X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Mi do Warszawy niestety daleko, ale po akcji chętnie poczytam co tam upatrzyłyście ;)

Magdzia walcz o swoje, przy wypłatach nie ma sentymentów. A prawda jest taka, że w takich sytuacjach się dowiadujesz "prawdy" o sobie. Ja usłyszałam, że gdyby nie L4 to by mnie zwolnili, bo po poronieniu po 2 tygodniach wraca się do pracy, a nie cierpi ... żenada. Niestety polskie firmy mają to do siebie.

Ja dlatego nic nie mówiłam, że w kwietniu jak zniknęłam, że byłam w ciąży. Nie było mnie 6 tygodni. Naściemniałam, że miałam guza (rok wcześniej leżałam z nowotworem tarczycy) więc łyknęli. Ale wtedy już coś pękło we mnie i zmuszałam się do pracy. Myślałam tylko o tym, żeby znowu zajść i oby to nie było cp. No i w lipcu zaskoczyło:-)
    Ogólnie jeśli się da i będę w stanie, to chcemy od razu drugie. A potem się zobaczy. O tyle dobrze, że mam umowę na czas nieokreślony.

OlKaczucha no masakra z tym forum...

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Przybylska... Czasami się ma ochotę odstrzelić takich pracodawców :/

iv09mg7yklmn388j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakimś cudem informacja o ciąży wyszła z kadr, bo na L4 było "b" i potem nie było ... też nie chciałam się tym dzielić, zwłaszcza, że już od pierwszej wizyty wiedziałam, że może być źle.
    Na szczęście lipiec też był dla mnie łaskawy :D Ja mam umowę do końca marca 2018, ale mój bezpośredni przełożony obiecał mi przedłużenie, zobaczymy ...

Magdzia ambitne plany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 19:44

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Próbowałam dodać jakiś post chyba pięć razy przez cały dzień i odpuściłam Ale widzę że komuś się udało :) A czy któraś dusza mieszka na Śląsku?:)

Ja jestem ze Śląskiego, choć z samej północy ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wiem, że ambitne, ale drugie już będzie po 35 roku życia i dlatego trochę chcemy nadrobić. ;-)

• key_b Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;* wczoraj chcialam sie przywitać ale mi od dwóch dni nie działało. Pracuje cały czas więc mało mnie tu:( ale mam nadzieję ze za miesiąc uda mi się pokombinować z chorobowym i będzie lepiej

Wysyłam zdjęcie okruszka
    60e6179256f48292med.jpg

Tp. Zmieniony na razie 1 dzień czyli 18.04.18 ale może się zmienić bo dziecko duże 11t5dz. I ma 6.3 cm ;)

Tusianka, elfiontko, Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Hej kochane ;* wczoraj chcialam sie przywitać ale mi od dwóch dni nie działało. Pracuje cały czas więc mało mnie tu:( ale mam nadzieję ze za miesiąc uda mi się pokombinować z chorobowym i będzie lepiej

Wysyłam zdjęcie okruszka
    60e6179256f48292med.jpg

Tp. Zmieniony na razie 1 dzień czyli 18.04.18 ale może się zmienić bo dziecko duże 11t5dz. I ma 6.3 cm ;)

Super maleństwo! :)
    U mnie na każdym USG pokazuje inny termin :D Ale już jutro prenatalne, ciekawe jaki termin tak wyjdzie :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Key_b OOo faktycznie spore Maleństwo! U mnie w 12 tygodniu miało 54mm. Ale w sumie to nadrabiają Dzieciaczki później.
    Super, że badania wyszły dobrze:-)

U mnie lekarze trzymają się cały czas 12.04.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :D jaki duży maluch. To moje potomstwo w 11t3d mierzyło 4,77cm. Ale z jednego parametru wyszedł mi termin na marzec. Mam już w rodzinie obstawioną połowę marca i tylko moja mamuśka w kwietniu się urodziła, chciałabym żeby mój dzidziuś świętował z babcią.

Jeszcze parę dni i wszystkie będziemy w II trymestrze :D

Tusia czekamy na wieści z prenatalnych. Na pewno będzie wzorowo.

Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już jutro:-)

Dziewczyny czy Wam od południa też tak ciężko na brzuchu? Normalnie muszę mniej jeść, bo czuję jakby mi się jedzenie nie mieściło.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A ja już jutro:-)

Dziewczyny czy Wam od południa też tak ciężko na brzuchu? Normalnie muszę mniej jeść, bo czuję jakby mi się jedzenie nie mieściło.
    Ja wczoraj pierwszy raz w życiu miałam zgagę, ale to cholerstwo okropne ... Chyba też mniej mi się mieści.

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:

Wysyłam zdjęcie okruszka
    60e6179256f48292med.jpg

A Ginekolog nie chce dac Ci L4?

A to 2 trymestr nie zaczyna się po 12 tygodniu?:p moja chyba dziewczynka też jest duża bo chyba siedem cm 13t3d z OM:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Próbuję od kilku dni dodać posta ale kiepsko.

Miałam mieć dzisiaj genetyka ale dzwonili że jest chora, mam dopiero w następny wtorek.
    Zapytałam o wyniki powiedziała mi że po teście mam ryzyko ZD 1:490, po usg miałam 1:457. A ryzyko podstawowe 1:91, powiedziała że jest dobrze ale ze musze mieć poradę genetyczną że względu że poprzednia ciąża była z ZD, niby ok ale dalej się martwię, chciałbym już wiedzieć.
    Odnośnie aminopunkcji to nie chciałabym jej robić, we wtorek mam najpierw ginekologa a później genetyka, zwariuje do tego czasu.

• patrycja90 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi pappa Ci super wyszło, mi pappa 1:185, usg 1:41, NT 3,7. Ze strachu zrobiłam Nifry - wynik ok, synek na 99,65% zdrowy!!!

Tusianka lubi tę wiadomość

patrycja90
    w4sqdqk3cck6g4fk.png
  • patrycja90 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pappa 1:285*

patrycja90
    w4sqdqk3cck6g4fk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja90 wrote:
    Agi pappa Ci super wyszło, mi pappa 1:185, usg 1:41, NT 3,7. Ze strachu zrobiłam Nifry - wynik ok, synek na 99,65% zdrowy!!!
    Gratuluję
    Mówisz że ok, też myślę o Nifty, nie chciałbym znowu przechodzić przez wyniki po ponad 3ctygodniach, zobaczę co mi powie genetyk i gin.
    Dziękuję za miłe słowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:25

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    A czy któraś dusza mieszka na Śląsku?:)
    na przykład ja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:56

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    na przykład ja :D
    Ja też ze śląska

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska ja już miałam kilka razy zgagę. Bleee. Wolę mdłości!

Agii trzymam kciuki!!!! Ja robiłam tylko USG. Lekarz pytał dlaczego nie z badaniem Pappa, ale szczerze trochę się bałam.

Agiii37 lubi tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że nas tyle że Śląska :) pytam bo może kiedyś dane będzie nam się spotkać na żywo :p ... ja czekam na wynik z pappa. Lekarz powiedział że jak będzie ok to nie będzie dzwonił w przyszły poniedziałek więc mam nadzieję że żaden dziwny numer w poniedziałek mi się nie wyświetli na tel. :) ten nifTy to fajna sprawa mieć taką pewność że jest ok, szkoda że taki kosztowny..

Agiii37 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ