X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Mi do Warszawy niestety daleko, ale po akcji chętnie poczytam co tam upatrzyłyście ;)

Magdzia walcz o swoje, przy wypłatach nie ma sentymentów. A prawda jest taka, że w takich sytuacjach się dowiadujesz "prawdy" o sobie. Ja usłyszałam, że gdyby nie L4 to by mnie zwolnili, bo po poronieniu po 2 tygodniach wraca się do pracy, a nie cierpi ... żenada. Niestety polskie firmy mają to do siebie.

Ja dlatego nic nie mówiłam, że w kwietniu jak zniknęłam, że byłam w ciąży. Nie było mnie 6 tygodni. Naściemniałam, że miałam guza (rok wcześniej leżałam z nowotworem tarczycy) więc łyknęli. Ale wtedy już coś pękło we mnie i zmuszałam się do pracy. Myślałam tylko o tym, żeby znowu zajść i oby to nie było cp. No i w lipcu zaskoczyło:-)
    Ogólnie jeśli się da i będę w stanie, to chcemy od razu drugie. A potem się zobaczy. O tyle dobrze, że mam umowę na czas nieokreślony.

OlKaczucha no masakra z tym forum...

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Przybylska... Czasami się ma ochotę odstrzelić takich pracodawców :/

iv09mg7yklmn388j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakimś cudem informacja o ciąży wyszła z kadr, bo na L4 było "b" i potem nie było ... też nie chciałam się tym dzielić, zwłaszcza, że już od pierwszej wizyty wiedziałam, że może być źle.
    Na szczęście lipiec też był dla mnie łaskawy :D Ja mam umowę do końca marca 2018, ale mój bezpośredni przełożony obiecał mi przedłużenie, zobaczymy ...

Magdzia ambitne plany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 19:44

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Próbowałam dodać jakiś post chyba pięć razy przez cały dzień i odpuściłam Ale widzę że komuś się udało :) A czy któraś dusza mieszka na Śląsku?:)

Ja jestem ze Śląskiego, choć z samej północy ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wiem, że ambitne, ale drugie już będzie po 35 roku życia i dlatego trochę chcemy nadrobić. ;-)

• key_b Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;* wczoraj chcialam sie przywitać ale mi od dwóch dni nie działało. Pracuje cały czas więc mało mnie tu:( ale mam nadzieję ze za miesiąc uda mi się pokombinować z chorobowym i będzie lepiej

Wysyłam zdjęcie okruszka
    60e6179256f48292med.jpg

Tp. Zmieniony na razie 1 dzień czyli 18.04.18 ale może się zmienić bo dziecko duże 11t5dz. I ma 6.3 cm ;)

Tusianka, elfiontko, Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Hej kochane ;* wczoraj chcialam sie przywitać ale mi od dwóch dni nie działało. Pracuje cały czas więc mało mnie tu:( ale mam nadzieję ze za miesiąc uda mi się pokombinować z chorobowym i będzie lepiej

Wysyłam zdjęcie okruszka
    60e6179256f48292med.jpg

Tp. Zmieniony na razie 1 dzień czyli 18.04.18 ale może się zmienić bo dziecko duże 11t5dz. I ma 6.3 cm ;)

Super maleństwo! :)
    U mnie na każdym USG pokazuje inny termin :D Ale już jutro prenatalne, ciekawe jaki termin tak wyjdzie :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Key_b OOo faktycznie spore Maleństwo! U mnie w 12 tygodniu miało 54mm. Ale w sumie to nadrabiają Dzieciaczki później.
    Super, że badania wyszły dobrze:-)

U mnie lekarze trzymają się cały czas 12.04.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :D jaki duży maluch. To moje potomstwo w 11t3d mierzyło 4,77cm. Ale z jednego parametru wyszedł mi termin na marzec. Mam już w rodzinie obstawioną połowę marca i tylko moja mamuśka w kwietniu się urodziła, chciałabym żeby mój dzidziuś świętował z babcią.

Jeszcze parę dni i wszystkie będziemy w II trymestrze :D

Tusia czekamy na wieści z prenatalnych. Na pewno będzie wzorowo.

Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już jutro:-)

Dziewczyny czy Wam od południa też tak ciężko na brzuchu? Normalnie muszę mniej jeść, bo czuję jakby mi się jedzenie nie mieściło.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A ja już jutro:-)

Dziewczyny czy Wam od południa też tak ciężko na brzuchu? Normalnie muszę mniej jeść, bo czuję jakby mi się jedzenie nie mieściło.
    Ja wczoraj pierwszy raz w życiu miałam zgagę, ale to cholerstwo okropne ... Chyba też mniej mi się mieści.

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:

Wysyłam zdjęcie okruszka
    60e6179256f48292med.jpg

A Ginekolog nie chce dac Ci L4?

A to 2 trymestr nie zaczyna się po 12 tygodniu?:p moja chyba dziewczynka też jest duża bo chyba siedem cm 13t3d z OM:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Próbuję od kilku dni dodać posta ale kiepsko.

Miałam mieć dzisiaj genetyka ale dzwonili że jest chora, mam dopiero w następny wtorek.
    Zapytałam o wyniki powiedziała mi że po teście mam ryzyko ZD 1:490, po usg miałam 1:457. A ryzyko podstawowe 1:91, powiedziała że jest dobrze ale ze musze mieć poradę genetyczną że względu że poprzednia ciąża była z ZD, niby ok ale dalej się martwię, chciałbym już wiedzieć.
    Odnośnie aminopunkcji to nie chciałabym jej robić, we wtorek mam najpierw ginekologa a później genetyka, zwariuje do tego czasu.

• patrycja90 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi pappa Ci super wyszło, mi pappa 1:185, usg 1:41, NT 3,7. Ze strachu zrobiłam Nifry - wynik ok, synek na 99,65% zdrowy!!!

Tusianka lubi tę wiadomość

patrycja90
    w4sqdqk3cck6g4fk.png
  • patrycja90 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pappa 1:285*

patrycja90
    w4sqdqk3cck6g4fk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja90 wrote:
    Agi pappa Ci super wyszło, mi pappa 1:185, usg 1:41, NT 3,7. Ze strachu zrobiłam Nifry - wynik ok, synek na 99,65% zdrowy!!!
    Gratuluję
    Mówisz że ok, też myślę o Nifty, nie chciałbym znowu przechodzić przez wyniki po ponad 3ctygodniach, zobaczę co mi powie genetyk i gin.
    Dziękuję za miłe słowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:25

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    A czy któraś dusza mieszka na Śląsku?:)
    na przykład ja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:56

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    na przykład ja :D
    Ja też ze śląska

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska ja już miałam kilka razy zgagę. Bleee. Wolę mdłości!

Agii trzymam kciuki!!!! Ja robiłam tylko USG. Lekarz pytał dlaczego nie z badaniem Pappa, ale szczerze trochę się bałam.

Agiii37 lubi tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że nas tyle że Śląska :) pytam bo może kiedyś dane będzie nam się spotkać na żywo :p ... ja czekam na wynik z pappa. Lekarz powiedział że jak będzie ok to nie będzie dzwonił w przyszły poniedziałek więc mam nadzieję że żaden dziwny numer w poniedziałek mi się nie wyświetli na tel. :) ten nifTy to fajna sprawa mieć taką pewność że jest ok, szkoda że taki kosztowny..

Agiii37 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ