X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję :) widziałyście może ten filmik? według mnie trochę za szybko to leci:

https://www.youtube.com/watch?v=HbMabftC_Fg

U nas prawie wszystko sami robimy. Jak do tej pory braliśmy faceta do płytek w kuchni i przedpokoju. Mój mąż sam chce robić, więc dlaczego nie, zwłaszcza, że dobrze mu to wychodzi :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę szybko ten filmik.

Co macie na obiad?

• Monnn Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam na gołąbki :) (Magdzia ja z mazowieckiego to nie masz daleko ;)) mój debiut- a nawet zjadliwe. Nie wiem czy to ciąża czy fakt że w domu siedzę ale jeszcze trochę i będzie ze mnie Gesslerowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:07

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnna dziękuję, bardzo lubię gołąbki :) AŻ tyle gotujesz?

Też myślałam, będę w domu to będę szaleć w kuchni a tu spokojnie. Nie robię więcej niż wcześniej.
    U mnie dziś pulpety z ziemniakami - u mnie bez ziemniaków z kalafiorem i fasolką szparagową. I marzą mi się buraczki zasmażane! Mmmmm. Moja mama robi cudowne!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi został tylko sos kurkowy z obiadu wczorajszego i przedwczorajszego , była tez polędwiczka :/ ja mam sporo buraków startych w sloikach z zeszłego roku wiec wytarczy smalec najlepiej ze skwarkami , podsmażyć dodać troche przypraw i gotowe :) zjadłabym dyniowa lub jakis inny wielowarzywna krem, ale ze wszystkie warzywa mam poza domem i leje :/ to zostaje tylko to co w lodowce i zamrażarce.
    Tez chciałam szkło w kuchni na ściany, ale jak to zobaczyłam w realu to mi sie odechcialo czyszczenia, wiec musze poszukać czegos innego :-) ooo musake bym zjadła :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Was pracowite mamusie ;)
    ja dziś wygrywam konkurs na lenia dnia i będziemy zamawiać coś gotowego pizza lub tortellini. Jutro nadrobię bo mam w planach placki ziemniaczane i drożdżówkę z budyniem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie sosy kurkowe i polędwiczki! Ilona!!!

Jak czytam niektóre z Was, jak gotujecie, to mi głupio...
    Mam szkło w kuchni i łazience, ale taki wzory - czarno-biało-szare, że spoko bo prawie nic nie widać.

APrzybylska my w weekend na burgery :P

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Monnna dziękuję, bardzo lubię gołąbki :) AŻ tyle gotujesz?

Też myślałam, będę w domu to będę szaleć w kuchni a tu spokojnie. Nie robię więcej niż wcześniej.
    U mnie dziś pulpety z ziemniakami - u mnie bez ziemniaków z kalafiorem i fasolką szparagową. I marzą mi się buraczki zasmażane! Mmmmm. Moja mama robi cudowne!
    Nie aż tyle... Ale zazwyczaj to co gotowałam, było w stylu "instant".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:01

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie lubi wielu rzeczy, więc mam ograniczone pole manewru w kuchni, poza tym nie mam zdolności kulinarnych :/ Ale to, co potrafię jest coraz bardziej jadalne ;)

Nie lubię robić zakupów na zapas, potem często brakuje mi składników.

Monnn a jak się czujesz?

Monnn lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi nie dolega absolutnie nic. Jedyny objaw to jednorazowy nocny marsz do toalety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:10

APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to rzeczywiście jakis fachowiec to obliczał :D Ale dobrze że dało się zwrócić.. ja chyba coś zamówię do jedzenia bo w lodówce same pingwiny a gotować mi się nie chce :p

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się panicznie boję porodu i chyba stanie na cesarce.

Jestem już po wizycie, wszystko wszystko w porządku. Maluch ma 78mm, NT 1.8, kość nosowa widoczna, serduszko 173 u/min. Ryzyko na ZD skorygowane wyszło mi 1:16381. No i lekarz mówi, że dziewuszka :D

A tu małe ufo
    https://zapodaj.net/110048afe2bd0.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:49

Monnn, APrzybylska, Tęskniąca, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Też się panicznie boję porodu i chyba stanie na cesarce.

Jestem już po wizycie, wszystko wszystko w porządku. Maluch ma 78mm, NT 1.8, kość nosowa widoczna, serduszko 173 u/min. Ryzyko na ZD skorygowane wyszło mi 1:16381. No i lekarz mówi, że dziewuszka :D

A tu małe ufo
    https://zapodaj.net/110048afe2bd0.jpg.html
    Piękne male ufo :D Tusia super wieści :)

Tusianka lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Dziewczyny mi nie dolega absolutnie nic. Jedyny objaw to jednorazowy nocny marsz do toalety

Cieszę się, że nie jestem jedyna ;) czuje się tylko trochę słabiej, nie mam juz tyle energii co przed , no i siusianie częstsze i tyle....;)

z tego co czytam, powinniśmy się cieszyć, że tak jest, bo ciąża podobno potrafi dać w kość ;)

Monnn lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli Wy czujecie się dobrze, a maluszki prawidłowo się rozwijają to tylko się cieszyć :D

Które dziewczyny jeszcze nie dołączyły do klubu lenia i nadal pracują? Kiedy planujecie przejść w stan spoczynku?

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z coraz większą niemocą wstaję rano z łóżka, więc podejrzewam że październik będzie ostatnim miesiącem pracującym u mnie :D

fajnie że u Was objawy ustępują, u mnie z kolei powracają nudności i zdarzają się wymioty w bardzo nietypowych momentach.. :/
    uciskają mnie spodnie ciążowe! powiedzcie proszę że nie tylko mnie :( cisną na samym końcu gumy "pod cyckami" :P a nie są za małe bo po tyg. noszenia zjeżdżają mi z tyłka..

my remont generalny zakończyliśmy 3 lata temu, teraz na wiosnę wzięło mnie na przemalowanie sypialni, która za parę lat stanie się pokojem dzieciątka :) także w przyszłym roku jedynie kosmetyczne zmiany + małe mebelki się pojawią :)

Ps. a mój mąż ma dziś urodziny i strrrrrasznie przeżywa że się starzeje :D

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Jeżeli Wy czujecie się dobrze, a maluszki prawidłowo się rozwijają to tylko się cieszyć :D

Które dziewczyny jeszcze nie dołączyły do klubu lenia i nadal pracują? Kiedy planujecie przejść w stan spoczynku?
    odpowiedziałam na Twoje pytanie, nie czytając go wcześniej :D

APrzybylska lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    ja z coraz większą niemocą wstaję rano z łóżka, więc podejrzewam że październik będzie ostatnim miesiącem pracującym u mnie :D

fajnie że u Was objawy ustępują, u mnie z kolei powracają nudności i zdarzają się wymioty w bardzo nietypowych momentach.. :/
    uciskają mnie spodnie ciążowe! powiedzcie proszę że nie tylko mnie :( cisną na samym końcu gumy "pod cyckami" :P a nie są za małe bo po tyg. noszenia zjeżdżają mi z tyłka..

my remont generalny zakończyliśmy 3 lata temu, teraz na wiosnę wzięło mnie na przemalowanie sypialni, która za parę lat stanie się pokojem dzieciątka :) także w przyszłym roku jedynie kosmetyczne zmiany + małe mebelki się pojawią :)

Ps. a mój mąż ma dziś urodziny i strrrrrasznie przeżywa że się starzeje :D
    Ze spodniami mam podobnie: zjeżdżają z tyłka, a pod biustem cisną (ostatnio cycki mnie bolą). Fakt, że brzuch ma swobodę, ale żeby w 100% było komfortowo, to nie powiem.

Aga wyściskaj tego swojego staruszka i pozdrów :D jakie to momenty? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spodnie ciążowe kupię dopiero w przyszłym tygdniu, bo jeansy przedciążowe jeszcze dobre (mam szersze biodra i w talii sporo mniej, więc zawsze, jak kupuję to mam luz).
    A tak chodzę w legginsach i są dobre.

Jakaś śpiąca jestem i muli mnie coś. A obiadu jeszcze nie zrobiłam, bo był mój przełożony z pracy - kilka dokumentów musiałam podpisać.

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te wyniki ryzyka ZD są oznaczone jako trisomia 13? Bo ja tam mam 1:20000.

iv09mg7yklmn388j.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ