Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAPrzybylska wrote:Mi do Warszawy niestety daleko, ale po akcji chętnie poczytam co tam upatrzyłyście
Magdzia walcz o swoje, przy wypłatach nie ma sentymentów. A prawda jest taka, że w takich sytuacjach się dowiadujesz "prawdy" o sobie. Ja usłyszałam, że gdyby nie L4 to by mnie zwolnili, bo po poronieniu po 2 tygodniach wraca się do pracy, a nie cierpi ... żenada. Niestety polskie firmy mają to do siebie.
Ja dlatego nic nie mówiłam, że w kwietniu jak zniknęłam, że byłam w ciąży. Nie było mnie 6 tygodni. Naściemniałam, że miałam guza (rok wcześniej leżałam z nowotworem tarczycy) więc łyknęli. Ale wtedy już coś pękło we mnie i zmuszałam się do pracy. Myślałam tylko o tym, żeby znowu zajść i oby to nie było cp. No i w lipcu zaskoczyło:-)
Ogólnie jeśli się da i będę w stanie, to chcemy od razu drugie. A potem się zobaczy. O tyle dobrze, że mam umowę na czas nieokreślony.
OlKaczucha no masakra z tym forum... -
U mnie jakimś cudem informacja o ciąży wyszła z kadr, bo na L4 było "b" i potem nie było ... też nie chciałam się tym dzielić, zwłaszcza, że już od pierwszej wizyty wiedziałam, że może być źle.
Na szczęście lipiec też był dla mnie łaskawy Ja mam umowę do końca marca 2018, ale mój bezpośredni przełożony obiecał mi przedłużenie, zobaczymy ...
Magdzia ambitne planyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 19:44
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Hej kochane ;* wczoraj chcialam sie przywitać ale mi od dwóch dni nie działało. Pracuje cały czas więc mało mnie tu:( ale mam nadzieję ze za miesiąc uda mi się pokombinować z chorobowym i będzie lepiej
Wysyłam zdjęcie okruszka
Tp. Zmieniony na razie 1 dzień czyli 18.04.18 ale może się zmienić bo dziecko duże 11t5dz. I ma 6.3 cmTusianka, elfiontko, Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość
-
key_b wrote:Hej kochane ;* wczoraj chcialam sie przywitać ale mi od dwóch dni nie działało. Pracuje cały czas więc mało mnie tu:( ale mam nadzieję ze za miesiąc uda mi się pokombinować z chorobowym i będzie lepiej
Wysyłam zdjęcie okruszka
Tp. Zmieniony na razie 1 dzień czyli 18.04.18 ale może się zmienić bo dziecko duże 11t5dz. I ma 6.3 cm
Super maleństwo!
U mnie na każdym USG pokazuje inny termin Ale już jutro prenatalne, ciekawe jaki termin tak wyjdzie
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Super jaki duży maluch. To moje potomstwo w 11t3d mierzyło 4,77cm. Ale z jednego parametru wyszedł mi termin na marzec. Mam już w rodzinie obstawioną połowę marca i tylko moja mamuśka w kwietniu się urodziła, chciałabym żeby mój dzidziuś świętował z babcią.
Jeszcze parę dni i wszystkie będziemy w II trymestrze
Tusia czekamy na wieści z prenatalnych. Na pewno będzie wzorowo.Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:A ja już jutro:-)
Dziewczyny czy Wam od południa też tak ciężko na brzuchu? Normalnie muszę mniej jeść, bo czuję jakby mi się jedzenie nie mieściło.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
key_b wrote:Hej kochane ;* wczoraj chcialam sie przywitać ale mi od dwóch dni nie działało. Pracuje cały czas więc mało mnie tu:( ale mam nadzieję ze za miesiąc uda mi się pokombinować z chorobowym i będzie lepiej
Wysyłam zdjęcie okruszka
Tp. Zmieniony na razie 1 dzień czyli 18.04.18 ale może się zmienić bo dziecko duże 11t5dz. I ma 6.3 cm
A to 2 trymestr nie zaczyna się po 12 tygodniu?:p moja chyba dziewczynka też jest duża bo chyba siedem cm 13t3d z OM:) -
nick nieaktualnyWitajcie.
Próbuję od kilku dni dodać posta ale kiepsko.
Miałam mieć dzisiaj genetyka ale dzwonili że jest chora, mam dopiero w następny wtorek.
Zapytałam o wyniki powiedziała mi że po teście mam ryzyko ZD 1:490, po usg miałam 1:457. A ryzyko podstawowe 1:91, powiedziała że jest dobrze ale ze musze mieć poradę genetyczną że względu że poprzednia ciąża była z ZD, niby ok ale dalej się martwię, chciałbym już wiedzieć.
Odnośnie aminopunkcji to nie chciałabym jej robić, we wtorek mam najpierw ginekologa a później genetyka, zwariuje do tego czasu. -
nick nieaktualnypatrycja90 wrote:Agi pappa Ci super wyszło, mi pappa 1:185, usg 1:41, NT 3,7. Ze strachu zrobiłam Nifry - wynik ok, synek na 99,65% zdrowy!!!
Mówisz że ok, też myślę o Nifty, nie chciałbym znowu przechodzić przez wyniki po ponad 3ctygodniach, zobaczę co mi powie genetyk i gin.
Dziękuję za miłe słowaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fajnie że nas tyle że Śląska pytam bo może kiedyś dane będzie nam się spotkać na żywo :p ... ja czekam na wynik z pappa. Lekarz powiedział że jak będzie ok to nie będzie dzwonił w przyszły poniedziałek więc mam nadzieję że żaden dziwny numer w poniedziałek mi się nie wyświetli na tel. ten nifTy to fajna sprawa mieć taką pewność że jest ok, szkoda że taki kosztowny..
Agiii37 lubi tę wiadomość