X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Ze spodniami mam podobnie: zjeżdżają z tyłka, a pod biustem cisną (ostatnio cycki mnie bolą). Fakt, że brzuch ma swobodę, ale żeby w 100% było komfortowo, to nie powiem.

Aga wyściskaj tego swojego staruszka i pozdrów :D jakie to momenty? ;)
    no na przykład na spacerze z psem, albo po wyjściu z autobusu :D

ale pocieszyłaś mnie z tymi spodniami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 16:45

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    A te wyniki ryzyka ZD są oznaczone jako trisomia 13? Bo ja tam mam 1:20000.
    ZD jest opisana jako trisomia 21

Ja dzisiaj kasza, ziemniaki pulpety w sosie koperkowym, kotlety mielone i buraczki swoje ze słoika mm pycha.

Matko moja waga to masakra ja mam tak że w ciągu doby potrafię mieć na drugi dzień więcej 3-4 kg. Spodnie mam dobre w biodrach co jedynie tylko 3-4 cm w talii mam za ciasno, ale umiem sobie z tym radzić, ciążowych na razie nie kupuję.

Odnośnie nacięcia to miałam z synem ponad 20 szwów, strasznie mnie rozcięli, ale zszyli później i ok, to szycie bardziej bolało niż poród, ja nie jestem wytrzymała na ból, teraz też bym chciała rodzić SN ale czas pokaże, strasznie bałam się porodu i teraz tez się boję, ale powiem Wam że jak się zacznie to jest wszystko jedno czy się drzesz czy stękasz, jak leżysz nic się nie liczy , tylko to żeby jak najszybciej urodzić. Emocje ogromne, jak tak wracam myślami to az doczekać się nie mogę.

Po porodzie w domu jak po kilku dniach maż wrócił do pracy na nocki to wpadałam w panikę że nie dam rady sobie sama, ale wszystkiego jest sie w stanie nauczyć, pierwsze dni są zawsze trudne.

My kupiliśmy dom ponad dwa lata temu, oczywiście do generalnego remontu, za dwa tygodnie mój brat będzie robił mi kuchnie w końcu, a tak to jeszcze czekają nas dwie łazienki i takie tam, roboty sporo, dużo mąż robi, całe szczęście.

Kochane pytanie do męża czy chce dziecko to trochę nie w porę, padłam :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 19:03

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w Holandii wynajmujemy dom ale to taki system ze mozna w nim mieszkac do konca zycia. Moglibysmy kupic ale moj chlopak nie chce mieszkac tu gdzie mieszkamy, tylko nad morzem - teraz w aktualnym stanie to niemozliwe szukac tam pracy i domu. Takie wynajmowane domy czesto dostaje sie bez niczego - sam beton, tylko meble w kuchni i armatura z glazura w lazience. Wprowadzilismy sie ponad 2 lata temu ale miesiac czasu robilismy remont. Gladzie, malowanie, tapetowanie, kladzenie podlog. Mamy dosc duzy dom ale tylko z zewnatrz bo pomieszczenia raczej mikroskop ;) na dole salon z kuchnia plus spizarka i wc, na pietrze 3 pokoje i lazienka z wc, na strychu duzy pokoj i czesc gospodarcza z piecem. Do tego Ogrod. No i jak to w Holandii zabudowa szeregowa.

Musimy zrobic tylko remont sypialni. W sensie przemalowac sciany bo dla dziecka jednak zbyt ciemno bedzie ;)

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny ze cesarka jest dla nas łatwiejsza, ale ja nie polecam... Co prawda nie miałam stricte cesarki, ale operację z cesarskim cięciem i brzuch tak bolał i rwal że nie wyobrażam sobie jak mogłabym z takim bólem opiekować się maleństwem. Poza tym poród naturalny jest zdrowszy dla dziecka a ono jest najważniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Wiem dziewczyny ze cesarka jest dla nas łatwiejsza, ale ja nie polecam... Co prawda nie miałam stricte cesarki, ale operację z cesarskim cięciem i brzuch tak bolał i rwal że nie wyobrażam sobie jak mogłabym z takim bólem opiekować się maleństwem. Poza tym poród naturalny jest zdrowszy dla dziecka a ono jest najważniejsze.

Też myślę że poród naturalny lepszy, chociaż ciecie krocza masakra przez dwa tygodnie nie mogłam siadać, teraz jest ok, ale czasem blizna ciągnie, po cesarce podejrzewam że jest bardziej dokuczliwa, ale pewnie zdania są podzielone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 20:03

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Też się panicznie boję porodu i chyba stanie na cesarce.

Jestem już po wizycie, wszystko wszystko w porządku. Maluch ma 78mm, NT 1.8, kość nosowa widoczna, serduszko 173 u/min. Ryzyko na ZD skorygowane wyszło mi 1:16381. No i lekarz mówi, że dziewuszka :D

A tu małe ufo
    https://zapodaj.net/110048afe2bd0.jpg.html
    Na pewno ponad 16 tysięcy czy 1600?;) ja mam trisomia 21 - 1:3826.

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą nie będę się zagłębiać. Wyniki mam dobre więc po co ja głupia drąże

iv09mg7yklmn388j.png

Wysłany: 5 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po cesarce są takie same odchody połogowe- bo niestety tak się to nazyw trwa tak samo długo i tak samo macica boli. A rwie blizna po cięciu. Widziałam na matka ginekolog (blog) fajne porównanie i polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu 2 trymestr! Mam nadzieje ze bedzie lepszy od pierwszego a ja nie bede sie juz tak paskudnie czula!

Magdzia85F, Dominika32, APrzybylska, aga_90, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Moje samopoczucie to okropna migrena, ból pionowy w głowie za prawym okiem, kto miał ten wie o co chodzi, nie wiem jak przetwam cały dzień, w nocy też mnie budził ból głowy, biorę apap ale to nie bardzo pomaga.

Ja jak dobrze wszystko pójdzie to od następnego piątku będę na L4 już się doczekać nie mogę.

Od dwóch tygodni biorę witaminy prenatalne z solgara bardzo dobra firma, naturalna itd.
    Wczoraj mąż odebrał mi wyniki i niedokrwistość, obniżonych kilka wartości jak czytałam to że mam słabe wchłanianie B12 i kwasu foliowego za mało, wcześniej brałam pregna plus i wyniki wzorowe.
    Chyba do nich wrócę.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Na pewno ponad 16 tysięcy czy 1600?;) ja mam trisomia 21 - 1:3826.

Ponad 16k :)

Mam dzisiaj kolejny dzień zombi i ciężką noc za sobą :/ Wczoraj strasznie wiało, wg danych które dzisiaj widziałam to ponad 90km/h. O 17 wyłączyli prąd, jak się okazało w połowie województwa, bo jakaś większa awaria się zrobiła. Wrócił dopiero o 2:40. A jak się obudziłam po 1 na siku, tak zasnęłam jakoś koło 5. Boję się takich sytuacji.

Jeansy ciążowe kupiłam tylko jedne. Raczej z myślą o jakiś "lepszych" wyjściach :D Jakoś generalnie nie przepadam za takimi spodniami. Ale po weekendzie kupuję sobie kilka par legginsów ciążowych, nawet znalazłam takie ocieplane polarem, więc będą idealne na zime :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę domów! Moje marzenie to przed 40 albo na 40 mieć dom:)
    U mnie noc ok, ale miałam koszmary, że obudziłam się z płaczem.
    Tusianka z polarem? A gdzie upatrzyłaś takie legginsy?

Agii ja biorę pregna plus, bo ginekolog mówił, że jest tam kwas foliowy lepiej wchłaniany do tego biorę jeszcze zwykły. Ale hemoglobina i hematokryt spadł, więc pewnie jeszcze żelazo mi da.

AnaMarie też nie miałam cesarki, ale laparotomie przy usunięciu jajowodu i podziękuję. Po 3 tygodniach dopiero na bok mogłam się położyć. Moje jelita to były masakra a ogólnie mam problemy.

U mnie jakoś nie wiało a wstawałam do wc. W sumie to co roku o tej porze - tzn. troszkę później, bo pod koniec października takie wiatry i potem jakoś ochłodzenie było, ciekawe, jak w tym roku.

Dziś już pełną piersią wkroczyłam w 2 trymestr:) Uff cieszę się baardzo!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 09:09

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Witajcie

Moje samopoczucie to okropna migrena, ból pionowy w głowie za prawym okiem, kto miał ten wie o co chodzi, nie wiem jak przetwam cały dzień, w nocy też mnie budził ból głowy, biorę apap ale to nie bardzo pomaga.

Ja jak dobrze wszystko pójdzie to od następnego piątku będę na L4 już się doczekać nie mogę.

Od dwóch tygodni biorę witaminy prenatalne z solgara bardzo dobra firma, naturalna itd.
    Wczoraj mąż odebrał mi wyniki i niedokrwistość, obniżonych kilka wartości jak czytałam to że mam słabe wchłanianie B12 i kwasu foliowego za mało, wcześniej brałam pregna plus i wyniki wzorowe.
    Chyba do nich wrócę.

A magnez bierzesz?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Na Allegro ;)
    http://allegro.pl/bezszwowe-legginsy-ciazowe-ocieplane-polarem-l-xl-i6972090761.html

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Na Allegro ;)
    http://allegro.pl/bezszwowe-legginsy-ciazowe-ocieplane-polarem-l-xl-i6972090761.html

O kurde, padnę - te zdjęcie z tą chudą modelką i jej wielkim brzuchem (trochę przegięli) hehehe

Tusianka lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej!!!

Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę domów! Moje marzenie to przed 40 albo na 40 mieć dom:)
    U mnie noc ok, ale miałam koszmary, że obudziłam się z płaczem.

Agii ja biorę pregna plus, bo ginekolog mówił, że jest tam kwas foliowy lepiej wchłaniany do tego biorę jeszcze zwykły. Ale hemoglobina i hematokryt spadł, więc pewnie jeszcze żelazo mi da.

AnaMarie też nie miałam cesarki, ale laparotomie przy usunięciu jajowodu i podziękuję. Po 3 tygodniach dopiero na bok mogłam się położyć. Moje jelita to były masakra a ogólnie mam problemy.

U mnie jakoś nie wiało a wstawałam do wc. W sumie to co roku o tej porze - tzn. troszkę później, bo pod koniec października takie wiatry i potem jakoś ochłodzenie było, ciekawe, jak w tym roku.

Dziś już pełną piersią wkroczyłam w 2 trymestr:) Uff cieszę się baardzo!!!!

Madzia a przy lapaotomi nacinali ci mięsień macicy? Chyba nie prawda? Ja mojego dr zapomniałam zapytać i teraz mnie to nurtuje a wygląda że miałyśmy podobną operację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    O kurde, padnę - te zdjęcie z tą chudą modelką i jej wielkim brzuchem (trochę przegięli) hehehe

Ja chyba kupię te różowe. No masakra, zdjęcia koszmar. Nie przepadam za legginsami trzeba mieć ekstra figurę żeby je nosić, uniesione nogi pośladki itd, u mnie niestety miesiące biegania, powoli idą w niepamiec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    A magnez bierzesz?
    Nie biorę magnezu bo w tych witaminach jest wszystko i to po 100 %, więc stwierdziłam że nie trzeba, zapytam mojego lekarza w czwartek, pewnie będzie wiedział.

Jakoś mam takie zmartwienia czasem czy z dzieckiem ok, tak mnie czasem nachodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Madzia a przy lapaotomi nacinali ci mięsień macicy? Chyba nie prawda? Ja mojego dr zapomniałam zapytać i teraz mnie to nurtuje a wygląda że miałyśmy podobną operację.

Nie nacinali. Tylko powłokę brzucha i otrzewną. I dwa dni później zaczęło mnie oczyszczać (byłam w ciąży). No i to było masakra!!! Cały brzuch bolał i całe miejsce, gdzie cięli. 2 miesiące miałam obwisły mięsień. Tydzień ledwo z łóżka wstawałam. Więc CC dlatego bardziej się boję.

Ja to lubię szare, ale różowe też są fajne. Znalazłam na innej aukcji moro i chyba kupię:-)

Agii póki nie czujemy ruchów, to pewnie będziemy się zastanawiać. Ale po urodzeniu chyba więcej stresu jest. Mnie najbardziej stresuje wieczór, jak brzuch boli i w tyłku coś uwiera. Mąż natarł amolem zad i lepiej było.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powróciłam!
    To był ciężki tydzień, powrót do pracy, masa rzeczy do ogarnięcia, jakieś kolejne warsztaty...
    Ogromnie się cieszę, że już piątek :)

Ja jestem z Gdańska więc mam chyba do Was najdalej :))

Wczoraj byliśmy na wizycie, widzieliśmy naszego maluszka <3 ma już 9 cm, termin cały czas zostaje taki sam :)
    Stał na głowie z nogami po turecku - nic się nie dało podejrzeć :P

Ja jeszcze do końca miesiąca będę na pewno pracować, choć już ciężko jest :)

Od środy nosze już ciążowe spodnie, bo strasznie niewygodnie mi było w zwykłych, pomimo, że były szerokie :)

A wczoraj po wizycie byłam tak szczęśliwa, że dokonałam kolejnego zakupu - chustę do noszenia dzidzi :) no i można też motać brzuszek ciążowy, żeby trochę odciążyć kręgosłup więc już wogole super będzie :)

I jeżdże już autem z adapterem do pasa biodrowego - coś cudownego! Ochrona maluszka i wygoda w jednym :)

Tusianka, Monnn, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ