mi sie podoba to ok 1150 zl miesiecznie i 500 zl wpisowego... mnie przeraza menu w zlobkach... duzo cukru strasznie...
-
Agiii37 wrote:Ja szczepilam prawie 2 miesiące temu prze szpital i antybiotyk, teraz mam w piątek ale to mąż pójdzie.
Zastanawiam się bo chcemy jechać w niedzielę do lasu i tak jakbym wzięła Łukaszka w chuste na plecy bo my to grzybiarze jesteśmy zapaleni i tak myślę czy to dobry pomysł, las nie jest gesty taki ze można swobodnie chodzić.
Ale z kolei myślę o robakach tych oskrobkach co wyglądają jak kleszcze ze skrzydłami i chyba jednak dam sobie spokój.Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Emily89 wrote:Ja zapisalam Mlodego jak mial 11 dni... wtedy byl 560 na liscie ( na 1 kwietnia 2019) teraz jest 320... wciaz wierze ze bede w ciazy do tego czasu... prywatny zlobek ktory mi sie podoba to ok 1150 zl miesiecznie i 500 zl wpisowego... mnie przeraza menu w zlobkach... duzo cukru strasznie...
-
nick nieaktualnySandra nie szkodzi!
U nas pobudka o 3! Ktoś tu chyba przegiął!
Ada po szczepieniu. Waży 5800 (rano 2 mega kupy, zniweczyła mój plan haha).
Ma 67 cm! A nie wyprostowała dobrze nóg! Szok. Urosła 5 cm. Od ostatniego szczepienia.
My do żłobka zapisujemy prywatnie.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A. Mi dziecko zrobiło prezent urodzinowy i miałam tylko pobudek o 5 a potem o 8.30:)
My o ile się nie wpadnie wcześniej to planujemy zacząć równo jak się kończy macierzyński, tak żeby po macierzyńskim być 3 miesiące pelne na urlopie zwykłym żeby l4objelo podwyżki tak jak kiedyś Dorotka doradzała a czy się uda? -
ibishka wrote:A. Mi dziecko zrobiło prezent urodzinowy i miałam tylko pobudek o 5 a potem o 8.30:)
My o ile się nie wpadnie wcześniej to planujemy zacząć równo jak się kończy macierzyński, tak żeby po macierzyńskim być 3 miesiące pelne na urlopie zwykłym żeby l4objelo podwyżki tak jak kiedyś Dorotka doradzała a czy się uda?
-
Mieliśmy te szczepienia na 5-6 miesiąc, za miesiąc też mamy, ale tylko jedno wkłucie.
Nam się przebiła prawa dolna dwójka
Iza, wszystkiego najlepszego!
Ja po macierzyńskim pewnie pójdę na bezrobocie i zasiłek, a potem zobaczymy co dalej.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Iza wszystkiego najlepszego z okazji urodzin zdrówka, szczęścia i miłości od nas.
Ja też będę miała 3 mce urlopu. Nie mam jeszcze żłobka, nie wiem co będzie, a czas zacząć o tym myśleć. Tylko jeszcze się nią nie nacieszyłam żeby myśleć o drugim dziecku.
Ostatnio zaczęła walić wszystkim o podłogę super słodko. I wstaje o co tylko się da oprzeć.
Im dłużej karmimy piersią tym więcej prolaktyny i mniej szans na okres. Mój gin tak mówił.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyAPrzybylska wrote:Iza wszystkiego najlepszego z okazji urodzin zdrówka, szczęścia i miłości od nas.
Ja też będę miała 3 mce urlopu. Nie mam jeszcze żłobka, nie wiem co będzie, a czas zacząć o tym myśleć. Tylko jeszcze się nią nie nacieszyłam żeby myśleć o drugim dziecku.
Ostatnio zaczęła walić wszystkim o podłogę super słodko. I wstaje o co tylko się da oprzeć.
Im dłużej karmimy piersią tym więcej prolaktyny i mniej szans na okres. Mój gin tak mówił.
Ło matko!!! Wstaje??? Ale siłaczka!!! :o
Co do okresu - no to nie pocieszyłaś. A ja mam owulację.
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
No właśnie dziwne to, obstawiałam górne jedynki. Nawet lekarka mówiła, że są rozpulchnione dziąsła, a tu dzisiaj zobaczyłam jakiś biały ślad - zajrzałam i jest ząb
U nas też walenie przedmiotami i rzucanie nimi. Ale najśmieszniej wygląda jak pełza i się czołga
Mieli od września w naszej miejscowości otwierać żłobek, ale jakoś temat ucichł. Znowu w mieście obok na publiczny nie mamy szans, a ceny za prywatny to tak minimum 800 plus wyżywienie (a że my inna gmina, to się nie łapiemy na dofinansowania miasta), więc połowa pensji by szła na żłobek i dojazdy. Do przedszkola u nas przyjmują od 2.5 roku, dużo zależy od pracy męża, ale myślimy też o własnej firmie.Magdzia85F lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Tak, 2 dni po tym jak usiadła zaczęła się dźwigać do wstawania i dziś całkiem dobrze jej to wchodzi. W łóżeczku chodzi dookoła barierek.
Wiadomo, każdy organizm jest inny, ale moja siostra karmi już 14 miesięcy i okresu nie miała.
Madziu skąd wiesz, że masz owulację? Ja się zastanawiam bo śluz mam jakby płodny, ale testów nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:30
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
ibishka wrote:Ja też trzy miesiące urlopu bo mam 69 dni zaległych z z 2019 licząc
Ania i co powiedziała pediatra na szybki rozwój Zuzi?
Wow dolna dwójka?! Heh u nas ani widu ani słychu jedynki hehibishka lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]