Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta, piękna Gabrysia! I jaka elegancka!
Magda, wszystiego dobrego dla Adusi
Dobrze, że tyle sika, zdrowa jest! Nam pampersy nie przeciekają, ale rano ciężkie jak kamienie.
Aniu, ja sprawdzam tylko na czole.
U mnie też pogoda do bani. Umówiliśmy się na długi spacer, ale raczej nic z tego.
Moje dziecko nadal śpi. Od 20:30... najadł się nad ranem i chyba chce przespać tą szarówkę.Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Etoilka - zazdroszcze. Moje pobudki w nocy i od 7 juz impreza
Ja sprawdzam tylko w odbycie temperature. Moj ma duzo cieplejsza glowe. Glowa chyba sluzy do regulowania temperatury (cos tak mi sie kojarzy).
U nas spadek z 27st na 13 az mnie glowa boli z zimna
-
mam pytanie. Którąś z was siedzi może w prawie/zasilkach itd? Mam pytanie. Rozważam pójście od kwietnia na wychowawczy i odnośnie zasiłku wychowawczego mam pytanie. Zazwyczaj okres za który trzeba się rozliczyć to okres poprzedzający rok o który staramy się o zasiłki. Tak więc w 04.2019 będzie to rok 2017. I tak też liczy się zasiłek wychowawczy? Byłoby to bzdura bo w 2017 miałam normalny dochód A w 2019 idąc ma urlop wychowawczy stracilabym go. Jak to się liczy?
-
U Gabrysi też główka cieplejsza i często spocona. A temperatura normalna, więc widocznie taki urok pyzy.
Wczoraj jakieś wiatry u nas były i popadało, dzisiaj 14 stopni ma być.
Mała od 1:30 się co chwilę wybudzała, krzyczała przez sen, kręciła na maksa. Od rana też nie lepiej. Mąż mówił, że wczoraj widział białe dziąsła u góry, więc może znowu zęby idą.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
sweetmalenka wrote:mam pytanie. Którąś z was siedzi może w prawie/zasilkach itd? Mam pytanie. Rozważam pójście od kwietnia na wychowawczy i odnośnie zasiłku wychowawczego mam pytanie. Zazwyczaj okres za który trzeba się rozliczyć to okres poprzedzający rok o który staramy się o zasiłki. Tak więc w 04.2019 będzie to rok 2017. I tak też liczy się zasiłek wychowawczy? Byłoby to bzdura bo w 2017 miałam normalny dochód A w 2019 idąc ma urlop wychowawczy stracilabym go. Jak to się liczy?
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:Jest dodatek z tytułu opieki nad dzieckiem w czasie okresu przebywania na urlopie wychowawczym
A nie jest to dodatek z mopsu? Osoba w rodzinie coś takiego dostawała, bo zarobki partnera nie przekraczały jakiejś tam kwoty.Magdzia85F lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyGabrysia cudowna
Rozczulaja mnie te dzieciaki.
Aniu, u nas też ciepła glowa, byl okres ze często ok. 37,3 ale mamy taki trochę chyba do d**y termometr, bezdotykowy i w zależności z jakiej odległości się "strzeli" to różne temp. pokazuje... Mamy też taki do pupki ale jeszcze nim nie mierzylam. A właściwie jaka jest prawidłowa temp. w pupie...?
U nas pogoda piękna dzisiaj. Było chłodniej i wietrznie ale bardzo słonecznie. Mała usnela po godzinie na spacerze, nie chcieliśmy jej budzić wiec dzisiaj spacerowalismy 2,5 h
Ja oczywiście nadal ekscytuje się rozszerzaniem diety dalej na tapecie warzywa. Aktualnie sloiczkowy brokuł. Początkowo odrzucił Małą chyba zapach bo tak się odsuwala, krzywila i zamykala oczy ale teraz wcina jak szalona sama chce trzymać łyżeczkę. Myślę że jak tylko będzie stabilnie siedziała to pozwolę jej jeść samodzielnie, bo widać że by chciała
Dziewczyny, czy orientujecie się jak to jest z kaszkami? Te mleczne mają w sobie mleko mod. a do bezmlecznych trzeba je dodać. Czyli trzeba koniecznie wprowadzać mleko mod. do diety? A co jeśli nie chce?
Ciekawe jak tam Klaudia, czy przeszło jej to zapalenie.Tusianka, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Aaaa dziewczyny! Jest kręcha na dziasle! Lewa jedynka dolna!oczywiście zdjęcia nie będzie. Walczyłam z buldogirm dobre 5minut ale niestety ona ma więcej wytrwałości niż ja
Etoilka, machirude, Magdzia85F, aga_90, Tusianka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Natalia, do niektórych kaszek można dodać wodę (np. do Hippa bio jaglana z ryżem i kukurydzą - taki kupiłam i od niego chcę zacząć). Ponoć do niektórych bezmlecznych można dodawać wodę, nawet jeśli na opakowaniu jest napisane, że mm.
Ja też nie chcę wprowadzać mm. Zacznę na pewno od tych dzieciowych z wodą, ale finalnie chciałabym kupować normalną kaszę jaglaną, mannę itp i robić z wodą. A, i kaszki Helpa (polecane przez alaantkowe) można też robić z wodą.
Ja też się nadal ekscytuję rozszerzeniem diety u nas dziś jabłko z marchewką - smakowało! Od jutra testujemy cukinię.
Ale już mamy tu dużo ząbków, wow!machirude, ibishka, Magdzia85F, aga_90, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Mnie póki co cieszy brak zębów. Bo byłoby kombo. Teraz uczy się raczkować, ciągle na czworaka i się gibie, marudzi, wstaje po 4. Jak doszlyby zęby, to ...padne.
Mąż ma dużo wolnego w listopadzie bo aż 3 tygodnie to niech wtedy wychodzą. Bo już obiecał, że będą zmiany.
Dziewczyny kiedy Wam się na głos dzieci zaczęły śmiać? Moja coś próbuje ale są bardziej piski.
I te kasze są obowiązkowe? Ja kupiłam kukurydzianą.
Iza gratuluję ząbka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 07:26
Etoilka, ibishka, Tusianka, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Magda, my też nie rozpaczamy, że zębów nie mamy na razie nam niepotrzebne.
Co do kaszek, nie wiem, czy obowiązkowe, ale wprowadzają zboże, niektóre gluten - więc chyba warto.
Mój się śmieje od skończonego 4. miesiąca - ale wiesz, Madziu, że nie ma co porównywać. Wojtek nie raczkuje na przykład
Świętujemy 6 miesięcyaga_90, Tusianka, APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92, machirude, BP 02, Sylwiaa95, grzanewino, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Madzia Gabi zaczęła się głośno chichrac jak skończyła 3 miesiące, teraz czasem to się zanosi śmiechem jak ja ojciec rozsmiesza. Ale tak jak mówi Marysia, nie ma co porównywać! Gabi też się nie bierze za raczkowanie
Marysia wszystkiego najlepszego dla was :)dziewcyzny od zabkow ile dni minęło od pojawienia się kreski do wyrzniecia się zabka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 09:25
Magdzia85F, Etoilka, machirude, BP 02 lubią tę wiadomość
-
A myślałam że to moja noc była kiepska.. Magda pobudka o 4 i koniec snu?
U mnie dziś od 2 do 4 impreza była. Synek się nawet stepować uczył na leżąco. Aż całe łóżeczko chodziło. O 3.30 mąż się wyniósł na kanapę bo wstawać dziś na 6 do pracy.. Przed 7 pobudka i dzień dobry. Oczy na zapałki. A głupia ja poszłam spać o północy bo serial oglądaliśmy :d
Zębów nie dostrzegam nadal, skok- nie zauważam niczego nowego, chyba wychodzi prawdziwa natura mojego dziecka..
Gratuluję ząbków i półroczu
Magda Wiktor miał 5miesiecy jak się pierwszy raz śmiał w głos. Potem było parę dni że w ogóle, ale teraz się chichra pół dnia, drugie pół marudzi.. :d
Kasze konieczne do wprowadzania glutenu. Kukurydziana, czy ryżowa glutenu nie mają. Ja mam mannę do robienia na mm, a robię na wodzie, dziecko je. Z tego co wiem to nasze mleko niekoniecznie się nadaje, bo rozklada jakiś związek w kaszy.
Kinga a może spróbuj podawać mu nowości z dodatkiem Twojego mleka żeby czuł też znany smak? Nie twierdzę że pomoże, u mnie nie pomogło, ale każde dziecko inneMagdzia85F, Ilona92, Etoilka, machirude, BP 02, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
Marta śliczna ta Twoja Pyza. Czym Ty ją karmisz? Chyba snikersy od Wojtka podkrada ;d
U nas główka od początku cieplejsze od reszty ciała. Momentami wręcz była gorąca, ale sprawdzałam temp. i było ok. Wszystkie procesy myślowe rozgrzewaja umysł
A właśnie miałam pytać czy tylko my jeszcze bezzębni :dIlona92, Tusianka, Etoilka, BP 02, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość