X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwszy raz (odkąd zobaczyłam 2 kreski) piję kawę. Dziś zrobiłam sobie słabiutkie latte. Pijecie kawę???:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 12:24

BP 02 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Dziewczyny pierwszy raz (odkąd zobaczyłam 2 kreski) piję kawę. Dziś zrobiłam sobie słabiutkie latte. Pijecie kawę???:)

Ja piję od samego początku, zazwyczaj jedną, choć jak mam ochotę na drugą, to też sobie pozwalam :)

Mam nawet pozwolenie na to od ginekologa, więc nie ma co sobie odmawiać takiej ilości jak nie odrzuca :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn to jest jedyna rzecz, która mnie odrzuciła i odrzuca. Zapach kawy też

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja też biorę pregne PLUS i już kwasu nie bo w pregnie jtw już jest kwas a trzeba pamiętać że można go też przedawkować. Tak powiedział mi mój Ginek.
    Ja kawę oczywiście pije bardzo słaba z jednej rozpuszczalną:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha mnie właśnie kazał brać oba. Widocznie, co lekarz to różna opinia;-)Też mnie zdziwiło, ale biorę. I nic mi nie jest.

To widzę, że jestem jedną z nielicznych, co kawy nie tykają. U mnie starsza siostra też nie piła w ogóle. A Mama mówiła, że już pewnie nie tknę do końca ciąży. Zobaczymy. Szczerze, nie bardzo tęsknię.
    Z resztą mam taakąą ochotę na czerwoną herbatę z cytryną (ale w saszetkach) a u mnie sklepie nie ma.

Muszę też pasztety kupić, bo za mną chodzą i jeszcze buraczki, bo zaczynam mieć na nie fazę:-) Wczoraj zrobiłam, to łyżką z patelni wyjadałam - oczywiście wersja mało kaloryczna, tylko z odrobiną soli i pieprzu oraz jogurtem nat.bezlaktozowym i skropione cytrynką! Mniam.

A dziś pałaszuję milkę caramel. Rano poczułam smak Milki w ustach i musiałam kupić:) No i śledzia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 13:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na coś macie dziewczyny teraz smaka???

Bo ja codziennie jem:
    - chleb taki pełnoziarnisty ciemny - z serkiem i wędliną oraz pomidorem
    - śliwki i jabłka

A ochotę mam na:
    - pasztety - moje ulubione profit
    - buraczki zasmażane
    - czasem słodkie, dziś Milka (nic innego tylko Milka)

Siostra mówiła, że dobry jest kisiel na przekąski, bo lekki a mnie bardzo doskwierają jelita - po 16 zaczyna mi być ciężko. A jak leżę to w ogóle czuję, jakby mi się w brzuchu nic nie mieściło i się rozciągało. Nieprzyjemne to jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 14:00

• Ellka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) można dołączyć? :-)
    Ja kawy też nie piję bo niedobrze po niej ;-)

Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! No pewnie. Mamy tu kameralną atmosferę i jest bardzo miło:-)

I mamy klub lenia - tych co już na zwolnieniu w domu:-)

Ellka lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda ja nie na zwolnieniu Ale też w domu ;-) dołączam się do klubu :-D

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije podwójne espresso rano z ciśnieniowego, wcześniej piłam late ale mnie odrzucilo, teraz czarna i jest ok, mój gin mówi że ok, mam niskie ciśnienie zawsze i muszę się obudzić.

Ja mam ochotę na takie wypasione śledzie z lisnera ale w occie, zrobiłam sobie na zimę buraki w słoiku i już 1/3 zapasów zezarta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 15:11

• Ellka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kaw jedynie inke na mleku ;-) oj mam fazę na mleczne rzeczy :-D

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja faza to herbata owocowa, przed ciążą piłam nałogowo herbatę uwaga uwaga około 20 dziennie :D ale czarną, zieloną, miętę itp.- w życiu owocowej. A teraz " owoce leśne" mogę hektolitrami ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 15:23

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wcinam kisiel, ale taki instant, bo w pracy :P

mi lekarz powiedział że nie ma przeciwwskazań do picia kawy, ale oczywiście bez przesady, z tym że próbowałam na początku ciąży i nie umiałam dopić małej filiżanki, więc odpuściłam całkowicie.

w I trymestrze brałam Prenatal uno i nic mi po nim nie było, od 13tyg kupiłam Prenatal duo (z żelazem w składzie) i totalnie mnie po nim sponiewierało.. normalnie mój organizm nie akceptuje żelaza, a hemoglobinę mam na dolnej granicy :/ zrobię jeszcze parę podejść do tego, ale jak miną mi nudności.

jak ja Wam zazdroszczę zachcianek!! mnie do niczego konkretnie nie ciągnie, wręcz jem na siłę ;x

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii oj zazdroszczę buraków!!! Mniam!

Elka mnie inka odrzuca też.

Monn wow tyle herbaty??? Ale w wakacje też?

Aga ja doczytałam, że pregna ma żelazo a mi spadła też krew.

• Monnn Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O każdej porze roku pije tyle samo herbatki, na wczasach zawsze maja ze mnie ubaw- w jednym ręku drink, w drugim herbata.:D

Co do żelaza to moj organizm innego niż Tardyferon nie przyjmuje (a leczę się już dobrych kilka lat, pół roku biorę, pare miesięcy przerwa i znowu).

Teraz biorę kwas foliowy, pregna dha, tardyferon i jeszcze luteinę (tego najbardziej nie lubię bo dopochwowo:/)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dołączam do klubu niepijących kawy :) W sumie to nawet przed ciążą rzadko zdarzało mi się pić, a jak już to rozpuszczalną z połowy łyżeczki i obowiązkowo pół kubka to było mleko :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nurtuje mnie inna rzecz, większość z Was wie jak ułożone jest łożysko, jaką macie dł szyjki, czy jest któraś która tak jak ja nie wie? Poza badaniami USG mój lekarz w żaden inny sposób mnie nie bada i nie wiem czy to dobrze czy niekoniecznie :/ z drugiej strony gdyby coś miało być nie tak to chyba by to sprawdził, nie? i wtedy kazał leżeć w domu na l4, a on wie że jeszcze pracuję..

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to z tych co krew zawsze na granicy normy mają :P

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    nurtuje mnie inna rzecz, większość z Was wie jak ułożone jest łożysko, jaką macie dł szyjki, czy jest któraś która tak jak ja nie wie? Poza badaniami USG mój lekarz w żaden inny sposób mnie nie bada i nie wiem czy to dobrze czy niekoniecznie :/ z drugiej strony gdyby coś miało być nie tak to chyba by to sprawdził, nie? i wtedy kazał leżeć w domu na l4, a on wie że jeszcze pracuję..

Aga ja też nic w tym temacie nie wiem. Do tej pory moja ginekolog tylko usg mi robiła. Ale myśle sobie że może to i lepiej że nie wiem... mniej powodów do zmartwień ;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Aga ja też nic w tym temacie nie wiem. Do tej pory moja ginekolog tylko usg mi robiła. Ale myśle sobie że może to i lepiej że nie wiem... mniej powodów do zmartwień ;)
    gdzieś wyczytałam (może nawet tu na forum w drugim wątku) że jak usg jest dobre to lekarz wszystko widzi i ułożenie łożyska i szyjkę, więc tłumaczę sobie to tak że pewnie widział, wszystko jest ok, to nic nie mówił ;d
    ale 19.10 mam wizytę to podpytam z ciekawości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 16:31

Monnn lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ