X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Bylam dzis na usg genetycznym i tescie Papp-a- i wyniki sa bardzo dobre :) Ryzyko skorygowane zespolu downa 1:12000 :) Dziec urosl prawie 2 cm przez ostatni tydzien (SZOK)- ma juz CRL 66 mm :)

Wczoraj i przedwczoraj bylam umierajaca- strulismy sie czyms z mezem i dwa dni wyciete z kalendarza-> lazienka-lozko... Na szczescie dzis juz lepiej :)Jak dobrze czuc sie normalnie :D

APrzybylska, Magdzia85F, Agiii37, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Dzien dobry :)

Bylam dzis na usg genetycznym i tescie Papp-a- i wyniki sa bardzo dobre :) Ryzyko skorygowane zespolu downa 1:12000 :) Dziec urosl prawie 2 cm przez ostatni tydzien (SZOK)- ma juz CRL 66 mm :)

Wczoraj i przedwczoraj bylam umierajaca- strulismy sie czyms z mezem i dwa dni wyciete z kalendarza-> lazienka-lozko... Na szczescie dzis juz lepiej :)Jak dobrze czuc sie normalnie :D
    Jaka przez. Karkowa? :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Jaka przez. Karkowa? :)
    1,6 :)

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś senny dzień :/ nic tylko kanapa, herbatka i książka. Cieszę się z pozytywnych wyników ☺ i dużych bobasów

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Fajnie że nas tyle że Śląska :) pytam bo może kiedyś dane będzie nam się spotkać na żywo :p ... ja czekam na wynik z pappa. Lekarz powiedział że jak będzie ok to nie będzie dzwonił w przyszły poniedziałek więc mam nadzieję że żaden dziwny numer w poniedziałek mi się nie wyświetli na tel. :) ten nifTy to fajna sprawa mieć taką pewność że jest ok, szkoda że taki kosztowny..
    A ja jestem z centrum Polski, ale na spotkanie chętnie się wybiorę ;) podejrzewam, że jeszcze trochę i ceny tych badań zmienią się na bardziej przystępne, bo staną się bardziej powszechne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 15:21

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja - Warszawa.
    Dziś byłam nawet na przymusowym spacerze, po wyniki badań.:-P Zeszło się z zakupami godzinę a wróciłam, jakbym przebiegła z 10 km!

TSH 1,65 ładnie spadło.
    Hematokryt i hemoglobina też poniżej normy, więc pewnie stąd to zmęczenie i osłabienie, mocz ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key_b a myslalam wlasnie co tam u Ciebie slychac :)

U mnie w poniedzialek dzidzia miala 58mm :) wszystko sie zgadza ;)

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zaczynam się zastanawiać dlaczego ta moja kruszyna, to faktycznie kruszyna :/

jeszcze bardziej nie mogę się doczekać wizyty.

Magdzia super wyniki :) a co do zmęczenia, ja mam po drodze do sklepu przejście podziemne - schody to dla mnie jak Mount Everest ;)

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam wyniki i moja dzidzia ma 8 a nie siedem cm :O ja mam ciągle na wszystko nerwy :( jestem okropna dla mojego faceta i o tym wiem ale nie umiem być inna :/ kiedy mi przejdzie? :|

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska no ja na trybie lenia egzystuje. Sklep mam pod blokiem. Ale fajnie było wyjść gdzieś dalej.
    Wczoraj miałem taką gulkę oo lewej stronie, gdzie leży Dzidzia i Mąż tak fajnie dotykał ( uśmiech na twarzy super). Ale czy to Maleństwo czy kiszki, to nie wiem:-P

OlKaczucha OOo duży dzidziuś! Ciekawe ile moje maleństwo podrośnie, bo wizyta 10.10.

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    APrzybylska no ja na trybie lenia egzystuje. Sklep mam pod blokiem. Ale fajnie było wyjść gdzieś dalej.
    Wczoraj miałem taką gulkę oo lewej stronie, gdzie leży Dzidzia i Mąż tak fajnie dotykał ( uśmiech na twarzy super). Ale czy to Maleństwo czy kiszki, to nie wiem:-P

OlKaczucha OOo duży dzidziuś! Ciekawe ile moje maleństwo podrośnie, bo wizyta 10.10.
    Pochwal się koniecznie jak będziesz wiedzieć jakie jest duże :) ja też żyje w trybie lenia zresztą chyba widać że często pisze .... :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się na pewno. No ja też dużo piszę. Mąż będzie przed 19, więc jeszcze czasu trochę zostało. Wstawię makaron, sos z wczoraj. Jutro pulpety:-)

Później lekarze operują wagą. Tylko dobra, to ten aparat od USG mierzy?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zazwyczaj taki twardawy brzuch rano po przebudzeniu albo z lewej, albo z prawej strony, potem się rozluźnia, ale też nie wiem czy to flaczki czy bobas ;)
    Tryb lenia bardzo dzielnie i z namaszczeniem dzielę razem z Tobą :D i wcale mi nie wstyd. Moja siostra mówi, że mam leżeć ile wlezie, bo potem nie znajdę na to czasu (jej synuś ma 2 m-ce).
    W piątek robię drożdżówkę, zapraszam ;)a w sobotę na zakupy, bo muszę kupić sobie kurtkę. Poza tym w sypialni mąż będzie robił remont ze szwagrem, więc wolę być poza domem.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drożdżowe robiłam w poniedziałek. Miałam sernik, ale zrobię w przyszłym tygodniu, co mam tak Męża rozpieszczać:-P

Ja zakupy we wtorek, bo jedziemy na kontrolę a potem może coś kupię. Kurtkę muszę sprawdzić, czy ok czy nie.

Klub lenia musimy założyć :-) co Wy na to dziewczyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie dopisuje. Od 3h zbieram sie zeby z psem wyjsc ;) i tylko tv albo tel ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam no to już nas kilka jest:-)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też senny dzień. Obudziłam się przed po 5 i już nie mogłam usnąć. Jeszcze pogoda deszczowa, nic tylko kłaść się dalej spać.

Ja jestem z Lubuskiego, ale Mąż pochodzi z okolic Bielska i nawet za 2 tygodnie się tam wybieramy :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgadzam na klub :D
    Tyko że ja jestem w tej o tyle złej sytuacji, że nie mam swojego miejsca.. :( mieszkam chwilowo u babci i mój narzeczony u rodziców bo kupiliśmy mieszkanie do generalnego remontu który właśnie się toczy .. oczywiście do porodu się wprowadzimy Ale obecnie brak zajęć i brak swojego kąta to masakra... :/

iv09mg7yklmn388j.png
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ile postów... Ja od wczoraj rano wejść na forum nie mogłam... u mnie po prenatalnym, czekam na wyniki z krwi, Bobo ma 6cm. Dzisiaj za to jakaś masakryczna kółka przy prawej nerce... Ciągle coś i już mnie to wnerwia... co do nerwów to też bym rozniosła wszystko, rzucała wszystkim, mięsem i talerzami, normalnie strach się bać... I jeszcze ta nerka mnie stresuje....

Kadry nie mogą udzielać informacji dotyczących zwolnienia lekarskiego. Moja kadrowa wspomniała coś o jakiejś tajemnicy zawodowej... Tyle wiem.

No i też jestem ze Śląska. Któraś Pańcia może z Gliwic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

AnaMarie a który Ty tydzień jesteś?
    Mnie jakoś nerwy w ogóle nie ponoszą. Mąż w szoku, ale cieszy mnie to, bo miałby przerąbane.

U mnie kadrowa wszystko kłapie jak leci! Stara plotkara.

O jaaa czuję się samotnie, prawie wszystkie jesteście ze Śląska i z zachodu.

OlKaczucha a jakiej wielkości mieszkanie? Ja chciałam 70 metrów ale Mąż się uparł na trochę mniejsze i mamy 63m2.

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ